WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu potrzebowalam wlasnie wpisu od Ciebie, a u Ciebie jeszcze bedzie ciekawiej:) jakos to sie ogarnie, ale mam lekki szok termiczny. Mam juz chuste do noszenia, mysle czy wiazac Ole wtedy moze bedzie latwiej :)

Szynszyl klotnia z moimi rodzicami poki co zostala zazegnana, ale nie wiadomo na jak dlugo. Babcia jest we wnuczkach zakochana i czesto przyjedza do mnie i ogarnia mi Jasia. Zobaczymy dalej czy to nie cisza przed burza...

Blu a kiedy masz wizyte?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie ja przecież Leona non stop na początku nosiłam w Tuli z wkładką dla niemowlaka. To mi ratowało zycie!

Ja na razie zakładam wersje idealna czyli Natalka idzie elegancko i bez buntu do przedszkola we wrześniu. W październiku powinno być to już w miarę ogarnięte. Boję się chorób na początku, ale tego nie przeskoczymy...

Na wizytę idę 27. Nie czuję nic a nic że jestem w ciąży. Ciekawe czy znowu będzie chłopak ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia my się też będziemy przesiadać w minivana :) ale my to nigdy nie możemy się zabrać ze wszystkimi bagażami i dlatego :)

Ja się też nastawiam na chustowanie, mąż szczęśliwy, że może w końcu w pełni wykorzystam te wszystkie chusty ;)

Anieńka to dobrze, że się unormowało, oby faktycznie już był stały rozejm :)

A ja dzisiaj w ramach relaksu prawie uszyłam Hani pościel ;)
    I chyba znowu chce kupić nowy wózek dla bobo, aż mąż się za głowę złapał XD

Blu a co byś chciała? Wiadomo, że co będzie to będzie, ale gdybać można ;)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl w sumie to nie wiem co bym bardziej chciała ;) i dziewczynki są super i chłopcy. Nie chciałabym raczej bliźniaków :D :D :D

My też w najbliższej przyszłości będziemy na kupnie jakiegoś większego samochodu. Ale to jest ciężka sprawa. Przede wszystkim trudno będzie zmieścić 3 duże foteliki z tyłu, trzeba to będzie sprawdzać na każdym samochodzie w salonie... Tak wstępnie patrzymy na s maxa, citroena grand Picasso, Sharana i coś tam jeszcze było. Jak będziecie miały jakieś swoje mocne typy to podpowiadajcie co warto kupić. Mam nadzieję, że nie skonczy się na jakimś wielkim dostawczym :D

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu taka mieszana parka to byłoby coś ;)
    My celujemy w citroena c8 (albo Peugeot 807, bo to jest to samo) , w rodzinie maja i super pod względem komfortu i napraw :)
    Ewentualnie jak się nie znajdzie to citroen C4 grand picasso

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lulam Mikusia i rozpoczynamy z mężem wieczór walentynkowy, tzn. herbatkę przed telewizorem w pizamach ;-).

Sylwia91 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy forda Galaxy. Rodzice moi mają i właśnie kupili juz drugiego i nam się spodobał :)

Blu, Kai lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kai pytałaś ile mam lat.. w tym roku kończę 27 ;) mówię Wam dziewczyny że gdybym nie musiała to bym w życiu nie ogarnęła tego co teraz, ale że muszę to po prostu to robię bo jakie mam wyjście? :) Już nie mam siły się wściekać na Basię po prostu nie śpimy i tyle :( przywykłam...

Kai lubi tę wiadomość

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje kupić Hubertowi elektrolity, tylko nie wiem jakie. Macie jakieś sprawdzone?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia, nam lekarz przepisał Orsalit.

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny my dzisiaj spałysmy w nocy :O nie wierzę :D ale było cudownie. Jeszcze cudownie byłoby to powtórzyć heheh

Reni@, Blu, Kai, Anieńka, diewuszka86, szynszyl, Limerikowo lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratuluję kolejnego Kropka ;) Mam nadzieję, że wszystko będzie u Was dobrze i Dzidzia będzie rosła silna i zdrowa. Dzięki za dobre słowo.

Ależ nam się ciążowo na wątku zrobiło. Aż czasem sama miałabym ochotę się postarać. Ale my w tym roku odpuszczamy. Praca pochłonęła mnie bardzo zresztą między nami ostatnio nie najlepiej więc nie sprzyja to ewentualnym staraniom.

Pojawiła nam się teraz okazja żeby trochę odsapnąć. Jedziemy na weekend do hotelu z basenem i spa, mamy taką małą rodzinną uroczystość, mam nadzieję, że będzie miło.

Dużo ostatnio piszecie o spaniu. U nas z tym różnie, ale staramy się Kubusiowi utrzymywać stały tryb dnia. 8 30 - 9 00 wstaje. O 13 idzie spać na 2 lub 2,5 godz. Idziemy go myć 20 20 i przed 22 zasypia. Nocki ma czasem cudowne tzn. śpi prawie bez budzenia się albo wystarczy mu dać smoczek i śpi dalej a czasem budzi się 7 czy 8 razy albo nie śpi 2 lub 3 godziny. Zupełnie nie wiem od czego to zależy, teraz idą mu zęby ale to się już zdarzało wcześniej więc nie wiem o co chodzi. Taki egzemplarz i tyle.

Sylwia kochana jak Ty dajesz radę Basia daje Ci nieźle popalić a tu za chwilę Marysia będzie na świecie. A Ty jeszcze studia ciągniesz, duży szacun jesteś wielka!! A tak na marginesie, spakowałaś się wreszcie? :)

Nie odniosę się do wszystkich Waszych spraw, ale naprawdę ciężko mi ostatnio wchodzić na forum. Staram się podczytywać, ale na regularne pisanie nie mam po prostu nawet siły.

Byle do wiosny, może wtedy wróci mi energia.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super, że mała spała.
    Nie dostałam tego orsalitu w aptece, dała mi coś innego ale ma smak cytrynowy i mały niechce mi tego wypić. Ale dzisiaj już jest dobrze.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mieliśmy noc.. do 1.30 na sorze byłam z mężem. Miał takie napady bólu głowy z drętwieniem twarzy i kończyn że aż wymiotował. Do tego światłowstręt, zimne poty... Masakra. Tomografię zrobili na szczęście czysto w głowie... I nawet jest mózg heheh, dostał jakieś leki i ponoć to silne migreny

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oczywiście dalej niespakowana!Boże dziewczyny ogarnijcie mnie bo sama się nie mogę ogarnąć hehehe

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Ciebie życie naprawdę nie rozpieszcza. Mam nadzieję, że akcja z mężem się nie będzie powtarzać. I spakuj się :)

Ja dzisiaj strasznie zateskniłam za wiosną. A już w ogóle za taką pogodą, żeby wyjść z domu bez zbędnego ubierania się, mam już dość tych wszystkich kurtek i szalików.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 16:23

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zdrowia dla męża. Pewnie przyszło odreagowanie na stresy stąd migrena.

Coś mi się wydaje że spakujesz się na szybko jak się coś konkretnego będzie dziać :D ale trochę siedzisz już na tykającej bombie :D

Ja też już czekam z utęsknieniem na wiosnę. Dopadło nas jeszcze przeziębienie, Natalka już lepiej Leon kaszle przez katar. A tu jeszcze jakieś syberyjskie mrozy nadchodzą.

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę wiosnę...
    A u nas zapalenie oskrzeli...super...

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dziewczyny

Sylwia u Was to sie dzieje, oby nie było już powtórki

Sylwusia co się u Was działo? Hubert wymiotował?

Ignasiowi trochę oczko ropieje od kilku dni. Raz więcej raz mniej. Póki co przemywam srebrną wodą, mam nadzieje ze przejdzie i obędzie sie bez lekarza

Diewuszka przyda Wam się taki wyjazd :)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mówię Wam dziewczyny że na koniec ciąży wrażeń mi nie brakuje... Już myślałam że z soru pojadę na 4 piętro na położnictwo od razu. Skurcze mnie zaczęły łapać z tego wszystkiego. W domu wzięłam dwie nospy i przeszło. Marysia tak kopała po szyjce że z każdym ruchem to po prostu umierałam z bólu... Kupił jakieś leki co mu neurolog zapisał dość silne w razie ataku. Mam nadzieję jednak że to się nie będzie powtarzać...

Mamy postęp! Spakowałam część rzeczy do torby uff jeszcze dużo muszę dopakować ale zawsze to jakiś początek :D

Współczuję Wam chorób dziewczyny :( dużo zdrówka <3 jakiś taki sezon chorobowy się zrobił, u nas dookoła też wszyscy chorzy. My na szczęście się jakoś trzymamy.

Też już marzę o wiośnie... Mam dość tego ubierania. Tym bardziej że ubrać moja Basię to można wyjść z siebie i stać obok...

‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ