X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana, gratulacje! :)
    Sylwusia, brawo dla Huberta :) Moja Ania czasem tylko posiedzi na nocniku, ale zazwyczaj bezowocnie.

Dziewczyny, czy któraś z Was rodziła w szpitalu na Madalińskiego? Możecie polecić ten szpital? Moja siostra właśnie została tam skierowana, ma lekkie rozwarcie i skróconą szyjkę. A to dopiero 32 tydzień :(

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia ja z rozwarciem jeździłam do instytutu matki i dziecka. Bardzo polecam. Ja byłam na izbie, bo mnie nie zostawili jak im obiecałam, że będę leżeć i wstawać tylko do łazienki. Jeździłam później co tydzień do nich do poradni szyjki na kontrolę.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze czekamy z odpieluchowanie. Adaś chyba nie jest jeszcze gotowy. Zero zainteresowania nocnikiem, siusiu ani kupy w żaden sposób też nie sygnalizuje. Lubi spuszczać papier w sedesie, to jedyna umiejętność w tym temacie jak do tej pory :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana gratulacje! <3 niech maluch zdrowo rośnie i oby to była bardzo nudna ciąża :*

Sylwusia pewnie serce Ci pęka ale musisz być silna. Dacie radę i Hubert na pewno w końcu przywyknie i będzie czerpać radość z bycia z dziećmi :*

Blu, szynszyl, już niedługo na Was pora :) ciekawe jak dzieci zareagują na rodzeństwo, Blu kryzys u Twoich zapewne minie wkrótce, jak pojawi się najmłodsze. Starszaki będą trzymać wspólny front hehe. Dobrze że jesteś spokojniejsza, na pewno to dobrze wpływa na dzidziusia :)

Z odpieluchowaniem też stoimy w miejscu. Jak mi się uda złapać Basie od razu po przebudzeniu i mam ogarnięty nocnik i bajki to usiądzie i się wysiusia. Bez bajki ani rusz. Nie wiem czemu ona tak się boi nocnika. Jak tak to sama się nim bawi a jak ma usiąść bez pieluszki to krzyk... :( Widzę po niej że też nie jest gotowa jeszcze. W ogóle nie sygnalizuje że chce siusiu czy kupę. No cóż.. czekamy.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana gratulacje ogromne <3 grono się powiększa :-)

Kai, jak u Ciebie?

Szynszyl, faktycznie u Ciebie to już końcówka i zaraz się będziesz rozpakowywać :-)

Sylwusia, podziwiam za siłę i wytrwałość! Ja bym chyba siedziała pod drzwiami i płakała razem z nim :-P trzymam kciuki za Huberta! Ale jak już poszło to chyba będzie teraz z górki.

Ja od kilku dni mam duży problem z poruszaniem się. Boli spojenie, krzyż, w zasadzie wszystko boli. Czuję, że tą ciaze znoszę dużo gorzej, a mąż twierdzi, że narzekam mniej. Nie wiem jak to jest. Ja mam wrażenie, że jestem cały czas wkurzona.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana Gratulacje i życzę nudnej ciąży :)

Jak już pisałam u nas Jasio już odpieluchowany (ciągle pielucha jest na noc, bo czasem ma mokrą, ale najczęściej jest sucha, ale jeszcze nie próbowałam mu jej nie zakładać) i też nie sygnalizował siku i kupy, więc jesli chcecie zacząć odpieluchować to grunt żeby zdjąć pieluchę i przez 3 dni spróbować i potem było z dnia na dzień coraz lepiej, teraz bardzo rzadko mu się zdarzają wypadki. No i wszyscy muszą mieć wspólny front, więc jeśli się decydujecie to trzeba być konsekwentnym :)

Dziś Jasio mnie na jakieś 15sek zamknął na balkonie. Ja w piżamie i na szczęście miałam tablet w razie czego jakbym miała kogoś ściągnąć. Ola spała. Nieświadomie zamknał a potem nieświadomie otworzył. Jak weszłam do mieszkania to cała się trzęsłam...
    Jasiowi idą trójki, jedna już chyba się wyrżnęła, druga chyba w trakcie. Jeszcze piątki i finito... Marud level hard, płacze o byle co.
    u Oli liczba zębów 0 :)

Jutysia ja rodziłam na Madalinskiego i byłam bardzo zadowolona, ale na patologii nie leżałam. Czemu akurat tam ją skierowali, a nie do szpitala o 3stopniu referencyjności?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 13:21

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie siedziałam pod drzwiami, bo widziałam po nim, że on chce iść i mu się podoba. Ale wczoraj stwierdził, że szkoda czasu na płacz i poszedł do dzieci się bawić :-) płakał bardzo mało, a dzisiaj płakał jak go zostawiłam, ale to tylko minute :-) więc jesteśmy na dobrej drodze :-) w poniedziałek zostaje na obiad, zobaczymy, czy będzie jadł. Panie i tak są z niego zadowolone :-) powiedziały, że ładnie się bawi i jest grzeczny.
    Anienka u nas Huberta niedawno męża zamknął na balkonie, tylko ja byłam w kuchni. Teraz jak wychodzę to przekreca klamkę, bo do góry nie daje rady jeszcze jej wziąść, tylko na dół mu idzie.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia ja na Madalinskiego nie rodzilam ale moge polecic zwirki i wigury oraz na czerniakowskiej orlowskiego, oba z 3st referyncyjnosci.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana gratuluję!! :-)

U nas pielucha jeszcze będzie jakiś czas przyjacielem. Nocnik jest traktowany jak zabawka. Kubuś póki co pokazuje, że jest 'fu', ale przed nic. Czasem można się zorientować bo idzie w ustronne miejsce. Ale i na naszego bąbla przyjdzie czas.

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapraszam na mojego Facebooka o zdrowym odżywianiu: cool food fit.

Sylwia91, Jutysia lubią tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj z Sylwusią rozmawiałyśmy na FB żeby zrobić tam grupę bo nasz wątek upada... Co Wy na to?

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastraszyłyście z tymi balkonami... :-) muszę się pilnować!

Ja facebooka nie posiadam, więc automatycznie odpadam :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to do Ciebie będziemy zaglądać tutaj :D chyba że się skusisz na założenie nawet z fałszywym imieniem i nazwiskiem możesz jedynie dla potrzeb grupy

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysl, u nas na lutowkach 2018 super sie sprawdzilo :)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszamy jak ktoś będzie miał chęci :-) jest już nas 4 :-)

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szukać grupy?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Jak szukać grupy?
    Olu polub stronkę Sylwusi a ona Cię doda będzie wiedziała że to Ty :)

• Kai Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dawno nie wchodzilam na forum. Zaczynam szósty miesiąc ciąży. Czuję się dobrze, choć upały męczą. Mała rośnie ładnie i mamy już imię: Helenka.
    Odsmoczkowalam Mikołaja! Po prostu zabralam smoczek i już. Nie chciał zasnąć, ale glaskalam go po pleckach i się udało. Trzy noce były takie sobie, a potem już spoko. Prawie trzy tygodnie już nie mamy smoczka. :-)
    Z nocnikiem jeszcze nie probowalam.

Jutysia, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Blu lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta :) no nie ma co ruch na naszym wątku zamiera ;)

Nasz mały bobasek waży 2600 i raczej będzie mniejszym niż większym dzieckiem (uff) i też bardziej po terminie niż przed.
    My się chyba zdecydowaliśmy na Stasia ;)

pogodowo u nas jak ostatnio wszędzie, straszliwe upały i nie wiadomo co ze sobą zrobić ;/

Ostatnio utonęłam w praniu dzieciaczkowej wyprawki, ale już wychodzę na prostą na szczęście.

Blu wyprawka już jest??

Sylwia patrzę teraz na paseczek i Marysia już będzie miała niemal pół roku! a u Anieńki, Olcia już nawet przeskoczyła, kiedy to zleciało??

a tu Hania na sesji zdjęciowej (wrzucam na chwilkę) :)

ecc23982c5468912med.jpg

fa5be00a770ae2d6med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 14:18

NiecierpliwaKarolina, Blu, Kai, Sylwusia100 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uciekły na facebooka, więc zostałam chyba tylko ja :-(

Szynszyl, sliczna Hania i super pomysł na sesję :-) i jakie ma włoski długie :-)
    Też się muszę wziąć powoli za wyprawkę i zamawianie rzeczy do szpitala. Ale przez te upały ciężko cokolwiek zrobić. Póki co ogarnelismy Olkowi pokój i "dorosłe" łóżko.

Kai, brawo za smoczek! A z nocnikiem to podobno nie ma co się spieszyć także na spokojnie.

szynszyl, Kai lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ