X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam teraz straszną zachciewajkę na świeżutki chleb z domowym smalcem i ogórem kiszonym....
    Straszne to jest!

KKasiaKK, Anoolka, Visenna, anulka1978, midnight, Blu, Dea28, Ibiza lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Normalne ;-) i pewnie troszkę przez betę obniżone. Możesz dla spokoju zrobić jeszcze ft3 i ft4. Gdybyś chciała endo w LuxMedzie to polecam gorąco dr Zawadę.

Dzięki za info i polecenie lekarza :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teraz mdli na potęgę, jak ostatnio prawie codziennie wieczorem, ale już się ślinię na owsiankę z truskawkami, którą planuję na śniadanie :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Mnie teraz mdli na potęgę, jak ostatnio prawie codziennie wieczorem, ale już się ślinię na owsiankę z truskawkami, którą planuję na śniadanie :)
    No właśnie najśmieszniejsze jest to, że mnie w tej chwili też mdli cholernie :-P nawet byłam bliska spotkania z muszlą.
    Ale to jak widać nie przeszkadza w marzeniach o smalcu :-D

Sunflower lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja w ostatnim tygodniu mleko plus płatki z orzechami i miodem jadłam każdego dnia;-) mam miłe wspomnienia z tym smakiem.

Ruletka lekarz Tobie zalecił?

Lekarz mi nie zalecił. Po prostu czuję duży dyskomfort w pochwie od Luteiny. Skonsultowałam z byłymi ciężarnymi i z farmaceutą w aptece. Nie ma przeciwwskazań.

• Visenna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa piszecie o jedzeniu i ja wszystko chcę! Szkoda, że tylko w wyobraźni mogę sobie na to pozwolić... znów mam ograniczone smaki przez mdłości. Przebudziłam się na chwilę, zamieniłam kanapę na łóżko. Kilka winogron, doczytałam wszystko (gratuluję udanych wizyt!) i idę spać dalej :)! Praca mnie wykańcza a jutro z rana badania i przepyszne śniadanie w postaci glukozy 75g. W LuxMedzie mają glukozę, prawda? Czy trzeba swoją? Beattkie, jak to było jak ost. robiłaś? Zapomnialam już, jak tam było :|

Dobranoc dziewczyny :* kolorowych, pięknych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 23:01

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Aaaa piszecie o jedzeniu i ja wszystko chcę! Szkoda, że tylko w wyobraźni mogę sobie na to pozwolić... znów mam ograniczone smaki przez mdłości. Przebudziłam się na chwilę, zamieniłam kanapę na łóżko. Kilka winogron, doczytałam wszystko (gratuluję udanych wizyt!) i idę spać dalej :)! Praca mnie wykańcza a jutro z rana badania i przepyszne śniadanie w postaci glukozy 75g. W LuxMedzie mają glukozę, prawda? Czy trzeba swoją? Beattkie, jak to było jak ost. robiłaś? Zapomnialam już, jak tam było :|

Dobranoc dziewczyny :* kolorowych, pięknych :)

Mają;-) spij dobrze i odpoczywaj, weź sobie na jutro coś, żeby zabić nudy;-) powodzenia

• Visenna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Mają;-) spij dobrze i odpoczywaj, weź sobie na jutro coś, żeby zabić nudy;-) powodzenia

Dziękuję :) Ost. krzywą robiłam w alabie i glukoza swoja.
    Zabieram faceta - jakbym miała kryzys, a jak nie to HearthStone <3 Gra na tel., niby "karciana" a od pół roku oderwać się nie mogę! Polecam, choć mało kobieca :P

Miłego dnia dziewczyny :)

Ps. Czy którejś z Was zlecono na etapie starania się, albo teraz homocysteinę do zrobienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 06:20

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :) spać nie mogę, bo mnie katar meczy... Przed ciążą byłam u laryngologia i stwierdził trzeci migdał powiększony oraz przewlekłe zapalenie zatok. Już byłam zapisana na tomografie, ale zaszlam w ciążę..

tak czy inaczej katar i infekcje gardła są u mnie standardem :/ i mam pytanie: czy któraś z Was plukala kiedyś nos/zatoki? Myślicie, że to pomaga?

Dziewczynki gratuluje udanych wizyt, serduszek, dużych już dzidziolkow i tego, że wszystko się układa :) uwielbiam czytać takie wieści z rana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 06:55

Sylwia_i_Niki lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Jak zwykle z nerwów nie mogłam wytrzymać i wykopałam spod ziemi termin usg na dziś. Z 12x5 mm krwiaka zrobiło się 8x4mm. Krwiak jest pod dzidzią. Sam sie wchlania jak narazie. Malenstwo rosnie. Zalecenia : leki brac dalej i zamienic sie w kanapowego lenia. Ulzylo mi. Ześwirować można. Poza tym całodniowe mdłości, lodowke otwieram i jeszcze szybciej zamykam. Zero apetytu. Wchodzi mi tylko activia, herbata i woda. Piersi maja fazy- wczoraj potwornie bolaly przy oddychaniu nawet. Dzis delikatnie ćmią. Płacze na reklamach, maz obrywa o byle co. Wszystko mi smierdzi. A najbardziej mąż i to czosnkiem :( boże..

Lubie za pomniejsza nie krwiaczka :)

Leź, pachnij i zagraj activią ;) będzie ok!

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!
    Znowu nie była cały dzień na forum i mam wielkie zaległości....
    Anulka nie powtarzaj krzywej, nie powinno się tak co chwilę robić obciążenia.
    Może jak masz kase to kup glukometr i sobie mierz w domu?
    Doczytałam że zadzwoniłaś do diabetologa, super że Cię uspokoił.

Natalaa_aa a to na pewno za wcześnie, widzę że mamy ten sam etap ciąży i ja byłam 2.03 i wtedy był 5t6d lekarz ma super sprzęt i widziałam małą kropeczkę która ma 2mm z bijącym serduszkiem. Pewnie jakbym poszła wcześniej to nic nie byłoby widać.
    A z ciekawości pytam robiłaś betę?

Daisy1984 cukrzycę ciążową można rozpoznać wcześniej właśnie po to ginekolog daje na pierwszej wizycie badanie na cukier.

Marti_88 o to wizytkujemy razem i razem będziemy schizować. Na którą masz, bo ja na 14:15

Co do usg ja to pierwsze genetyczne miałam w skończonym 13tc i mimo że chuda jestem miałam dopochwowo, bo jak to mój gin powiedział ze lepsza widoczność jest.

Wczoraj najadłam się klusek śląskich....posypanych cukrem (odrobiną) i tłuszczykiem i miałam cukier 142....ale człowiek jest głupi....

Anett96 cudownie!

Ja miałam cc mimo że chciałam sn, ale nie wyszło.
    Doszłam do siebie bardzo szybko.
    Nie powiem bałam się panicznie cc.
    Ja myłam ranę białym jeleniem i oszuszałam papierowym ręcznikiem (położne kazały też dziewczynom po sn tak krocze myc i psikać octeniseptem).

tajemniczazolza cudny widok!

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Meldujemy sie :) byłam dzisiaj na wizycie bo zmieniłam lekarza, mamy 2.29 cm i serduszko bijące 177/min <3 dumna ja :)
    LUIZA ogromne gratulacje <3

Doczytuję ;)

lu.iza lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    puentujac : bedzie slodka druga corka jak nic

Kochana ja z kolei wczoraj w sklepie ujrzałam pajaca rózowego w duże grochy :) z hello kitty ;) oszalałam !!! :P i kupiłam hahahah :)
    Jak bedzie Syn to się upłynni pajaca... ale no nie moglam sobie odmowic bo jak Córka to musi miec tego pajaca i już <3

TAJEMNICZA cudne zdjecie <3 to kółeczko to ciałko żółte ;)

Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Jak zwykle z nerwów nie mogłam wytrzymać i wykopałam spod ziemi termin usg na dziś. Z 12x5 mm krwiaka zrobiło się 8x4mm. Krwiak jest pod dzidzią. Sam sie wchlania jak narazie. Malenstwo rosnie. Zalecenia : leki brac dalej i zamienic sie w kanapowego lenia. Ulzylo mi. Ześwirować można. Poza tym całodniowe mdłości, lodowke otwieram i jeszcze szybciej zamykam. Zero apetytu. Wchodzi mi tylko activia, herbata i woda. Piersi maja fazy- wczoraj potwornie bolaly przy oddychaniu nawet. Dzis delikatnie ćmią. Płacze na reklamach, maz obrywa o byle co. Wszystko mi smierdzi. A najbardziej mąż i to czosnkiem :( boże..
    Kochana super!!! u mnie tez krwiaczek byl ponizej Maluszka a to bardzo dobrze rokuje! <3 zwlaszcza ze u Ciebie juz widac tendencję do znikania ;) cieszę się ogromnie!! <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Mnie też najbardziej odrzuca od cebuli i czosnku. Bleeee.... ohyda. Dobrze, że chora byłam miesiąc temu, a nie teraz, bo wtedy wcinałam cebulę i czosnek bez opamiętania na przeziębienie. Teraz bym nie dała rady. ;)
    A mi po 20 latach picia zielonej herbaty, zielona herabata zaczęła smierdzieć błotem, rybą, nie wiem, okropnie jakoś...

Sunflower, Rutelka, Anoolka lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    No właśnie najśmieszniejsze jest to, że mnie w tej chwili też mdli cholernie :-P nawet byłam bliska spotkania z muszlą.
    Ale to jak widać nie przeszkadza w marzeniach o smalcu :-D
    Marzenia o smalcu ;) <3 <3 <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    tak czy inaczej katar i infekcje gardła są u mnie standardem :/ i mam pytanie: czy któraś z Was plukala kiedyś nos/zatoki? Myślicie, że to pomaga?

Moja starsza córa lata temu miala miec w szpitalu płukanie zatok... ale jako że mam kolezankę ktora jest swietnym lekarzem, z powolania to poszlam na konsultacje... efekt byl taki ze odradzila nam to płukanie... ponoc wyjalawia srodowisko w zatokach, potem bardzo czesto nawracaja infekcje, jest po prostu gorzej niz dotychczas... no i nie wyslalam Gosi na ten zabieg....
    Ale... "płukałysmy zatoki" w domu sola fizjologiczną bez tych wszystkich dodatkow typu antybiotyk... wciągala noskiem sól fizjologiczną, raz jedna dziurką raz drugą... nieprzyjemne ale pomagało... bardzo dobre byly inhalacje z wody, soli i sody (tzreba uwazac na oczy, musza byc zamknięte) i cieple błoto borowinowe na czoło... ;)
    Genaralnie problem mamy do dzis, Gocha ma tzw chroniczny nieżyt nosa czyli wieczny katar :/ niby na tle alergicznym ale... zadne leki nie dzialaja... nigdy nie dzialaly... jedynie Lecetax jako tako i to jedyne tabletki jakie jej kupuję bo inne to zwyczajnie bezsens

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:

Daisy1984 cukrzycę ciążową można rozpoznać wcześniej właśnie po to ginekolog daje na pierwszej wizycie badanie na cukier.
    No wlasnie ponoc nie... to nie bedzie cukrzyca ciążowa, indukowana ciążą tylko cukrzyca w ciąży (jeszcze sprzed ciąży ale wykryta we wczesnej ciąży - tak mi tlumaczyla diabetolog)
    Gin kieruje nas na badanie glukozy do 10-11 tygodnia ale trzeba pamietac ze wtedy obowiązuja nas normy standardowe!! te z wydruku, podane obok wyniku
    Inne normy tzw ciązowe dotyczną nas w drugiej polowie ciąży ;) wtedy na czczo musimy miec mniej niz teraz bo max 90 ale na przyklad po 2 godzinach mozemy miec wiecej nic teraz bo az 153 a teraz tylko 140
    No i oczywiscie w 2gieju polowie ciazy krzywa powinna byc trzypunktowa a nie dwu

I ja sie juz tego trzymam, nic nie czytam, diabetolog potwierdzila mi stanowisko mojego ginekologa i jestem spokojna
    Gdybym byla w 24 tc to wynik 102 bylby jednoznaczny z cukrzycą a teraz absolutnie nie, jest wynikiem normalnym (teraz to nawet do 125 nie ma cukrzycy tylko nieprawdilowa tolerancja glukozy a cukrzyca powyzej 125 na czczo dopiero)

walleriana, Rutelka, Anoolka lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka. Właśnie chodziło mi o takie domowe płukanie. Spróbuję dzisiaj solą fizjologiczna :)

Co do tych norm, to chyba je obniżyli prawda? Jak ja byłam w ciąży z synkiem to cukier na czczo miałam 98 i był w normie. Krzywa też wyszła ok, ale nie mam tego wyniku.

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Kehlana_miyu a z jakiego rejonu jesteś Polski jeśli można zapytać? bo mam problem trochę z tym genetycznym, jak mogę to wysłałabym na priv pytanie ?

hehe mnie o dziwo nie odrzuca ani od cebuli ani od czosnku :) i fasolę bym żarła :) i sosy pomidorowe :) boję się że w końcu tak mnie nadmie że pęknę :D

Miłej soboty

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ