Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Rutelka wrote:inaa co u Ciebie?
Daj znać.
Tak się złożyło, że pisałam wczoraj z Inaa ..
Pojechała do szpitala w Poniedziałek, miała robioną betę USG, wczoraj dostała 6 tabletek poronnych i dziś rano miała mieć zabieg, być może po wszystkim opisze swoją sytuację . -
O widzisz... ryzyko podstawowe i ryzyko skorygowane....
To sa te 2 rzeczy ktorych sie boje... boje sie ze u mnie bedzie (wiek) odwrotna zaleznosc... ze mi skorygowane prawdopodobienstwo skoczy w gore zamiast spasc w dol po badaniach.... ale to moze nie tak co?
Moze juz to podstawowe wyliczą mi na podstawie wieku? i wtedy skorygowane bedzie po badaniach usg?
jak to jest? -
LillaMy wrote:Tak się złożyło, że pisałam wczoraj z Inaa ..
Pojechała do szpitala w Poniedziałek, miała robioną betę USG, wczoraj dostała 6 tabletek poronnych i dziś rano miała mieć zabieg, być może po wszystkim opisze swoją sytuację .bardzo współczuję... INAA trzymaj się!!! i nie poddawaj za nic w świecie... ściskam mocno
-
anulka1978 wrote:Ja pierwszą cókę przenosiłam i urodzilam 2 tyg po terminie, a druga dla odmiany w 38 tygodniu
Teraz mam 3 terminy porodu... juz nie patrzę na tojeden wg OM, drugi wg ktoregoś tam USG u prywatnego gina i teraz trzeci wg USG u lekarza z NFZ bo bąbel trochę większy jest i wyszlo ze rodzę we wrzesniu
Witam Was kochane w piękny wiosenny dzień!! słońce grzeje aż miło!
Też 3 terminy mam , ale Gin stwierdziła że będziemy trzymać się już tego września bo jest najbliżej terminu @ .
u Mnie też słońce świeci ale ogólnie irytuje Mnie ta pogodaw Poniedziałek słoneczko świeciło i było troszkę zimno, w nocy spadł śnieg i wczoraj praktycznie cały dzień padał a dziś znowu Słoneczko
Ja kicham i smarkam na potęgę, Filip w nocy też męczył się z zapchanym noskiem nie chciał dać noska aby wyczyścić , dopiero jak tata rano z pracy wrócił to na siłę wszystko było ale od razu lepiej mu się oddycha
Jusstin wrote:Dziewczyny odnośnie prenatalnych- niektóre z was pytały się jak wygląda- wrzucam zdjęcia mojego opisu. DO tego miałam sporo zdjęć usg i płytkę z całego badania, w tym 3d.
http://images76.fotosik.pl/425/f5627762b9d7b61cgen.jpg?t=1458114376
http://images76.fotosik.pl/425/86660838f97f69aagen.jpg?t=1458114399
Czyli taki sam opis masz jak Ja który dodałam X stron temutylko Ja płytki nie dostałam , niestety Oni nie nagrywają
Najważniejsze aby lekarz posiadał certyfikat FMFWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 08:51
-
LILLA u nas w niedziele bylo cudownie, 10 stopni, slonce, wiosna na calego... w poniedzialek i wtorek masakra... 3 stopnie, deszcz ze sniegiem, wiatr.... dzisiaj 10 stopni mam w tej chwili no i słonce, zero wiatru... zwariowac mozna...
Zamowilam hustawke ogrodowąjeszcze stolik i 2 krzeselka zamowię... jednak... maly zestawik bo chyba wiekszy nam jednak nie jest potrzebny tak na codzien... a ten drewniany komplet (duzo wiekszy bo jest ławka, 2 krzesla no i stol) odnowimy i bedzie jako ten awaryjny, nr 2
No i grilla zamowilam nowego bo nasz juz wołał o pomstę do nieba
Zostaja mi leżaki do kupienia... ale to juz moze w maju bo finansowo nie wydoję...
choc takie wydatki cieszą oko... ale jeszcze zaraz nawozy musze kupic, zwlaszcza do tuj, nasiona trawy bo trawnik wybrakowany mam po zimie, korę bo trzeba odświeżyc nieco.... masakra, studnia bez dna....
LillaMy, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Anulka najważniejsze to się nie denerwować przed tymi prenatalnymi- i tak nie masz na to wpływu. Poza tym pamiętajcie wszystkie, że usg genetyczne wylicza jedynie stopień PRAWDOPODOBIEŃSTWA. Pamiętam, że jak ja dostałam wynik to największy szok zrobiło na mnie sformułowanie "żywy płód" i potem anatomia płodu- jakoś wcześniej człowiek nie zaprzątał sobie głowy ile niebezpieczeństwa czyha, ale z drugiej strony nie można się też dać zwariować, musi być dobrze
Ja mam prenatalne 30 marca- będzie to skończony 13 t.c., ale na ostatnim usg ciąża wyszła tydzień młodsza, co jest też możliwe, bo nie wiem jak długi miałam cykl i kiedy owulacja była. -
Inaa prosiła aby dodać Ją do Aniołkowych mam ..
My zakupiliśmy Grilla dwa lata temu gazowego, coś pięknego
Już w tym roku karczek jadłam
Anomalie pogodowe wykończą człowieka!
Anulka takie zakupy cieszą oko ale konto już nie koniecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 09:06
-
nick nieaktualnyMMM2016 wrote:Ja mam usg prenatalne za równy tydzień
To będzie 12 + 0
Nie nastawiam się na płeć, chociaż w poprzedniej ciąży właśnie podczas usg prenatalnego dowiedziałam się, że czekamy na syna.
Myślę, że jeśli jest dobry sprzęt, doświadczony lekarz i maleństwo współpracuje to spokojnie płeć można określić.
Co do samej formy badań, większość badania miałam przez brzuch ale chwilę też dopochwowo. Dr chciała wszystko dokładnie pomierzyć.
Jednym słowem odliczam dni i cieszę się, że przyspieszyłam te badania o tydzień. Podczas Świąt będziemy spokojni (zakładamy, ze wyniki będą ok.....)
Trzymam kciuki za wszystkie Mamy oczekujące badań w najbliższym czasie
Ja też za tydzień w środęi przesunełam z 4 kwietnia. Cieszę się z tego samego powodu, że na święta pojade do rodziny z badaniami;-)
LillaMy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLillaMy wrote:Tak się złożyło, że pisałam wczoraj z Inaa ..
Pojechała do szpitala w Poniedziałek, miała robioną betę USG, wczoraj dostała 6 tabletek poronnych i dziś rano miała mieć zabieg, być może po wszystkim opisze swoją sytuację .
Ojj kurcze... a ja cały czas miałam nadzieję, że wszystko jednak będzie dobrze.
Inaa jesteśmy z Tobą. -
nick nieaktualny
-
LillaMy wrote:MMM też musiałam przyśpieszyć badania bo bym nie zmieściła się w terminie
Mam za tydzień w piątek
Usg genetyczne teoretycznie wykonuje się do 13+6 ale trzeba też wcześniej zweryfikować wielkość bąbla żeby nie przekroczyć wymaganej wielkości..dlatego myślę, ze badania ciut szybciej będą bezpieczne