X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Czesc dziewczyny, mam pytanie jak radzic sobie z wymiotami od wczoraj wszystko mi sie cofa nawet woda i herbata, krakersy i woda z imbirem tez a bardzo pomagaly mi na mdlosci wczewniej! jestem wypruta moze ktos zna jakis skuteczny trik ;-)
    Pomocy!!!

Na uporczywe wymioty ja dostałam tabletki atossa (na receptę) bez nich wymiotowałam cały czas i po wszystkim aż wylądowałam w szpitalu wiec jak wymioty są częste to lepiej iść do lekarza bo odwodnienie to nic dobrego

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet, LillaMy - gratuluję wizyt, cudne dzieciaczki :)
    Dkt.asia - wspolczuje i życzę dużo sily!

LillaMy lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina do wizyty. Trzymajcie kciuki!

Jusstin, Visenna, LillaMy, Rutelka, Blu, Beattkie, Ola_85, andzia821 lubią tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomozecie - jak dodac tutaj zdjęcie?

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti - kciuki zacisniete, powodzenia :)

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • daisy1984 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daryjka0807 wrote:
    Ja chodzę prywatnie i lekarz nie pytał w zasadzie czy chcę tylko że następnym razem zrobimy prenatalne i jak się uda to zajrzymy dziecku między nogi :D a mam 23lata w tym roku skończę 24.
    ja też za 2 tygodnie mam. bedzię 12tydz + 2dni :)
    a jak u was z cenami tych badań? ciekawa jestem czy to zależy od regionu czy od lekarza :P

Ja za wizytę prenatalną będę płacić tyle co normalnie za wizytę-150 PLN.

34bwrjjgqf41fm2g.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka, marti, kciuki zaciśnięte!Będzie wszystko super :)

mhsv3e5errgno08u.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa wrote:
    Na uporczywe wymioty ja dostałam tabletki atossa (na receptę) bez nich wymiotowałam cały czas i po wszystkim aż wylądowałam w szpitalu wiec jak wymioty są częste to lepiej iść do lekarza bo odwodnienie to nic dobrego
    Dzis mam wizyte mam nadzieje ze mi cos przepisze, poki co poratowalam sie kislem i nawet nie zawrocilam go przynajmniej moglam wziac leki ale czuje sie fatalnie :'(

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, nadrabiam bo wczorajszej nieobecności. Praca.......
    Gratuluję udanych wizyt, rosnących Maluszków :) i coraz lepszego samopoczucia :)
    Czytam dalej :)

andzia821 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Filipka urodziłam prawie 2 tygodnie po terminie tak więc wszystko jest możliwe ;)
    Miałam być Lipcówką a zostałam Sierpniówką :D
    Proszę o przepisanie Mnie :D
    Ja pierwszą cókę przenosiłam i urodzilam 2 tyg po terminie, a druga dla odmiany w 38 tygodniu ;)
    Teraz mam 3 terminy porodu... juz nie patrzę na to :) jeden wg OM, drugi wg ktoregoś tam USG u prywatnego gina i teraz trzeci wg USG u lekarza z NFZ bo bąbel trochę większy jest i wyszlo ze rodzę we wrzesniu :P

Witam Was kochane w piękny wiosenny dzień!! słońce grzeje aż miło! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 08:23

LillaMy, Rutelka, andzia821 lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Anulka ale masz przeboje z córą....jakbym czytała o mojej siostrze...

Właśnie jest n etapie godzenia sie z chlopakiem, ja zwariuje... nie nadążam...

Jeszcze nie mam najgorszych akcji - tak sobie myslę bo pewnie mogloby byc znacznie gorzej - choc lekko nie jest, to fakt :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    11+6. Ja uwazam, ze są minimalne szanse. Bardzo bym chciała juz wiedzieć, ale czytałam sporo artykułow na ten temat i wnioskuje, ze to jednak wczesnie i nie pewna jest taka ingormacja ;-)

Ja mam usg prenatalne za równy tydzień :) To będzie 12 + 0
    Nie nastawiam się na płeć, chociaż w poprzedniej ciąży właśnie podczas usg prenatalnego dowiedziałam się, że czekamy na syna.
    Myślę, że jeśli jest dobry sprzęt, doświadczony lekarz i maleństwo współpracuje to spokojnie płeć można określić.
    Co do samej formy badań, większość badania miałam przez brzuch ale chwilę też dopochwowo. Dr chciała wszystko dokładnie pomierzyć.
    Jednym słowem odliczam dni i cieszę się, że przyspieszyłam te badania o tydzień. Podczas Świąt będziemy spokojni (zakładamy, ze wyniki będą ok.....)
    Trzymam kciuki za wszystkie Mamy oczekujące badań w najbliższym czasie :)

andzia821 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Dzis mam wizyte mam nadzieje ze mi cos przepisze, poki co poratowalam sie kislem i nawet nie zawrocilam go przynajmniej moglam wziac leki ale czuje sie fatalnie :'(
    Zawsze mozna sprobowac tabletek p/mdłościom w ciąży (bez recepty) - Mamarin Mamma

Evelle lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • daisy1984 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja ze względu na skumulowane komplikacje miałam przyśpieszony poród, urodziłam w 36 tygodniu.

A prenatalne mam za miesiąc dopiero i chyba zwariuje do tego czasu :).

34bwrjjgqf41fm2g.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM ja tez czekam i odliczam... jadę w czwartek za tydzien :) to bedzie 12+6, zobaczymy co z płcią ;) nie ukrywam, ciekawośc mnie zżera :P mam 2 córki, ciekawa jestem czy bedzie tzecia dziewczynka czy moze tym razem synuś ;)

Rutelka lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Dziewczyny, ... Właśnie wróciłam ze szpitala..niestety Sama... Życzę Wam zdrówka i spokojnych kolejnych tygodni.
    Pozdrawiam Asia

Moje Maleństwo[*] (8tydz) ,Bardzo Cię kochamy :*<3 :(( :((

Tak to jest czytać z opóźnieniem.....
    Tu człowiek się cieszy z rosnących Maleństw, bijących serc, zbliżających się usg genetycznych...cały zarajany....a tu taki kamień...w ryj....

Asiu..współczuję. Okropnie mi przykro.
    Mam nadzieję, że jakoś się trzymasz........

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAISY pamietam jak mialam na suwaczku 6, potem 8 tygodni... wydawalo mi sie ze prenatalne będą za całe wieki... a to już.... ;) czas szybko leci... jeszcze 2 dni i zacznę 13 tydzien, szok... w zasadzie 1/3 za mną bedzie ;) no i drugi trymestr nareszcie :) U Ciebie tez czas szybciutko zleci, zobaczysz! nim sie obejrzysz będziesz jechala na prenatalne :)

Rutelka lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM ja ostatnio w przychodni - uradowana wlasnie na maxa bo akurat po wizycie - spotkalam kolezankę, która miesiąc temu, w 9 tygodniu dowiedziala sie ze dziecko zatrzymalo sie na etapie 6 tygodnia i ciąża obumarła...
    Bardzo niezreczne są takie sytuacje... z jednej strony radosc a za chwilę dostajesz gratulacje od kogos kto jest na świeżo po stracie... i jakos tak... ciężko :(

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie prenatalnych- niektóre z was pytały się jak wygląda- wrzucam zdjęcia mojego opisu. DO tego miałam sporo zdjęć usg i płytkę z całego badania, w tym 3d.

4fb2e0282350d085med.jpg

e26132ea79369eafmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 08:52

Rutelka, Limerikowo, andzia821, marti_88 lubią tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Pomozecie - jak dodac tutaj zdjęcie?

możesz skorzystać z portalu fotosik ;)
    Po otwarciu po prawej stronie masz zakładkę dodaj zdjęcie, wybierasz plik który byś chciała dodać, Jest pole Ograniczenia wiekowe musisz zaznaczyć którąś z opcji bez ograniczeń bądź 18+ , naciskasz zapisz zdjęcie , w Opcji Rodzaj kodów wybierasz Forum dyskusyjne i kopiujesz link który pojawi się nad zdjęciem z kodami URL ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 08:40

Jusstin, Rutelka lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ