X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Hejka

Kehlana_miyu a z jakiego rejonu jesteś Polski jeśli można zapytać? bo mam problem trochę z tym genetycznym, jak mogę to wysłałabym na priv pytanie ?

hehe mnie o dziwo nie odrzuca ani od cebuli ani od czosnku :) i fasolę bym żarła :) i sosy pomidorowe :) boję się że w końcu tak mnie nadmie że pęknę :D

Miłej soboty
    Ja już dwa razy po sosie czosnkowym wymiotowałam, a po cebuli strasznie bolał mnie żołądek, więc mam wstręt już.

Genetyczne w Łodzi polecam w Diasonie.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko ja mam wizytę bardzo wcześnie bo o 8 rano. I całe szczescie :) jakoś to zleci zobaczysz. Oby były same dobre wieści.

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie już, że jestem maniaczką oglądania na TLC porodówki, ale odcinków jest tak mało, a widziałam juz wszystkie zaległe wiec sprtyna Marteczka rozkminiła coś w zamian. Oglądam teraz na necie wszystkie odcinki moje 600gramow szczęścia, które leciały kiedys na tvp2 o wcześniakach ;) cudne. Wyć sie chce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 09:07

midnight lubi tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • vella Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem po wizycie, moje maleństwo ma 1cm. Serduszko ma 153 uderzenia na minutę. Troszkę się martwię, że wolno rośnie... 12 dni temu było 2,5mm... Czyli urosło około 7-8 mm przez 12 dni i jak na 7t5d to chyba powinno być więcej...??? Ehhh zadręczę się. Następna wizyta 21 marca i całe szczęście, że tak szybko :-)

Limerikowo, kehlana_miyu, Dea28, Rutelka, MMM2016, Anoolka, Ibiza lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • midnight Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja już dwa razy po sosie czosnkowym wymiotowałam, a po cebuli strasznie bolał mnie żołądek, więc mam wstręt już.

Genetyczne w Łodzi polecam w Diasonie.

Dzięki ale nawet nie wiem gdzie to :) mam problem troszkę innej natury ale to nie chcę tu ogólnie o tym

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • midnight Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Wiecie już, że jestem maniaczką oglądania na TLC porodówki, ale odcinków jest tak mało, a widziałam juz wszystkie zaległe wiec sprtyna Marteczka rozkminiła coś w zamian. Oglądam teraz na necie wszystkie odcinki moje 600gramow szczęścia, które leciały kiedys na tvp2 o wcześniakach ;) cudne. Wyć sie chce ;)

Oglądałam, piękny dokument :)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • midnight Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Witam. Jestem po wizycie, moje maleństwo ma 1cm. Serduszko ma 153 uderzenia na minutę. Troszkę się martwię, że wolno rośnie... 12 dni temu było 2,5mm... Czyli urosło około 7-8 mm przez 12 dni i jak na 7t5d to chyba powinno być więcej...??? Ehhh zadręczę się. Następna wizyta 21 marca i całe szczęście, że tak szybko :-)

U mnie w 7t i 1dni było 11mm i 156 uderzeń namin...to chyba nie duża różnica :) głowa do góry i nic sie nie martw :)

Sunflower, Rutelka lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Hejka

Kehlana_miyu a z jakiego rejonu jesteś Polski jeśli można zapytać? bo mam problem trochę z tym genetycznym, jak mogę to wysłałabym na priv pytanie ?

hehe mnie o dziwo nie odrzuca ani od cebuli ani od czosnku :) i fasolę bym żarła :) i sosy pomidorowe :) boję się że w końcu tak mnie nadmie że pęknę :D

Miłej soboty

Midnight, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, jak zaakceptujesz, będziesz mogła mi przesłać wiadomość na priv :) Pytaj śmiało, jeżeli tylko będę mogła pomóc to pomogę :)

midnight lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Sunflower Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu dziewczyny:)
    Będę Was czytać jak zwykle, lajkować posty, które są zabawne lub utożsamiam się nimi, na pisanie jednak nie starczy mi czasu.

Rutelka lubi tę wiadomość

(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Witam z rana :) spać nie mogę, bo mnie katar meczy... Przed ciążą byłam u laryngologia i stwierdził trzeci migdał powiększony oraz przewlekłe zapalenie zatok. Już byłam zapisana na tomografie, ale zaszlam w ciążę..

tak czy inaczej katar i infekcje gardła są u mnie standardem :/ i mam pytanie: czy któraś z Was plukala kiedyś nos/zatoki? Myślicie, że to pomaga?

Dziewczynki gratuluje udanych wizyt, serduszek, dużych już dzidziolkow i tego, że wszystko się układa :) uwielbiam czytać takie wieści z rana :)

Ja zatoki leczyłam systematycznie przez jakies 2 lata, ale do dziś nie mam z nimi problemu. Lekarz kazał okładać każdego dnia nos i czoło rozgrzana na patelni solą jodowaną. Wtedy sól oddaje swoje wartosci Tobie. Teraz siostre zmuszam do tego jak ja widze z katarem i szybko jej przechodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 10:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:

Rośnie tak jak chce natura!!!!! Dajcie odpocząć swoim głowom! ;-) najważniejsze jest tętno i serce. Jeszcze jest czas, żeby w brzuszku nadrobić. Masz teraz wiele powodow do radosci, gratulacje, ciesz się i niech Twoj dzidzius czuje ta radosc;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 10:41

vella, Jusstin, MMM2016 lubią tę wiadomość

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie tak tutaj o zachciankach ciazowych - ja z córa w ciąży wcinalam nakchetniej slodkie, teraz jakos bardziej mam ochotę na konkrety. Mleko nie smakuje mi, więc platki odpadają.
    My po basaenie już z małą zabieramy się za porządki. Ostatnio oprocz bólów kregoslupa nie mam innych dolegliwosci, więc noe jest źle. Najważniejsze że mdłości już chyba odeszły na dobre.
    Miłego dnia dla was!

Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella dodam, że miałam 11,6mm w 7+4d (czas z usg) ;-)

• elficzka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja zatoki leczyłam systematycznie przez jakies 2 lata, ale do dziś nie mam z nimi problemu. Lekarz kazał okładać każdego dnia nos i czoło rozgrzana na patelni solą jodowaną. Wtedy sól oddaje swoje wartosci Tobie. Teraz siostre zmuszam do tego jak ja widze z katarem i szybko jej przechodzi

Napiszesz coś więcej o tym? Jak mam podgrzać sól, tak na sypko?

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysypywałam sól na patelnie z woreczka, podgrzewałam, przesypywałam w szmacianą chusteczkę do nosa (taką babciną, bawełnianą), związywałam i robiłam okłady. Trzeba uwazać, zeby sie nie poparzyc. Z czasem juz jest wyczucie ile na pateli sol powinna rozgrzewać się i za kazdym razem zmieniac sol. Nie wiem czy mozna w mikrofali bo wtedy nie miałam wiec bylam skazana na patelnie;-) nie wiem czy patelnia się psuje, bo nigdy sie nad tym nie zastanawiałam.

W internecie jest sporo informacji o tym ;-) sa nawet jakies sole jodowo bromowe dostepne w aptekach. Moim zdaniem rozgrzewanie dlugotrwale w ten sposob zatok i dostarczenie klimatu morskiego jest w stanie wyleczyć zatoki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 11:23

• elficzka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo, ja mam taką starą patelnię to nie będzie szkoda :) spróbuję wieczorem, myślę, że ciąża nie jest przeciwskazaniem, w końcu to sól jodowana tylko :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslę że nie szkodzi, grota solna jest polecana w ciąży, a to działa dość podobnie jak na moje oko;-) oby pomogło.

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    A ja mam teraz straszną zachciewajkę na świeżutki chleb z domowym smalcem i ogórem kiszonym....
    Straszne to jest!
    Ahh dostałam wczoraj od teściowej świeży, jeszcze ciepły domowy chlebek i domowy pasztet i od razu zjadłam z ogórkiem kiszonym właśnie... Pyszne

NiecierpliwaKarolina, midnight lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:

marti to ja polecam do Porodówki i 600 gramów szczęścia film dokumentalny "Położne" - na youtube jest. :) Oglądam codziennie inny odcinek. I stwierdzam po tym filmie, że chyba chciałabym urodzić naturalnie w wannie, bez znieczulenia, co najwyżej gaz. Pewnie mi się jeszcze 1000 razy zmieni do porodu. ;)

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie genetyczne wyjdzie 12+3 :) a lutke że tak powiem paluchem wsadzam bo nienawidze tego przyrządu do wsadzania, ale jeszcze pare dni i znów przechodze na lutke doustną. Na szczęście nie wymiotuje ale mega po wszystkim mi się odbija. Czasem mam też trampka w ustach :/ najbardziej mi podchodzi biały ser + pomidor :) ale jem w zasadzie wszystko i mam nadzieję, że to świadczy o tym że będzie chłopiec i dziewczynka :)

marti ja oglądałam jak leciały w telewizji, szkoda, że tak mało ich było.

dkt.asia ja miałam plamienia żywą jasno czerwoną krwią, ale co lekarza pytałam a chyba z 5 ich było każdy inną teorie przedstawiał co to mogło być.

pielęgniarka super że krwiak się wchłania :)

natalaa u mnie na 1 usg też nic nie było widać i lekarz kazał przyjść za dwa tygodnie i wtedy było pięknie widać. ja chodze do tego samego gina prywatnie i na NFZ jedyne co to chyba usg połówkowe wykonam u ordynatora z naszego szpitala bo ma lepszy sprzęt.

anulka ja też nie wiedziałam że lutka zawyża wyniki a ja ją biore od samego początku, kiedyś na czczo miałam 93 a po zjedzeniu obiadu jakieś pół godziny po 95 i lekarz mówił że super i tego się trzymam.

midnight nie wszystkie jesteśmy z Wawy ja jestem z Podkarpacia a dokładniej z Mielca slyszał ktoś? mamy produkcję samolotów i helikopterów :) midnight ja przed ciążą dwa lata brałam leki na nadciśnienie i lekarz teraz kazał odstawić i mierzyć, ale póki co mam w miare czyli około 140/90, powiedział że jeśli skoczy to da mi jakieś leki dla ciężarnych, że na razie obserwować ciśnienie, ale w miare nigdy mi tego progu nie przekroczyło więc jest ok. nie przesadzajmy! majonez? ja uwielbiam jajka na miękko i też niby nie powinno się jeść ale jak zjem raz na miesiąc to chyba nie zaszkodzi, mój gin mówi ze wszystko można byle z głową.

Beattkie mój to w ogóle powiedział, że nie pójdzie ze mną na żadne usg. a herbatę czerwoną jak najbardziej piję, właśnie słyszałam, że jest mega dla kobiet w ciąży ale ja ją piję już od dłuższego czasu bo bardzo ją lubie.

Rutelka mój ginekolog mówi że zleci mi badania tarczycy koło 18 tygodnia bo wtedy one są najbardziej miarodajne, że teraz organizm szaleje i że skoro miałam dobrą tarczyce przed ciążą to skontrolujemy w 18 tyg bo teraz by mogły cuda wyjść.

NiecierpliwaKarolina ja też mam ft4 blisko dolnej granicy ale na razie nic nie biore lekarz powiedział, że spokojnie do 18 tyg poczekamy i zobaczymy co wtedy. Na razie jest wszystko ok.

KKasiaKK, midnight, Rutelka lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ