X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Ja właśnie podgrzewam bigos :P :P :P

Tajemniczazolza super człowieczek!

A jak :D
    Na początku myślałam, że to okrągłe to głowa, bo taki fajny kształt, ale gin mi powiedziała, że to pęcherzyk - o ile ją dobrze zrozumiałam - no i podobno wszystkie kobiety od razu myślą, że to kółeczko to głowa :D
    A propo bigosu...
    Ja od wtorku jem rosół. Jak mnie naszło na początku tygodnia tak wcinam codziennie i nic innego nie mogę w siebie wepchnąć.

Blu lubi tę wiadomość

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Nie biorę żadnych leków, ginka mówiła na wizycie ze wszystko jest jak powinno być,dlatego się zestresowalam, pojadę dam znać, :-(

Trzymam kciuki. Na pewno będzie wszytko dobrze!

dkt.asia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co z moją glukozą? czy to że jest taka wysoka moze być powodem ze dzien przed badaniem jadłam słodycze? :(

DTk ASIa - trzymam kciuki!!!

dkt.asia lubi tę wiadomość

Fertimedica Warszawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    No tak, ale to wczesna ciąża była, a w innych krajach w ogole nie łyżeczkuja takich ciąż tylko czekaja az somo sie wyczysci ;). Myślę, że możecie mnie juz spokojnie wpisac w aniołkowe mamy bo to tak nienaturalnie wygląda na tej pierwszej stronie :* Buziaczki.

Kibicuję Wam i podczytuje żeby wiedziec co u Was słychać :*

Ale Inaa miałaś powtórzyć usg. Powtórzyłaś? Ja czekam ze zmianami na pierwszej stronie dopiero jak potwierdzisz na 100%, Pisałaś kiedyś, że jeszcze usg zrobisz drugie. Zrobisz czy odpuściłaś? Wspieram kochana.

• Maja123 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tajemniczazolza ja mam termin na 29 października i też na usg już widać serduszko.Słychać było puk puk :) W którym jesteś tygodniu według usg ?:)

Maja
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    dziewczyny a co z moją glukozą? czy to że jest taka wysoka moze być powodem ze dzien przed badaniem jadłam słodycze? :(

Poczytaj sobie kilka ostatnich stron, anulka miała taki sam problem i robiła krzywa cukrowa. Myślę, że powinnaś skonsultować wynik z lekarzem i też wykonać dalsze badania :)

MMM2016 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Nie było zbliżenia jeśli o to pytasz, byłam u gin 08.03 wszystko było dobrze,leków nie biorę...ukochany wraca z pracy więc czekam niecierpliwie ..
    ja tez miałam wizyte 8 marca i mówiła że delikatne plamienia moga byc po badaniu ale to w dzień badania mam nadzieje że wszystko ok daj znać czy dodzwoniłas sie do gina czy pjechałas do szpitala sa plamienia w ciaży ale wszystko trzeba konsultować zlekarzem dla pewności ja wierzę że bedzie ok a który to tydzień ?

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • dkt.asia Znajoma

Wysłany: 11 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    ja tez miałam wizyte 8 marca i mówiła że delikatne plamienia moga byc po badaniu ale to w dzień badania mam nadzieje że wszystko ok daj znać czy dodzwoniłas sie do gina czy pjechałas do szpitala sa plamienia w ciaży ale wszystko trzeba konsultować zlekarzem dla pewności ja wierzę że bedzie ok a który to tydzień ?

Właśnie się dodzwonilam, ginka powiedziała,że jeśli nie widać krwi to na razie bez obaw..W ostateczności mam jechać jutro jeśli sytuacja się nie zmieni, licząc od ostatniej miesiączki 8tyg, a według usg 6/7 przełom, tak mi powiedziała Pani doktor, kurcze wystraszylam się niesamowicie..

[*] Nasze kochane Maleństwo [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:

Ja robiłam 2 razy naczczo. Pierwszy mialm 93, a potem 88. Niby nie wielka roznica ale chyba bylam wtedy przeziebiona i caly dzien pilam mleko z miodem i na noc tez. A miod wiadomo... Rozumiem, ze na obciazenie glukoza Cie wysla teraz? Nie martw sie wczesnie. Bedzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 19:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    daj znać proszę :)

Lekarz powiedział tak:" no widać tu bakterie, ale ja nic wiecej nie wiem, musze pobrac wymaz"

Nie wiem czy to komenatrz profesjonalisty

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Stało się, bilety kupione! No trudno, w najgorszym razie stracimy trochę pieniążków, ale czasem w życiu trzeba zaryzykować :) Doktorek wczoraj odpisał na sms'a, że nie widzi póki co przeciwskazań, więc poniekąd zachęcił mnie do podjęcia decyzji :D
    Pochwal się dokąd :) samolotem? :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia oby wszystko było dobrze. Może organizm w terminie miesiączki tak zareagował?

Beattkie, mój gin tez nieraz mówił, że najpierw wymaz, a potem oceni co to.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Dziewczyny!!! Potrzebuje rady, może nawet pocieszenia... dzisiaj zauważyłam u siebie brązowe plamienie... do Mojej gin nie mogę się dodzwonić :-( miała któraś z Was podobny problem, strasznie się boję..

Ja tak miałam. Plamiłam 6 dni miesiąc temu. U mnie to akurat krwiak jest i stąd plamienia, ale nie koniecznie u Ciebie musi być krwiak.
    Wiem tylko tyle, że brązowe plamienie jest lepsze od żywej czerwonej krwi.
    Ja jak zaczęłam plamić, to pojechałam na Izbę Przyjęć na Karową w Wawie. Moja gin mi tak poleciła przez sms (nie do jakiegoś tam szpitala, ale właśnie tam konkretnie). Zbadano mnie i zostałam w szpitalu na obserwacji 6 dni. Od 11.02. już nie plamię.

• tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    Hej tajemniczazolza ja mam termin na 29 października i też na usg już widać serduszko.Słychać było puk puk :) W którym jesteś tygodniu według usg ?:)
    No cóż...mi wyliczyła na 6 tydzień ciąży. Nie powiedziała czy to jest wg USG ani też nie mierzyła dzidziusia. W sumie troszeczkę ją zagadałam, więc może dlatego.

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Anulka polecam Lactovaginal - aplikujesz dobę przed basenem dowcipnie. Ja stosowalam w poprzedniej ciąży i nic się nie przypaletalo. Uwaga tylko mala, że nalezy lek trzymac w lodowce.
    Ogromne dzięki <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Dziewczyny!!! Potrzebuje rady, może nawet pocieszenia... dzisiaj zauważyłam u siebie brązowe plamienie... do Mojej gin nie mogę się dodzwonić :-( miała któraś z Was podobny problem, strasznie się boję..
    Ja bym nie czekala, pojechalabym sprawdzic czy wszystko ok

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Dziewczyny odebrałam glukozę imam wynik 104,3 :(
    norma jest do 99.
    To bardzo zły wynik?
    Ta norma 99 to na wydruku z Twojego laboratorium?
    Nie jest to tragiczny wynik, nie cukrzyca tylko nieprawidłowa tolerancja glukozy, tak to sie nazywa fachowo (cukrzyca powyzej 125 mniej wiecej w zaleznosci od laboratorium)
    Skierują Cie na krzywą ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Poczytaj sobie kilka ostatnich stron, anulka miała taki sam problem i robiła krzywa cukrowa. Myślę, że powinnaś skonsultować wynik z lekarzem i też wykonać dalsze badania :)
    Dokladnie tyle ze u mnie w laboratorium norma do 105 jest podana, wszystk ozalezy od sprzetu ale tak czy siak na tym etapie ciazy trzeba patrzec na tą normę wydrukowana wlasnie obok wynikow a dopiero w drugiej polowie ciazy patrzy sie na nasze ciążowe normy

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za takie miłe przyjęcie, a Rutelce za wpisanie mnie na listę!

anulka1978, ja tak jak Ty jestem ogromną fanką Chorwacji, choć byłam tylko 2 razy :)
    W zeszłym roku 2 tygodnie w Breli i okolicach, wycieczka do niesamowitego Dubrovnika, no cudo! Kilka lat wcześniej Primosten, o którym chyba wcześniej wspominałaś. Ogólnie mega przyjemny klimat, super plaże i woda, urokliwe miasteczka...Trasa też do przeżycia. Nie mogę się doczekać następnego razu :)

walleriana, chyba mamy podobną pracę, ja też projektuję, chociaż w sumie projektowanie to szerokie pojęcie :) i też za dużo czasu spędzam przed kompem :/ ale staram się robić przerwy, poruszać, rozprostować

Ale macie fajne historie z Waszymi facetami, porodem, ciążą. W ogóle super temat. Ciekawe jak to będzie u nas, póki co na badania chodziłam sama, na genetyczne wybieramy się we dwójkę. Co do porodu, intuicyjnie myślę, że wolałabym sama rodzić, ale może jeszcze mi się odmieni.

W ogóle strasznie dużo dzisiaj napisałyście, nie wiem kiedy nadrobię :)

Rutelka lubi tę wiadomość

mhsv3e5errgno08u.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu piatkowa produkcja :)

dkt.asia - ja tez mialam brazowe plamienia i nie bylo to nic zlego, wiec glowa do gory!

Tajemniczazolza - gratuluje wizyty i kropeczki!

Martii - wspolczuje infekcji, jeszcze tego brakowalo do szczescia...

Szynszyl - ja wcale nie jestem twarda :-/ Mam umowe na czas okreslony i tak sie troche obawiam pojsc na zwolnienie - w przyszlym tygodniu pogadam z szefem i moze cos razem wymyslimy. Generalnie to ja nie mam na nic sily, wiec w pracy glownie staram sie nie zasnac i nie zwymiotowac ;)

O cukrze sie nie wypowiadam, bo nie mam pojecia. Ale jak czytam o tek krzywej i piciu glukozy to od razu mi sie robi niedobrze.

A o Chorwacji my tez myslimy w tym roku, samochodem :)

34bwdqk3lobtgyq7.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ