X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mam nadzieję, że lepiej się już czujesz. Laktacja lada dzień się rozkręci na pewno :)

Ogólnie chyba trzeba mieć problem z głową, żeby zaczynać w ten sposób trolować ;)

Marlon ja z kolei czekam aż włosy urosną i zaczną się jakoś układać ;)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno wrzuca zdjecia nie swojego brzucha. Kradnie z netu. A na tamtym watku wielkie oburzenie ze tak ja zalatwily.
    Mysle ze i u nas byly trole, ale znudzilo im sie pisac
    Sylwia rozkrecisz laktacje, a Ty lepiej sie czujesz?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze bardzo chce byc w ciazy a nie moze i jakos to sobie rekompensuje.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz u fryzjera bylismy 3 razy, maszynka i nozyczki, normalna meska fryzura :) 2 razy Borys siedzial u mnie na kolanach, a ostatnio juz w fotelu-samochodzie dla dzieci :D

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Blu Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę z Leonem do fryzjera bo włosy mu się kręcę na czubku i z tyłu głowy i tego nie ogarnę sama nożyczkami. Raz Natalce próbowałam grzywkę skrócić i też nic mi z tego nie wyszło ;)

Wczoraj byłam na wizycie u gina, potwierdził ciążę, chociaż jest trochę młodsza o około 3 dni. Było serduszko na szczęście, ale trochę się zmartwiłam, że jest młodsza. Zawsze miałam kilka dni starszą...
    Nie minęło pół godziny jak wróciłam od lekarza i Leon skoczył tak nieszczęśliwie na zagłówek w łóżku że rozciął sobie czoło, tak dosyć głęboko :( pojechaliśmy od razu do Prokocimia, założyli mu 5 szwów.... No masakra. Na całe szczęście nie wymiotował, nie stracił przytomności i dzisiaj dobrze się czuje. Nie chciałabym tego już nigdy więcej przeżywać :(

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ogromne gratulacje!!!! Cieszę się, że Marysia jest już z Wami :-) laktacją się nie martw, zaraz się tak rozkręci, że nie będziesz nadążać ze ściąganiem ;-)

Marlon, cieszę się, że choć w malutkim procencie przyczyniłam się do zakupu :-)

Limerikowo, zdrówka dla dziewczynek!

Dziewczyny, z tymi fryzjerami to szalejecie :-) u nas poki co nie ma nic do obcinania. Olek nadmiarem włosów nie grzeszy :-P

Blu, właśnie miałam pytać jak wizyta, bo szukałam na nowych październikówkach i nie znalazłam. Super, że jest serduszko i tym się ciesz! Też mam 2 dni młodszą ciążę, bo owu była później (pewnie przez karmienie), a z Olkiem było 5 dni do przodu. Nie ma to znaczenia, ważne, że jest fasolka z serduszkiem :-)
    No i biedny Leoś..... płakał przy szwach? Nie wyobrażam sobie co przezyliscie :-( niech się goi szybko!

Sylwia91, Blu, Limerikowo lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, a w temacie troli... założycielka października 2018 też sobie poudawała trochę ciążę. Już się zmyła.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, Leoś płakał, zabieg wyglądał kiepsko. Pierwszy raz widziałam jak wygląda zakładanie szwów na żywo. Mąż żartuje że będzie miał bliznę jak Harry Potter ;)

Z tymi trollami to administratorzy coś powinni myśleć.

Sylwia co u Ciebie, jak się czujesz? Jesteście już w domu?

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu dobrze, że skończyło się na szwach. Ciężkie przeżycie z takim maluszkiem :/
    Super, że już widać serduszko i jest ok :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu współczuję wypadku Leosia :(

Super ze jest serduszko. Tym ze ciąża jest młodsza się wgl nie przejmuj. 3 dni to równie dobrze może być błąd pomiaru

Ignaś też już 3 razy zaliczył fryzjera :D Zdecydowanie włosy rozną mu wszybciej niz Mikołajowi w tym wieku. Miki był pierwszy raz obcinany po ponad 1,5 roku

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015

Wysłany: 28 lutego 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Karolina, Leoś płakał, zabieg wyglądał kiepsko. Pierwszy raz widziałam jak wygląda zakładanie szwów na żywo. Mąż żartuje że będzie miał bliznę jak Harry Potter ;)

Z tymi trollami to administratorzy coś powinni myśleć.

Sylwia co u Ciebie, jak się czujesz? Jesteście już w domu?

Biedny maluch :-( :-( :-( jejku, ja nie mogę nawet myśleć o takich rzeczach, bo mam dreszcze... pamiętam jak Olkowi pobietali krew z główki do badań alergologicznych... brrrr :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, współczuję Leosiowi bólu, a Tobie widoków.
    Karolino, Blu, gratuluję serduszek.
    Sylwio, gratuluję narodzin Marysi.
    O co chodzi z tymi trolami? To są osoby udające ciążę? Ale po co? I skąd wiecie, że udają?

Blu, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu gratuluje serduszka, to co mówicie rodzinie? :) Daj znać jak zareagują :) i dla Leosia zdrówka, jeszcze chyba zdjęcie tych szwów was czeka. Współczuje przeżyć...

My z Olą byliśmy na szczepieniu, nasza "kruszynka" waży 5500g. Więc przytyła około 2,5kg w 6tyg. Śmieje się, że będzie miała rozstępy :P Tłuścioszek nasz. Problemy skórne się zaczęły, pokłady łoju ma wokół noska i na uszach, dostaliśmy skierowanie do dermatologa. Chce mi się wyć. Jasio miał zdiagnozowane ŁZS i w dalszym ciągu ma zmiany na buzi, których nie da się niczym z lekkich kremów zwalczyć, ogólnie wzięłam na luz z tą jego buzią, no taki jest i tyle, ale teraz jak sobie pomyślę że z Olą będzie to samo to MEGA chce mi się płakać... Ale jeszcze się wtrzymam, może jej się jeszcze ustabilizuje ta buzia... OBY...

Sylwia jak tam z dwójką dzieci? :)

U nas na lutówkach też był jakiś trol, ale duża grupa przeniosła się na FB i ja też i w sumie ja nie śledziłam tego wątku zbytnio. No ale cóż.. niektórym się nudzi w życiu ;)

Jasiowi włosy sterczą każdy w inną stronę, też muszę z nim iść do fryzjera, bo za 2tyg mamy chrzciny i musi wyglądać jak człowiek :D Dzieci mi śpią, a ja się nudzę i nadrabiam internety :D Takie życie z dwójką maluchów. :)

Blu, Limerikowo lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za gratulacje! Czekam teraz 2 tygodnie żeby jeszcze potwierdzić, że wszytko z bobo jest ok. A z Leosiem we wtorek mamy przyjechać na ściąganie szwów...

Anienka jak to jest z tym ŁZS, dzieciaki z tego wyrastają? Trzymam kciuki, żeby Ola tego jednak nie miała. Super przybrała!

Powiedzieliśmy wczoraj o ciąży moim rodzicom. Mama chyba bardziej się zmartwiła jak sobie damy radę, tata bardzo się ucieszył i wzruszył ;)
    Jestem ciekawa jak zareagują moi teściowie, a zwłaszcza teściowa, z którą mam takie relacje na dystans, bo inaczej się nie da. Niestety wiem też że ona wszystkim rozgada...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu o matko współczuję Leosiowej blizny :(!to musiało być straszne przeżycie... No i gratuluję serduszka :* teściowa olej ;)

Anienko nie wiem jak Ty dajesz radę ale u nas jest dzisiaj kosmos. Ja chodzę i płacze, jedna przez drugą płacze... Obie wstały o 8 i obie poszły spać dopiero o 12. Marysi nie da się odkleić od cyca bo mam mało pokarmu jeszcze więc dokarmiam ją mm bo w ogóle bym nie wyszła z pokoju. Boje się że wpadam w depresję. Przy wyjściu do domu mała miała neurologa jeszcze i pediatra dopiero mnie uświadomił jak ciężki był to poród dla niej.. równie dobrze mogła umrzeć jeszcze w brzuchu :( miała węzeł na pępowinie i dlatego bardzo jej zanikało tętno przy skurczach. Kazał mi się cieszyć że dostała 7 punktów a po 5min już 9. Na szczęście USG nie wykazało niczego niepokojącego i ten poród nie odbił się na jej zdrowiu ufff.

Basia jest dla mnie jakimś OLBRZYMEM! Ma takie wielkie nogi I ręce a głowa To dopiero kosmos jakiś. Boże jaka ona wielka :D

Anienko trzymam kciuki żeby to nie były poważne problemy ze skórą :*

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia myślałam właśnie o Tobie czy wyszlyscie i jak sobie radzisz. Dobrze, że wszystko się skończyło dobrze i malutka wytrwała. Hania też była owinięta na szyi. Niestety nic się z tym nie da zrobić. Może warto porozmawiać z jakimś specjalistą, żeby faktycznie się nie pogrążyć

Ah te teściowe Blu ( choć ja nie narzekam, może dlatego że moja mieszka na drugim końcu Polski XD i raczej to ja nie ułatwiam większej zazylości) pogada i przestanie, kiedyś i tak wszyscy zobaczą ;) na pewno świetnie sobie poradzicie!

Szczerze mówiąc to cieszę się, że Hania będzie jednak miała już prawie 2 lata jak pojawi się drugie Bobo. Łudzę się, że będzie łatwiej XD

Anieńko a może to trądzik niemowlęcy, podobno dIewczynki maja częściej niż chłopcy. U Hani był i wyglądał strasznie, ale przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 15:54

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl u nas nie była owinięta. Był supeł na pępowinie który gdyby się zacisnął do końca to nie miałaby tlenu :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze o tym nie słyszałam nawet :/ tym bardziej się cieszę, że jest zdrowa!

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia spokojnie, musicoe wszyscy przywyknac do sytuacji, chyba najbardziej Basia. Ola na poczatku tylko spala my z mezem sie obydwoje nudzilismy w domu. Jasio sie sam soba zajmuje, tyle tylko ze trzebamu dac posilki i zmienic pieluszke :p ja teraz jak jestem sama sprzatam w chalupie i gotuje obiady. ;) mialam chyba tydzien kryzysowy, musicie sobie jakis scisly plan wyznaczyc i dzieci beda chodzily jak w zegarku. Powodzenia!

To dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo po porodzie, w takich sytuacjach chyba lepsze sa cc.. ale juz za Wami i mala zdrowa, wiec nie ma co rozpamietywac!
    A jak nocki u Was?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia całe szczęście że wszystko dobrze się skończyło. Jak Anienka pisze, ze wszystkim sobie poradzicie tylko spokojnie, bez nerwów. Musicie sobie wypracować jakiś system, trochę podzielić się opieką. Najważniejsze ze mala jest cała i zdrowa reszta się ułoży :*

‹‹ 1371 1372 1373 1374 1375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ