X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Elina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    a nie lepiej jakieś polskie imię?

nie podobają mi się polkie imiona ja też nie mam polskiego ja mam na imię ELINA może dlatego nie podobaja mi się polskie imiona.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny hejt Wam sie włączył ;) Elina moze mieszka w Anglii

Elina lubi tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • Elina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Żartujesz?

nie rozumiem twojego pytania czy chodzi tobie o to że nie są polskie ??

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Dziewczyny hejt Wam sie włączył ;) Elina moze mieszka w Anglii

mieszkam w polsce w Rzeszowie ale nie podobają mi się polskie imiona. tylko się zastanawiam jak jest przykładowo imię pisane przez y albo th czy mo,żna nadać takie imię czy trzeba je spolszczać??

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sexi mamuśki jeszcze 3h do wizyty :)

Sylwia_i_Niki, Kasik2, Visenna, Anoolka, Rutelka, Blu lubią tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wracam od lekarza. Ciąża piękna według usg 7 tydzień i widzialam piękne pikajace ❤.dzidziuś ma 10 mm Jestem tak szczęśliwa że śmieje się sama do siebie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 16:41

inaa, Kasik2, kkkaaarrr, NiecierpliwaKarolina, Visenna, anulka1978, Jusstin, marti_88, Zetzet, Anoolka, Rutelka, Elina, Blu, Dea28, Limerikowo, kehlana_miyu, Asia_08 lubią tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina nie przejmuj sie o gustach sie nie dyskutuje mnie rowniez polski imiona mało sie podobaja :) w polsce zenski imie musi konczyc sie na a wiec lilly odpada

Elina lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety nie udało się dostać do endo...najwcześniej na wtorek...

Ina a mogłabyś zapytać o mnie? Tylko tak orientacyjnie bo strasznie się denerwuje.
    Mam tsh 2,74 a ft4 14.08pmol. Nie wiem czy mam nachalnie dzwonić i prosić o wizytę szybszą. Jeszcze mój gin na urlopie... Wręcz świetnie. Przepraszam za kłopot.

2da6343587.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie normy Ewelina .. zapisze na kartce i zapytam, ale nie gwarantuje ze odpowie

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku kobitki trochę luzu, każdy ma prawo dać swojemu dziecku na imię jak chce. polskie czy nie to wybór rodziców. Ja z Polski mój z Ukrainy, mieszkamy w Polsce ale to nie znaczy ze dzieci muszą mieć Polskie imiona :)
    Ja z moim pod tym względem się zgadzam o nie podobają nam się Stasie, Jasie, Hanie czy Zosie- pełno znajomych ma dzieci o takich i podobnych imionach ale to ich wybór i nawet nie wspomnialam ze mi się nie podoba, bo to nie mój wybór ;)

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    mieszkam w polsce w Rzeszowie ale nie podobają mi się polskie imiona. tylko się zastanawiam jak jest przykładowo imię pisane przez y albo th czy mo,żna nadać takie imię czy trzeba je spolszczać??
    Chyba imiona muszą być zaakceptowane przez urzędnika, a ten ma prawo imię odrzucić jeśli jest zdrobniałe, obraźliwe lub nie można odróżnić płci. A zatem wybierając nie polskie imiona chyba warto skonsultować wcześniej w urzędzie czy je w ogóle przyjmą, bo pole do (nad)interpretacji tego przepisu dla urzednikow jest dosc duze.

Elina, Limerikowo lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Właśnie wracam od lekarza. Ciąża piękna według usg 7 tydzień i widzialam piękne pikajace ❤.dzidziuś ma 10 mm Jestem tak szczęśliwa że śmieje się sama do siebie :-)

10 mm duży dzidziulek :) gratuluję

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Agata84Ign Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

dobre wiadomości po wizycie: bijące serduszko - najpiękniejszy widok na świecie :)
    wielkość CRL = 0,82 cm, i wg lekarza Krasnal ma 6 tygodni i pięć dni:)
    jutro badania krwi :)

:) pełnia szczęścia :)

pozdrawiam Was serdecznie :)

Kasik2, Sylwia_i_Niki, NiecierpliwaKarolina, Visenna, Zetzet, Rutelka, Blu, kasiaa.., LillaMy, Dea28, Limerikowo, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

uwo93e3krsoby3mr.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    a jakie normy Ewelina .. zapisze na kartce i zapytam, ale nie gwarantuje ze odpowie
    Tsh 0.27- 4,2
    Ft4 (pierwszy trymestr) 12,1- 19,6

2da6343587.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Elina nie przejmuj sie o gustach sie nie dyskutuje mnie rowniez polski imiona mało sie podobaja :) w polsce zenski imie musi konczyc sie na a wiec lilly odpada
    A co w takim razie z imieniem takim jak Beatrycze? Przecież to imię stare jak świat :)

Elina lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

Agata, Kasiaa gratulacje serduszek :D!

U mnie czuje,ze bedzie drugi chlopak, bo w rodzinie prawie same chlopaki.
    jak chlopak, to maz chce Patryka, ja do konca nie jestem przekonana, jeszcze troche czasu mamy. Jak dziewczynka, to jeszcze nie wiem, chcialam Majke lub Milene ale juz mi przeszlo.

Fajnie dziewczyny,ze kazda ma inne upodobania co do imion, przynajmniej beda zroznicowane imiona w tym roczniku ;).

Jutro wracam do pracy, zestresowana na maksa, w sumie nie wiem dlaczego, tak po prostu, trzeba znow wpasc w rytm....aaaaa

Rutelka, LillaMy lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion - raczej nie komentuję czyiś wyborów.
    Ja obecnie nie jestem jeszcze na etapie wyboru imion:)
    Nie zastanawiam się również nad płcią.

Elina lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    A co w takim razie z imieniem takim jak Beatrycze? Przecież to imię stare jak świat :)
    Dokładnie. A Damaris, Inez?
    Wcale imiona żeńskie na a kończyć się nie muszą.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny doczytałam nareszcie (w pracy ostatnio nie mam czasu nawet poczytać ;/ )

Gratuluje serduszek dziewczyny :)

dzisiaj miałam strasznie dziwną noc, bo pierwsza taką- pobudka o 3 bolał lekko brzuch, i strasznie piersi i było mi niedobrze. no to do wc, ulżyło i potem do kuchni po ryżowego wafelka, udało się usnąć. z rana tylko zdążyłam się ubrać i pędem na spotkanie z muszlą :D (pierwszy raz podczas ciąży)

co do płci to sama nie wiem co będzie. u mnie w rodzinie mama ucieszyłaby się z dziewczynki, bo ma samych wnuków :)a z kolei u męża mają tylko wnuczkę.

mi się z imion podoba dla dziewczynki Hania :) ostatnio gawędziliśmy o imionach, ale z męskimi jest kłopot, wcale nie ma ich tak dużo, a ja jestem za podwójnymi imionami :)
    Elina nie przejmuj się opiniami :) każdy ma prawo wyboru :)

byłam dzisiaj odebrać wyniki tsh i w normie :) Ja nie jestem zdania, że jak się zacznie przyjmować hormony tarczycy to już do końca życia trzeba. Dużo zależy od diety i stylu życia.

MMM niedobrze z tą Twoją tarczycą, mam nadzieję, że się polepszy. ja pamiętam, jak się bałam, że razem z pcos będę mieć hashimoto, ale na szczęście tarczyca zdrowa na usg.

Rutelka, Elina lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    No ja właśnie też slyszalam, że zielona herbata niekoniecznie jest polecana w ciąży. Ponoc utrudnia wchłanianie kwasu foliowego, no i zawiera kofeine, ale to jak herbata czarna czy kawa.
    Ja jestem maniaczką zielonej herbaty i na 1szej wizycie zapytalam czy moge pić... mogę :) no to piję...

czytam dalej...

Anoolka lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ