X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • midnight Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dkt.asia trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :* trzymaj sie :*

Co do brzuchów sie nie wypowiadam...ale mało interesuje mnie opinia innych -mogąnawet myśleć że jestem w 8 m-cu z bliźniakami...najważniejsze żebym donosiła zdrowego dzidzia.

A co do płci- u mnie w rodzinie na razie sprawdza się w 90% że pierwsza córka potem syn :)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia trzymam kciuki :/ oj kochana trzeba być dobrej myśli!

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • dkt.asia Znajoma

Wysłany: 13 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam, jesteście kochane!!! Mój ukochany był ze mną cały czas w szpitalu,ale musiałam wygonic go do domu,bo oboje plakalismy...najgorsze jest to że ten lekarz który ma dyżur powiedział że nie widzi serduszka..:-( dziewczyny czy jest jakaś szansa że się jeszcze pokaże? Zamiast mnie pocieszyć Pan Dr powiedział że nie byłby optymistycznie nastawiony.. jest mi tak przykro!! Mam nadzieję że u Was wszystko zgodnie z planem, pozdrowionka dla Was kochane

[*] Nasze kochane Maleństwo [*]
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia, przytulam Cię mocno :( Póki nic nie jest oficjalnie potwierdzone, trzeba mieć nadzieję, czasami dzieci rozwijają się wolniej. A widziałaś serduszko na wcześniejszym USG?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • dkt.asia Znajoma

Wysłany: 13 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy potwierdzeniu,moja Pani doktor która Mnie prowadzi powiedziala do Mnie,potwierdzam obecność serduszka, dlatego dzisiaj byłam bardzo zaniepokojona...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Przy potwierdzeniu,moja Pani doktor która Mnie prowadzi powiedziala do Mnie,potwierdzam obecność serduszka, dlatego dzisiaj byłam bardzo zaniepokojona...

A masz potwierdzenie na wydruku z usg? U mnie jest to opisane.

Strasznie mi przykro, że doświadczasz takich przeżyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:31

• dkt.asia Znajoma

Wysłany: 13 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydruk mam z 08.03, bez opisu, a teraz w szpitalu wszystko mają w kartotece... Wierzę że wszystko będzie dobrze, bo już przechodzilam przez tragedię,jedno maleństwo straciliśmy...

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty pisałaś wcześniej chyba, że nie bierzesz żadnych tabletek. Dziwi mnie to trochę po takich przejściach. Czy badalas progesteron ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:47

l22n6iyetayj1i0f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia trzeba wierzyć - to prawda i odpocząć w chwili obciążonej stresem;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W internecie można znaleźć sporo ciekawostek na temat ciąży ;-) ;-) ;-)
    Znacie jakieś?

Np. Większość przyszłych mam zauważa, że urosły im stopy

Hormony ciążowe rozluźniają więzadła, na skutek czego stopy powiększają się, zwłaszcza że obciąża je kilkanaście dodatkowych kilogramów. Po urodzeniu dziecka ponad połowa kobiet nosi buty o rozmiar większe niż dawniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:52

• dkt.asia Znajoma

Wysłany: 13 marca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę żadnych leków oprócz kwasu foliowego, nie sprawdzałam progesteronu...na chwilę obecna pozostaje leżeć plackiem... Nawet ciężko mi zasnąć w tym szpitalu..

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Nie biorę żadnych leków oprócz kwasu foliowego, nie sprawdzałam progesteronu...na chwilę obecna pozostaje leżeć plackiem... Nawet ciężko mi zasnąć w tym szpitalu..
    Kochana co by sie niw stało zmień gina lub zacznij działać bardziej na własna rękę. Trzymam kciuki zeby to sie jakoś poukładało. W szpitalu pewnie kiepsko zasnąć jak myśli kłębią sie w głowie. Ciezko mi sobie wyobrazic co przezywasz, ale musisz byc silna. Buziaki

Beattkie lubi tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Wydruk mam z 08.03, bez opisu, a teraz w szpitalu wszystko mają w kartotece... Wierzę że wszystko będzie dobrze, bo już przechodzilam przez tragedię,jedno maleństwo straciliśmy...

Mam nadzieję, ze bedzie dobrze. Duzo sil i zdrowka!

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia będzie dobrze! Wierzę w Ciebie i ściskam mocno :-*

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wyjezdzam na tydzień. Będę w miarę możliwości Was podczytywać i pisać. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty <3 dobrego dnia :-*

Blu lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Cześć dziewczyny!! Ja Tak w skrócie co u Mnie... Jestem w szpitalu... to plamienie pobolewanie brzucha, zrobili usg lekarz twierdzi że się słabo rozwija, pobrali mi bete i kolejna we wtorek, i okaże się czy rośnie...według USG z 08.03 maleństwo miało 2.3mm a dzisiaj ma 4mm, strasznie się boję że znowu ją stracimy..., trzymajcie się Kobietki i życzę zdrówka
    Kochana trzymam mocno kciuki, musi być dobrze.
    Może sprzęt mają kiepski i nie widzi serduszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 06:40

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.

Ja wczoraj rano miałam bardzo stresowa sytuacje i przez cały dzień bolał mnie brzuch wiec wzięłam nospe i leżałam ale nerwy zaczęły sie wieczorem kiedy przy aplikacji luteiny poczułam ze szyjka sie opuściła i wydawała sie otwarta. Niestety byłam sama z dzieckiem w domu i nie miałam jak jechać na IP. Wzięłam dodatkowa luteinę i nospe i dzis jest chyba lepiej ale cała noc w nerwach. Próbuje sie zapisać na usg w luxmedzie bo nerwy mnie wykończą.

Ibiza lubi tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dkt.asia trzymj się! Ja też bylam na usg prywatnie i widzialam serduszko, 3 dni pozniej wyladowalam w szpitalu a tam lekarz nic nie widzial... Okazalo sie, że mają kiepski sprzęt. Umowilam się na przyspieszona wizytę prywatnie i serduszko bilo na całego! Może nie wszystko stracone? Powodzenia i dawaj znac co u ciebie!!!

MMM2016 lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja tez trzymam kciuki!

Kasiowa nie mierz szyjki, to bez sensu. ona w ciągu dnia zmienia położenie. U mnie rano tez jest nisko, a lekko otwarta jest cały czas, bo ja rodzilam :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dkt.asia i jak sytuacja dziś? Może to jwestia sprzętu tak jak piszą dziewczyny. Mocno tulę :*

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ