Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Normalne
i pewnie troszkę przez betę obniżone. Możesz dla spokoju zrobić jeszcze ft3 i ft4. Gdybyś chciała endo w LuxMedzie to polecam gorąco dr Zawadę.
Dzięki za info i polecenie lekarza
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
kehlana_miyu wrote:Mnie teraz mdli na potęgę, jak ostatnio prawie codziennie wieczorem, ale już się ślinię na owsiankę z truskawkami, którą planuję na śniadanie
nawet byłam bliska spotkania z muszlą.
Ale to jak widać nie przeszkadza w marzeniach o smalcuSunflower lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeattkie wrote:Ja w ostatnim tygodniu mleko plus płatki z orzechami i miodem jadłam każdego dnia;-) mam miłe wspomnienia z tym smakiem.
Ruletka lekarz Tobie zalecił?
Lekarz mi nie zalecił. Po prostu czuję duży dyskomfort w pochwie od Luteiny. Skonsultowałam z byłymi ciężarnymi i z farmaceutą w aptece. Nie ma przeciwwskazań. -
Aaaa piszecie o jedzeniu i ja wszystko chcę! Szkoda, że tylko w wyobraźni mogę sobie na to pozwolić... znów mam ograniczone smaki przez mdłości. Przebudziłam się na chwilę, zamieniłam kanapę na łóżko. Kilka winogron, doczytałam wszystko (gratuluję udanych wizyt!) i idę spać dalej
! Praca mnie wykańcza a jutro z rana badania i przepyszne śniadanie w postaci glukozy 75g. W LuxMedzie mają glukozę, prawda? Czy trzeba swoją? Beattkie, jak to było jak ost. robiłaś? Zapomnialam już, jak tam było
Dobranoc dziewczyny :* kolorowych, pięknychWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 23:01
-
nick nieaktualnyVisenna wrote:Aaaa piszecie o jedzeniu i ja wszystko chcę! Szkoda, że tylko w wyobraźni mogę sobie na to pozwolić... znów mam ograniczone smaki przez mdłości. Przebudziłam się na chwilę, zamieniłam kanapę na łóżko. Kilka winogron, doczytałam wszystko (gratuluję udanych wizyt!) i idę spać dalej
! Praca mnie wykańcza a jutro z rana badania i przepyszne śniadanie w postaci glukozy 75g. W LuxMedzie mają glukozę, prawda? Czy trzeba swoją? Beattkie, jak to było jak ost. robiłaś? Zapomnialam już, jak tam było
Dobranoc dziewczyny :* kolorowych, pięknych
Mająspij dobrze i odpoczywaj, weź sobie na jutro coś, żeby zabić nudy;-) powodzenia
-
Beattkie wrote:Mają
spij dobrze i odpoczywaj, weź sobie na jutro coś, żeby zabić nudy;-) powodzenia
DziękujęOst. krzywą robiłam w alabie i glukoza swoja.
Zabieram faceta - jakbym miała kryzys, a jak nie to HearthStoneGra na tel., niby "karciana" a od pół roku oderwać się nie mogę! Polecam, choć mało kobieca
Miłego dnia dziewczyny
Ps. Czy którejś z Was zlecono na etapie starania się, albo teraz homocysteinę do zrobienia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 06:20
-
Witam z rana
spać nie mogę, bo mnie katar meczy... Przed ciążą byłam u laryngologia i stwierdził trzeci migdał powiększony oraz przewlekłe zapalenie zatok. Już byłam zapisana na tomografie, ale zaszlam w ciążę..
tak czy inaczej katar i infekcje gardła są u mnie standardemi mam pytanie: czy któraś z Was plukala kiedyś nos/zatoki? Myślicie, że to pomaga?
Dziewczynki gratuluje udanych wizyt, serduszek, dużych już dzidziolkow i tego, że wszystko się układauwielbiam czytać takie wieści z rana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 06:55
Sylwia_i_Niki lubi tę wiadomość
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Jak zwykle z nerwów nie mogłam wytrzymać i wykopałam spod ziemi termin usg na dziś. Z 12x5 mm krwiaka zrobiło się 8x4mm. Krwiak jest pod dzidzią. Sam sie wchlania jak narazie. Malenstwo rosnie. Zalecenia : leki brac dalej i zamienic sie w kanapowego lenia. Ulzylo mi. Ześwirować można. Poza tym całodniowe mdłości, lodowke otwieram i jeszcze szybciej zamykam. Zero apetytu. Wchodzi mi tylko activia, herbata i woda. Piersi maja fazy- wczoraj potwornie bolaly przy oddychaniu nawet. Dzis delikatnie ćmią. Płacze na reklamach, maz obrywa o byle co. Wszystko mi smierdzi. A najbardziej mąż i to czosnkiem
boże..
Lubie za pomniejsza nie krwiaczka
Leź, pachnij i zagraj activiąbędzie ok!
-
Dobry!
Znowu nie była cały dzień na forum i mam wielkie zaległości....
Anulka nie powtarzaj krzywej, nie powinno się tak co chwilę robić obciążenia.
Może jak masz kase to kup glukometr i sobie mierz w domu?
Doczytałam że zadzwoniłaś do diabetologa, super że Cię uspokoił.
Natalaa_aa a to na pewno za wcześnie, widzę że mamy ten sam etap ciąży i ja byłam 2.03 i wtedy był 5t6d lekarz ma super sprzęt i widziałam małą kropeczkę która ma 2mm z bijącym serduszkiem. Pewnie jakbym poszła wcześniej to nic nie byłoby widać.
A z ciekawości pytam robiłaś betę?
Daisy1984 cukrzycę ciążową można rozpoznać wcześniej właśnie po to ginekolog daje na pierwszej wizycie badanie na cukier.
Marti_88 o to wizytkujemy razem i razem będziemy schizować. Na którą masz, bo ja na 14:15
Co do usg ja to pierwsze genetyczne miałam w skończonym 13tc i mimo że chuda jestem miałam dopochwowo, bo jak to mój gin powiedział ze lepsza widoczność jest.
Wczoraj najadłam się klusek śląskich....posypanych cukrem (odrobiną) i tłuszczykiem i miałam cukier 142....ale człowiek jest głupi....
Anett96 cudownie!
Ja miałam cc mimo że chciałam sn, ale nie wyszło.
Doszłam do siebie bardzo szybko.
Nie powiem bałam się panicznie cc.
Ja myłam ranę białym jeleniem i oszuszałam papierowym ręcznikiem (położne kazały też dziewczynom po sn tak krocze myc i psikać octeniseptem).
tajemniczazolza cudny widok!
-
Limerikowo wrote:puentujac : bedzie slodka druga corka jak nic
Kochana ja z kolei wczoraj w sklepie ujrzałam pajaca rózowego w duże grochyz hello kitty
oszalałam !!!
i kupiłam hahahah
Jak bedzie Syn to się upłynni pajaca... ale no nie moglam sobie odmowic bo jak Córka to musi miec tego pajaca i już
TAJEMNICZA cudne zdjecieto kółeczko to ciałko żółte
Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Jak zwykle z nerwów nie mogłam wytrzymać i wykopałam spod ziemi termin usg na dziś. Z 12x5 mm krwiaka zrobiło się 8x4mm. Krwiak jest pod dzidzią. Sam sie wchlania jak narazie. Malenstwo rosnie. Zalecenia : leki brac dalej i zamienic sie w kanapowego lenia. Ulzylo mi. Ześwirować można. Poza tym całodniowe mdłości, lodowke otwieram i jeszcze szybciej zamykam. Zero apetytu. Wchodzi mi tylko activia, herbata i woda. Piersi maja fazy- wczoraj potwornie bolaly przy oddychaniu nawet. Dzis delikatnie ćmią. Płacze na reklamach, maz obrywa o byle co. Wszystko mi smierdzi. A najbardziej mąż i to czosnkiem
boże..
zwlaszcza ze u Ciebie juz widac tendencję do znikania
cieszę się ogromnie!!
-
Rutelka wrote:Mnie też najbardziej odrzuca od cebuli i czosnku. Bleeee.... ohyda. Dobrze, że chora byłam miesiąc temu, a nie teraz, bo wtedy wcinałam cebulę i czosnek bez opamiętania na przeziębienie. Teraz bym nie dała rady.
Sunflower, Rutelka, Anoolka lubią tę wiadomość
-
elficzka wrote:tak czy inaczej katar i infekcje gardła są u mnie standardem
i mam pytanie: czy któraś z Was plukala kiedyś nos/zatoki? Myślicie, że to pomaga?
Moja starsza córa lata temu miala miec w szpitalu płukanie zatok... ale jako że mam kolezankę ktora jest swietnym lekarzem, z powolania to poszlam na konsultacje... efekt byl taki ze odradzila nam to płukanie... ponoc wyjalawia srodowisko w zatokach, potem bardzo czesto nawracaja infekcje, jest po prostu gorzej niz dotychczas... no i nie wyslalam Gosi na ten zabieg....
Ale... "płukałysmy zatoki" w domu sola fizjologiczną bez tych wszystkich dodatkow typu antybiotyk... wciągala noskiem sól fizjologiczną, raz jedna dziurką raz drugą... nieprzyjemne ale pomagało... bardzo dobre byly inhalacje z wody, soli i sody (tzreba uwazac na oczy, musza byc zamknięte) i cieple błoto borowinowe na czoło...
Genaralnie problem mamy do dzis, Gocha ma tzw chroniczny nieżyt nosa czyli wieczny katarniby na tle alergicznym ale... zadne leki nie dzialaja... nigdy nie dzialaly... jedynie Lecetax jako tako i to jedyne tabletki jakie jej kupuję bo inne to zwyczajnie bezsens
-
Iskierka33 wrote:
Daisy1984 cukrzycę ciążową można rozpoznać wcześniej właśnie po to ginekolog daje na pierwszej wizycie badanie na cukier.
Gin kieruje nas na badanie glukozy do 10-11 tygodnia ale trzeba pamietac ze wtedy obowiązuja nas normy standardowe!! te z wydruku, podane obok wyniku
Inne normy tzw ciązowe dotyczną nas w drugiej polowie ciążywtedy na czczo musimy miec mniej niz teraz bo max 90 ale na przyklad po 2 godzinach mozemy miec wiecej nic teraz bo az 153 a teraz tylko 140
No i oczywiscie w 2gieju polowie ciazy krzywa powinna byc trzypunktowa a nie dwu
I ja sie juz tego trzymam, nic nie czytam, diabetolog potwierdzila mi stanowisko mojego ginekologa i jestem spokojna
Gdybym byla w 24 tc to wynik 102 bylby jednoznaczny z cukrzycą a teraz absolutnie nie, jest wynikiem normalnym (teraz to nawet do 125 nie ma cukrzycy tylko nieprawdilowa tolerancja glukozy a cukrzyca powyzej 125 na czczo dopiero)walleriana, Rutelka, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Anulka. Właśnie chodziło mi o takie domowe płukanie. Spróbuję dzisiaj solą fizjologiczna
Co do tych norm, to chyba je obniżyli prawda? Jak ja byłam w ciąży z synkiem to cukier na czczo miałam 98 i był w normie. Krzywa też wyszła ok, ale nie mam tego wyniku. -
Hejka
Kehlana_miyu a z jakiego rejonu jesteś Polski jeśli można zapytać? bo mam problem trochę z tym genetycznym, jak mogę to wysłałabym na priv pytanie ?
hehe mnie o dziwo nie odrzuca ani od cebuli ani od czosnkui fasolę bym żarła
i sosy pomidorowe
boję się że w końcu tak mnie nadmie że pęknę
Miłej soboty
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17