X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze tez prywatnie, a moj lekarz mowi ze jak sie nic nie dzieje na poczatku co 6 tygodni w7zyta, duza. Z 1 corka chodzolam do innej lekarkimi chodzilam co 3 tygodnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Hahaha, dobrrrryyyyy typ :) :) :) heh trzeba miec anielska cierpliwośc niekiedy co? ;)

Powiem tak: oj kur*a trzeba;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Dziewczyny a ja Wam zazdroszczę, że jesteście już po wizytach serduszkowych :) ja się boje, że coś może być nie tak... czwartek już bliziutko :)
    Mam tak samo, a Ty jak tak piszesz to juz całkiem nie mogę wytrzymać ;-) musi być dobrze, żeby nie wiem co.

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Wiem, wiem kochana.... ale ja tak nie potrafię... moj mąz owszem potrafi wywalic niepoukladane ciuchy za okno :P smieci wysypac z kosza na srodku pokoju.... a jakże :) ale ja nie umiem... ja za miękka jestem.... zawsze chce jak najlepiej... i dupa, podziekowanie mam jakie mam

Ale jak teraz nic nie zrobisz , to moze byc choć nie musi tylko gorzej ...
    Moja znajoma ma brata 10 lat młodszego , sytuacja bardzo podobna tylko chłopak , nauka be , pomoc w domu zapomnij , koledzy gry zioło bardzo na tak , matka sie zawzięła któregos dnia przestała płacić za internet odcięli , za tel odłączyli , zero gotówki , zero gotowania , podawania pod nos sprzątania i prania , nawet jak sie skończyły płatki śniadaniowe nie kupili nowych , chłopak rano szoku doznał ze jak to, nie ma na śniadanie płatków ...to mu ojciec powiedział ze sa w sklepie za rogiem jak ma ochotę niech zapiernicza kupic sobie ale złotówki na nie nie dostanie wiec szczena mu opadła jeszcze bardziej , i chłopakowi po jakimś czasie dupa zaczęła mięknąć i wprowadzają zasady funkcjonowania na nowo , natomiast to wymaga czasu , zaparcia i uzbrojenia sie w mocne nerwy . Pomysl jak przyjdzie maluszek ,
    taka dziewczyna powinna Ci juz pomoc w domu choć odrobine a raczej sie nie zanosi ... Ogólnie ciężka sprawa :/

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • Sunflower Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam wszystkie za komplementy- to ciało wypracowane, nie dane, żadne tam geny etc. I po urodzeniu trzeba będzie znów solidnie napracować nad sobą- co zresztą mnie nie przeraża bo lubię tak samo jak nasza Anulka:)
    Planuję wrócić znów do aktywności fizycznej po zakończeniu 1 trymestru- zobaczymy jak to wyjdzie i czy w ogóle będę mogła.
    Zresztą ja już przytyłam , a brzuszek wiem ,że będzie na końcu wielki- bo taka moja uroda i taki też miałam z córką;) Zresztą mi tam się podobają duże brzuszki;)
    Anulka - ja uważam, że jesteś super mamą, we wszystkim co robisz gdy w parze idą miłość i troska nawet jeśli teraz dojdą surowe nakazy (jak najbardziej popieram)to i tak wyjdzie jej to na dobre. Później Ci podziękuje.
    U mnie sytuacja była naprawdę ekstremalna- do tego stopnia ,że nie interesowało moich rodziców o której i w jakim stanie wracam. Sankcję finansowe mnie nie bolały, radziłam sobie jak umiałam często w głupi sposób i zawsze na faje i ciuchy miałam.
    Oczywiście,że musisz wymagać od niej- ona tego potrzebuje. Ode mnie nikt wtedy niczego nie wymagał- miałam wrażenie ,ze rodzice czekają tylko aż wyprowadzę się z domu i przestaną mnie oglądać. To naprawdę przykra sytuacja była. Ważne w tym wszystkim, żebyś zawsze powtarzała ,że nie jesteś jej wrogiem i ,że ją kochasz - to podstawa, nawet jak będzie trudno to będziesz mieć świadomość ,że zrobiłaś wszystko i dałaś jej wszystko. Szkoda,że jej ojciec tak mało się przykłada do wychowania i wszystko spada na Twe barki.

(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • daisy1984 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie, wizyty w poprzedniej ciąży miałam co 3-4 tygodnie. Z nfz nie pójdę bo mam takich lekarzy, że masakra. Dotknąć się nie dam bo boję się, że mnie uszkodzą.

34bwrjjgqf41fm2g.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUNFLOWER ojciec sie przyklada... finansowo... i mysli ze to wystarczy :/

Młoda pojechala do biblioteki pedagogicznej... zjadła... wygladala nawet jak czlowiek.... cholera cięzki wiek... nie nadąży czlowiek

Nie no ona nie odwala akcji typu fajki czy alkohol, kiedys miala e-papierosa ale na szczescie szybko jej przeszlo... najbardziej wkurza mnie to że jak zacznie gadac i nakreci sie za bardzo to chyba przestaje myslec i rzuca duzo niepotrzebnych słów... ja nie znajduje popracia tych słów w rzeczywistosci... ewidentnie mowi zeby mowic i zeby dokopać... przykre to :/

Brzuch, ciało.... bez pracy nie ma szans... ja tez nie odziedziczylam sylwetki... wiem ze czeka mnie ciezka praca po porodzie... kiedys nie wierzylam ze po 2 ciążach mozna wypracowac piękny brzuch... mozna... a skoro po 2 mozna to i po 3 też :P tego sie trzymam.... świetnie ze rodzimy w pazdzierniku.... do wiosny bedzie czas na powrot do formy ;)

Sunflower lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daisy1984 wrote:
    Ja chodzę prywatnie, wizyty w poprzedniej ciąży miałam co 3-4 tygodnie. Z nfz nie pójdę bo mam takich lekarzy, że masakra. Dotknąć się nie dam bo boję się, że mnie uszkodzą.
    A ja jestem mega zadowolona z tego na nfz, naprawdę... facet z pasją... w dodatku nie wylicza mi badań usg, robi zeby zrobic mi przyjemnosci i zebym mogla spokojnie spac... bez łaski i proszenia :) jestem mile zaskoczona :)

midnight lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • daisy1984 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka też chciałabym trafić na takiego lekarza z pasją. Ale no niestety, nie w moim mieście. Najbardziej szkoda, że wszystkie badania trzeba płacić. Nawet się ostatnio zastanawiałam, czy rodzinny bi mi nie mógł wypisywać skierowań.

34bwrjjgqf41fm2g.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dkt.asia dalej sie nie odzywała? Martwię sie :/

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Dziewczyny dkt.asia dalej sie nie odzywała? Martwię sie :/
    Też o niej myślę od rana. Dziś rano miała mieć pobraną betę ponownie w szpitalu..

Fertimedica Warszawa
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u Was też tak wczoraj sypał śnieg?
    Mi się zachciałoMaka i jechaliśmy o 21 domc driva.. fajniebyło wyjsc z domu w ogóle posiedziec na parkingu i zjesc niezdrowe jedzenie!!
    Albo zaczynam fisiowac albo mi cycki oklapły :(:(
    Rety tak daleko do wizyty - w kolejny piątek..
    Oby dobre serduszko usłyszec... w sensie szybko bijące

Fertimedica Warszawa
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daisy1984 wrote:
    Anulka też chciałabym trafić na takiego lekarza z pasją. Ale no niestety, nie w moim mieście. Najbardziej szkoda, że wszystkie badania trzeba płacić. Nawet się ostatnio zastanawiałam, czy rodzinny bi mi nie mógł wypisywać skierowań.
    Ja poszlam z negatywnym nastawieniem do tego z NFZ, wiedzialam o jego istnieniu, mialam negatywna opinie wyryta w głowie (opinie na "znany lekarz" byly takie sobie)
    Poszlam tylko po to zeby miec skierowania na badania krwi... po nic innego... a zaskoczył mnie facet niesamowicie :) i chodzę z przyjemnością ;)

DAISY moze warto pojsc zeby miec skierowania co? zawsze to cos... zwlaszcza Toxo, rożyczka, HIV, grupa krwi, tarczyca... krzywa po obciążeniu glukozą... te droższe.... zrobic pakiet i czesc... wiecej mozna nie isc... sama morfologia i mocz to juz grosze...

No właśnie co z DKT.ASIA ? dzisiaj miala byc beta po 48
    Mam nadzieję że wynik jest w porzadku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:30

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro juz sroda, po niej czwartek... i zostaje dokladnie tydzien do prenatalnych :) jeny, odliczam czas normalnie :) nie moge się doczekac az sobie pooglądam dzidziolka ;) to bedzie pierwsze badanie na ktorym będzie moja młodsza córa... i może starsza się zdecyduje? do tej pory mowila ze nie chce ale powod jest oczywisty... dzien bez chlopaka dniem straconym... a w obecnej sytuacji moze jednak pojedzie? liczylam na jej obecnosc... a dwa ze planowalam wspolny wypad na basen przy okazji, milo by bylo gdyby wybrała się z nami... w koncu...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Ja też miałam silny bol glowy!
    I do tego jeszcze musiałam jechać do klienta...wrociłam.. i się położyłam..
    A na ból glowy można coś brać?
    Ja sie tak boje czegokolwiem brac...jedynie z leków przyjmuje euthyrox i kwas foliowy :) A reszty unikam jak ognia..

Od bolu głowy też mogą być mdłości.

dziewczyny mam straszny ból kregosłupa, szczegolnie niższe pratie bliżej pośladków.
    Czy to ma jakiś związek z ciąza?
    Mam ten sam ból kręgosłupa. Szczególnie jak dłużej postoję lub trochę pochodzę.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Daryjka0807 Znajoma

Wysłany: 15 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybieracie sie na badania prenatalne tzn usg? Na ktory tydzień wam przypadnie? Badanie jest wykonywane przez brzuch czy dopochwowo jeszcze? I jaka jest szansa na zobaczenie płci i czy można wogole wierzyc jesli lekarz rozpozna czy to za wczas? Buziaki

oar83e3k96p602pj.png
    20150620580114.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daryjka0807 wrote:
    Dziewczyny wybieracie sie na badania prenatalne tzn usg? Na ktory tydzień wam przypadnie? Badanie jest wykonywane przez brzuch czy dopochwowo jeszcze? I jaka jest szansa na zobaczenie płci i czy można wogole wierzyc jesli lekarz rozpozna czy to za wczas? Buziaki
    Ja juz wczorajsze USg mialam przez brzuch (polowa 12 tygodnia)
    Prenatalne mam dokladnie w 12tyg i 6 dni czyli sam koniec 13 tygodnia
    Płeć? nie nastawiam się ;) wątpię zeby na tym etapie cokolwiek mozna bylo stwierdzic w tej kwestii ale zobaczymy...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1988 a jaki masz ten detektor? jaka firma itp ? ja się jeszcze zastanowię, ale jak coś to będe wiedziała jaki szukać :)

Dkt.Asia co u Ciebie? martwimy sie...

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Jutro juz sroda, po niej czwartek... i zostaje dokladnie tydzien do prenatalnych :) jeny, odliczam czas normalnie :) nie moge się doczekac az sobie pooglądam dzidziolka ;) to bedzie pierwsze badanie na ktorym będzie moja młodsza córa... i może starsza się zdecyduje? do tej pory mowila ze nie chce ale powod jest oczywisty... dzien bez chlopaka dniem straconym... a w obecnej sytuacji moze jednak pojedzie? liczylam na jej obecnosc... a dwa ze planowalam wspolny wypad na basen przy okazji, milo by bylo gdyby wybrała się z nami... w koncu...
    Ty odliczas do czwartku ja do piątku. Mamy podobnie :)

Fertimedica Warszawa
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daryjka0807 wrote:

Ja miałam z 2 ciazami ze mi powiedział że chłopak juz w 13tyg ;) i się sprawdziło natomiast o 3 synku dowiedziałam się w 17 tyg jakoś tak....;/
    Usg już jest przez brzuch;)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ