X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy moim rozmiarze dobrze dobrany stanik to koszt ponad 200zł. Zastanawiam się czy kupować rozmiar większe, czy już od razu dwa.
    Brodawki mi nie pociemnialy. Mam małe i nie odstajace sutki. Jak karmilam córkę piersią, to mleka miałam mnóstwo, ale ona nie mogła dobrze złapać piersi. Myslalam ciągle że mi piersi wybuchną od nadmiaru mleka, a ona biedna się nie mogła najeść.
    Teraz pewnie też tak będzie, ale damy radę ;)

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy moim rozmiarze dobrze dobrany stanik to koszt ponad 200zł. Zastanawiam się czy kupować rozmiar większe, czy już od razu dwa.
    Brodawki mi nie pociemnialy. Mam małe i nie odstajace sutki. Jak karmilam córkę piersią, to mleka miałam mnóstwo, ale ona nie mogła dobrze złapać piersi. Myslalam ciągle że mi piersi wybuchną od nadmiaru mleka, a ona biedna się nie mogła najeść.
    Teraz pewnie też tak będzie, ale damy radę ;)

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasiakk wiem o czym mówisz ze stanikiem... Chyba oby dwie należymy do tych kobiet ktore kupują taki biustonosz który leży w 100% dobrze i tylko tym sie sugerujemy. Gdzie te czasy kiedy jako 16latka wybierałam tylko co seksi j ładne. Teraz inne priorytety.

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę się cieszę, że dzisiaj produkcja postów lekko zwolniła, bo nie miałabym kiedy doczytać :)

co do piersi to mi skoczyły o jeden rozmiar, i sutki się powiększyły i ściemniały i zauważyłam ostatnio, że zaczęły pojawiać się małe guzki, wyczytalam, że to guzki montgomery'ego :)
    Co do większych biustów to właśnie moją siostra ma dość pokaźne piersi, w związku z czym dość starannie dobiera rozmiar i zaraziła mnie tym :) i fakt, za dobry biustonosz warto zapłacić :)

MMM2016 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka za szybko sie pochwalilam tym brakiem nudnosci... Na szczęście zjadlam trochę i jest już lepiej. Powoli zblizamy sie do konca pierwszego trymestru, to pewnie każdej z nas będą stopniowo ustepowac.
    Ja zrobilam dzisiaj ciasto czekoladowe, bo wpadaja znajomi wieczorem i chyba po raz pierwszy nie zjem ani kawalka. Patrze na nie i mi niedobrze, za to kanapeczki, nalesniki ze szpinakiem czyli konkrety wcinalaby cały czas ;)
    Jezeli chodzi o biust to w pierwszej ciazy sporo mi urosl. Kupilam wtedy nowe staniki, a pod koniec ciazy i tak byly za male. Teraz jak przestalam karmic mialam wrazenie, że piersi jakies male się zrobily. Ale jak sprawdzilam w staniki sprzed pierwszej ciazy nie mieszcze sie, więc biust nadal powiekszony. Wiec może tak już zostanie? ;)

Rutelka lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin mi po pierwszej ciąży zostało a karmilam rok. Moja mama po każdej ciąży miała około rozmiar większe piersi.
    Koleżanka urodziła 3mies temu, w ciąży piersi jej się zwiększyły o dwa rozmiary, ale już wróciły do stanu z przed, z tym że nie karmila wcale.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) czy pozwolicie, że do Was dołączę? Mam 26 lat, jestem w pierwszej ciąży. Termin mam na koniec października (ok 30). W obecnej chwili jestem w 8t1dc. Ponad tydzień temu byłam na usg, na którym zobaczyłam bijące serduszko mojego maluszka:)

Blu, midnight, Limerikowo, Asia_08, MMM2016, szynszyl, kehlana_miyu, Rutelka, Ibiza, Pumpkin, Dea28 lubią tę wiadomość

• Evvelina Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Martanna :) witaj na wątku . Dobrze liczysz tydzień ciąży ? Ja mam termin na 28 października a jestem 7 i 1 :) moze lekarz coś źle wpisał :)

152303cb02.png
    Bijące serduszko 07.03. <3
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam gdzieś o bigosie i już nie było mocnych.. na kolację bigos!:))

Jak tam Wasze samopoczucia?? Ja dziś się słabo czułam, na szczęście sobota i można poleniuchować :))

Co do piersi to właśnie ja swoje też mam duuże i jak pomyśle że jeszcze mogą urosnąć z 2 rozmiary to nie wiem gdzie znajdę stanik :) póki co , bolą a wczoraj takie dziwne ukłucia miałam.. sutki twardsze i większe, a do tego mnóstwo niebieskich żyłek się pojawiło , też tak macie???

Pozdrawiam serdecznie przy sobocie :)

Blu lubi tę wiadomość

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :) To może i ja dołączę? :)
    Również spodziewam się dzidzi na koniec października. We wtorek mam wizytę i mam nadzieję, że zobaczę pięknie bijące serduszko. Jestem na końskiej dawce duphastonu (5dziennie), w związku z plamieniami. Staram się myśleć pozytywnie, że wszystko jest dobrze :)

Blu, midnight, Limerikowo, Asia_08, MMM2016, szynszyl, kehlana_miyu, Rutelka, Ibiza, Pumpkin, Dea28 lubią tę wiadomość

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Hej kobitki :) To może i ja dołączę? :)
    Również spodziewam się dzidzi na koniec października. We wtorek mam wizytę i mam nadzieję, że zobaczę pięknie bijące serduszko. Jestem na końskiej dawce duphastonu (5dziennie), w związku z plamieniami. Staram się myśleć pozytywnie, że wszystko jest dobrze :)

Hej i Witaj :) ja mam wizytę w czwartek i też liczę że zobaczę serduszko :) Trzymam kciuki, i informuj nas :)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymam za Was wszystkie kciuki :) oby maluszki rosły zdrowe i silne :)

Blu, midnight, Rutelka lubią tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martanna, Amc witajcie! Oby plamienia się już nie powtarzały!

Dzisiaj Mąż przejął pałeczkę w opiece nad córeczką za co mu dzięki wielkie, bo mogłam sobie odpocząć. Brakowało mi tego trochę. I mdłości ciąg dalszy, właśnie poratowałam się śledzikiem ;)

ja raczej słabo przeczuwam cokolwiek, ale pomimo tego mojego jedzenia bigosów, śledzi i mięsa chyba obstawiam u siebie dziewczynkę drugą... oczywiście Rutelko nic mi nie zmieniaj na 1 stronie, ale od czasu do czasu jem tez coś słodkiego i to mi daje do myślenia :) poza tym w rodzinie same baby jakoś trudno mi sobie wyobrazić chłopaka. Jestem bardzo ciekawa co to w tym brzuchu siedzi :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem tak ciekawa :) liczę na to ze na genetycznym sie dowiem, za 4 tyg :d

MMM2016, Rutelka lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Dea ja wiem że nie można przesadzać, ale po tych stratach się taka przewrażliwiona zrobiłam :P

Ja planuję w święta zrobić sałatke vinegret- śledzie , grzybki marynowane, buraki i duzo innych pyszności :P

Miłego wieczorku

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jak miło, nowe październikówki dołaczyły <3 witajcie kochane <3

Mi podczas karmienia córek biust z małego A powiekszał się do C ale po odstawieniu dzieci wracał do mojego standardowego A ;)
    Pewnie i tym razem tak bedzie

BLU ja tez jestem mega ciekawa kogo nosze pod sercem :)

Wypatruje juz powoli ruchów... w pierwszej ciąży pierwsze smyrania poczulam w 18 tc, w drugiej w 14 :) czasami coś tam "pyknie" tak specyficznie (te z Was ktore juz mają dzieciaczki to wiedza ze to uczucie ktorego nie da sie pomylic z niczym innym, jest mega charakterystyczne) ale to sa pojedyncze, jednorazowe "pyknięcia", bardzo delikatne i krotkie... no pojedyncze po prostu
    Myslę ze jeszcze ze 2-3 tygodnie i moooze wreszcie cos konkretniejszego bedzie mozna odczuc :)
    Czekam z niecierpliwoscia... nic mnie tak nie uspokaja jak ruch malca w brzuchu... wtedy wiem ze wszystko jest porzadku <3 heh... jeszcze troche trzeba poczekac ...

Chyba jestem śpiąca...
    Jutro juz niedziela, zaplanowalismy porzadki pod wiatą...
    Znalazlam w necie huśtawkę do ogrodu, musze zamowic... ale wiem ze jeszcze meble ogrodowe trzeba wymienic i nie wiem czy kupic hustawke czy meble... meble moze uda nam sie odnowic? sa drewniane... w sumie moze sprobuję...
    W poniedzialek wizyta :)

LUIZA ja tez liczę na płeć przy prenatalnych ;)

midnight, Rutelka lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn ukrywał się przez ponad pół ciąży, dopiero coś koło 22 tyg pokazał siusiaka w całej krasie ;)

• Blu Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moją córą było podobnie :) na 60% po połowie ciąży mówili że dziewczynka, czyli duże ryzyko ze jednak chłopiec. Dlatego całą wyprawkę mam w kolorze uniwersalnym ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę pochodziłam popołudniu i teraz boli mnie brzuch i kręgosłup w odcinku lędźwiowym :-/
    To normalne?

Co do piersi to moje niestety też się trochę powiększyły. Brodawki są jakby wieksze. No i też dużo niebieskich żyłek.
    Ale bardziej przeszkadza mi trądzik :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 21:48

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem przeszczęśliwa, bo mamusia zrobi mi na jutro smalczyk <3 :-D

Blu, anulka1978, midnight, kehlana_miyu, Rutelka, Ibiza lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ