Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia współczuję skurczów, dobrze wiem jak się czujesz Z Mikim skurcze i rozwarcie miałam od 31 tyg a z Ignasiem pierwsze skurcze pojawiły suę już w 16 tygodniu.
Oszczędzaj sie na ile tylko Basia Ci pozwoli. Bierzesz jakieś środki rozkurczowe typu magnez? Zawsze to chociaz trochę moze pomóc
Karolina tez od razu pomyślałam, ze Olek się odstawia chociaż ja w tym temacie mam bardzo mało wiedzy bo karmiłam krótko -
Ola_Ola wrote:Zdrówka dla Basi :*
Anieńka, super że wszystko ok i że dalej jest dziewczynką Szalejesz na zakupach?
Ja nie mogę się doczekać kiedy kupię coś różowego
Sylwia ja tez czuje spiecia brzucha i kurcze zastanawiam sie czy nie jechac jitro tego jakos skontrolowac na ip. Zostane jutro w domu chyba i poleze wiecej moze mi przejdzie. Magnez sobie jeszcze kupilam, wiec lykam ale dopiero od dzis, a jak wieczorem bedzie zle to pojade. -
dzięki dziewczyny... ja z Basią bralam największą dopuszczalną dzienną dawkę nospy i luteiny właśnie przez skurcze... a w szpitalu magnez dożylnie nie chciałabym tego znowu przechodzić. We wtorek idę na wizytę to wspomnę o tym, a magnez kupie.
Anieńko daj znać jak u Ciebie -
A tak odbiegajac od tematu czy ktorejs udalo sie juz odpieluchowac swoje dziecko? Nie wiem od czego mam zaczac podzielicie sie doswiadczeniami? Moj J jeszcze nie chodzi, ale jakos bym chciala zeby czasem robil na nocnik a za 3 miesiace juz zupelnie tylko nocnik.
-
Ja myśle ze odpieluchowanie rocznego dziecka graniczy z cudem Ale moze sie mylę
Starszy miał niecałe 2,5 roku i udało się w kilka dni pozbyć pampersów.
Teraz tez mam zamiar na nocnik sadzać. Zresztą już były próby kilka tygodni temu ale troszkę się buntował -
http://www.budujacamama.pl/2014/10/odpieluchowanie-bez-nerwow-i-stresu.html
Przeczytalam ten artykul i wierze w skutecznosc metody odpieluchowania roczniaka. Trzeba sie tylko zaprzec inpewnie zajmie mi to kilka miesiecy tym samym dluzszy proces niz z 2,5letnim dzieckiem. Dzis pierwszy raz posadzilam i siedzial nawet 10min, zrobil kropelke siusiu bylam z niego dumna. Reszte za chwile do piekuchy hehe. Zaczne od sadzania po spaniu i drzemkach i zobacze jak mi bedzie szlo - jak macie jakies rady chetnie wysluchamSylwia91 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziękuję za odzew póki co dbsytuacja wygląda tak, ze i przedwczoraj i wczoraj wieczirem cycka nie chciał, po czym zasypiał przytulony, budził się po 15 minutach z płaczem i wtedy już cycuś był cacu i ssąc zasypiał twardo. O 7 rano się budził i cycka jadł i zasypiał ponownie. W ciagu dnia jak go pytam czy chce cyca to podchodzi do mnie i szarpie za bluzkę. Jak mu daję to dwa razy possie i gryzie. Nakładki laktacyjne tylko pogarszają sprawę. Także chyba muszę przeboleć i pogodzić się z tym, że syn staje się mężczyzną póki będzie chciał to zostawię te karmienia wieczorne i poranne.
Blu, w sumie byłoby fajnie, ale biorę tabletki, więc ciąża to byłby cud nad cudy
Dziewczyny, z tymi skurczami to tak na poważnie uważajcie. Magnez faktycznie pomaga bardzo. Nospa u mnie nie pomagała w ogóle. Może luteina? -
Anienka ja Mikolaja sadzalam od okolo roku, a udalo sie odpieluchowac dopiero latem jak po podwórku biegał w samych majtkach. Wiadomo, jedne dzieci załapią szybciej inne wolniej
Faktycznie Karolina. Ja luteine tez brałam. U mnie bajbardzirj jednak nospa pomagala.
-
ja jak mialam roczek to robilam kupe na nocnik mama mi mowila jak widziala że zaczynam stekac to szybko na nocnik. Czasem sie udalo czasem nie, ale okolo półtora roku już wolałam na nocnik. Zdarzały się oczywiście wypadki, cala masa! ale wolałam mame i pokazywalam nocnik. Oczywiście pielucha i tak była. No ale ja nie chodzilam w pampkach tylko tetrowych wiec moze tez to mialo wplyw.
Ja np. widze kiedy Basia bedzie robić kupe heheh i takie momenty narazie chcę wykorzystać
co do nospy i luteiny to tyle sie tego oćpalam ze serio nie chciałabym wiecej Basia po porodzie miała mniej punktów za napięcie mięśniowe i wierzę że to przez nospe -
Anieńka wrote:http://www.budujacamama.pl/2014/10/odpieluchowanie-bez-nerwow-i-stresu.html
Przeczytalam ten artykul i wierze w skutecznosc metody odpieluchowania roczniaka. Trzeba sie tylko zaprzec inpewnie zajmie mi to kilka miesiecy tym samym dluzszy proces niz z 2,5letnim dzieckiem. Dzis pierwszy raz posadzilam i siedzial nawet 10min, zrobil kropelke siusiu bylam z niego dumna. Reszte za chwile do piekuchy hehe. Zaczne od sadzania po spaniu i drzemkach i zobacze jak mi bedzie szlo - jak macie jakies rady chetnie wyslucham
Mi się udało odpieluchować, ale starszą jak miała 2 latka a 2 i 3 miesiące już na noc tez nie zakładałam pampersow. Nati może bym zaczęła sadzać wcześniej bo patrzy na starszą siostrę ale nie dam rady w takim stanie. Nie wyobrażam sobie z brzuchem to za jedna to za druga latać z nocnikiem albo do wc w sklepie, ojjjjjj nie
-
Leon wrzeszczy jak go posadzę na nocniku, chociaż sam też naśladuje siostrę, ale to tak dla zabawy. Nawet sprawdzałam mu pieluszkę tuż po tym jak usiadł, czy to kojarzy z sikaniem, ale chyba jeszcze nie.
A z Natalka poszło szybko jak miała rok to chętnie siedziała na nocniku. Najpierw udawało się z cięższą sprawa, a z sikaniem był problem. Kupiłam takie majtki wielorazowe, a potem pieluszki tetrowe i to było dobre, bo jej przeszkadzała mokra pieluszka. Ale w sumie trwało to wszytko z pół roku. Teraz jeszcze do spania na noc zakładamy pampersa i na dłuższy wyjazd, a tak to już sama nie chce.
Z Leonem na pewno tak szybko nie pójdzie