X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dkt.asia Znajoma

Wysłany: 14 marca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wizytę...dam znać czy coś mi powiedzą..

[*] Nasze kochane Maleństwo [*]
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:

Trzymam kciuki! Powodzenia :*

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • dkt.asia Znajoma

Wysłany: 14 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik bety z wczoraj 6100 ,powiedzieli mi że wiedzą że jestem w ciąży,ale nie wiedzą jak to będzie jutro,powtórka bety na czczo i sie okaże... :-(

[*] Nasze kochane Maleństwo [*]
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:

Ja również trzymam kciuki i ściskam mocno :*

Jaka ta senność robi się męcząca.. w pracy nie mogę się skupić, bo ciągle ziewam i tylko patrzę oby do 16 i do łóżka :)

A Wy jak sobie radzicie w pracy ze zmęczeniem ??:)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was

Dkt.Asia kiedy znów usg? bo chyba będą jeszcze robić ? jeśli było serduszko, to muszą soprawdzić dokładnie...trzymam mocno kciuki za Ciebie żeby było wszystko dobrze :*
    Ściskam mocno :*

Beattkie ja mam po pierwszej ciąży o pół numeru stopę wiekszą :)

Natalaa jak pracowałam to w ciąży sobie nie radziłam, miałam pracę siedzacą i łapałam się na drzemkach :P
    Edit: albo miałam naszykowane winogronka marchewki i inne przekaski jak żułam to na chwilę przechodziło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:19

Beattkie lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Ja również trzymam kciuki i ściskam mocno :*

Jaka ta senność robi się męcząca.. w pracy nie mogę się skupić, bo ciągle ziewam i tylko patrzę oby do 16 i do łóżka :)

A Wy jak sobie radzicie w pracy ze zmęczeniem ??:)

Natalaa ja mam tak samo. Nie lubie juz przychodzic do pracy, nikt mi nie daje zadan i nic nie robie, a czas mi sie dłuzy. Glowne moje zajecie to ziewanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zauwazylam, ze moj umysl slabiej pracuje. Tzn. oczywiste juz nie jest takie oczywiste. Zapomniałam dodac plyn do plukania tkanin, w pracy mialam wykonac zadanie wedlug schematu i pominelam 2 punkty, ktore dobrze znam. Mam trudnosci z pamiecia krotkotrwała. Moze to koncentracja? Ale czuje sie otepiała, jak nigdy:-/ zauwazylyscie u siebie jakies zmiany?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:39

walleriana lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ostatnio zauwazylam, ze moj umysl slabiej pracuje. Tzn. oczywiste juz nie jest takie oczywiste. Zapomniałam dodac plyn do plukania tkanin, w pracy mialam wykonac zadanie wedlug schematu i pominelam 2 punkty, ktore dobrze znam. Mam trudnosci z pamiecia krotkotrwała. Moze to koncentracja? Ale czuje sie otepiała, jak nigdy:-/

Słyszałam że mózg ciężarnej zmienia sie w kalafior ;) ale coś w tym jest, nie martw sie to normalne :) ja też jestem odleciana

Beattkie, Evelle lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ostatnio zauwazylam, ze moj umysl slabiej pracuje. Tzn. oczywiste juz nie jest takie oczywiste. Zapomniałam dodac plyn do plukania tkanin, w pracy mialam wykonac zadanie wedlug schematu i pominelam 2 punkty, ktore dobrze znam. Mam trudnosci z pamiecia krotkotrwała. Moze to koncentracja? Ale czuje sie otepiała, jak nigdy:-/

Ja ostatatnio przed wyjściem prasowalam bluzkę i zapomniałam wyłączyć żelazka..
    dobrze ze mąż się zorientował i zrobił to za mnie...
    Tez się czuje chwilami otepiala...

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Słyszałam że mózg ciężarnej zmienia sie w kalafior ;) ale coś w tym jest, nie martw sie to normalne :) ja też jestem odleciana

Ale mnie rozbawiłaś;-) ;-) ;-)

midnight lubi tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Cześć dziewczyny!! Ja Tak w skrócie co u Mnie... Jestem w szpitalu... to plamienie pobolewanie brzucha, zrobili usg lekarz twierdzi że się słabo rozwija, pobrali mi bete i kolejna we wtorek, i okaże się czy rośnie...według USG z 08.03 maleństwo miało 2.3mm a dzisiaj ma 4mm, strasznie się boję że znowu ją stracimy..., trzymajcie się Kobietki i życzę zdrówka
    ASIA trzymaj sie !!!! wierzę że wszystko bedzie dobrze <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    W internecie można znaleźć sporo ciekawostek na temat ciąży ;-) ;-) ;-)
    Znacie jakieś?

Np. Większość przyszłych mam zauważa, że urosły im stopy

Hormony ciążowe rozluźniają więzadła, na skutek czego stopy powiększają się, zwłaszcza że obciąża je kilkanaście dodatkowych kilogramów. Po urodzeniu dziecka ponad połowa kobiet nosi buty o rozmiar większe niż dawniej.
    Nie strasz mnie :P ja mam 40 :P hahaha :) ;)

Beattkie lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Nie biorę żadnych leków oprócz kwasu foliowego, nie sprawdzałam progesteronu...na chwilę obecna pozostaje leżeć plackiem... Nawet ciężko mi zasnąć w tym szpitalu..
    Ja od poczatku się zastanawialam dlaczego po stracie nikt na dzien dobry, tak na wszelki wypadek, nie dał Luteiny... trzeba czekac, mam nadzieję ze kolejne badania przyniosa pozytywne wieści!

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ostatnio zauwazylam, ze moj umysl slabiej pracuje. Tzn. oczywiste juz nie jest takie oczywiste. Zapomniałam dodac plyn do plukania tkanin, w pracy mialam wykonac zadanie wedlug schematu i pominelam 2 punkty, ktore dobrze znam. Mam trudnosci z pamiecia krotkotrwała. Moze to koncentracja? Ale czuje sie otepiała, jak nigdy:-/ zauwazylyscie u siebie jakies zmiany?
    Zdecydowanie potwierdzam :) koncentracja u mnie siadła totalnie :) mylę się podczas podstawowych czynności, zapominam, robie głupoty i jakos wolniej wykonuję te standardowe rzeczy... niby coś robię ale zaraz się motam, nie wiem co robie i po co, biorę się za cos innego jak nie skonczylam robic tego pierwszego... dziwne ;) od poczatku ciąży tak mam... rozkojarzenie max ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny, poprawiłyście mi humor , widzę ,że nie tylko ja siedzę i ziewam w pracy :P Dobrze, że chociaż na forum jest co poczytać, bo to ostatnio jedyne moje zajęcie :)

Coraz bliżej czwartek , nie mogę się doczekać wizyty u lekarza a jednocześnie bardzo się jej boje :) ale czuję , że wszystko będzie dobrze :)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Wynik bety z wczoraj 6100 ,powiedzieli mi że wiedzą że jestem w ciąży,ale nie wiedzą jak to będzie jutro,powtórka bety na czczo i sie okaże... :-(
    ASIA myslę że 6100 to ładny wynik, nie denerwuj się, postaraj się w spokoju doczekac kolejnych badan <3 stres nie pomaga <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Cześć dziewczyny!! Ja Tak w skrócie co u Mnie... Jestem w szpitalu... to plamienie pobolewanie brzucha, zrobili usg lekarz twierdzi że się słabo rozwija, pobrali mi bete i kolejna we wtorek, i okaże się czy rośnie...według USG z 08.03 maleństwo miało 2.3mm a dzisiaj ma 4mm, strasznie się boję że znowu ją stracimy..., trzymajcie się Kobietki i życzę zdrówka

Mocno trzymam kciuki, żeby było dobrze.
    Ja pocieszam się tym , ze maleństwo rośnie:)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co myślicie o domowym detektorze tętna płodu ?

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    dziewczyny co myślicie o domowym detektorze tętna płodu ?

Kilka dni temu poruszałyśmy ten temat.
    Wszystko zależy od nastawienia.
    Ja na chwilę obecną nie chcę z tego korzystać.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez nie chcę posiadac detektora, a nawet gdybym go miala miec to nie korzystalabym z niego... lada moment bedą wyczuwalne ruchy dziecka ktore są wystarczajacym dowodem tego że wszystko jest w porzadku :)

LillaMy lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ