Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Przy moim rozmiarze dobrze dobrany stanik to koszt ponad 200zł. Zastanawiam się czy kupować rozmiar większe, czy już od razu dwa.
Brodawki mi nie pociemnialy. Mam małe i nie odstajace sutki. Jak karmilam córkę piersią, to mleka miałam mnóstwo, ale ona nie mogła dobrze złapać piersi. Myslalam ciągle że mi piersi wybuchną od nadmiaru mleka, a ona biedna się nie mogła najeść.
Teraz pewnie też tak będzie, ale damy radę
-
Przy moim rozmiarze dobrze dobrany stanik to koszt ponad 200zł. Zastanawiam się czy kupować rozmiar większe, czy już od razu dwa.
Brodawki mi nie pociemnialy. Mam małe i nie odstajace sutki. Jak karmilam córkę piersią, to mleka miałam mnóstwo, ale ona nie mogła dobrze złapać piersi. Myslalam ciągle że mi piersi wybuchną od nadmiaru mleka, a ona biedna się nie mogła najeść.
Teraz pewnie też tak będzie, ale damy radę
-
Kkasiakk wiem o czym mówisz ze stanikiem... Chyba oby dwie należymy do tych kobiet ktore kupują taki biustonosz który leży w 100% dobrze i tylko tym sie sugerujemy. Gdzie te czasy kiedy jako 16latka wybierałam tylko co seksi j ładne. Teraz inne priorytety.
-
trochę się cieszę, że dzisiaj produkcja postów lekko zwolniła, bo nie miałabym kiedy doczytać
co do piersi to mi skoczyły o jeden rozmiar, i sutki się powiększyły i ściemniały i zauważyłam ostatnio, że zaczęły pojawiać się małe guzki, wyczytalam, że to guzki montgomery'ego
Co do większych biustów to właśnie moją siostra ma dość pokaźne piersi, w związku z czym dość starannie dobiera rozmiar i zaraziła mnie tymi fakt, za dobry biustonosz warto zapłacić
MMM2016 lubi tę wiadomość
-
Rutelka za szybko sie pochwalilam tym brakiem nudnosci... Na szczęście zjadlam trochę i jest już lepiej. Powoli zblizamy sie do konca pierwszego trymestru, to pewnie każdej z nas będą stopniowo ustepowac.
Ja zrobilam dzisiaj ciasto czekoladowe, bo wpadaja znajomi wieczorem i chyba po raz pierwszy nie zjem ani kawalka. Patrze na nie i mi niedobrze, za to kanapeczki, nalesniki ze szpinakiem czyli konkrety wcinalaby cały czas
Jezeli chodzi o biust to w pierwszej ciazy sporo mi urosl. Kupilam wtedy nowe staniki, a pod koniec ciazy i tak byly za male. Teraz jak przestalam karmic mialam wrazenie, że piersi jakies male się zrobily. Ale jak sprawdzilam w staniki sprzed pierwszej ciazy nie mieszcze sie, więc biust nadal powiekszony. Wiec może tak już zostanie?Rutelka lubi tę wiadomość
-
Jusstin mi po pierwszej ciąży zostało a karmilam rok. Moja mama po każdej ciąży miała około rozmiar większe piersi.
Koleżanka urodziła 3mies temu, w ciąży piersi jej się zwiększyły o dwa rozmiary, ale już wróciły do stanu z przed, z tym że nie karmila wcale. -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
czy pozwolicie, że do Was dołączę? Mam 26 lat, jestem w pierwszej ciąży. Termin mam na koniec października (ok 30). W obecnej chwili jestem w 8t1dc. Ponad tydzień temu byłam na usg, na którym zobaczyłam bijące serduszko mojego maluszka:)
Blu, midnight, Limerikowo, Asia_08, MMM2016, szynszyl, kehlana_miyu, Rutelka, Ibiza, Pumpkin, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Przeczytałam gdzieś o bigosie i już nie było mocnych.. na kolację bigos!
)
Jak tam Wasze samopoczucia?? Ja dziś się słabo czułam, na szczęście sobota i można poleniuchować)
Co do piersi to właśnie ja swoje też mam duuże i jak pomyśle że jeszcze mogą urosnąć z 2 rozmiary to nie wiem gdzie znajdę stanikpóki co , bolą a wczoraj takie dziwne ukłucia miałam.. sutki twardsze i większe, a do tego mnóstwo niebieskich żyłek się pojawiło , też tak macie???
Pozdrawiam serdecznie przy sobocieBlu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kobitki
To może i ja dołączę?
Również spodziewam się dzidzi na koniec października. We wtorek mam wizytę i mam nadzieję, że zobaczę pięknie bijące serduszko. Jestem na końskiej dawce duphastonu (5dziennie), w związku z plamieniami. Staram się myśleć pozytywnie, że wszystko jest dobrzeBlu, midnight, Limerikowo, Asia_08, MMM2016, szynszyl, kehlana_miyu, Rutelka, Ibiza, Pumpkin, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Amc wrote:Hej kobitki
To może i ja dołączę?
Również spodziewam się dzidzi na koniec października. We wtorek mam wizytę i mam nadzieję, że zobaczę pięknie bijące serduszko. Jestem na końskiej dawce duphastonu (5dziennie), w związku z plamieniami. Staram się myśleć pozytywnie, że wszystko jest dobrze
Hej i Witajja mam wizytę w czwartek i też liczę że zobaczę serduszko
Trzymam kciuki, i informuj nas
-
nick nieaktualny
-
Martanna, Amc witajcie! Oby plamienia się już nie powtarzały!
Dzisiaj Mąż przejął pałeczkę w opiece nad córeczką za co mu dzięki wielkie, bo mogłam sobie odpocząć. Brakowało mi tego trochę. I mdłości ciąg dalszy, właśnie poratowałam się śledzikiem
ja raczej słabo przeczuwam cokolwiek, ale pomimo tego mojego jedzenia bigosów, śledzi i mięsa chyba obstawiam u siebie dziewczynkę drugą... oczywiście Rutelko nic mi nie zmieniaj na 1 stronie, ale od czasu do czasu jem tez coś słodkiego i to mi daje do myśleniapoza tym w rodzinie same baby jakoś trudno mi sobie wyobrazić chłopaka. Jestem bardzo ciekawa co to w tym brzuchu siedzi
Rutelka lubi tę wiadomość
-
Hejka
Dea ja wiem że nie można przesadzać, ale po tych stratach się taka przewrażliwiona zrobiłam
Ja planuję w święta zrobić sałatke vinegret- śledzie , grzybki marynowane, buraki i duzo innych pyszności
Miłego wieczorku
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Ooo jak miło, nowe październikówki dołaczyły
witajcie kochane
Mi podczas karmienia córek biust z małego A powiekszał się do C ale po odstawieniu dzieci wracał do mojego standardowego A
Pewnie i tym razem tak bedzie
BLU ja tez jestem mega ciekawa kogo nosze pod sercem
Wypatruje juz powoli ruchów... w pierwszej ciąży pierwsze smyrania poczulam w 18 tc, w drugiej w 14czasami coś tam "pyknie" tak specyficznie (te z Was ktore juz mają dzieciaczki to wiedza ze to uczucie ktorego nie da sie pomylic z niczym innym, jest mega charakterystyczne) ale to sa pojedyncze, jednorazowe "pyknięcia", bardzo delikatne i krotkie... no pojedyncze po prostu
Myslę ze jeszcze ze 2-3 tygodnie i moooze wreszcie cos konkretniejszego bedzie mozna odczuc
Czekam z niecierpliwoscia... nic mnie tak nie uspokaja jak ruch malca w brzuchu... wtedy wiem ze wszystko jest porzadkuheh... jeszcze troche trzeba poczekac ...
Chyba jestem śpiąca...
Jutro juz niedziela, zaplanowalismy porzadki pod wiatą...
Znalazlam w necie huśtawkę do ogrodu, musze zamowic... ale wiem ze jeszcze meble ogrodowe trzeba wymienic i nie wiem czy kupic hustawke czy meble... meble moze uda nam sie odnowic? sa drewniane... w sumie moze sprobuję...
W poniedzialek wizyta
LUIZA ja tez liczę na płeć przy prenatalnychmidnight, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja trochę pochodziłam popołudniu i teraz boli mnie brzuch i kręgosłup w odcinku lędźwiowym
To normalne?
Co do piersi to moje niestety też się trochę powiększyły. Brodawki są jakby wieksze. No i też dużo niebieskich żyłek.
Ale bardziej przeszkadza mi trądzikWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 21:48