X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Czesc dziewczyny, mam pytanie jak radzic sobie z wymiotami od wczoraj wszystko mi sie cofa nawet woda i herbata, krakersy i woda z imbirem tez a bardzo pomagaly mi na mdlosci wczewniej! jestem wypruta moze ktos zna jakis skuteczny trik ;-)
    Pomocy!!!

Na uporczywe wymioty ja dostałam tabletki atossa (na receptę) bez nich wymiotowałam cały czas i po wszystkim aż wylądowałam w szpitalu wiec jak wymioty są częste to lepiej iść do lekarza bo odwodnienie to nic dobrego

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet, LillaMy - gratuluję wizyt, cudne dzieciaczki :)
    Dkt.asia - wspolczuje i życzę dużo sily!

LillaMy lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina do wizyty. Trzymajcie kciuki!

Jusstin, Visenna, LillaMy, Rutelka, Blu, Beattkie, Ola_85, andzia821 lubią tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomozecie - jak dodac tutaj zdjęcie?

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti - kciuki zacisniete, powodzenia :)

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • daisy1984 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daryjka0807 wrote:
    Ja chodzę prywatnie i lekarz nie pytał w zasadzie czy chcę tylko że następnym razem zrobimy prenatalne i jak się uda to zajrzymy dziecku między nogi :D a mam 23lata w tym roku skończę 24.
    ja też za 2 tygodnie mam. bedzię 12tydz + 2dni :)
    a jak u was z cenami tych badań? ciekawa jestem czy to zależy od regionu czy od lekarza :P

Ja za wizytę prenatalną będę płacić tyle co normalnie za wizytę-150 PLN.

34bwrjjgqf41fm2g.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka, marti, kciuki zaciśnięte!Będzie wszystko super :)

mhsv3e5errgno08u.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa wrote:
    Na uporczywe wymioty ja dostałam tabletki atossa (na receptę) bez nich wymiotowałam cały czas i po wszystkim aż wylądowałam w szpitalu wiec jak wymioty są częste to lepiej iść do lekarza bo odwodnienie to nic dobrego
    Dzis mam wizyte mam nadzieje ze mi cos przepisze, poki co poratowalam sie kislem i nawet nie zawrocilam go przynajmniej moglam wziac leki ale czuje sie fatalnie :'(

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, nadrabiam bo wczorajszej nieobecności. Praca.......
    Gratuluję udanych wizyt, rosnących Maluszków :) i coraz lepszego samopoczucia :)
    Czytam dalej :)

andzia821 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Filipka urodziłam prawie 2 tygodnie po terminie tak więc wszystko jest możliwe ;)
    Miałam być Lipcówką a zostałam Sierpniówką :D
    Proszę o przepisanie Mnie :D
    Ja pierwszą cókę przenosiłam i urodzilam 2 tyg po terminie, a druga dla odmiany w 38 tygodniu ;)
    Teraz mam 3 terminy porodu... juz nie patrzę na to :) jeden wg OM, drugi wg ktoregoś tam USG u prywatnego gina i teraz trzeci wg USG u lekarza z NFZ bo bąbel trochę większy jest i wyszlo ze rodzę we wrzesniu :P

Witam Was kochane w piękny wiosenny dzień!! słońce grzeje aż miło! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 08:23

LillaMy, Rutelka, andzia821 lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Anulka ale masz przeboje z córą....jakbym czytała o mojej siostrze...

Właśnie jest n etapie godzenia sie z chlopakiem, ja zwariuje... nie nadążam...

Jeszcze nie mam najgorszych akcji - tak sobie myslę bo pewnie mogloby byc znacznie gorzej - choc lekko nie jest, to fakt :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    11+6. Ja uwazam, ze są minimalne szanse. Bardzo bym chciała juz wiedzieć, ale czytałam sporo artykułow na ten temat i wnioskuje, ze to jednak wczesnie i nie pewna jest taka ingormacja ;-)

Ja mam usg prenatalne za równy tydzień :) To będzie 12 + 0
    Nie nastawiam się na płeć, chociaż w poprzedniej ciąży właśnie podczas usg prenatalnego dowiedziałam się, że czekamy na syna.
    Myślę, że jeśli jest dobry sprzęt, doświadczony lekarz i maleństwo współpracuje to spokojnie płeć można określić.
    Co do samej formy badań, większość badania miałam przez brzuch ale chwilę też dopochwowo. Dr chciała wszystko dokładnie pomierzyć.
    Jednym słowem odliczam dni i cieszę się, że przyspieszyłam te badania o tydzień. Podczas Świąt będziemy spokojni (zakładamy, ze wyniki będą ok.....)
    Trzymam kciuki za wszystkie Mamy oczekujące badań w najbliższym czasie :)

andzia821 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Dzis mam wizyte mam nadzieje ze mi cos przepisze, poki co poratowalam sie kislem i nawet nie zawrocilam go przynajmniej moglam wziac leki ale czuje sie fatalnie :'(
    Zawsze mozna sprobowac tabletek p/mdłościom w ciąży (bez recepty) - Mamarin Mamma

Evelle lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • daisy1984 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja ze względu na skumulowane komplikacje miałam przyśpieszony poród, urodziłam w 36 tygodniu.

A prenatalne mam za miesiąc dopiero i chyba zwariuje do tego czasu :).

34bwrjjgqf41fm2g.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM ja tez czekam i odliczam... jadę w czwartek za tydzien :) to bedzie 12+6, zobaczymy co z płcią ;) nie ukrywam, ciekawośc mnie zżera :P mam 2 córki, ciekawa jestem czy bedzie tzecia dziewczynka czy moze tym razem synuś ;)

Rutelka lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Dziewczyny, ... Właśnie wróciłam ze szpitala..niestety Sama... Życzę Wam zdrówka i spokojnych kolejnych tygodni.
    Pozdrawiam Asia

Moje Maleństwo[*] (8tydz) ,Bardzo Cię kochamy :*<3 :(( :((

Tak to jest czytać z opóźnieniem.....
    Tu człowiek się cieszy z rosnących Maleństw, bijących serc, zbliżających się usg genetycznych...cały zarajany....a tu taki kamień...w ryj....

Asiu..współczuję. Okropnie mi przykro.
    Mam nadzieję, że jakoś się trzymasz........

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAISY pamietam jak mialam na suwaczku 6, potem 8 tygodni... wydawalo mi sie ze prenatalne będą za całe wieki... a to już.... ;) czas szybko leci... jeszcze 2 dni i zacznę 13 tydzien, szok... w zasadzie 1/3 za mną bedzie ;) no i drugi trymestr nareszcie :) U Ciebie tez czas szybciutko zleci, zobaczysz! nim sie obejrzysz będziesz jechala na prenatalne :)

Rutelka lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM ja ostatnio w przychodni - uradowana wlasnie na maxa bo akurat po wizycie - spotkalam kolezankę, która miesiąc temu, w 9 tygodniu dowiedziala sie ze dziecko zatrzymalo sie na etapie 6 tygodnia i ciąża obumarła...
    Bardzo niezreczne są takie sytuacje... z jednej strony radosc a za chwilę dostajesz gratulacje od kogos kto jest na świeżo po stracie... i jakos tak... ciężko :(

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie prenatalnych- niektóre z was pytały się jak wygląda- wrzucam zdjęcia mojego opisu. DO tego miałam sporo zdjęć usg i płytkę z całego badania, w tym 3d.

4fb2e0282350d085med.jpg

e26132ea79369eafmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 08:52

Rutelka, Limerikowo, andzia821, marti_88 lubią tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Pomozecie - jak dodac tutaj zdjęcie?

możesz skorzystać z portalu fotosik ;)
    Po otwarciu po prawej stronie masz zakładkę dodaj zdjęcie, wybierasz plik który byś chciała dodać, Jest pole Ograniczenia wiekowe musisz zaznaczyć którąś z opcji bez ograniczeń bądź 18+ , naciskasz zapisz zdjęcie , w Opcji Rodzaj kodów wybierasz Forum dyskusyjne i kopiujesz link który pojawi się nad zdjęciem z kodami URL ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 08:40

Jusstin, Rutelka lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ