X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było to samo z katarkiem do odkurzacza. Na początku wrzask i zanoszenie się. Po kilku dniach się oswoil i tylko lekko poplakiwal. Serce mi się krajalo, ale bylam bezwzględna. Wiedziałam, że nie mogę dopuścić do splywania wydziieliny niżej. W szpitalu mnie tej bezwzglednosci nauczyli, ale to dla jego dobra.

Limerikowo, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Andrzeja! :)

I nam wczoraj stuknął roczek! ;) :D

W dzień urodzin wyszedł Ani ząb numer 8. Więc mamy już komplet jedynek i dwójek :) I od dwóch dni karmię piersią tylko rano i na noc. O dziwo bez większych protestów. Ale już wiem, że będę tęsknić za karmieniem. A to nasz mały łobuziak:

d23106bfe4746c0bmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 21:42

NiecierpliwaKarolina, diewuszka86, Kai, Reni@, marlon, Canario, Sylwusia100, szynszyl, Limerikowo, Sylwia91, Blu lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Anula :-)

A czemu tak z karmieniami? Odstawiasz?

Jutysia lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Ani!! Słodka jest :-)

l54t4dr.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia dla Ani! Fajna dziewczyna :-).
    Karola, Ty chyba przezywasz mocno odstawianie od piersi, prawda? Nie dziwię Ci się. Na pocieszenie Ci powiem, że to uczucie przykrości szybko mija. Poza tym będziesz mogła urozmaicić wreszcie swoją dietę, więc korzyści też są. Ja musialam ostawic małego w sposób nagły, niespodziewany, z dnia na dzień. Było mi strasznie przykro. Moja mama mi wtedy powiedziała: daj spokój, czas zadbać wreszcie o siebie. I muszę przyznać, że miała rację...

Jutysia, Limerikowo, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Ani

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015

Wysłany: 27 października 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, no przeżywam :-P smutno strasznie. Jakby mi została zabrana cząstka dziecka. No i z karmieniem było mi dużo lepiej poradzić sobie psychicznie z cesarką. Nadal się z tym nie pogodziłam, ale dzięki karmieniu miałam poczucie, że "chociaż tyle".
    A diety i tak narazie nie rozszerzę, bo królewicz zostawił sobie karmienie wieczorne i poranne :-) no i mm dla alergików też go uczula, więc postaram się pociągnąć jak najdłużej z tymi cyckami.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Ania od grudnia idzie do żłobka, więc musimy powoli ograniczać cycka w dzień. Na rano/noc chcę jeszcze pociągnąć kilka miesięcy. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce ;) A to że teraz zaczęłyśmy ograniczać to samo wyszło. Po wizycie u dentysty nie mogłam karmić przez jakiś czas, Ania się nie dopominała, więc uznałam że spróbujemy właśnie od teraz. Ale tak jak pisałam, będę tęsknić za karmieniem, dla mnie to jest genialna sprawa :)

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, o co chodzi z tą cesarka, bo nie bardzo rozumiem? Mm dla alergikow uczula? Współczuję takich alergii. To musi mocno komplikować życie codzienne. Przyznam Wam się, że ja po prostu kocham jeść, oczywiscie nie wszystko, ale to, co mi smakuje. Diety, które musiałam stosować (najpierw cukrzycowa, potem watrobowa, a międzyczasie jeszcze ograniczenie nabiału), dobrze zrobiły mi na figurę, ale bardzo źle wplywaly na moją psychikę. Czulam się pokrzywdzona i caly czas myslalam o tym, co ja sobie zjem, kiedy przestanę stosować dietę.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png

Wysłany: 28 października 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kocham jedzenie :-D ale wyższa konieczność, więc się trzeba dostosować.
    Myślę, że mnie też to wyjdzie na zdrowie, bo siłą rzeczy, wykluczając mleko i jaja, musiałam odstawić większość słodyczy.

Z cesarką mam problem w głowie, bo bardzo chciałam rodzić naturalnie. A według powszechnej opinii cesarka to nie poród ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja miałam tak samo jeśli chodzi o cc. Zwłaszcza że wiele godzin próbowałam naturalnie a i tak zrobili cc. Na początku nie mogłam sobie z tym poradzić, płakałam i twierdziłam, że nie dałam rady. Teraz już jest ok. Wiem, że mój syn 4,7 kg rodząc się sn mógłby ucierpieć, a ja mogłabym mieć dużo problemów. Dobrze się stało. I już nie mówię, że go wyjęli tylko że urodziłam. Ale też walczyłam bardzo o kp, żeby jakoś zrekompensować synkowi cc. Karola mamy piękne i zdrowe dzieci to najważniejsze :)

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola polecam do poczytania wątek https://bellybestfriend.pl/forum/porod/naturalny-porod-zakonczony-cesarka,10679.html

l54t4dr.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, już rozumiem. Ja też przez chwilę mialam takie myśli, że jestem matką, a nie przezylam porodu, że nawet nie wiem, co to są bóle porodowe itd. Leżałam przez sześć dni niedaleko sali porodowej, posluchalam trochę tych krzyków i mi problemy przeszły. Wiele kobiet pytalo mnie potem, jak to jest na cc, czy to duży stres i czy duży ból pooperacyjny. Dziewczyny! Jeżeli macie jeszcze jakieś wątpliwości, porzuccie je natychmiast! Każda z nas chciała sn, dla dobra dzieci zgodzilysmy się na cc. Dalysmy się dla nich pokroić!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 08:57

diewuszka86 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Ani i Andrzeja :)

Do odciagania kataru używam katarka do odkurzacza i ostatnio pierwsze dwa dni spokojnie potem dwa dni wycia i potem znowu spokojnie. Mam fride, ale wydaje mi się, że nie potrafię nią dobrze odciągnąć.

Dziewczyny jak to mówią czas leczy rany więc myślę, że z czasem te myśli o porodach, które poszły nie tak jak się chciało też ulecą.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od poczatku protesty na katarek i nic gil musi byc wyciagniety.no way

Za to 3 latka sama idzie jak ma katar.woli odkurzacz niz chustke i krzyczy: mam gila! "Odkurzacem" wyciagnij Mamo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 13:43

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Ja rodzilam naturalnie i nigdy wiecej!
    Na prawde mozna miec niezle jazdy po naturalnym i do dzis zaluje, ze sie bie zaparlam na cc.
    Na pewno nie czyni Was to ani gorszymi matkami. Nie myslcie tak.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez rodzilam naturalnie i chce rodzic teraz tez naturalnie - nie mam traumy wspominam porod dobrze chociaz rodzilam 12h bez znieczulenia, ale powiem Wam ze teksty ze nie urodzilo sie dziecka bo cc, albo ze nie wie co to bole porodowe to mi to sie w glowie nie miesci i w ogole nie powinnyscie sie czuc zle z tym! Miakyscie operacje przeciecie powloki brzusznej, miesni, ooo nie! Wszystko bylo w dobrej wierze dla zycia Waszych maluszkow i Was samych! Urodzilyscie swoje dzieci i nie pozwolcie sobie wmowic inaczej!

Tez kocham jesc, przezylam w 1 ciazy cukrzyce, podczas karmienia niejedzenie jaj i mleka przez 1,5m ktore nic nie dalo, dzieki temu -5kg do wagi sprzed ciazy i teraz od 12tyg znowu cukrzyca... ta cukrzyca to mnie tak przesladuje ze bede sie zastanawiac nad 3 ciaza zeby znowu nie musiec przez to przechodzic!

A swoja droga kiedy dziecko uczy sie smarkac do chusteczki?:D

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, jesli bardzo ci zalezy na tym aby mlody zjadal wiecej mleka to moze odciagaj i rob mu kasze na odciagnietym. Ja tak robilam dosc dlugo. Teraz od miesiaca karmie juz tylko rano i na noc i nie odciagam ani nie dopajam mm, ale prawdą jest ze daje mu codziennie cos na krowim mleku.

Jesli chodzi o katar to u mas na szczescie byl tylko jeddn taki tygodniowy jakos w czerwcu i ostatnio dwa jednodniowe. Jek tylko zblizam sie z aspiratorem to drze sie tak, ze sie zadtanawiam kiedy sasiedzi opieke spoleczna na mnie nasla...

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Jeich Znajoma

Wysłany: 28 października 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 29 października 2017, 13:19

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam naturalnie 2 razy bez nieczulenia. 2 szybkie porody bo od pierwszych bolesnych skurczów ok 4,5 godz do porodu. Po pierwszym porodzie przez 2 tygodnie wyłam z bólu do księżyca. Nie mogłam siedzieć, stać, leżeć, nic w zasadzie robić bo ciągle był przeszywający ból po nacięciu i szyciu. Po drugim porodzie mimo naciecia zeszłam z łóżka po 2 godzinach na porodówce i poszłam pod prysznic. Rano juz siedziałam na łózku po turecku. Niebo a ziemia.
    Jeśli chodzi o karmienie pierwszego synka karmiłam tylko 6 tygodni, grugiego około 10 z powodu refluksu. Czy to wytłumaczenie ? Nie . Niby mogłam odciagac dłuzej itp. Czy mam z tego powodu wyrzuty sumienia ? Absolutnie nie. Moje dziecko jest nakarmione,czyste kochane najbardziej jak tylko mogę je kochać i chyba to jest najważniejsze.
    Dziewczyny poród cc czy sn to poród. Karmienie kp czy mm to karmienie. Nie zawsze jest tak jakbyśmy chciały ale to nie znaczy że mamy sie z tego powodu katować

diewuszka86, Anieńka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ