Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Limerikowo wrote:A dzis dostalam przepis na tzw sypki piasek do lepienia.warunek to mata na podloge imiotla boodkurzacz mozna zapchac
Maka ziemniaczana, plyn do naczyn ipianka do golenia lub odzywka do wlosow.mozna dodac farby.corka kolezanki miala ponad 1h zabawy.
Zamierzam dzis sprobowac bo pogoda huraganowa Brian nie na spacer.po pracy jade do pl hurt po make ziemniaczana -
Aaaa moje dzieci śpią!
Ola_Ola gratuluję córeczki
Anienka wiem co przeżywasz, niestety ja ta końcówkę drugiej ciąży kiepsko wspominam, marzyłam tylko żeby mąż wrócił z pracy żebym na chwilę mogła nic nie robić
Dasz radę, już bliżej końca
Limerikowo ja znam przepis na coś pomiędzy piaskiem a masa solna. Miesza się tylko mąkę ziemniaczaną z olejem. Można dodać barwnik spożywczy. Natalka uwielbia wczelkiego rodzaju masy plastyczne, więc czasem coś takiego robimy, kiedy Leon śpi, bo tak to młody zjada wszystko.
Nuda dzisiaj bo pada u nas bardzo, to może coś takiego wymyślimy
Pisalyscie kiedyś to piramidzie zabaw. Fajne to jest? Bawią się tym dzieci takie roczne? Powoli rozglądam się za czymś na Mikołaja, a tego nie mają.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Blu kupiłam piramidę zabaw bratanicy męża. W dniu urodzin Ignaś się nią bawił ale sami nie mamy wiec nie wiem. Te sie zastanawiam czy jej nie kupić, bo w zasadzie miał dostać na roczek ale nie dostał
Dostał natomiast taki zamek
http://allegro.pl/zwariowany-zamek-z-pileczkami-smily-play-0820-i6621570754.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=plasma-SmilyPlay&ev_adgr=inna&ev_ln=PRODUCT+GROUP&gclid=EAIaIQobChMI89jHvrOH1wIVklQYCh3eQQDdEAQYASABEgLbCPD_BwE
Bawi zarówno Ignacy jak i Mikołaj. Tyle ze jest spory
Fajne też sa takie pchacze drewniane w ramach upominku. W zeszłym roku kupiliśmy bratanicy i dużo sie tym bawiła i bawi nadal
http://allegro.pl/playme-drewniana-pchanka-pchacz-pingwin-i6941561679.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 21:15
Blu lubi tę wiadomość
-
Mnie się też udało wygospodarować dla siebie trochę czasu i poleżałam w wannie. Sama w łazience....
Dziewczyny, zapytam Was, bo zawsze dobrze radzicie. Wczoraj rano około 7 (jak codzień) Olek obudził się, więc wzięliśmy go do siebie i dałam mu cycka. Pojadł i zasnął. Wstał około 10 i zjadł śniadanie. Później przed 13 był jego czas na drzemkę, więc jak zawsze położyłam się z nim na kanapie i dałam mu pierś. Nawet nie zaczął ssać. Od razu ugryzł i zaczął bić. I tak było cały dzień. Cały czas odrzucał. Pod wieczór postanowiłam, że ściagnę i dam mu w butelce. Wypił łyka i wszystko wypluł. Później już zaciskał zęby. Wieczorem po kąpieli też chciałam go wziąć do cycka i uśpić jak zawsze. Oczywiście awantura. Zasnął w końcu przytulony. Po chwili się przebudził i na śpiącego troszkę zjadł. Dziś o 7 znowu awamtura i odpychanie cycka, więc wstalismy i musiałam mu dać kaszki łyżeczka, bo z butelki też be. Około 10 zaczął już marudzićo drzemkę i po raz kolejny cycka odrzucił. Obudził się o 12 i płakał. Cycek nue. W końcu wzięłam go na kolana i tak na siedząco chwilę possał, ale skończył gryząc. Później cycek be. Jakoś koło 19 jak sie położyłam koło niego to be, gryzienie, szczypanie i bicie, a jak na mnie usiadł i się pochylił to chwilę possał. Oczywiście ponownie skończył gryzieniem. Schowałam i zaczął się wkurzać i mnie szarpać za bluzkę. Po chwili już nawet nie chciał wziąć piersi do buzi tylko szczypał od razu.
Od razu mówię, że nie jadłam nic nowego.
Czy moje dziecko się samo odstawia? Czy może ma jakiś chwilowy kryzys albo coś innego go w dupę ugryzło?
Bo nie wiem czy zacząć pić szałwię.
-
witam po przerwie. Przez cotygodniowe zajęcia mam teraz trochę mniej czasu. W dodatku obie z Basia sie rozchorowałysmy Basia juz drugi tydzien ma katar teraz tez i kaszel paskudny na szczęście bez zapalenia oskrzeli. Nie daje ściągać kataru w ogóle ryczy jakby ją ze skóry obdzierali a wczesniej lubila.
wszystkim solenizantom sto lat jeszcze raz
Karolina moja Basia jak jeszcze ssala pierś to tak nie robila ale około 2 tygodni po odstawieniu zagladala bardzo pod bluzkę jakby szukala piersi. Dalam jej ale ona zawstydzona (!!) śmiała się i nawet jak wziela do buzi to po chwili wypluwala albo gryzla. Uznalam że chyba nie będzie już chciala i wydaje mi się że Olek też po prostu dojrzał do tego że cyca nie chce. Pewnie ze szkoda ale nic nie zrobisz bo zal piersi zeby tak gryzl -
A my wczoraj mieliśmy usg i muszę się z Wami podzielić tym faktem, że torbiele się wchłonęły. Jak zwykle mamy duże dziecie waży już 1030g, ciągle jest babeczką i już raczej nic innego nie wyrośnie Miała być Ola, ale jestem przerażona ilością Oli teraz, więc chyba będzie Asia, ale jeszcze może mi się 5razy zmienić Fajna taka
Sylwia a Ty jak się czujesz? Jesteś przed czy po połówkowym?
Reni@, Limerikowo, Blu lubią tę wiadomość
-
Ola_Ola wrote:Dziękujemy
Blu właśnie dziś też zaczęłam myśleć o mikołajkach i nic nie przychodzi mi do głowy.
AAaa i z papuguję imię Twojej Natalki
Żeby tylko charakter miała spokojniejszy
Renia dzięki za pomysły. Nie mam pojęcia co im kupić. Natalce łatwiej bo lubi puzzle, ksiazeczki z naklejkami, właśnie ciastolina to zawsze coś się wymyśli i ma zajęcie na długo. A dla Leona kupować kolejne autko czy coś grającego to już jest bez sensu. No nic, na razie chyba będę się zastanawiać nad tą piramida.
Niecierpliwa K może faktycznie się odstawia. A może zrób testa? -
Hej witam się po małej przerwie, brat zrobił nam niespodziankę i przyleciał zobaczyć siostrzenice i się przeprowadzamy i niestety stwierdzam, że doba ma za mało godzin
Spóźnione życzenia dla jubilatow!
Ja ostatnio nie mam głowy do prezentów, choć spodobała mi się kostka b-toys Zany zoo, tylko nie wiem czy to na już.
Gratuluję dziewczyny przyszłych córeczek, oby zostały do końca nimi
Ale Wam powiem, że w ubrankach to można poszaleć bardziej chyba niż u chłopaków i denerwować męża kolejnymi zakupami
Anieńka polecam Asię
Karolina może to chwilowy kryzys, Hania chce zdecydowanie mniej mleka teraz, ale jeszcze nie odrzuca.