X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Kehlana - z nieba mi spadłaś :D Kariotypy to coś wiedziałam, że przysługują na NFZ, ale te mutacje to już nie wiedziałam, że po drugim przysługują. Wielkie dzięki za informacje :) Muszę w takim razie porozmawiać o tym z ginekologiem jak pójdę z wynikami histopatologii, mam nadzieję, że nie będzie marudził, choć w sumie wizyta na NFZ, ale byłam pare razy tak i tak u niego, nie zauważyłam różnicy w zainteresowaniu pacjentką.

I gratuluję kolejnego tygodnia :)

Jacqueline, musimy się wspierać w tym wszystkim :) A swoją drogą, że też człowiek musi do takich informacji przypadkiem docierać, ja też się na forum dowiedziałam, że mutacje są do zrobienia na NFZ, żaden lekarz wtedy mnie o tym nie poinformował.

Jacqueline lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pierwsze wyniki badań krwi i na razie 3 wnioski:

1) ciągle nie przechodziłam toxo, więc muszę uważać :(

2) glukoza 77 - juhuu!

3) TSH 0,495 - że co??? Zawsze miałam w okolicach 1,0. Czy ktoś tutaj zna się na tarczycy i jest w stanie mi powiedzieć, czy to normalne czy za niskie?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak ssie jesli chodzi o jedzenie ze 2/3 miski platkow weetabix z mlekiem to norma
    plus oczyw slodycze, rabie czekoladowe kostki rowno, najlepsze sa lidlowskie truskawkowe, dzis obszukalam 2boxy w sklepie i nic tylko mleczne i orzechowe, mowie ze wyzarli normalnie i to ciezarnej no
    a to maz mi narobil smaka bo kupil truskawkowa, a sam zjadl moze 2 kostki, dobrze mu tak :-)
    Pyta sie gdzie truskawkowa? Mowie juz nie ma, wciagnelam to nic nie powiedzial :-)
    Tez go ciazowo ssie
    puentujac : bedzie slodka druga corka jak nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:56

kehlana_miyu, midnight, NiecierpliwaKarolina, Ibiza lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia i jak te plamienia ? byłaś już gdzieś ? dzwoniłaś ? trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze

Tajemniczazolza gratuluję fasolka!

lu.iza gratulujuę !

Kehlana_miyu badania genetyczne po 2 stratach ? mi wszyscy mówią ze dopiero po 3 na nfz...a z tsh mi endokrynolog mówiła ze dla cieżarnych najlepiej między chyba 1,0 -2,0...

Dziewczyny z mojego doświadczenia z pierwszej ciąży : mleko + przetwory mleczne + słodycze i słodkości = dziewczynka ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 13:41

NiecierpliwaKarolina, Blu, Limerikowo, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo weetabix to takie jakby ciasteczka, które po zetknięciu się z mlekiem zamieniają się w płatki typu wióry? Bo mi się coś kojarzy... uwielbiałam je, gdy byłam w Irlandii. :D

midnight no właśnie płatki słodkie, mleko, jogurty słodkie, naleśniki.... hmmm może i u mnie córeczka w drodze? :D

midnight, marti_88, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Jak zwykle z nerwów nie mogłam wytrzymać i wykopałam spod ziemi termin usg na dziś. Z 12x5 mm krwiaka zrobiło się 8x4mm. Krwiak jest pod dzidzią. Sam sie wchlania jak narazie. Malenstwo rosnie. Zalecenia : leki brac dalej i zamienic sie w kanapowego lenia. Ulzylo mi. Ześwirować można. Poza tym całodniowe mdłości, lodowke otwieram i jeszcze szybciej zamykam. Zero apetytu. Wchodzi mi tylko activia, herbata i woda. Piersi maja fazy- wczoraj potwornie bolaly przy oddychaniu nawet. Dzis delikatnie ćmią. Płacze na reklamach, maz obrywa o byle co. Wszystko mi smierdzi. A najbardziej mąż i to czosnkiem :( boże..

Najważniejsze, że krwiak maleje i to szybko :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też na słodkie i na nabiał wszelaki ciągnie. Ciekawe. A miał byc chłopiec ;)

Rutelka lubi tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle z nerwów nie mogłam wytrzymać i wykopałam spod ziemi termin usg na dziś. Z 12x5 mm krwiaka zrobiło się 8x4mm. Krwiak jest pod dzidzią. Sam sie wchlania jak narazie. Malenstwo rosnie. Zalecenia : leki brac dalej i zamienic sie w kanapowego lenia. Ulzylo mi. Ześwirować można. Poza tym całodniowe mdłości, lodowke otwieram i jeszcze szybciej zamykam. Zero apetytu. Wchodzi mi tylko activia, herbata i woda. Piersi maja fazy- wczoraj potwornie bolaly przy oddychaniu nawet. Dzis delikatnie ćmią. Płacze na reklamach, maz obrywa o byle co. Wszystko mi smierdzi. A najbardziej mąż i to czosnkiem :( boże..

To super, że krwiak się wchłania. :D Bardzo się cieszę. Ja mam jeszcze tydzień do usg i podglądu dzidziulka i krwiaka. Mam nadzieję, że krwiaka już nie będzie za tydzień.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzuca od cebuli i czosnku....
    Nabiał jem ale raczej mało. Za to słodycze jem częściej niż przed ciążą :)
    No ciekawe ile prawdy w tych przesądach:) hahaha

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:

Kehlana_miyu badania genetyczne po 2 stratach ? mi wszyscy mówią ze dopiero po 3 na nfz...a z tsh mi endokrynolog mówiła ze dla cieżarnych najlepiej między chyba 1,0 -2,0...

Midnight, miałam zrobione po 2 stratach bez problemu.

midnight lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    A jak :D
    Na początku myślałam, że to okrągłe to głowa, bo taki fajny kształt, ale gin mi powiedziała, że to pęcherzyk - o ile ją dobrze zrozumiałam - no i podobno wszystkie kobiety od razu myślą, że to kółeczko to głowa :D
    A propo bigosu...
    Ja od wtorku jem rosół. Jak mnie naszło na początku tygodnia tak wcinam codziennie i nic innego nie mogę w siebie wepchnąć.
    Też jakieś trzy tygodnie temu miałam fazę na rosół :-) prawie nic innego nie jadłam :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Mnie odrzuca od cebuli i czosnku....
    Nabiał jem ale raczej mało. Za to słodycze jem częściej niż przed ciążą :)
    No ciekawe ile prawdy w tych przesądach:) hahaha

Mnie też najbardziej odrzuca od cebuli i czosnku. Bleeee.... ohyda. Dobrze, że chora byłam miesiąc temu, a nie teraz, bo wtedy wcinałam cebulę i czosnek bez opamiętania na przeziębienie. Teraz bym nie dała rady. ;)

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) i ja wcina płatki :D skończyły się właśnie na kolacje :( ale ja z ciepłym mlekiem.. a w zasadzie to mogę powiedzieć MY:) Misiulek ma już aż 10.6mm i serduszko bije 144/ min :) Wszystko cacy :) Córeczka była z nami na usg bo nie mieliśmy z kim jej zostawić i była zachwycona :) paluszkiem pokazywała monitor i krzyczała " tam!" "a tam!" slodzinka <3 ja wiem że ona jeszcze nie rozumie że to dzidziuś ale bardzo mnie to wzruszylo :)

Blu wszystkiego najlepszego :) spóźnione ale szczere

Anulka ja będę chciała wychodowac koperek na balkonie :) natchnelas mnie :) a narzeczony się śmieje, że zwariowalam :D

Witam wszystkie nowe dziewczyny :) fajnie że wciąż nas więcej i więcej :)

Gratuluję serduszek :)

i dobranoc bo ja padam :) nadrobić was to nielada wyczyn ;)

kehlana_miyu, Anoolka, midnight, Limerikowo, Rutelka lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!

Wysłany: 11 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Meldujemy sie :) byłam dzisiaj na wizycie bo zmieniłam lekarza, mamy 2.29 cm i serduszko bijące 177/min <3 dumna ja :)
    Brawo Wy :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Marti i Beattkie i ja dołączam do wspomagania flory bakteryjnej. Dziś u mnie też pierwsza tabletka Lactibios Femina.
    Kefiru nie dam rady na razie, bo mdłości.

Od wczoraj mam fazę na płatki śniadaniowe (np. Fitness, choć wiem, że one fit nie są) i mleko zimne. Dziewczyny, mleko! Jak mi smakuje zimne mleko! :D
    Dziś jadłam ten zestaw 2x i nie jem go więcej z rozsądku.

Ja w ostatnim tygodniu mleko plus płatki z orzechami i miodem jadłam każdego dnia;-) mam miłe wspomnienia z tym smakiem.

Ruletka lekarz Tobie zalecił?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 22:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza i SylwiaiNiki gratuluję maluszków coraz większych. :D

Sylwia_i_Niki, lu.iza lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Mam pierwsze wyniki badań krwi i na razie 3 wnioski:

1) ciągle nie przechodziłam toxo, więc muszę uważać :(

2) glukoza 77 - juhuu!

3) TSH 0,495 - że co??? Zawsze miałam w okolicach 1,0. Czy ktoś tutaj zna się na tarczycy i jest w stanie mi powiedzieć, czy to normalne czy za niskie?

Normalne ;-) i pewnie troszkę przez betę obniżone. Możesz dla spokoju zrobić jeszcze ft3 i ft4. Gdybyś chciała endo w LuxMedzie to polecam gorąco dr Zawadę.

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Beattkie czyli walczymy razem :) masakra. Tak sie boje...

Bedzie wszystko dobrze, na ewentualne przeszkody nie mamy wpływu, ale możemy być dobrej myśli, ze 9 miesiecy zleci w dobrym zdrowiu. Niech nasze dziecko nie czuje naszego stresu i lęku bo pomysli, ze baby to panikary albo cos gorzej;-)

Ja wychodzę z założenia, że nie chciałabym, żeby moje dziecko widziało jak jestem smutna i płaczę, wiec staram się nie pozwolić, zeby moje dziecko w brzuszku mogło to poczuć ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 22:36

Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię, bo dzidzia rośnie i paskuda się wchłania :-)
    Mdłości nie lubię ;-) na pocieszenie dodam, że mam to samo.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ