X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daryjka0807 wrote:
    Dziewczyny wybieracie sie na badania prenatalne tzn usg? Na ktory tydzień wam przypadnie? Badanie jest wykonywane przez brzuch czy dopochwowo jeszcze? I jaka jest szansa na zobaczenie płci i czy można wogole wierzyc jesli lekarz rozpozna czy to za wczas? Buziaki

11+6. Ja uwazam, ze są minimalne szanse. Bardzo bym chciała juz wiedzieć, ale czytałam sporo artykułow na ten temat i wnioskuje, ze to jednak wczesnie i nie pewna jest taka ingormacja ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:26

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Któraś mówiła chyba ze miała dopochwowo prenatalne :-)

Ja juz tez miałam przez brzuch usg :-) 10 tydzień i 2 dni :-)
    Do prenatalnych jeszcze trochę :-) za 2 tyg od dzisiaj :-)

Czy wszystkie idziecie na prenatalne? Ostatnio znajoma mówiła ze jej nie zaproponował Lekarz... A mnie nie zapytał czy chce. Jak to jest z tym?

2da6343587.png
  • Daryjka0807 Znajoma

Wysłany: 15 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie i lekarz nie pytał w zasadzie czy chcę tylko że następnym razem zrobimy prenatalne i jak się uda to zajrzymy dziecku między nogi :D a mam 23lata w tym roku skończę 24.
    ja też za 2 tygodnie mam. bedzię 12tydz + 2dni :)
    a jak u was z cenami tych badań? ciekawa jestem czy to zależy od regionu czy od lekarza :P

oar83e3k96p602pj.png
    20150620580114.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz powiedział, że on bardzo namawia na zrobienie tych badań. I pomimo tego, że sam przyjmuje tez prywatnie to polecił mi inna panią doktor, bo powiedział ze ona się w tym specjalizuje. Teraz też do niej idę. Place 250 zł, i napewno będzie to częściowo badanie dopochwowo a częściowo przez brzuch, bo mówiła ostatnim razem, że chce bardzo dokładnie pomierzyć wszystko, a czasem lepiej wewnętrznie. Tak czy inaczej jakby ktoś był zainteresowany tym badaniem w Krk to mogę podać jej nazwisko.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daryjka0807 wrote:
    Ja chodzę prywatnie i lekarz nie pytał w zasadzie czy chcę tylko że następnym razem zrobimy prenatalne i jak się uda to zajrzymy dziecku między nogi :D a mam 23lata w tym roku skończę 24.
    ja też za 2 tygodnie mam. bedzię 12tydz + 2dni :)
    a jak u was z cenami tych badań? ciekawa jestem czy to zależy od regionu czy od lekarza :P

Wawa 200 zł

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawa 250, w pierwszej ciąży miałam tylko przez brzuch a teraz okaże sie za tydzień w czwartek :) juz nie moge sie doczekać

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi :-) ja mam 26 lat :-) wszyscy w rodzinie zdziwieni, że kazał zrobić :-) tzn. Nawet nie zapytał tylko oznajmił :-)

2da6343587.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ja chodziam prywatnie w ciazy z córką i miałam wtedy 27 lat o prenatalnych badaniach nawet nie słyszałam teraz mam 31 i chodze do tej samej babki ale na NFZ szkoda mi kasy na prywatne bo jak ma się coś stać to sie stanie tel do niej tez mam i jakby co to moge dzwoić o każdej porze dnia i nocy prywatnie wtedy płaciłam 100 zł za wizyte co 4 tyg plus za badania krwi moczu teraz powiedziałam dośc wole te pieniadze przeznaczyć na dziecko jak bedzie z nami teraz wizyty bede mieć tez co 3-4 tyg ze wzgladu że raz poroniłam a ciaza z julka była zagrozona

dzis już się cieszyłam że mdłości odpuściły cały dzień było super a teraz mam już dosć od pół godz tak mnie mi że oszaleć idzie masakra od dziś jeszcze tydień do kolejnej wizyty mam nadzieję że to szybko minie :)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Gratuluję Udanych Wizyt ;)

Sunflower Anulka pozazdrościć samozaparcia i chęci do ćwiczeń aby wypracować taką sylwetkę ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka trzymam kciuki, żeby się sytuacja z córką unormowała, u mnie rodzice mieli problemy z niektórymi z rodzeństwa i wiem jak się to na nich odbijało niestety.

Gratuluje udanych dzisiejszych wizyt, przepraszam, że tak bezosobowo, ale ciężko nadgonić cały dzień i wszystko zapamiętać :)

ja chodzę prywatnie na wizyty, co do badań genetycznych to lekarz na ostatniej wizycie się zapytał, czy myśleliśmy o tym i czy chcemy. Idziemy na nie wg usg w 13t 0d, dodatkowo robię badania krwi (pappa i hcg), w sumie dlatego, że lekarz powiedział, że warto zrobić oba, bo wyniki jednak bardziej jednoznaczne.
    Będę płaciła 250 zł za usg i chyba coś ok 150 zł za badanie krwi.
    Usg dopochwowe, przez brzuch po 15 tyg :) co do płci, to jak się pytaliśmy to lekarz mówił, że na tej wizycie na pewno nie, być może na następnej :)

właśnie sunflower, piękną figura :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 18:46

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 ciazy tez nie mialam badan prenatalnych i jakos zyje hehe, tez lekarka mi nie proponowala :) a teraz w tej ciazymto nie wiem bo od 4 latmchodze do innevo lelarza i bedzie prowaszil 1 raz ciaze u mnie. Ja ogolem czuje sie dobrze, mdlosci mi mimely dzis nawet moglam posprzatax i obiad zrobic :)

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie, Termin porodu zmienił się na 28 Września ale mam nadzieję że nie wygonicie Mnie stąd ;D

Dzidziuś idealnie się dziś ułożył można było Go dokładnie zmierzyć na lepszym sprzęcie :)
    Termin Badań prenatalnych też musiałam zmienić, mam 25 marca ;)
    Ruchliwe dziecię strasznie :D Ma ponad 5 cm :D

A oto Mój Dzidziol ;) USG dziś już miałam przez brzuch , ale na każdej wizycie będzie sprawdzana szyjka ponieważ w Sierpniu rodziłam ..

740d24b8bfbcb809med.jpg

Z gorszych wiadomości, lekkie przeziębienie Mnie dopadło ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 18:53

Zetzet, Beattkie, Visenna, NiecierpliwaKarolina, NiecierpliwaKarolina, midnight, Asia_08, Blu, Limerikowo, Rutelka, marti_88, Jusstin, Dea28 lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie z powrotem :) Wszystko u nas dobrze, maluszki maja po 33mm i 34mm, czyli juz sa spore <3 Wyniki w normie, TSH 0,14. Bole plecow sa normalne i nic sie z nimi nie robi.
    Lekarz proponowal mi tez prenatalne (nie u siebie, bo sam ich nie wykonuje)i widze, ze nie wszystkie z Was na nie ida... Ja omowie to z mezem i chyba sie zdecydujemy, bo to jednak moze nam dac wiekszy spokoj, zwlaszcza, ze my mamy dwojke na pokladzie. W Polsce jakie kroki mozna podjac, jesli te badania cos wykaza? Tu w Niemczech wyglada na to, ze mozna przerwac ciaze w kazdym momencie...
    A na pozytywne zakonczenie fotka:
    5e608dd91a04b2d8med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 19:01

LillaMy, Daryjka0807, kasia_1988, Visenna, NiecierpliwaKarolina, midnight, szynszyl, Asia_08, Blu, lu.iza, Sunflower, Limerikowo, marti_88, Jusstin, Ola_85, Dea28 lubią tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie cudowne dzieciątka;-)!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzidziolki :)
    Zetzet może moje pytanie zabrzmi dziwnie (nie znam się), ale czy Twoje fasolki są dwujajowe czy jednojajowe? ;)

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc, wg lekarza moje fasolki sa dwujajowe, dwuowodniowe i dwukosmowkowe, czyli maja wszystko oddzielne. To by sie zgadzalo, bo mialam cykl stymulowany zastrzykami i juz w trakcie monitoringu wiedzialam, ze najprawdopodobniej wyprodukowalam 2 jajeczka, po jednym na jajnik :) I oba sie zaplodnily w tym samym czasie. Po cichu liczymy wiec z mezem na parke :)

Amc, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Kasia 1988 a jaki masz ten detektor? jaka firma itp ? ja się jeszcze zastanowię, ale jak coś to będe wiedziała jaki szukać :)

Dkt.Asia co u Ciebie? martwimy sie...

Modnight ja mam sonoline b dopler. Jest fajny bo pokazuje tętno dziecka. Ja patrzyłam na taki z wyświetlaczem a yen był w rozsądnej cenie

midnight lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie. Maluszek ma 3,5 cm. Jestem przeszczesliwa. Machalo rączkami i nóżkami... Prenatalne mam 29 marca...

Zetzet, szynszyl, Asia_08, Blu, Limerikowo, Rutelka, Jusstin, Dea28 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na prenatalnym tez daja Wydruk z dzieciatkiem i pokazuja maluszka?

• midnight Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZetZet cudne maluszki gratuluję, w PL też chyba mozna przerwać właśnie chyba do końca 13 tyg-stad taki max czas na usg prenatalne- ale o czym tu w ogóle mowa ? choćby nie wiem co to ja bym się chyba nie odważyła..

KAsia dzięki i mówisz że dawało to spokój ? to może się skuszę ..pogadam jeszcze z mężem

LillaMy gratuluję udanej wizyty i maluszka :)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ