X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUSSTIN wielkie dzięki!! juz sobie odpalam i przeglądam ;) ciekawa jestem jak to wszystko wyglada....

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    inaa co u Ciebie?
    Daj znać.

Tak się złożyło, że pisałam wczoraj z Inaa ..
    Pojechała do szpitala w Poniedziałek, miała robioną betę USG, wczoraj dostała 6 tabletek poronnych i dziś rano miała mieć zabieg, być może po wszystkim opisze swoją sytuację .

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz... ryzyko podstawowe i ryzyko skorygowane....
    To sa te 2 rzeczy ktorych sie boje... boje sie ze u mnie bedzie (wiek) odwrotna zaleznosc... ze mi skorygowane prawdopodobienstwo skoczy w gore zamiast spasc w dol po badaniach.... ale to moze nie tak co?
    Moze juz to podstawowe wyliczą mi na podstawie wieku? i wtedy skorygowane bedzie po badaniach usg?
    jak to jest?

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz czytam na 2 kartce ze pierwsze wyliczaja na podstawie wieku.... a potem korygują... ok :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Pojechała do szpitala w Poniedziałek, miała robioną betę USG, wczoraj dostała 6 tabletek poronnych i dziś rano miała mieć zabieg, być może po wszystkim opisze swoją sytuację .
    Czyli jednak nic dobrego :( bardzo współczuję... INAA trzymaj się!!! i nie poddawaj za nic w świecie... ściskam mocno <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Ja pierwszą cókę przenosiłam i urodzilam 2 tyg po terminie, a druga dla odmiany w 38 tygodniu ;)
    Teraz mam 3 terminy porodu... juz nie patrzę na to :) jeden wg OM, drugi wg ktoregoś tam USG u prywatnego gina i teraz trzeci wg USG u lekarza z NFZ bo bąbel trochę większy jest i wyszlo ze rodzę we wrzesniu :P

Witam Was kochane w piękny wiosenny dzień!! słońce grzeje aż miło! <3

Też 3 terminy mam , ale Gin stwierdziła że będziemy trzymać się już tego września bo jest najbliżej terminu @ .

u Mnie też słońce świeci ale ogólnie irytuje Mnie ta pogoda :/ w Poniedziałek słoneczko świeciło i było troszkę zimno, w nocy spadł śnieg i wczoraj praktycznie cały dzień padał a dziś znowu Słoneczko :/
    Ja kicham i smarkam na potęgę, Filip w nocy też męczył się z zapchanym noskiem nie chciał dać noska aby wyczyścić , dopiero jak tata rano z pracy wrócił to na siłę wszystko było ale od razu lepiej mu się oddycha :)

Jusstin wrote:
    Dziewczyny odnośnie prenatalnych- niektóre z was pytały się jak wygląda- wrzucam zdjęcia mojego opisu. DO tego miałam sporo zdjęć usg i płytkę z całego badania, w tym 3d.

http://images76.fotosik.pl/425/f5627762b9d7b61cgen.jpg?t=1458114376
    http://images76.fotosik.pl/425/86660838f97f69aagen.jpg?t=1458114399

Czyli taki sam opis masz jak Ja który dodałam X stron temu :D tylko Ja płytki nie dostałam , niestety Oni nie nagrywają :(

Najważniejsze aby lekarz posiadał certyfikat FMF ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 08:51

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILLA u nas w niedziele bylo cudownie, 10 stopni, slonce, wiosna na calego... w poniedzialek i wtorek masakra... 3 stopnie, deszcz ze sniegiem, wiatr.... dzisiaj 10 stopni mam w tej chwili no i słonce, zero wiatru... zwariowac mozna...

Zamowilam hustawke ogrodową ;) jeszcze stolik i 2 krzeselka zamowię... jednak... maly zestawik bo chyba wiekszy nam jednak nie jest potrzebny tak na codzien... a ten drewniany komplet (duzo wiekszy bo jest ławka, 2 krzesla no i stol) odnowimy i bedzie jako ten awaryjny, nr 2 :)
    No i grilla zamowilam nowego bo nasz juz wołał o pomstę do nieba :P

Zostaja mi leżaki do kupienia... ale to juz moze w maju bo finansowo nie wydoję...
    choc takie wydatki cieszą oko... ale jeszcze zaraz nawozy musze kupic, zwlaszcza do tuj, nasiona trawy bo trawnik wybrakowany mam po zimie, korę bo trzeba odświeżyc nieco.... masakra, studnia bez dna....

LillaMy, Rutelka lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka najważniejsze to się nie denerwować przed tymi prenatalnymi- i tak nie masz na to wpływu. Poza tym pamiętajcie wszystkie, że usg genetyczne wylicza jedynie stopień PRAWDOPODOBIEŃSTWA. Pamiętam, że jak ja dostałam wynik to największy szok zrobiło na mnie sformułowanie "żywy płód" i potem anatomia płodu- jakoś wcześniej człowiek nie zaprzątał sobie głowy ile niebezpieczeństwa czyha, ale z drugiej strony nie można się też dać zwariować, musi być dobrze :)
    Ja mam prenatalne 30 marca- będzie to skończony 13 t.c., ale na ostatnim usg ciąża wyszła tydzień młodsza, co jest też możliwe, bo nie wiem jak długi miałam cykl i kiedy owulacja była.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa- i u mnie dzisiaj słońce i od razu chce się żyć :)

LillaMy, Blu, Beattkie lubią tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa prosiła aby dodać Ją do Aniołkowych mam ..

My zakupiliśmy Grilla dwa lata temu gazowego, coś pięknego :D
    Już w tym roku karczek jadłam :D

Anomalie pogodowe wykończą człowieka :D !

Anulka takie zakupy cieszą oko ale konto już nie koniecznie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 09:06

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Ja mam usg prenatalne za równy tydzień :) To będzie 12 + 0
    Nie nastawiam się na płeć, chociaż w poprzedniej ciąży właśnie podczas usg prenatalnego dowiedziałam się, że czekamy na syna.
    Myślę, że jeśli jest dobry sprzęt, doświadczony lekarz i maleństwo współpracuje to spokojnie płeć można określić.
    Co do samej formy badań, większość badania miałam przez brzuch ale chwilę też dopochwowo. Dr chciała wszystko dokładnie pomierzyć.
    Jednym słowem odliczam dni i cieszę się, że przyspieszyłam te badania o tydzień. Podczas Świąt będziemy spokojni (zakładamy, ze wyniki będą ok.....)
    Trzymam kciuki za wszystkie Mamy oczekujące badań w najbliższym czasie :)

Ja też za tydzień w środę;-) i przesunełam z 4 kwietnia. Cieszę się z tego samego powodu, że na święta pojade do rodziny z badaniami;-)

LillaMy lubi tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Inaa prosiła aby dodać Ją do Aniołkowych mam ..

Inaa - ściskam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 09:13

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM też musiałam przyśpieszyć badania bo bym nie zmieściła się w terminie ;)
    Mam za tydzień w piątek ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:

Ojj kurcze... a ja cały czas miałam nadzieję, że wszystko jednak będzie dobrze.

Inaa jesteśmy z Tobą. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka i marti trzymam kciuki za wizyty. :)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    MMM też musiałam przyśpieszyć badania bo bym nie zmieściła się w terminie ;)
    Mam za tydzień w piątek ;)

Usg genetyczne teoretycznie wykonuje się do 13+6 ale trzeba też wcześniej zweryfikować wielkość bąbla żeby nie przekroczyć wymaganej wielkości..dlatego myślę, ze badania ciut szybciej będą bezpieczne :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ładnie w 10 tygodniu :)

Rutelka, Zetzet, Blu, Visenna, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Godzina do wizyty. Trzymajcie kciuki!

Daj znać jak po wizycie :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Witam się ładnie w 10 tygodniu :)

:)
    U mnie też dzisiaj początek nowego tygodnia :)
    12 :)

Rutelka, Blu lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Wiem , u Mnie to i tak będzie 13+2 no ale wcześniejsze terminy już zaklepane ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ