Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Evelle wrote:Czesc dziewczyny, mam pytanie jak radzic sobie z wymiotami od wczoraj wszystko mi sie cofa nawet woda i herbata, krakersy i woda z imbirem tez a bardzo pomagaly mi na mdlosci wczewniej! jestem wypruta moze ktos zna jakis skuteczny trik
Pomocy!!!
Na uporczywe wymioty ja dostałam tabletki atossa (na receptę) bez nich wymiotowałam cały czas i po wszystkim aż wylądowałam w szpitalu wiec jak wymioty są częste to lepiej iść do lekarza bo odwodnienie to nic dobrego -
Daryjka0807 wrote:Ja chodzę prywatnie i lekarz nie pytał w zasadzie czy chcę tylko że następnym razem zrobimy prenatalne i jak się uda to zajrzymy dziecku między nogi
a mam 23lata w tym roku skończę 24.
ja też za 2 tygodnie mam. bedzię 12tydz + 2dni
a jak u was z cenami tych badań? ciekawa jestem czy to zależy od regionu czy od lekarza
Ja za wizytę prenatalną będę płacić tyle co normalnie za wizytę-150 PLN. -
Kasiowa wrote:Na uporczywe wymioty ja dostałam tabletki atossa (na receptę) bez nich wymiotowałam cały czas i po wszystkim aż wylądowałam w szpitalu wiec jak wymioty są częste to lepiej iść do lekarza bo odwodnienie to nic dobrego
-
LillaMy wrote:Filipka urodziłam prawie 2 tygodnie po terminie tak więc wszystko jest możliwe
Miałam być Lipcówką a zostałam Sierpniówką
Proszę o przepisanie Mnie
Teraz mam 3 terminy porodu... juz nie patrzę na tojeden wg OM, drugi wg ktoregoś tam USG u prywatnego gina i teraz trzeci wg USG u lekarza z NFZ bo bąbel trochę większy jest i wyszlo ze rodzę we wrzesniu
Witam Was kochane w piękny wiosenny dzień!! słońce grzeje aż miło!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 08:23
LillaMy, Rutelka, andzia821 lubią tę wiadomość
-
Iskierka33 wrote:Anulka ale masz przeboje z córą....jakbym czytała o mojej siostrze...
Właśnie jest n etapie godzenia sie z chlopakiem, ja zwariuje... nie nadążam...
Jeszcze nie mam najgorszych akcji - tak sobie myslę bo pewnie mogloby byc znacznie gorzej - choc lekko nie jest, to fakt
-
Beattkie wrote:11+6. Ja uwazam, ze są minimalne szanse. Bardzo bym chciała juz wiedzieć, ale czytałam sporo artykułow na ten temat i wnioskuje, ze to jednak wczesnie i nie pewna jest taka ingormacja
Ja mam usg prenatalne za równy tydzieńTo będzie 12 + 0
Nie nastawiam się na płeć, chociaż w poprzedniej ciąży właśnie podczas usg prenatalnego dowiedziałam się, że czekamy na syna.
Myślę, że jeśli jest dobry sprzęt, doświadczony lekarz i maleństwo współpracuje to spokojnie płeć można określić.
Co do samej formy badań, większość badania miałam przez brzuch ale chwilę też dopochwowo. Dr chciała wszystko dokładnie pomierzyć.
Jednym słowem odliczam dni i cieszę się, że przyspieszyłam te badania o tydzień. Podczas Świąt będziemy spokojni (zakładamy, ze wyniki będą ok.....)
Trzymam kciuki za wszystkie Mamy oczekujące badań w najbliższym czasie
andzia821 lubi tę wiadomość
-
Evelle wrote:Dzis mam wizyte mam nadzieje ze mi cos przepisze, poki co poratowalam sie kislem i nawet nie zawrocilam go przynajmniej moglam wziac leki ale czuje sie fatalnie :'(
Evelle lubi tę wiadomość
-
dkt.asia wrote:Dziewczyny, ... Właśnie wróciłam ze szpitala..niestety Sama... Życzę Wam zdrówka i spokojnych kolejnych tygodni.
Pozdrawiam Asia
Moje Maleństwo[*] (8tydz) ,Bardzo Cię kochamy :*(
(
Tak to jest czytać z opóźnieniem.....
Tu człowiek się cieszy z rosnących Maleństw, bijących serc, zbliżających się usg genetycznych...cały zarajany....a tu taki kamień...w ryj....
Asiu..współczuję. Okropnie mi przykro.
Mam nadzieję, że jakoś się trzymasz........
-
DAISY pamietam jak mialam na suwaczku 6, potem 8 tygodni... wydawalo mi sie ze prenatalne będą za całe wieki... a to już....
czas szybko leci... jeszcze 2 dni i zacznę 13 tydzien, szok... w zasadzie 1/3 za mną bedzie
no i drugi trymestr nareszcie
U Ciebie tez czas szybciutko zleci, zobaczysz! nim sie obejrzysz będziesz jechala na prenatalne
Rutelka lubi tę wiadomość
-
MMM ja ostatnio w przychodni - uradowana wlasnie na maxa bo akurat po wizycie - spotkalam kolezankę, która miesiąc temu, w 9 tygodniu dowiedziala sie ze dziecko zatrzymalo sie na etapie 6 tygodnia i ciąża obumarła...
Bardzo niezreczne są takie sytuacje... z jednej strony radosc a za chwilę dostajesz gratulacje od kogos kto jest na świeżo po stracie... i jakos tak... ciężko
-
Jusstin wrote:Pomozecie - jak dodac tutaj zdjęcie?
możesz skorzystać z portalu fotosik
Po otwarciu po prawej stronie masz zakładkę dodaj zdjęcie, wybierasz plik który byś chciała dodać, Jest pole Ograniczenia wiekowe musisz zaznaczyć którąś z opcji bez ograniczeń bądź 18+ , naciskasz zapisz zdjęcie , w Opcji Rodzaj kodów wybierasz Forum dyskusyjne i kopiujesz link który pojawi się nad zdjęciem z kodami URLWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 08:40
Jusstin, Rutelka lubią tę wiadomość