X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdrówka dla Huberta!

Dziękujemy za życzenia i również życzymy sto lat Basi i Mikołajowi ^^ i lepszych nocek :)

brzuszkowy maluszek już kopie całkiem mocno, miło do tego wrócić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 22:58

Kai, NiecierpliwaKarolina, Blu, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak mozecie to jedzcie na conajmniej 3 tygodnie nad morze. Andrzej jeszcze nie chorował. Na nic.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon my byliśmy tylko tydzień, wybieralismy się na początku marca na dłużej, ale plany się zmieniły. Na noc mały dostał antybiotyk i powiem wam, że wstał całkiem inny. Radosny i uśmiechnięty jak tylko oczy otworzył. Nie ma narazie gorączki, poszedł właśnie na drzemke a mama bierze się za sprzątanie.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, w pracy koleżanka właśnie ogłosiła, że jest w ciąży, tu na forum tyle nowych dzieciaczków, aż mi się tęskno za kolejnym brzuszkiem robi :) W lipcu chcielibyśmy zacząć starania. Dobrze, że czekamy, bo chyba bym inaczej oszalała - moje cykle to teraz masakra :/ Trwają po 37-38 dni, z krwawieniem w środku cyklu i chyba są bezowulacyjne, w każdym razie nie widzę skoku temperatury :/ Okres wrócił mi dopiero od stycznia i ciągle sporo karmię piersią, więc liczę, że jakoś się to wszystko do lipca wyreguluje...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, masz rację, fajnie wrócić do tego uczucia :-) u mnie co prawda dopiero nieśmiało "rybka" się pojawia, ale zdążyłam już zapomnieć jaka to frajda :-)

Sylwusia, a macie w domu oczyszczacz powietrza? Może to by jakoś pomogło w dłuższej perspektywie?

szynszyl lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej HO, u nas już choroby idą w lekką niepamięć, przynajmniej u Jasia. Martwi mnie katar u Olinka bo trwa już tyle czasu i 0 poprawy, jak dzisiejsza noc będzie taka jak poprzednie to jutro już biorę w obroty jakąś farmakologie, można coś do noska dawać takiemu małemu dziecku? Bo nawet nie wiem ;)
    TAK, tak ciąż coraz więcej, a moja Ola już za 3 dni kończy 3miesiące... Jacie ale ten czas leci jak są dzieciaki na świecie, a jak dwójka to już całkiem. Teraz czekamy ze zniecierpliwieniem o newsy od Oli o rozpakowaniu :)

Sylwia super że będziecie się budować. Gratuluje i trzymam kciuki :)

U nas dzieci razem śpią 2-3h. Rzadko się zdarza, żeby Ola nie spała jak śpi Jaś, więc mam z nimi cudnie. Dzieci to mi się trafiły grzeczne, złośliwi z mojej rodziny mówią że to na pewno nie po mnie tylko po mężu :p może i tak jest, ale dają matce żyć :)

Kocham wiosne, wczoraj byliśmy u rodziców i spędziłam z Olą kilka godzin na zewnątrz, a Jasio miał tylko przerwe na drzemkę. Nawet Ola grzecznie sobie spała w gondoli, a ja trochę popracowałam w ogrodzie, bo rodzice mają drzewka owocowe.

No i ogólnie mega pogoda, nie muszę już tak ubierać dzieciaczki w 100warstw. Więc o wieeele mi lżej.

a i jeszcze tak przy okazji, miałam tak że Ola mi spała 3dni z rzędu 9h i po 3takiej nocy miałam krwawienie i myślałam że to okres, ale następnego dnia już nic... Wczoraj też miałam tylko leciutkie krwawienie. Po Jasiu nic nie miałam, więc teraz się dziwie, może coś jest nie tak? Któraś też tak miała?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia i także przekazujemy uściski <3

Moje dzieci są anty śpiące. No po prostu młodsza jeszcze lepszą jak starsza. Śpi tylko na rękach :( dobrze że chociaż w nocy daje pospać. Basia dzisiaj pierwszy raz nie dostała hydroksyzyny i spala całą noc z pobudka na jedzenie :D może to właśnie to o co nam chodziło, oby!
    My też większość czasu spędzamy na dworze bo sam fakt że nie trzeba ubierać w milion warstw az sprawia że chce się wyjść :) wczoraj Marysia została z babcią a my z Basią Pojechaliśmy na obiad we troje i było super :) w poniedziałek może podpiszemy umowę i będziemy mieli w końcu coś swojego a w dodatku czytałam że w ramach MDM możemy się ubiegać o zwrot podatku za materiały budowlane :)

Reni@ lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka u mnie dzisiaj małe plamienie się pojawiło a teoretycznie już nie powinno. W ogóle zapomniałam się zapisać na wizytę u gin po porodzie :/ muszę koniecznie to zrobić

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u mnie mama zawsze powtarza, że nas miała 5 i żadne jej dziecko w dzień nie spało. W nocy nie było z żadnym problemem, ale w dzień drzemek było brak. Całe szczęście, że mój Hubert lubi spać. Dzisiaj w dzień spał 2,5 godziny a drugi raz spał 1,5 godziny.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Basi jest już dawno tylko jedna drzemka ok 2h :(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia dzisiaj powiedziała swoje imię <3 tak pięknie czysto że aż mi łzy w oczach stanęły

Blu, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie mam oczyszczacza, ale chyba będzie trzeba kupić. Kiedyś się rozglądam, ale tego jest tyle, że nie wiedziałam co wybrać. Do sklepu mieliśmy pojechać, ale coś wtedy wypadło i tak odlozylismy to. Dzisiaj już jest o wiele lepiej, mniej kaszlu i kataru. Pokój ma wywietrzony i działa mu nawilżacz powietrza. Usnal jak tylko go położyłam. Teraz został relaks z mężem :-) u nas zaczęła się burza, mam nadzieję, że będzie delikatna.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje dla Basi. U nas Hubert mówi czasami ja. Ostatnio ma czas na przyklejanie szynki :-) u rodziców brał ode mnie kawałeczki szynki i chodził do kuchni. Myślałam, że on je zjada, a on przyklejal je do ściany :-) oczywiście, później je zjadł. Babcia ma teraz tłuste plamki na ścianie. A w domu przykleja do piekarnika, albo do nogi od stołu. Czasami też do szyby w drzwiach balkonowych. Najpierw jest klejenie a później jedzenie.

szynszyl, Sylwia91 lubią tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia ale się uśmiałam, jednak małe dzieciaki to takie słodkie i nieodgadnione stworzonka, że szok ;)

Sylwia, o ten zwrot to można się starać tylko do końca tego roku, bo program się kończy, czyli musielibyście już w tym roku się wybudować.

Ja zdecydowanie kocham wiosnę za te lekkie ubrania!

Hania trochę zmodyfikowała swoje imię, ale mimo wszystko pięknie jej wychodzi i mówi "niania" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 22:04

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusiu, polecam Vente. Oczyszcza i nawilża powietrze. Ja mam i bardzo sobie chwalę w tym moim kochanym zasmogowanym Krakowie.
    Dziś konkretnie dopadly mnie dolegliwości ciążowe. Mdłości i uczucie przejechania przez walec drogowy. Masakra. Myslalam, że w pracy nie wytrzymam.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unas Zuza spi 2 h dziennie
    teraz nocki to klopot budzi sie co 1h lub 2h i wola mama
    dzis po 4.30 oddalam ja mezowi a na 7 wstalam do pracy
    chyba 3jki ida.i dzis dostanie na noc viburcol.juz po infekcji gardla
    Karolina za to lezy karnie w lozeczku na sjeste 90min i czyta ksiazki sobie po swojemu :-)

bratanica ma 9 lat.odkad zaczela szkoloe to przychodzi zje i 1h spi sama.jednak jest wysilek rannego wstawania.halasu w szkole plus nauka

jeslichodzi o krwawienia w cyklu moze dokucza Wam nadzerka
    ja sama mam zaplanowany zabieg usuniecia bo zrobila mi sie na cala tarcze szyjki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 13:43

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Zuza na Karoline czyli Lole w skrocie wola Lala

tak morski klimat to super rzecz
    my mamy zaplanowana agroturystyke w maju w chacie milkowskiej w Wielkopolsce zwierzaki i swieze powietrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 13:47

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo z ciekawości sprawdziłam ta chatę milkowska, wygląda świetnie! Szkoda bo trochę daleko od nas, a szukam czegoś podobnego na wakacje, tylko blisko w razie W.
    Chyba nie pisałam, ale Leoncjo też ma jedną drzemkę ok. 3 godzinna. Nie mówi jeszcze za dużo, ale ostatnio na tapecie są u nas kwiatki, na które wolą "tatki" :D chodzi taki dumny z butelką albo konewka i podlewa wszystko jak leci w ogródku :) drugie ulubione zajęcie to męczenie psa :) pokazuje gdzie ma uszy nos oczy ogon, daje mu jeść. Chociaż trochę się go boi bo mamy wariata labradora, który jest trochę duży i szybki jak na możliwości Leosiem.

Ja rosnę... Wyrosłam że wszystkich normalnych spodni, ciążowe ze mnie jeszcze spadają i trochę lipa bo cały czas chodzę w legginsach.

Ola Ola jak się czujesz? Czekamy na wieści ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych, ktore maja to przed soba. Da sie wyjechac na dwa dni bez dziecka :) dramatu nie bylo. Borys troche tesknil, mial dwa gorsze momenty, ale maz ogarnal bez wiekszego klopotu. Ja tesknilam mocno, ale mialam duzo zajec, wiec zlecialo nie wiem kiedy. Jak wrocilam to Borys sie we mnie wtulil i nie chcial puscic az do pojscia spac. Nie karmie juz ponad tydzien a o dziwo caly czas mam mleko. Zapewne nie duzo ale czasem brudzi mi stanik lub jak nacisne na sutek to sa kropelki. Ciekawe kiedy zaniknie tak na amen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 14:22

Reni@, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • marlon Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra nie karmi juz 17 lat a nadal ma kropelki jak nacisnie :)

Ja jade z moja psiapsi na 2 dni na babski wypad. Ciekawe jak to Młody zniesie.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ