Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDaryjka0807 wrote:Dziewczyny wybieracie sie na badania prenatalne tzn usg? Na ktory tydzień wam przypadnie? Badanie jest wykonywane przez brzuch czy dopochwowo jeszcze? I jaka jest szansa na zobaczenie płci i czy można wogole wierzyc jesli lekarz rozpozna czy to za wczas? Buziaki
11+6. Ja uwazam, ze są minimalne szanse. Bardzo bym chciała juz wiedzieć, ale czytałam sporo artykułow na ten temat i wnioskuje, ze to jednak wczesnie i nie pewna jest taka ingormacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:26
-
Hej
Któraś mówiła chyba ze miała dopochwowo prenatalne
Ja juz tez miałam przez brzuch usg10 tydzień i 2 dni
Do prenatalnych jeszcze trochęza 2 tyg od dzisiaj
Czy wszystkie idziecie na prenatalne? Ostatnio znajoma mówiła ze jej nie zaproponował Lekarz... A mnie nie zapytał czy chce. Jak to jest z tym? -
Ja chodzę prywatnie i lekarz nie pytał w zasadzie czy chcę tylko że następnym razem zrobimy prenatalne i jak się uda to zajrzymy dziecku między nogi
a mam 23lata w tym roku skończę 24.
ja też za 2 tygodnie mam. bedzię 12tydz + 2dni
a jak u was z cenami tych badań? ciekawa jestem czy to zależy od regionu czy od lekarza -
U mnie lekarz powiedział, że on bardzo namawia na zrobienie tych badań. I pomimo tego, że sam przyjmuje tez prywatnie to polecił mi inna panią doktor, bo powiedział ze ona się w tym specjalizuje. Teraz też do niej idę. Place 250 zł, i napewno będzie to częściowo badanie dopochwowo a częściowo przez brzuch, bo mówiła ostatnim razem, że chce bardzo dokładnie pomierzyć wszystko, a czasem lepiej wewnętrznie. Tak czy inaczej jakby ktoś był zainteresowany tym badaniem w Krk to mogę podać jej nazwisko.
-
nick nieaktualnyDaryjka0807 wrote:Ja chodzę prywatnie i lekarz nie pytał w zasadzie czy chcę tylko że następnym razem zrobimy prenatalne i jak się uda to zajrzymy dziecku między nogi
a mam 23lata w tym roku skończę 24.
ja też za 2 tygodnie mam. bedzię 12tydz + 2dni
a jak u was z cenami tych badań? ciekawa jestem czy to zależy od regionu czy od lekarza
Wawa 200 zł -
witajcie ja chodziam prywatnie w ciazy z córką i miałam wtedy 27 lat o prenatalnych badaniach nawet nie słyszałam teraz mam 31 i chodze do tej samej babki ale na NFZ szkoda mi kasy na prywatne bo jak ma się coś stać to sie stanie tel do niej tez mam i jakby co to moge dzwoić o każdej porze dnia i nocy prywatnie wtedy płaciłam 100 zł za wizyte co 4 tyg plus za badania krwi moczu teraz powiedziałam dośc wole te pieniadze przeznaczyć na dziecko jak bedzie z nami teraz wizyty bede mieć tez co 3-4 tyg ze wzgladu że raz poroniłam a ciaza z julka była zagrozona
dzis już się cieszyłam że mdłości odpuściły cały dzień było super a teraz mam już dosć od pół godz tak mnie mi że oszaleć idzie masakra od dziś jeszcze tydień do kolejnej wizyty mam nadzieję że to szybko minie -
Anulka trzymam kciuki, żeby się sytuacja z córką unormowała, u mnie rodzice mieli problemy z niektórymi z rodzeństwa i wiem jak się to na nich odbijało niestety.
Gratuluje udanych dzisiejszych wizyt, przepraszam, że tak bezosobowo, ale ciężko nadgonić cały dzień i wszystko zapamiętać
ja chodzę prywatnie na wizyty, co do badań genetycznych to lekarz na ostatniej wizycie się zapytał, czy myśleliśmy o tym i czy chcemy. Idziemy na nie wg usg w 13t 0d, dodatkowo robię badania krwi (pappa i hcg), w sumie dlatego, że lekarz powiedział, że warto zrobić oba, bo wyniki jednak bardziej jednoznaczne.
Będę płaciła 250 zł za usg i chyba coś ok 150 zł za badanie krwi.
Usg dopochwowe, przez brzuch po 15 tygco do płci, to jak się pytaliśmy to lekarz mówił, że na tej wizycie na pewno nie, być może na następnej
właśnie sunflower, piękną figura
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 18:46
-
nick nieaktualnyJa w 1 ciazy tez nie mialam badan prenatalnych i jakos zyje hehe, tez lekarka mi nie proponowala
a teraz w tej ciazymto nie wiem bo od 4 latmchodze do innevo lelarza i bedzie prowaszil 1 raz ciaze u mnie. Ja ogolem czuje sie dobrze, mdlosci mi mimely dzis nawet moglam posprzatax i obiad zrobic
-
Byłam dziś na wizycie, Termin porodu zmienił się na 28 Września ale mam nadzieję że nie wygonicie Mnie stąd
Dzidziuś idealnie się dziś ułożył można było Go dokładnie zmierzyć na lepszym sprzęcie
Termin Badań prenatalnych też musiałam zmienić, mam 25 marca
Ruchliwe dziecię strasznieMa ponad 5 cm
A oto Mój DzidziolUSG dziś już miałam przez brzuch , ale na każdej wizycie będzie sprawdzana szyjka ponieważ w Sierpniu rodziłam ..
Z gorszych wiadomości, lekkie przeziębienie Mnie dopadło ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 18:53
Zetzet, Beattkie, Visenna, NiecierpliwaKarolina, NiecierpliwaKarolina, midnight, Asia_08, Blu, Limerikowo, Rutelka, marti_88, Jusstin, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Melduje sie z powrotem
Wszystko u nas dobrze, maluszki maja po 33mm i 34mm, czyli juz sa spore
Wyniki w normie, TSH 0,14. Bole plecow sa normalne i nic sie z nimi nie robi.
Lekarz proponowal mi tez prenatalne (nie u siebie, bo sam ich nie wykonuje)i widze, ze nie wszystkie z Was na nie ida... Ja omowie to z mezem i chyba sie zdecydujemy, bo to jednak moze nam dac wiekszy spokoj, zwlaszcza, ze my mamy dwojke na pokladzie. W Polsce jakie kroki mozna podjac, jesli te badania cos wykaza? Tu w Niemczech wyglada na to, ze mozna przerwac ciaze w kazdym momencie...
A na pozytywne zakonczenie fotka:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 19:01
LillaMy, Daryjka0807, kasia_1988, Visenna, NiecierpliwaKarolina, midnight, szynszyl, Asia_08, Blu, lu.iza, Sunflower, Limerikowo, marti_88, Jusstin, Ola_85, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amc, wg lekarza moje fasolki sa dwujajowe, dwuowodniowe i dwukosmowkowe, czyli maja wszystko oddzielne. To by sie zgadzalo, bo mialam cykl stymulowany zastrzykami i juz w trakcie monitoringu wiedzialam, ze najprawdopodobniej wyprodukowalam 2 jajeczka, po jednym na jajnik
I oba sie zaplodnily w tym samym czasie. Po cichu liczymy wiec z mezem na parke
Amc, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość
-
midnight wrote:Kasia 1988 a jaki masz ten detektor? jaka firma itp ? ja się jeszcze zastanowię, ale jak coś to będe wiedziała jaki szukać
Dkt.Asia co u Ciebie? martwimy sie...
Modnight ja mam sonoline b dopler. Jest fajny bo pokazuje tętno dziecka. Ja patrzyłam na taki z wyświetlaczem a yen był w rozsądnej ceniemidnight lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ZetZet cudne maluszki gratuluję, w PL też chyba mozna przerwać właśnie chyba do końca 13 tyg-stad taki max czas na usg prenatalne- ale o czym tu w ogóle mowa ? choćby nie wiem co to ja bym się chyba nie odważyła..
KAsia dzięki i mówisz że dawało to spokój ? to może się skuszę ..pogadam jeszcze z mężem
LillaMy gratuluję udanej wizyty i maluszkaCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17