X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie moje braki i zaległości na forum. Sprawa z działką idzie szybko, w piątek finalizujemy transakcje. Dodatkowo mamy chrzest na głowie a mianowicie 28 kwietnia i przyjęcie robimy w domu więc sporo mamy na głowie.

Współczuję Wam bardzo ciążowych dolegliwości. Ja z Marysią wymiotowałam na potęgę...

Dziewczyny przegnajcie wszelkie zapalenia i choroby w siną dal bo to już przechodzi pojęcie :( biedactwa te maluchy wasze :(

Sandałki dzisiaj kupiliśmy elefanten czy jakoś tak w Deichmannie. Skórzane takie na rzepy z paskiem na paluszkach bo Basia lubi się przewracać i chciałam żeby miała palce zakryte ale tak to bardzo przewiewne.

Widziałam temat przyjaciółek... Ja z moją najlepszą już nie mam kontaktu.. nie pamiętam kiedy rozmawiałam z nią ostatnio ale dawno temu. Ona wciąż jest sama nigdy nie była w poważnym związku, nie rozumie mnie ani trochę i nie mamy praktycznie o czym już rozmawiać ehh smutne to ale mi ciężko mówić wciaz o dzieciach wiedząc że ona jest sama i nikogo nie może znaleźć a też już mam dość czasem słuchania jej narzekania jaka to ona jest zmęczona po kilku godzinach pracy gdzie w domu nie musi nic robić bo mieszka u rodziców i dom ogarnia matka. Jakby jej przyszło zająć się dwójką maluchów jak ja to robię i jeszcze ogarnąć dom i coś ugotować to chyba by od razu miejsce na cmentarzu klepała... Ogólnie trochę mi żal tej znajomości ale co poradzić. Ona się nie odzywa a ja też nie będę wciąż pierwsza pisać bo to musi iść w dwie strony.

Wczoraj byłam z Marysią na szczepieniu, urosła 6cm! Ma już 58, a ubranka na 62 robią się ciasne i z wielu sklepów już nosi 68... Waży 4.83kg i szczepienie zniosła bardzo dzielnie :)

Reni@, Blu, kehlana_miyu, Limerikowo lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai fantastycznie! Pierwszy większy stres za Tobą :)

Anienka dobrze Cię rozumiem, jakiś czas temu przerabialiśmy dokładnie to samo, tyle że katar miała Natala a resztę puli zgarniał Leon w sensie zęby + biegunka + odparzenie. Marne to pocieszenie, ale w końcu minie ;) chyba najlepsze na pupę było bieganie na golasa

Kai lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymam kciuki, żeby i z działką i z chrztem wszystko Wam wypaliło! Marysia rośnie jak na drożdżach ;) Powiedz mi czy mała chodziła chociaż chwilę w ubrankach mniejszych niż 56? Mam dylemat, czy w ogóle rozglądać się za takimi, czy nie ma sensu?

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai teraz to juz oficjalne gratulacje :D

Anienka zdrówka dla maluszków

Sylwia również trzymam kciuki :P
    Doskonale rozumiemy ze brak Ci czasu, fajnie ze mimo to zaglądasz

Blu ja bym sie nad mniejszymi niz 56 nawet nie zastanawiała. Zresztą sama wiesz jak maluszki szybko rosną ;)

Kai, Blu, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, Borys urodzil sie malutki, 49cm i chodzil w 56 od poczatku. Wiadomo, na poczatku bylo wszystko za duze, ale dla nas to nie byl problem. Mialam doslownie 2 pajace 50 ale z hm, a tam zawyzona numeracja.

Blu lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kai Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolaj też był mały. Tak naprawdę to dopiero jak miał miesiąc, zaczął w 56 wyglądać jak człowiek, a wcześniej wszystko na nim wisiało.

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super, że wszystko idzie do przodu! A jak tam ze spaniem Basi?

Kai serduszko to już pewna ulga :)

Ja miałam dla Hani ubranka od 56 i na początku były za duże i chyba nawet na 2 miesiące starczyły swobodnie, ale ona zbyt długa nie była, zresztą nadal nie mam jest :)

Od dwóch dni jest strasznie nieznosna :/ i coś jej w nocy przeszkadza :/ wczoraj myślałam, że wyjdę z siebie, nie wiem czy to pokłady cierpliwości się kończą czy co :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 09:05

Blu, Sylwia91, Kai lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój klocek miał 61 cm po urodzeniu także malutkich rozmiarów nie było w ogóle. Teraz nic poniżej 56 też nie będę kupować. A i tego nie za dużo.

Blu lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon duży nie był, do tego miał krótkie nogi ;) na USG pod koniec wychodziły ok 2 tygodnie do tyłu i faktycznie były chude i mniejsze niz reszta, dlatego musiałam dokupic te mniejsze spodenki chyba na 50. I teraz się właśnie zastanawiam czy nie kupić czegoś wcześniej. A widziałam takiego pięknego pajaca :D

• Blu Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl chyba taki czas, bo Leon tez pokazuje charakter. Byłam dzisiaj na spacerze z koleżanką też ciężarówka i chyba była trochę przerażona. Faktycznie wył o nic przez pół godziny. A potem biegali radośnie z Natala i przewracali się na trawie ;) a w nocy też często słyszę jak coś mruczy, ale nie wiem co to może być.

A w ciąży cierpliwości chyba faktycznie brakuje...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah Kai! Gratuluję serduszka <3 :* najgorszy pierwszy stres za Tobą :)

Blu, moje dziewczyny od początku 56 nosiły i to też nie za długo. Na USG zawsze nóżki wychodziły ok tydzień lub 2 do przodu niż reszta. Marysi to po tygodniu zaczęłam zakładać już 62 i były ciut luźniejsze ale też nie jakieś mega za duże :O

Szynszyl, Basia na hydroksyzynie spala super. Budzila się tylko jeść i spala dalej. Po odstawieniu było różnie, raz spala a raz siedziała. Czasem jak widzę że jest mega marudna to daje jej połowę dawki i wtedy szybciej zasypia i lepiej śpi. Idą nam aż 3 czwórki i myślę że to też jej spać nie daje :(

Kai lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do ubranek to Marysia np dzisiaj ma na sobie spodenki z f&f 3-6mcy haha :D a ma 7tyg

Ps: czy któraś z was ma ten problem że po ciąży urosła stopa? Bo ja próbowałam przymierzyć buty które kupiłam w sierpniu i zonk nie pasują. Muszę kupić nowe buty na chrzest jeżeli tamtych nie da się rozbić masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 14:25

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przyjaźniami przy różnych drogach życiowych bywa ciężko. Ja po poronieniach przez jakiś czas rozluźniłam kontakty z dzieciatymi koleżankami, patrzenie na dzieci albo słuchanie o nich było dla mnie przez jakiś czas zbyt bolesne. Na szczęście to rozumiały. Potem kiedy ja zaszłam w ciążę z Adasiem moja przyjaciółka zmagała się z niepłodnością i na wieść o mojej ciąży wybuchnęła płaczem. Bardzo mnie za to przepraszała, ale przecież to nie była jej wina. Teraz szczęśliwie urodziła synka :)

Sylwia91, Blu lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś kończy dzisiaj 1,5 roku <3 Kiedy to zleciało???

Sylwia91, szynszyl, Blu, Jutysia, Limerikowo lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu u nas jest najgorzej jak wróci mąż, albo na spacerze z nim, sama ze mną jest spokojniejsza :/ nie wiem dlaczego tak.

Sylwia u mnie było identycznie z butami, na szczęście po kilku miesiącach wróciło do normy, bo nie miałabym w czym chodzić.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl no ja niestety muszę kupić nowe szpilki :( i jak tu oszczędzać jak co i rusz jakaś dziura. Szukam też na olx używanej dostawki do wózka tej takiej z krzesełkiem bo po prostu wyjść z moją dwójką to jest dramat.

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam po porodzie przyciasne buty. Ale teraz jak zaczęłam dietę i schudłam, to wszystko wróciło do normy i buty robią się teraz trochę za luźne. Chyba nie mam tyle wody już w organizmie. Jedziemy na majówkę na tydzień na mazury, a ja nie mam spodni, bo wszystkie są za luźne. Muszę iść po niedzieli na zakupy, bo w jednych portkach lazic cały czas to nie bardzo.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj dowiedziałam, że od 1 maja mąż musi znowu na miesiąc albo dłużej przenieść się do Londynu :-/ także my chyba też się pakujemy. Jeszcze zobaczymy co na to mój lekarz.

Dziewczyny, macie jakiś sprawdzony soecyfik przeciwko kleszczom dla maluchów?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina my mieliśmy psikadlo z Ziaja antybzzz jakoś tak. Nie złapali kleszcza, komary uciekaly. Wiem że są jeszcze opaski i przypinki np do czapki ale trudno powiedzieć ile to jest warte.

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Karolina my mieliśmy psikadlo z Ziaja antybzzz jakoś tak. Nie złapali kleszcza, komary uciekaly. Wiem że są jeszcze opaski i przypinki np do czapki ale trudno powiedzieć ile to jest warte.
    Dziękuję :-*

A jak się czujesz?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ