Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Beattkie wrote:A na prenatalnym tez daja Wydruk z dzieciatkiem i pokazuja maluszka?
Beattkie z reguły są takie badania prywatne, więc powinni dawaćja w pierwszej ciąży dostałam nawet dvd z nagraniem badania
i nawet trochę w 3d miałam pokazane
do tego byłam z męzem
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Beattkie wrote:A na prenatalnym tez daja Wydruk z dzieciatkiem i pokazuja maluszka?
Ja cała kopie wydruków z prenatalnych dostałam łącznie z przepływami itp. A zdjęć dostałam chyba z 10. Rączek nóżek stopek, w całości dzieciatka parę w różnych pozycjach. Pamiętam że byłam bardzo miłe zaskoczona ilością.
Dokładnie jak yez dostałam płytkę z całej wizyty i byl podgladany Dzidziuś w 3 d.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 20:04
-
midnight wrote:ZetZet cudne maluszki gratuluję, w PL też chyba mozna przerwać właśnie chyba do końca 13 tyg-stad taki max czas na usg prenatalne- ale o czym tu w ogóle mowa ? choćby nie wiem co to ja bym się chyba nie odważyła..
KAsia dzięki i mówisz że dawało to spokój ? to może się skuszę ..pogadam jeszcze z mężem
LillaMy gratuluję udanej wizyty i maluszka
Tak mi dawało wielki spokój. Byłam szczęśliwa i spokojna bardzo w wielu momentach że miałam dopler. ale każdy indywidualne na to patrzy.midnight, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Fajnie brzmia te prenatalne - lekarz tez mi dzisiaj mowil, ze mozna wtedy maluszki z kazdej strony obejrzec
Midnight - ja tez nie sadze, ze podjelabym jakiekolwiek radykalne kroki, ale zastanawialam sie po prostu, co z ta wiedza mozna dalej zrobic - jesli nie wszystko jest w porzadku... Ja w ogole nie biore takiej opcji pod uwage, moje maluszki sa zdrowe i basta, nie ma innej mozliwosci i nie zamierzam sobie niczego wkrecacWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 20:15
Blu, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ... Właśnie wróciłam ze szpitala..niestety Sama... Życzę Wam zdrówka i spokojnych kolejnych tygodni.
Pozdrawiam Asia
Moje Maleństwo[*] (8tydz) ,Bardzo Cię kochamy :*(
(
Beattkie, Limerikowo lubią tę wiadomość
[*] Nasze kochane Maleństwo [*] -
dkt.asia wrote:Dziewczyny, ... Właśnie wróciłam ze szpitala..niestety Sama... Życzę Wam zdrówka i spokojnych kolejnych tygodni.
Pozdrawiam Asia
(
Strasznie Mi przykro, Mam nadzieję że Szybko wrócisz do Nas!
-
Hej Kochane
Wiem ze malo pisze ale nie czuje sie najlepiej ostatnio
Gratuluję Wam udanych wizyt
Musze sie Wam pochwalić ze dzis mialam usg genetyczne (przez brzuch) i jestem mega szczesliwa bo NT wyszlo tylko 0,8mm Hurra jestem taka szczesliwa !!! Hurrrrrrra
Blu, Zetzet, midnight, Asia_08, Limerikowo, Rutelka, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
LillaMy, Zetzet piękne zdjęcia dzieciaczków, gratulacje!
Gratuluję tez wszystkich innych pozytywnych wizyt, zwłaszcza andzi821 super wyniku przezierności. Możesz już spać spokojnie
........
dkt.asia bardzo współczuję, wracaj szybko na fioletową stronę z silnym maluszkiem!
andzia821 lubi tę wiadomość
-
Dkt.asia tak mi przykro :* trzymaj sie tulę mocno :*
LillaMy wrote:Do 24tc można przerwać ciążę jeśli są wady genetyczne ..
Zetzet, ja robię prenatalne, bo mi ta wiedza dałaby to, że mogę się na to przygotować, w razie zespołu downa czy innego schorzenia można poczytac, zaiteresować sie tematem, jest czas zanim sie urodzi-na moją logikę , bo jak urodzi się i nagle okazuję się że dziecko jest chore, mogłabym doznać szoku czy coś a już na pewno byłabym nieprzygotowana. Takie moje zdanie ,bo ja z tych co lubią być przygotowani na każdą okazję
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnydkt.asia wrote:Dziewczyny, ... Właśnie wróciłam ze szpitala..niestety Sama... Życzę Wam zdrówka i spokojnych kolejnych tygodni.
Pozdrawiam Asia
(
Przepraszam, chciałam Kliknąc cytuj i dodatkowo poszło z przyciskiem "Lubie". Zycze duzo siły, nie poddawajcie się. Duzo zdrowka i milosci. -
anulka1978 wrote:W ciązy rozne sytuacje sie zdarzaja, mam kolezanke ktorej tarczyca wlasnie płatała figle, raz wychodzily wyniki złe, potem dobre..... trzeba powtórzyc po 2 tyg... zobaczyc co i jak, moze to chwilowa sytuacja?
pomaga mi sie nie stresowac ,bo gorzej slyszec jak od razu mam nadczynnosc ... Moze i okaze sie nadczynnosc ale przynajmniej dzis sie nie stresuje jeszcze
-
dkt.asia - współczuje i tulę mocno :* :*
A reszcie dziewczyn gratuluję dobrych wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 20:47
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
dkt.asia wrote:Dziewczyny, ... Właśnie wróciłam ze szpitala..niestety Sama... Życzę Wam zdrówka i spokojnych kolejnych tygodni.
Pozdrawiam Asia
(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 20:55
-
LillaMy wrote:Byłam dziś na wizycie, Termin porodu zmienił się na 28 Września ale mam nadzieję że nie wygonicie Mnie stąd
Dzidziuś idealnie się dziś ułożył można było Go dokładnie zmierzyć na lepszym sprzęcie
Termin Badań prenatalnych też musiałam zmienić, mam 25 marca
Ruchliwe dziecię strasznieMa ponad 5 cm
A oto Mój DzidziolUSG dziś już miałam przez brzuch , ale na każdej wizycie będzie sprawdzana szyjka ponieważ w Sierpniu rodziłam ..
Z gorszych wiadomości, lekkie przeziębienie Mnie dopadło ..
Kochana ogromne gratulacje!!!! ale duze juz nasze dzidziusieniech wszystkie rosna zdrowo!!
LillaMy lubi tę wiadomość