Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Blu wrote:Ja właśnie podgrzewam bigos
Tajemniczazolza super człowieczek!
A jak
Na początku myślałam, że to okrągłe to głowa, bo taki fajny kształt, ale gin mi powiedziała, że to pęcherzyk - o ile ją dobrze zrozumiałam - no i podobno wszystkie kobiety od razu myślą, że to kółeczko to głowa
A propo bigosu...
Ja od wtorku jem rosół. Jak mnie naszło na początku tygodnia tak wcinam codziennie i nic innego nie mogę w siebie wepchnąć.Blu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinaa wrote:No tak, ale to wczesna ciąża była, a w innych krajach w ogole nie łyżeczkuja takich ciąż tylko czekaja az somo sie wyczysci
. Myślę, że możecie mnie juz spokojnie wpisac w aniołkowe mamy bo to tak nienaturalnie wygląda na tej pierwszej stronie :* Buziaczki.
Kibicuję Wam i podczytuje żeby wiedziec co u Was słychać :*
Ale Inaa miałaś powtórzyć usg. Powtórzyłaś? Ja czekam ze zmianami na pierwszej stronie dopiero jak potwierdzisz na 100%, Pisałaś kiedyś, że jeszcze usg zrobisz drugie. Zrobisz czy odpuściłaś? Wspieram kochana. -
anett96 wrote:dziewczyny a co z moją glukozą? czy to że jest taka wysoka moze być powodem ze dzien przed badaniem jadłam słodycze?
DTk ASIa - trzymam kciuki!!!
Poczytaj sobie kilka ostatnich stron, anulka miała taki sam problem i robiła krzywa cukrowa. Myślę, że powinnaś skonsultować wynik z lekarzem i też wykonać dalsze badaniaMMM2016 lubi tę wiadomość
-
dkt.asia wrote:Nie było zbliżenia jeśli o to pytasz, byłam u gin 08.03 wszystko było dobrze,leków nie biorę...ukochany wraca z pracy więc czekam niecierpliwie ..
-
Karola - mama Julci i ... ? wrote:ja tez miałam wizyte 8 marca i mówiła że delikatne plamienia moga byc po badaniu ale to w dzień badania mam nadzieje że wszystko ok daj znać czy dodzwoniłas sie do gina czy pjechałas do szpitala sa plamienia w ciaży ale wszystko trzeba konsultować zlekarzem dla pewności ja wierzę że bedzie ok a który to tydzień ?
Właśnie się dodzwonilam, ginka powiedziała,że jeśli nie widać krwi to na razie bez obaw..W ostateczności mam jechać jutro jeśli sytuacja się nie zmieni, licząc od ostatniej miesiączki 8tyg, a według usg 6/7 przełom, tak mi powiedziała Pani doktor, kurcze wystraszylam się niesamowicie..[*] Nasze kochane Maleństwo [*] -
nick nieaktualnyanett96 wrote:dziewczyny a co z moją glukozą? czy to że jest taka wysoka moze być powodem ze dzien przed badaniem jadłam słodycze?
DTk ASIa - trzymam kciuki!!!
Ja robiłam 2 razy naczczo. Pierwszy mialm 93, a potem 88. Niby nie wielka roznica ale chyba bylam wtedy przeziebiona i caly dzien pilam mleko z miodem i na noc tez. A miod wiadomo... Rozumiem, ze na obciazenie glukoza Cie wysla teraz? Nie martw sie wczesnie. Bedzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 19:05
-
nick nieaktualny
-
kkkaaarrr wrote:Stało się, bilety kupione! No trudno, w najgorszym razie stracimy trochę pieniążków, ale czasem w życiu trzeba zaryzykować
Doktorek wczoraj odpisał na sms'a, że nie widzi póki co przeciwskazań, więc poniekąd zachęcił mnie do podjęcia decyzji
samolotem?
-
nick nieaktualnydkt.asia wrote:Dziewczyny!!! Potrzebuje rady, może nawet pocieszenia... dzisiaj zauważyłam u siebie brązowe plamienie... do Mojej gin nie mogę się dodzwonić
miała któraś z Was podobny problem, strasznie się boję..
Ja tak miałam. Plamiłam 6 dni miesiąc temu. U mnie to akurat krwiak jest i stąd plamienia, ale nie koniecznie u Ciebie musi być krwiak.
Wiem tylko tyle, że brązowe plamienie jest lepsze od żywej czerwonej krwi.
Ja jak zaczęłam plamić, to pojechałam na Izbę Przyjęć na Karową w Wawie. Moja gin mi tak poleciła przez sms (nie do jakiegoś tam szpitala, ale właśnie tam konkretnie). Zbadano mnie i zostałam w szpitalu na obserwacji 6 dni. Od 11.02. już nie plamię. -
Maja123 wrote:Hej tajemniczazolza ja mam termin na 29 października i też na usg już widać serduszko.Słychać było puk puk
W którym jesteś tygodniu według usg ?
-
dkt.asia wrote:Dziewczyny!!! Potrzebuje rady, może nawet pocieszenia... dzisiaj zauważyłam u siebie brązowe plamienie... do Mojej gin nie mogę się dodzwonić
miała któraś z Was podobny problem, strasznie się boję..
-
anett96 wrote:Dziewczyny odebrałam glukozę imam wynik 104,3
norma jest do 99.
To bardzo zły wynik?
Nie jest to tragiczny wynik, nie cukrzyca tylko nieprawidłowa tolerancja glukozy, tak to sie nazywa fachowo (cukrzyca powyzej 125 mniej wiecej w zaleznosci od laboratorium)
Skierują Cie na krzywą -
elficzka wrote:Poczytaj sobie kilka ostatnich stron, anulka miała taki sam problem i robiła krzywa cukrowa. Myślę, że powinnaś skonsultować wynik z lekarzem i też wykonać dalsze badania
-
Dziewczyny, dzięki za takie miłe przyjęcie, a Rutelce za wpisanie mnie na listę!
anulka1978, ja tak jak Ty jestem ogromną fanką Chorwacji, choć byłam tylko 2 razy
W zeszłym roku 2 tygodnie w Breli i okolicach, wycieczka do niesamowitego Dubrovnika, no cudo! Kilka lat wcześniej Primosten, o którym chyba wcześniej wspominałaś. Ogólnie mega przyjemny klimat, super plaże i woda, urokliwe miasteczka...Trasa też do przeżycia. Nie mogę się doczekać następnego razu
walleriana, chyba mamy podobną pracę, ja też projektuję, chociaż w sumie projektowanie to szerokie pojęciei też za dużo czasu spędzam przed kompem
ale staram się robić przerwy, poruszać, rozprostować
Ale macie fajne historie z Waszymi facetami, porodem, ciążą. W ogóle super temat. Ciekawe jak to będzie u nas, póki co na badania chodziłam sama, na genetyczne wybieramy się we dwójkę. Co do porodu, intuicyjnie myślę, że wolałabym sama rodzić, ale może jeszcze mi się odmieni.
W ogóle strasznie dużo dzisiaj napisałyście, nie wiem kiedy nadrobięRutelka lubi tę wiadomość
-
Ale tu piatkowa produkcja
dkt.asia - ja tez mialam brazowe plamienia i nie bylo to nic zlego, wiec glowa do gory!
Tajemniczazolza - gratuluje wizyty i kropeczki!
Martii - wspolczuje infekcji, jeszcze tego brakowalo do szczescia...
Szynszyl - ja wcale nie jestem twardaMam umowe na czas okreslony i tak sie troche obawiam pojsc na zwolnienie - w przyszlym tygodniu pogadam z szefem i moze cos razem wymyslimy. Generalnie to ja nie mam na nic sily, wiec w pracy glownie staram sie nie zasnac i nie zwymiotowac
O cukrze sie nie wypowiadam, bo nie mam pojecia. Ale jak czytam o tek krzywej i piciu glukozy to od razu mi sie robi niedobrze.
A o Chorwacji my tez myslimy w tym roku, samochodem