Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zetzet wrote:Melduje sie z powrotem
Wszystko u nas dobrze, maluszki maja po 33mm i 34mm, czyli juz sa spore
Wyniki w normie, TSH 0,14. Bole plecow sa normalne i nic sie z nimi nie robi.
Lekarz proponowal mi tez prenatalne (nie u siebie, bo sam ich nie wykonuje)i widze, ze nie wszystkie z Was na nie ida... Ja omowie to z mezem i chyba sie zdecydujemy, bo to jednak moze nam dac wiekszy spokoj, zwlaszcza, ze my mamy dwojke na pokladzie. W Polsce jakie kroki mozna podjac, jesli te badania cos wykaza? Tu w Niemczech wyglada na to, ze mozna przerwac ciaze w kazdym momencie...
A na pozytywne zakonczenie fotka:
Cudowny widok
-
Dziękuję Dziewczyny
Teraz przebieram nóżkami do Prenatalnych
Mały problem będę miała z Filipkiem, ale myślę że jak mąż rano wróci z pracy to oznajmi Mi na którą będzie pracować w przyszłym tygodniu ..
Wtedy będę musiała poszukać Niani na godzinkę
Wczoraj i dziś babcia wzięła sobie urlop w pracy aby zostać z wnuczkiem
Wspomniała że w razie czego 25 też weźmiedobrze mieć blisko Mamę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:03
Limerikowo, Blu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, powiedzcie jak to jest z szyjka w 10-11 tygodniu.. Aplikuje co wieczór luteinę i mam wrażenie ze szyjka jest rozpulchniona, często dość miękka i jakby rozwarta.. Niepokoi mnie to bo czytałam ze w ciąży szyjka na byc twarda i zamknięta. Lekarz mnie badał jakieś 2 Tyg temu i nie wspominał nic o szyjce.
Pomożecie? -
Asia, szyjka w zależności od pory dnia i nocy zmienia swoje położenie ..
Jeśli Gin nic nie wspomniał o szyjcie czyli wszystko jest w porządku
Dobrze by było, gdybyś nie gmerała tam niepotrzebnie paluszkamiLimerikowo, Blu, Anoolka, anulka1978 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelinaaKa wrote:Hej
Któraś mówiła chyba ze miała dopochwowo prenatalne
Ja juz tez miałam przez brzuch usg10 tydzień i 2 dni
Do prenatalnych jeszcze trochęza 2 tyg od dzisiaj
Czy wszystkie idziecie na prenatalne? Ostatnio znajoma mówiła ze jej nie zaproponował Lekarz... A mnie nie zapytał czy chce. Jak to jest z tym?
Prenatalne każdej kobiecie w ciąży się należy. Jest to zapisane w rozporządzeniu w sprawie opieki okołoporodowej:
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20120001100
To jest standard, o który nie powinnyśmy się upominać.EwelinaaKa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLillaMy wrote:Byłam dziś na wizycie, Termin porodu zmienił się na 28 Września ale mam nadzieję że nie wygonicie Mnie stąd
Dzidziuś idealnie się dziś ułożył można było Go dokładnie zmierzyć na lepszym sprzęcie
Termin Badań prenatalnych też musiałam zmienić, mam 25 marca
Ruchliwe dziecię strasznieMa ponad 5 cm
A oto Mój DzidziolUSG dziś już miałam przez brzuch , ale na każdej wizycie będzie sprawdzana szyjka ponieważ w Sierpniu rodziłam ..
Z gorszych wiadomości, lekkie przeziębienie Mnie dopadło ..
Super kochana.Pewnie, że Cię nie wygonimy.
Zostajesz z nami, a może urodzisz jednak w październiku. Różnie to bywa.
EwelinaaKa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZetzet wrote:Melduje sie z powrotem
Wszystko u nas dobrze, maluszki maja po 33mm i 34mm, czyli juz sa spore
Wyniki w normie, TSH 0,14. Bole plecow sa normalne i nic sie z nimi nie robi.
Lekarz proponowal mi tez prenatalne (nie u siebie, bo sam ich nie wykonuje)i widze, ze nie wszystkie z Was na nie ida... Ja omowie to z mezem i chyba sie zdecydujemy, bo to jednak moze nam dac wiekszy spokoj, zwlaszcza, ze my mamy dwojke na pokladzie. W Polsce jakie kroki mozna podjac, jesli te badania cos wykaza? Tu w Niemczech wyglada na to, ze mozna przerwac ciaze w kazdym momencie...
A na pozytywne zakonczenie fotka:
Jakie śliczne cudaki. Gratuluję. -
Rutelka wrote:Super kochana.
Pewnie, że Cię nie wygonimy.
Zostajesz z nami, a może urodzisz jednak w październiku. Różnie to bywa.
Filipka urodziłam prawie 2 tygodnie po terminie tak więc wszystko jest możliwe
Miałam być Lipcówką a zostałam Sierpniówką
Proszę o przepisanie MnieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:37
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydkt.asia wrote:Dziewczyny, ... Właśnie wróciłam ze szpitala..niestety Sama... Życzę Wam zdrówka i spokojnych kolejnych tygodni.
Pozdrawiam Asia
Moje Maleństwo[*] (8tydz) ,Bardzo Cię kochamy :*(
(
Ojjj kochana... bardzo mi przykro.
Trzymaj się, wiem, że to trudny czas.
Buźka. -
LillaMy wrote:Asia, szyjka w zależności od pory dnia i nocy zmienia swoje położenie ..
Jeśli Gin nic nie wspomniał o szyjcie czyli wszystko jest w porządku
Dobrze by było, gdybyś nie gmerała tam niepotrzebnie paluszkami
Dziękuje, wiem ze nie powinnam ale jak juz aplikuje lutke to wyczuwam ta szyjkę. Następnym razem zapytam lekarza czy wszystko z szyjka gra. Czy na tym etapie mamy juz czop sluzowy w szyjce? -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
ja dziś o wizycie, karta założona, badania zlecone, wszystko w porządku, mój leniuszek po chwili się rozkręcił i fikał nóżkami że aż miło się patrzyło, słuchaliśmy chwilę serduszka żeby dzidzi nie męczyć.
Samopoczucie średnie, ale czuje że to jeszcze trochę potrwa.
prenatalne za 2 tygodnie
Rutelka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRutelka wrote:Prenatalne każdej kobiecie w ciąży się należy. Jest to zapisane w rozporządzeniu w sprawie opieki okołoporodowej:
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20120001100
To jest standard, o który nie powinnyśmy się upominać.
Właśnie moja położona powiedziała, ze kazde usg wykonane w 11-14 tyg powinno byc prenatalnym, moze dlatego -
Asia, przykro bardzo.. jesteśmy z Tobą ..
Mdłości dziś są bardziej łaskawe, czas niestety zbierać się do pracy i nadrabiać zaległości na forum
Pozdrawiam dziewczyny, które mogą sobie jeszcze pospac;) zazdroszczęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 06:38