X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    dzięki za życzenia zdrówka <3

ja przed polowkowym, idę we wtorek czyli za tydzień i na pewno już poznam płeć :) od kilku dni czuje czasem jak leżę na plecach jak napina mi się brzuch i od razu wracają złe wspomnienia z ciąży z Basią :(

Sylwia a co być wolała? Parke czy babiniec? :) ja mam prenaralne 22 listopada i jest wtedy szansa na podejrzenie, za każdym razem wiedziałam tak wcześnie, ah jak ten czas szybko leci

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Leon wrzeszczy jak go posadzę na nocniku, chociaż sam też naśladuje siostrę, ale to tak dla zabawy. Nawet sprawdzałam mu pieluszkę tuż po tym jak usiadł, czy to kojarzy z sikaniem, ale chyba jeszcze nie.

A z Natalka poszło szybko jak miała rok to chętnie siedziała na nocniku. Najpierw udawało się z cięższą sprawa, a z sikaniem był problem. Kupiłam takie majtki wielorazowe, a potem pieluszki tetrowe i to było dobre, bo jej przeszkadzała mokra pieluszka. Ale w sumie trwało to wszytko z pół roku. Teraz jeszcze do spania na noc zakładamy pampersa i na dłuższy wyjazd, a tak to już sama nie chce.
    Z Leonem na pewno tak szybko nie pójdzie ;)

My już dłuższe trasy tez jeździmy bez, ale na autostradę jeszcze raczej założę bo nie znam jej możliwości wstrzymywania, raczej szybko musi sprawę załatwić :)

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja w ciąży z Kuba brałam mega 600mg luteiny, duphston, magnez, nospa max dawka przez 3-4 miesiące i Kuba dostał 10 pkt.

My już nocnik kupiliśmy, sadzam go 1- 2 razy dziennie, narazie widac że nie kuma kompletnie ale udało sie nam juz dwa razy zrobic sisuiu do nocnika, oczywiscie były wielkie brawa i fanfary:)

NiecierpliwaKarolina, Kuba mi sie sam odtawił w dzien od cycka, po prostu łapał chwile jadł i puszczał, wyginał sie, ale z wieczornego i nocngo cycka to ja mysle ze nie da rady, taki nocny cycoholik nam rośnie.

Dziewczyny, Kuba nalezy do tych mniejszych przystojniakw, nosimy aktualnie 74/80, jesli macie cos fajnego na zimę na sprzedaż chętnie zobacze.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia również trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i żebyś nie musiała znów przez to przechodzić.

Hanius je mleko rano, przed drzemka do spania i jak się przebudzi w nocy.

A z nocnikiem to już od dłuższego czasu praktukujemy, jak już ładnie siedziała i kilka razy dziennie sobie siedzi, robi siusiu przeważnie. Po niej też widzę, że idzie coś grubsze i jak zdążę to też ładnie zrobi. A i w sumie to nie używamy nocnika tylko nakładkę na WC.

Też ostatnio myślałam o kalice, już dawno jej nie było.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, piszecie o nocniku, dla mnie to na razie jakas abstrakcja, wydaje mi sie że Borys totalnie nie kontroluje kiedy siusia. Ja chyba poczekam z tematem do lata lub jeszcze dluzej. Wolalabym sie uporac z tematem w kilka dni niz odpieluchowywac miesiacami. No ale zobaczymy jak wyjdzie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 21:36

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr ja mam takie samo zdanie jak Ty w temacie nocnikowym :-)

l54t4dr.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciólka odpieluchowała swojego syna w weekend, fakt, faktem miał prawie 3 lata.
    Ale ja chyba też się wstrzymam. Nie jestem z młodym non stop i nie będę oczekiwać, że inni też się w to zaanagażują.
    Ale za Was 3mam kciuki!

We wtorek Andrzej skończył rok!
    Jestem z nas mega dumna!
    Z resztą on już od jakiegoś czasu jest takim małym chłopcem, a nie bobasem.

d75febcfb574d6a1med.jpg

diewuszka86, Kai, szynszyl, Reni@, Blu, Jutysia, Sylwia91, Sylwusia100 lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon 100 lat dla Andrzeja :-)

marlon lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Andrzeja :)

marlon lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Andrzej! :-)

marlon lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Andrzeja ;) :*

Canario ja chyba byn wolala drugą panne :D mąż też także tu się zgadzamy ale co bedzie to bedzie z chlopca tez sie ucieszymy :D zawsze to cos nowego!

ja o nocniku bardziej myslalam zeby tak raz na jakis czas ją posadzić niech sie zacznie uczyć kojarzyć to z potrzebami. Bardziej tak niz odpieluchowywac juz bo chyba w tym wieku to graniczy z cudem

marlon lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Andrzejku :-)

marlon lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Andrzeja!

Mi się udało odsmoczkować Leosia ;) zajęło to całe trzy dni, ale zasypia już sam bez smoka. To tak na fali wizyty u logopedy z Natalka, bo pytała o butelkę i smoczek i stwierdziłam, że skoro teraz jest spokojnie, nie pcha się nowy ząbek to spróbujemy.

marlon, Reni@, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie kupiłam nocnik, ale szczerze mówiąc, nie sadzam na nim Mikiego. Priorytetem jest dla mnie odsmoczkowanie (chodzi o smoka uspokajacza) i nauka picia przez rurkę. Do tego muszę się przymierzyć do gotowania mu obiadów, bo na razie jeszcze ciągle na sloiczkach jest.
    Dziś mi go zaszczepili przeciw pneumokokom, w planach szczepionka przeciwko grypie. Trzecia dawka Hexy odlozona na razie. Dodatkowo zrobili mu jeszcze badania krwi, splakal się, biedny. Dopiero co bylam u dermatologa, 2 listopada konsultacja gastoenterologiczna, 29 listopada pulmunologiczna, później immunologiczna. Wszystkich specjalistów swiata ten mój synek musi odwiedzać, ale co zrobić?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai dużo siły i wytrwałości :* <3 no i przede wszystkim zdrowia dla Mikusia <3

Kurcze a ja sie nie zastanawiałam na odsmoczkowaniem jeszcze ale może faktycznie warto o tym pomyśleć hmm... Coekawe czy by panna bez smoka zasnęła. Teraz mamy lekki przedsmak bo czasem nie mogę jej dać bo ma tak zawalony nos w nocy że nie może oddychać ze smoczkiem... W sumie daje sobie radę bez niego. W ciągu dnia jej raczej nie daję.

czy Wasze dzieci też taką wojnę toczą jak widzą aspirator do nosa? no ja przeżywam koszmar kilka razy dziennie :( czuję się okropnie jakbym jej robiła nie wiem jaką krzywdę a to przecież dla jej dobra :( oczywiście krzyku i "płaczu" co nie miara... tylko takiego płaczu bez łez ;)

Wysłany: 27 października 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy próbę z mm, żeby dopełnić te karmienia cyckowe wieczorne i poranne. Niestety :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 27 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a jaki aspirator? U nas problemu nie ma. Czasem się odwraca i wykręca, ale wystarczy dać mu szczoteczkę, żeby mył zęby i jest spokój. Mamy elektryczny aspirator.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykłą Fridę i fakt, odwraca głowę ale tragedii nie ma

Co do smoczka to ja daje jeszcze czas. Zawsze jest to jakiś sposób na uspokojenie jak juz nic nie działa.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy katarek do odkurzacza i zwykly. Kiedyś nie bylo problemu a teraz krzyk jest okropny :( no ale trzymam i na siłę trochę ale ściągam bo przecież trzeba... :( chociaz juz coraz bardziej się oswaja

• Blu Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon niecierpi odciągania kataru, a mamy zwykły aspirator i elektryczny (kupiłam bo myślałam, że bedzie go lepiej tolerował) I niestety też trzeba było trochę na siłę odciągać, bo nie dało się odwrócić uwagi czy uspokoić.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ