X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Kehlana - z nieba mi spadłaś :D Kariotypy to coś wiedziałam, że przysługują na NFZ, ale te mutacje to już nie wiedziałam, że po drugim przysługują. Wielkie dzięki za informacje :) Muszę w takim razie porozmawiać o tym z ginekologiem jak pójdę z wynikami histopatologii, mam nadzieję, że nie będzie marudził, choć w sumie wizyta na NFZ, ale byłam pare razy tak i tak u niego, nie zauważyłam różnicy w zainteresowaniu pacjentką.

I gratuluję kolejnego tygodnia :)

Jacqueline, musimy się wspierać w tym wszystkim :) A swoją drogą, że też człowiek musi do takich informacji przypadkiem docierać, ja też się na forum dowiedziałam, że mutacje są do zrobienia na NFZ, żaden lekarz wtedy mnie o tym nie poinformował.

Jacqueline lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pierwsze wyniki badań krwi i na razie 3 wnioski:

1) ciągle nie przechodziłam toxo, więc muszę uważać :(

2) glukoza 77 - juhuu!

3) TSH 0,495 - że co??? Zawsze miałam w okolicach 1,0. Czy ktoś tutaj zna się na tarczycy i jest w stanie mi powiedzieć, czy to normalne czy za niskie?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak ssie jesli chodzi o jedzenie ze 2/3 miski platkow weetabix z mlekiem to norma
    plus oczyw slodycze, rabie czekoladowe kostki rowno, najlepsze sa lidlowskie truskawkowe, dzis obszukalam 2boxy w sklepie i nic tylko mleczne i orzechowe, mowie ze wyzarli normalnie i to ciezarnej no
    a to maz mi narobil smaka bo kupil truskawkowa, a sam zjadl moze 2 kostki, dobrze mu tak :-)
    Pyta sie gdzie truskawkowa? Mowie juz nie ma, wciagnelam to nic nie powiedzial :-)
    Tez go ciazowo ssie
    puentujac : bedzie slodka druga corka jak nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:56

kehlana_miyu, midnight, NiecierpliwaKarolina, Ibiza lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia i jak te plamienia ? byłaś już gdzieś ? dzwoniłaś ? trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze

Tajemniczazolza gratuluję fasolka!

lu.iza gratulujuę !

Kehlana_miyu badania genetyczne po 2 stratach ? mi wszyscy mówią ze dopiero po 3 na nfz...a z tsh mi endokrynolog mówiła ze dla cieżarnych najlepiej między chyba 1,0 -2,0...

Dziewczyny z mojego doświadczenia z pierwszej ciąży : mleko + przetwory mleczne + słodycze i słodkości = dziewczynka ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 13:41

NiecierpliwaKarolina, Blu, Limerikowo, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo weetabix to takie jakby ciasteczka, które po zetknięciu się z mlekiem zamieniają się w płatki typu wióry? Bo mi się coś kojarzy... uwielbiałam je, gdy byłam w Irlandii. :D

midnight no właśnie płatki słodkie, mleko, jogurty słodkie, naleśniki.... hmmm może i u mnie córeczka w drodze? :D

midnight, marti_88, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Jak zwykle z nerwów nie mogłam wytrzymać i wykopałam spod ziemi termin usg na dziś. Z 12x5 mm krwiaka zrobiło się 8x4mm. Krwiak jest pod dzidzią. Sam sie wchlania jak narazie. Malenstwo rosnie. Zalecenia : leki brac dalej i zamienic sie w kanapowego lenia. Ulzylo mi. Ześwirować można. Poza tym całodniowe mdłości, lodowke otwieram i jeszcze szybciej zamykam. Zero apetytu. Wchodzi mi tylko activia, herbata i woda. Piersi maja fazy- wczoraj potwornie bolaly przy oddychaniu nawet. Dzis delikatnie ćmią. Płacze na reklamach, maz obrywa o byle co. Wszystko mi smierdzi. A najbardziej mąż i to czosnkiem :( boże..

Najważniejsze, że krwiak maleje i to szybko :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też na słodkie i na nabiał wszelaki ciągnie. Ciekawe. A miał byc chłopiec ;)

Rutelka lubi tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle z nerwów nie mogłam wytrzymać i wykopałam spod ziemi termin usg na dziś. Z 12x5 mm krwiaka zrobiło się 8x4mm. Krwiak jest pod dzidzią. Sam sie wchlania jak narazie. Malenstwo rosnie. Zalecenia : leki brac dalej i zamienic sie w kanapowego lenia. Ulzylo mi. Ześwirować można. Poza tym całodniowe mdłości, lodowke otwieram i jeszcze szybciej zamykam. Zero apetytu. Wchodzi mi tylko activia, herbata i woda. Piersi maja fazy- wczoraj potwornie bolaly przy oddychaniu nawet. Dzis delikatnie ćmią. Płacze na reklamach, maz obrywa o byle co. Wszystko mi smierdzi. A najbardziej mąż i to czosnkiem :( boże..

To super, że krwiak się wchłania. :D Bardzo się cieszę. Ja mam jeszcze tydzień do usg i podglądu dzidziulka i krwiaka. Mam nadzieję, że krwiaka już nie będzie za tydzień.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzuca od cebuli i czosnku....
    Nabiał jem ale raczej mało. Za to słodycze jem częściej niż przed ciążą :)
    No ciekawe ile prawdy w tych przesądach:) hahaha

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:

Kehlana_miyu badania genetyczne po 2 stratach ? mi wszyscy mówią ze dopiero po 3 na nfz...a z tsh mi endokrynolog mówiła ze dla cieżarnych najlepiej między chyba 1,0 -2,0...

Midnight, miałam zrobione po 2 stratach bez problemu.

midnight lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    A jak :D
    Na początku myślałam, że to okrągłe to głowa, bo taki fajny kształt, ale gin mi powiedziała, że to pęcherzyk - o ile ją dobrze zrozumiałam - no i podobno wszystkie kobiety od razu myślą, że to kółeczko to głowa :D
    A propo bigosu...
    Ja od wtorku jem rosół. Jak mnie naszło na początku tygodnia tak wcinam codziennie i nic innego nie mogę w siebie wepchnąć.
    Też jakieś trzy tygodnie temu miałam fazę na rosół :-) prawie nic innego nie jadłam :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Mnie odrzuca od cebuli i czosnku....
    Nabiał jem ale raczej mało. Za to słodycze jem częściej niż przed ciążą :)
    No ciekawe ile prawdy w tych przesądach:) hahaha

Mnie też najbardziej odrzuca od cebuli i czosnku. Bleeee.... ohyda. Dobrze, że chora byłam miesiąc temu, a nie teraz, bo wtedy wcinałam cebulę i czosnek bez opamiętania na przeziębienie. Teraz bym nie dała rady. ;)

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) i ja wcina płatki :D skończyły się właśnie na kolacje :( ale ja z ciepłym mlekiem.. a w zasadzie to mogę powiedzieć MY:) Misiulek ma już aż 10.6mm i serduszko bije 144/ min :) Wszystko cacy :) Córeczka była z nami na usg bo nie mieliśmy z kim jej zostawić i była zachwycona :) paluszkiem pokazywała monitor i krzyczała " tam!" "a tam!" slodzinka <3 ja wiem że ona jeszcze nie rozumie że to dzidziuś ale bardzo mnie to wzruszylo :)

Blu wszystkiego najlepszego :) spóźnione ale szczere

Anulka ja będę chciała wychodowac koperek na balkonie :) natchnelas mnie :) a narzeczony się śmieje, że zwariowalam :D

Witam wszystkie nowe dziewczyny :) fajnie że wciąż nas więcej i więcej :)

Gratuluję serduszek :)

i dobranoc bo ja padam :) nadrobić was to nielada wyczyn ;)

kehlana_miyu, Anoolka, midnight, Limerikowo, Rutelka lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!

Wysłany: 11 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Meldujemy sie :) byłam dzisiaj na wizycie bo zmieniłam lekarza, mamy 2.29 cm i serduszko bijące 177/min <3 dumna ja :)
    Brawo Wy :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Marti i Beattkie i ja dołączam do wspomagania flory bakteryjnej. Dziś u mnie też pierwsza tabletka Lactibios Femina.
    Kefiru nie dam rady na razie, bo mdłości.

Od wczoraj mam fazę na płatki śniadaniowe (np. Fitness, choć wiem, że one fit nie są) i mleko zimne. Dziewczyny, mleko! Jak mi smakuje zimne mleko! :D
    Dziś jadłam ten zestaw 2x i nie jem go więcej z rozsądku.

Ja w ostatnim tygodniu mleko plus płatki z orzechami i miodem jadłam każdego dnia;-) mam miłe wspomnienia z tym smakiem.

Ruletka lekarz Tobie zalecił?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 22:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza i SylwiaiNiki gratuluję maluszków coraz większych. :D

Sylwia_i_Niki, lu.iza lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Mam pierwsze wyniki badań krwi i na razie 3 wnioski:

1) ciągle nie przechodziłam toxo, więc muszę uważać :(

2) glukoza 77 - juhuu!

3) TSH 0,495 - że co??? Zawsze miałam w okolicach 1,0. Czy ktoś tutaj zna się na tarczycy i jest w stanie mi powiedzieć, czy to normalne czy za niskie?

Normalne ;-) i pewnie troszkę przez betę obniżone. Możesz dla spokoju zrobić jeszcze ft3 i ft4. Gdybyś chciała endo w LuxMedzie to polecam gorąco dr Zawadę.

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Beattkie czyli walczymy razem :) masakra. Tak sie boje...

Bedzie wszystko dobrze, na ewentualne przeszkody nie mamy wpływu, ale możemy być dobrej myśli, ze 9 miesiecy zleci w dobrym zdrowiu. Niech nasze dziecko nie czuje naszego stresu i lęku bo pomysli, ze baby to panikary albo cos gorzej;-)

Ja wychodzę z założenia, że nie chciałabym, żeby moje dziecko widziało jak jestem smutna i płaczę, wiec staram się nie pozwolić, zeby moje dziecko w brzuszku mogło to poczuć ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 22:36

Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię, bo dzidzia rośnie i paskuda się wchłania :-)
    Mdłości nie lubię ;-) na pocieszenie dodam, że mam to samo.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ