Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
midnight wrote:Hejka
Kehlana_miyu a z jakiego rejonu jesteś Polski jeśli można zapytać? bo mam problem trochę z tym genetycznym, jak mogę to wysłałabym na priv pytanie ?
hehe mnie o dziwo nie odrzuca ani od cebuli ani od czosnkui fasolę bym żarła
i sosy pomidorowe
boję się że w końcu tak mnie nadmie że pęknę
Miłej soboty
Genetyczne w Łodzi polecam w Diasonie. -
Wiecie już, że jestem maniaczką oglądania na TLC porodówki, ale odcinków jest tak mało, a widziałam juz wszystkie zaległe wiec sprtyna Marteczka rozkminiła coś w zamian. Oglądam teraz na necie wszystkie odcinki moje 600gramow szczęścia, które leciały kiedys na tvp2 o wcześniakach
cudne. Wyć sie chce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 09:07
midnight lubi tę wiadomość
-
Witam. Jestem po wizycie, moje maleństwo ma 1cm. Serduszko ma 153 uderzenia na minutę. Troszkę się martwię, że wolno rośnie... 12 dni temu było 2,5mm... Czyli urosło około 7-8 mm przez 12 dni i jak na 7t5d to chyba powinno być więcej...??? Ehhh zadręczę się. Następna wizyta 21 marca i całe szczęście, że tak szybko
Limerikowo, kehlana_miyu, Dea28, Rutelka, MMM2016, Anoolka, Ibiza lubią tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Ja już dwa razy po sosie czosnkowym wymiotowałam, a po cebuli strasznie bolał mnie żołądek, więc mam wstręt już.
Genetyczne w Łodzi polecam w Diasonie.
Dzięki ale nawet nie wiem gdzie tomam problem troszkę innej natury ale to nie chcę tu ogólnie o tym
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
marti_88 wrote:Wiecie już, że jestem maniaczką oglądania na TLC porodówki, ale odcinków jest tak mało, a widziałam juz wszystkie zaległe wiec sprtyna Marteczka rozkminiła coś w zamian. Oglądam teraz na necie wszystkie odcinki moje 600gramow szczęścia, które leciały kiedys na tvp2 o wcześniakach
cudne. Wyć sie chce
Oglądałam, piękny dokumentCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
vella wrote:Witam. Jestem po wizycie, moje maleństwo ma 1cm. Serduszko ma 153 uderzenia na minutę. Troszkę się martwię, że wolno rośnie... 12 dni temu było 2,5mm... Czyli urosło około 7-8 mm przez 12 dni i jak na 7t5d to chyba powinno być więcej...??? Ehhh zadręczę się. Następna wizyta 21 marca i całe szczęście, że tak szybko
U mnie w 7t i 1dni było 11mm i 156 uderzeń namin...to chyba nie duża różnicagłowa do góry i nic sie nie martw
Sunflower, Rutelka lubią tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
midnight wrote:Hejka
Kehlana_miyu a z jakiego rejonu jesteś Polski jeśli można zapytać? bo mam problem trochę z tym genetycznym, jak mogę to wysłałabym na priv pytanie ?
hehe mnie o dziwo nie odrzuca ani od cebuli ani od czosnkui fasolę bym żarła
i sosy pomidorowe
boję się że w końcu tak mnie nadmie że pęknę
Miłej soboty
Midnight, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, jak zaakceptujesz, będziesz mogła mi przesłać wiadomość na privPytaj śmiało, jeżeli tylko będę mogła pomóc to pomogę
midnight lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Miłego weekendu dziewczyny:)
Będę Was czytać jak zwykle, lajkować posty, które są zabawne lub utożsamiam się nimi, na pisanie jednak nie starczy mi czasu.Rutelka lubi tę wiadomość
(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
29.06.12 mój 1 cud
16.09.2016 mój 2 cud -
nick nieaktualnyelficzka wrote:Witam z rana
spać nie mogę, bo mnie katar meczy... Przed ciążą byłam u laryngologia i stwierdził trzeci migdał powiększony oraz przewlekłe zapalenie zatok. Już byłam zapisana na tomografie, ale zaszlam w ciążę..
tak czy inaczej katar i infekcje gardła są u mnie standardemi mam pytanie: czy któraś z Was plukala kiedyś nos/zatoki? Myślicie, że to pomaga?
Dziewczynki gratuluje udanych wizyt, serduszek, dużych już dzidziolkow i tego, że wszystko się układauwielbiam czytać takie wieści z rana
Ja zatoki leczyłam systematycznie przez jakies 2 lata, ale do dziś nie mam z nimi problemu. Lekarz kazał okładać każdego dnia nos i czoło rozgrzana na patelni solą jodowaną. Wtedy sól oddaje swoje wartosci Tobie. Teraz siostre zmuszam do tego jak ja widze z katarem i szybko jej przechodziWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 10:43
-
nick nieaktualnyvella wrote:Witam. Jestem po wizycie, moje maleństwo ma 1cm. Serduszko ma 153 uderzenia na minutę. Troszkę się martwię, że wolno rośnie... 12 dni temu było 2,5mm... Czyli urosło około 7-8 mm przez 12 dni i jak na 7t5d to chyba powinno być więcej...??? Ehhh zadręczę się. Następna wizyta 21 marca i całe szczęście, że tak szybko
Rośnie tak jak chce natura!!!!! Dajcie odpocząć swoim głowom!najważniejsze jest tętno i serce. Jeszcze jest czas, żeby w brzuszku nadrobić. Masz teraz wiele powodow do radosci, gratulacje, ciesz się i niech Twoj dzidzius czuje ta radosc;-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 10:41
vella, Jusstin, MMM2016 lubią tę wiadomość
-
Piszecie tak tutaj o zachciankach ciazowych - ja z córa w ciąży wcinalam nakchetniej slodkie, teraz jakos bardziej mam ochotę na konkrety. Mleko nie smakuje mi, więc platki odpadają.
My po basaenie już z małą zabieramy się za porządki. Ostatnio oprocz bólów kregoslupa nie mam innych dolegliwosci, więc noe jest źle. Najważniejsze że mdłości już chyba odeszły na dobre.
Miłego dnia dla was!Blu, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Beattkie wrote:Ja zatoki leczyłam systematycznie przez jakies 2 lata, ale do dziś nie mam z nimi problemu. Lekarz kazał okładać każdego dnia nos i czoło rozgrzana na patelni solą jodowaną. Wtedy sól oddaje swoje wartosci Tobie. Teraz siostre zmuszam do tego jak ja widze z katarem i szybko jej przechodzi
Napiszesz coś więcej o tym? Jak mam podgrzać sól, tak na sypko? -
nick nieaktualnyWysypywałam sól na patelnie z woreczka, podgrzewałam, przesypywałam w szmacianą chusteczkę do nosa (taką babciną, bawełnianą), związywałam i robiłam okłady. Trzeba uwazać, zeby sie nie poparzyc. Z czasem juz jest wyczucie ile na pateli sol powinna rozgrzewać się i za kazdym razem zmieniac sol. Nie wiem czy mozna w mikrofali bo wtedy nie miałam wiec bylam skazana na patelnie;-) nie wiem czy patelnia się psuje, bo nigdy sie nad tym nie zastanawiałam.
W internecie jest sporo informacji o tymsa nawet jakies sole jodowo bromowe dostepne w aptekach. Moim zdaniem rozgrzewanie dlugotrwale w ten sposob zatok i dostarczenie klimatu morskiego jest w stanie wyleczyć zatoki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 11:23
-
nick nieaktualny
-
NiecierpliwaKarolina wrote:A ja mam teraz straszną zachciewajkę na świeżutki chleb z domowym smalcem i ogórem kiszonym....
Straszne to jest!NiecierpliwaKarolina, midnight lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarti_88 wrote:Wiecie już, że jestem maniaczką oglądania na TLC porodówki, ale odcinków jest tak mało, a widziałam juz wszystkie zaległe wiec sprtyna Marteczka rozkminiła coś w zamian. Oglądam teraz na necie wszystkie odcinki moje 600gramow szczęścia, które leciały kiedys na tvp2 o wcześniakach
cudne. Wyć sie chce
marti to ja polecam do Porodówki i 600 gramów szczęścia film dokumentalny "Położne" - na youtube jest.Oglądam codziennie inny odcinek. I stwierdzam po tym filmie, że chyba chciałabym urodzić naturalnie w wannie, bez znieczulenia, co najwyżej gaz. Pewnie mi się jeszcze 1000 razy zmieni do porodu.
-
u mnie genetyczne wyjdzie 12+3
a lutke że tak powiem paluchem wsadzam bo nienawidze tego przyrządu do wsadzania, ale jeszcze pare dni i znów przechodze na lutke doustną. Na szczęście nie wymiotuje ale mega po wszystkim mi się odbija. Czasem mam też trampka w ustach
najbardziej mi podchodzi biały ser + pomidor
ale jem w zasadzie wszystko i mam nadzieję, że to świadczy o tym że będzie chłopiec i dziewczynka
marti ja oglądałam jak leciały w telewizji, szkoda, że tak mało ich było.
dkt.asia ja miałam plamienia żywą jasno czerwoną krwią, ale co lekarza pytałam a chyba z 5 ich było każdy inną teorie przedstawiał co to mogło być.
pielęgniarka super że krwiak się wchłania
natalaa u mnie na 1 usg też nic nie było widać i lekarz kazał przyjść za dwa tygodnie i wtedy było pięknie widać. ja chodze do tego samego gina prywatnie i na NFZ jedyne co to chyba usg połówkowe wykonam u ordynatora z naszego szpitala bo ma lepszy sprzęt.
anulka ja też nie wiedziałam że lutka zawyża wyniki a ja ją biore od samego początku, kiedyś na czczo miałam 93 a po zjedzeniu obiadu jakieś pół godziny po 95 i lekarz mówił że super i tego się trzymam.
midnight nie wszystkie jesteśmy z Wawy ja jestem z Podkarpacia a dokładniej z Mielca slyszał ktoś? mamy produkcję samolotów i helikopterówmidnight ja przed ciążą dwa lata brałam leki na nadciśnienie i lekarz teraz kazał odstawić i mierzyć, ale póki co mam w miare czyli około 140/90, powiedział że jeśli skoczy to da mi jakieś leki dla ciężarnych, że na razie obserwować ciśnienie, ale w miare nigdy mi tego progu nie przekroczyło więc jest ok. nie przesadzajmy! majonez? ja uwielbiam jajka na miękko i też niby nie powinno się jeść ale jak zjem raz na miesiąc to chyba nie zaszkodzi, mój gin mówi ze wszystko można byle z głową.
Beattkie mój to w ogóle powiedział, że nie pójdzie ze mną na żadne usg. a herbatę czerwoną jak najbardziej piję, właśnie słyszałam, że jest mega dla kobiet w ciąży ale ja ją piję już od dłuższego czasu bo bardzo ją lubie.
Rutelka mój ginekolog mówi że zleci mi badania tarczycy koło 18 tygodnia bo wtedy one są najbardziej miarodajne, że teraz organizm szaleje i że skoro miałam dobrą tarczyce przed ciążą to skontrolujemy w 18 tyg bo teraz by mogły cuda wyjść.
NiecierpliwaKarolina ja też mam ft4 blisko dolnej granicy ale na razie nic nie biore lekarz powiedział, że spokojnie do 18 tyg poczekamy i zobaczymy co wtedy. Na razie jest wszystko ok.KKasiaKK, midnight, Rutelka lubią tę wiadomość