Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Agata84Ign wrote:Witajcie,
dobre wiadomości po wizycie: bijące serduszko - najpiękniejszy widok na świecie
wielkość CRL = 0,82 cm, i wg lekarza Krasnal ma 6 tygodni i pięć dni:)
jutro badania krwi
pełnia szczęścia
pozdrawiam Was serdeczniekehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Evee wrote:Bez przesady , moze i te imiona mi sie rownież nie podobają ale porównywać je do patologii to juz gruba przesada i świadczy tylko o osobie która tak myśli , dobór imienia dla dziecka to dla mnie mogę porównać taki sam dobór jak męża czy zony jeden bedzie z puszysta blondynka a inny z długowłosa chuda brunetka , imię to kwestia gustu . A ile ludzi tyle gustów.....
I myslę ze pisząc o patologii ANOOLKA miala na myśli właśnie tę "nowobogackość"...
Czytam dalejVisenna, Anoolka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
marti_88 wrote:W temacie imion.
Dla dziewczynki zawsze podobała mi sie Hania (chociaż trochę mi sie przejadła i nieznosze jak ktoś mowi Hanka), oprócz tego Lilia (mojemu sie nie podoba) i tez ładnie to Alicja
Z chłopcem gorzej: Adaś (to imię w mniemaniu męża kojarzy sie mu z gejem bo kiedys widział jak nazywa sie taka Gazeta dla homoseksualistów), Tymek, a narazie najbardziej leży mi Jaś. -
Agata84Ign wrote:Witajcie,
dobre wiadomości po wizycie: bijące serduszko - najpiękniejszy widok na świecie
wielkość CRL = 0,82 cm, i wg lekarza Krasnal ma 6 tygodni i pięć dni:)
jutro badania krwi
pełnia szczęścia
pozdrawiam Was serdecznie -
Dziewczyny, kiedy ból brzucha powinien niepokoić ? Dziś bóle są bardzo mocne, podobne do miesiączkowych skurczy. Aż kilka razy się zgięlam w pół Odzyskałam niedawno spokój a teraz powoli zaczynam panikować. Bolą mnie też często plecy i krzyż (po 8h siedzę przed komputerem). Jadę dziś na dwóch nospach, po nich jest lepiej. Męczą mnie też wzdęcia, gazy - może dlatego? Plamień nie ma. Martwić się ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:25
-
anulka1978 wrote:Moj gin mowil ze brzuch może ćmić jak na @ i wtedy nospa... a magne B6 codziennie... ale mnie brzuch nie boli... ja w ogole juz nie mam objawow, jakoś przeszłam do porzadku dziennego...
Kiedy masz wizyte?
Ćmił, ćmił, czułam rozciąganie, ale dziś to ewidentny ból. Wizytę dopiero na 07.03. Zastanawiam się, czy nie podjechać gdzieś prywatnie i tego nie sprawdzić... Chyba jestem panikarą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:30
-
Visenna mnie kłuje, czasem nawet mocno, od wczoraj raz po prawe stronie raz po lewej stronie, najbardziej jak leżę i przewracam się na drugi bok. i tylko potem sprawdzam czy nie pojawiło się krwawienie.
Może teraz czas na jakieś większe przemeblowanie i dlatego tak się dzieje.Visenna lubi tę wiadomość
-
Visenna wrote:Dziewczyny, kiedy ból brzucha powinien niepokoić ? Dziś bóle są bardzo mocne, podobne do miesiączkowych skurczy. Aż kilka razy się zgięlam w pół Odzyskałam niedawno spokój a teraz powoli zaczynam panikować. Bolą mnie też często plecy i krzyż (po 8h siedzę przed komputerem). Jadę dziś na dwóch nospach, po nich jest lepiej. Męczą mnie też wzdęcia, gazy - może dlatego? Plamień nie ma. Martwić się ?
Mnie wczoraj ginekolog pytał o pracę i jak mu powiedziałam ze praca biurowa 8h to powiedział ze w razie bólu brzucha lub krzyża leżeć. Połóż się i zobacz czy jest lepiej. Może weź sobie jutro wolne?Visenna lubi tę wiadomość
-
Przy nagłych ruchach typu przekrecenie sie gwałtowne z boku na bok, albo wstawanie - wtedy mnie rwie dół z prawej strony, jakby ciągnie ale mega mocno i nieprzyjemnie... chwila i przestaje...
VISENNA jak masz mozliwosc to dla spokoju ducha mozesz podjechac i sprawdzic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:51
Visenna lubi tę wiadomość
-
Chyba nie pójdę na razie na betę. Jutro mam ginekologa i zobaczymy co mi powie
Dzisiejszy dzień to jakaś masakra. Od 3 nie mogłam spać, potem olatałam się jak głupia. na drugie piętro i z powrotem z papierami, a najlepszy był powód mojej promotorki: idź do sekretariatu i zapytaj sekretarki jakim kolorem mam Ci poprawić ocene w indeksie (sekretariat jest na parterze, a ona siedziała na drugim piętrze). Jak przyszłam do sekretarki to zapytała czemu mi takie gorące i jestem taka czerwona i czy coś zmajstrowałam przy pracy -
Dziewczyny jest fasolka moja mała. Ma 3.5 mm i jestem tak szczęśliwa że szok. Dostałam skierowanie na badania i do poradni prenatalnej. Teraz musi być tylko dobrze.
tajemniczazolza, inaa, vella, Sylwia_i_Niki, Kasik2, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Blu, LillaMy, Dea28, Limerikowo, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Basia1771 wrote:Dziewczyny jest fasolka moja mała. Ma 3.5 mm i jestem tak szczęśliwa że szok. Dostałam skierowanie na badania i do poradni prenatalnej. Teraz musi być tylko dobrze.
-
Powinno.Mój lekarz zanim zaczął badać i policzył to stwierdził że powinno być coś widać więc 3mam kciuki za Ciebie jutro☺ehh co to był za stres i nerwy masakra...ale teraz już pełny relaks karta ciąży założona więc nie ma odwrotu hehe
-
Basia na pewno będzie ^^
Właśnie kupiłam "w oczekiwaniu na dziecko", całkiem pokaźna ta książka. Mam nadzieję, że sporo przydatnych informacji w niej jest
anulka właśnie też mam takie podobne bóle, widać tak musi być, chociaż mam stracha jak się kładę.
Basia1771, Visenna lubią tę wiadomość