Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny,
zerknijcie na listę. Może o czymś/o kimś zapomniałam?
Lista jest zmodyfikowana dziś rano. Jeśli nie ma tam czegoś co powinno być już dawno, to bardzo proszę o przypomnienie.
Ja mam tylko prośbę. Nie miejmy już więcej Aniołkowych Mam. I tak jest o 7 za dużo.Blu, Visenna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRutelka wrote:Dziewczyny,
zerknijcie na listę. Może o czymś/o kimś zapomniałam?
Lista jest zmodyfikowana dziś rano. Jeśli nie ma tam czegoś co powinno być już dawno, to bardzo proszę o przypomnienie.
Ja mam tylko prośbę. Nie miejmy już więcej Aniołkowych Mam. I tak jest o 7 za dużo.pojutrze kończę 32 lata. Jestem z Wrocławia i termin mam 1.11
P.s liczę że nie muszę się stąd wynosićRutelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDla wizytujących dziś życzę powodzenia i trzyma kciuki :*
Dziś byłam oddać mocz do badania (kolejny raz) i spisałam sobie ceny badań, które mam do zrobienia. Jedyne 320zł..
Umówiłam się więc do gina w luxmedzie, bo mam pakiet z pracy. Może uda się i wypisze mi na to skierowania.
Czy któraś z Was prowadzi ciążę w luxmed?? Jakie badania kazano Wam zrobić??
Ja co prawda nie planuję prowadzić ciąży w luxmed. Ale pójdę, może uda się zrobić wyniki za darmo -
nick nieaktualnyanulka1978 wrote:MMM ja tez czekam i odliczam... jadę w czwartek za tydzien
to bedzie 12+6, zobaczymy co z płcią
nie ukrywam, ciekawośc mnie zżera
mam 2 córki, ciekawa jestem czy bedzie tzecia dziewczynka czy moze tym razem synuś
Anulka znalazłam w kilku artykułach coś takiego;-) Widzisz jakąś zależność?
Bo jak tak, to ja będę miała dziewczynkę;p
Ojcowie mający stresujące zawody częściej mają córki
Dzieje się tak prawdopodobnie dlatego, że wysokie stężenie hormonów stresu zakłóca równowagę hormonów płciowych -
Amc wrote:Dla wizytujących dziś życzę powodzenia i trzyma kciuki :*
Dziś byłam oddać mocz do badania (kolejny raz) i spisałam sobie ceny badań, które mam do zrobienia. Jedyne 320zł..
Umówiłam się więc do gina w luxmedzie, bo mam pakiet z pracy. Może uda się i wypisze mi na to skierowania.
Ja co prawda nie planuję prowadzić ciąży w luxmed. Ale pójdę, może uda się zrobić wyniki za darmo
Ja chodzę do luxmedu właśnie po to zeby mieć badania za darmo i jak narazie dostałam wszystkie które zlecił mi gin prywatny ale w poprzedniej ciąży rożnie to bywało i za cześć niestety musialm płacić bo w luxmedzie to słabe podejście maja -
Beattkie wrote:Anulka znalazłam w kilku artykułach coś takiego;-) Widzisz jakąś zależność?
Bo jak tak, to ja będę miała dziewczynkę;p
Ojcowie mający stresujące zawody częściej mają córki
Dzieje się tak prawdopodobnie dlatego, że wysokie stężenie hormonów stresu zakłóca równowagę hormonów płciowych
Mój Mąż jest Górnikiem a mamy Syna -
LillaMy wrote:Wczorajsze USG wszystko zweryfikowało, z terminu 8 październik wskoczyło na 28 wrzesień . CRL wynosi 51 mm
Mi też termin z usg wypada na koniec września ale poczekam do usg genetycznego i wtedy ewentualnie poproszę Rutelkę o zmianę
Myślę, że jak Małe wczoraj miało 51 mm to spokojnie usg genetyczne masz w dobrym terminie.
-
nick nieaktualnyAmc wrote:Dla wizytujących dziś życzę powodzenia i trzyma kciuki :*
Ja co prawda nie planuję prowadzić ciąży w luxmed. Ale pójdę, może uda się zrobić wyniki za darmo
Ja prowadzę w LUXMEDZIE i dostałam informator o ciąży do kiedy jakie badania trzeba zrobićale nie mam go w pracy. Jak chcesz to mogę zeskanować i wysłać. Ja w pakiecie z pracy mam prowadzenie całej ciąży bez kosztowo. Wszystkie badania również bezpłatne. na usg prenatalne umówiłam się tylko prywatnie, bo sprzęt luxmed ma gorszy.
-
MMM2016 wrote:Mi też termin z usg wypada na koniec września ale poczekam do usg genetycznego i wtedy ewentualnie poproszę Rutelkę o zmianę
Myślę, że jak Małe wczoraj miało 51 mm to spokojnie usg genetyczne masz w dobrym terminie.
My będziemy trzymać się września bo z @ termin mam na 23 wrzesień.
W tym drugim gabinecie ma świetny sprzęt więc wszystko dokładnie wyliczyło a tam gdzie przyjmuje beznadziejny strasznie
Z Filipkiem też miałam rozbieżność kilka dni od @ do USG . -
Dk Asia i Inaa- kurcze strasznie współczuje, nic więcej nie dodam, bo wiem, że nie ma takich słów, które koiłyby:(
Dużo bardzo aniołkowych mam:( Oby już żadnej z nas to nie spotkało:(
Ja mam dziś USG genetyczne, dość wcześnie wiem, dlatego mam zarezerwowany drugi termin na Wielki Czwartek po naszym powrocie.
Już prawie spakowana ale i tak dziś mam dużo na głowie.
Miłego dnia dziewczyny, postaram się dać znać wieczorem czy badanie się udało.
(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
29.06.12 mój 1 cud
16.09.2016 mój 2 cud -
nick nieaktualnyBeattkie wrote:Ja prowadzę w LUXMEDZIE i dostałam informator o ciąży do kiedy jakie badania trzeba zrobić
ale nie mam go w pracy. Jak chcesz to mogę zeskanować i wysłać. Ja w pakiecie z pracy mam prowadzenie całej ciąży bez kosztowo. Wszystkie badania również bezpłatne. na usg prenatalne umówiłam się tylko prywatnie, bo sprzęt luxmed ma gorszy.
-
Sunflower wrote:Dk Asia i Inaa- kurcze strasznie współczuje, nic więcej nie dodam, bo wiem, że nie ma takich słów, które koiłyby:(
Dużo bardzo aniołkowych mam:( Oby już żadnej z nas to nie spotkało:(
Ja mam dziś USG genetyczne, dość wcześnie wiem, dlatego mam zarezerwowany drugi termin na Wielki Czwartek po naszym powrocie.
Już prawie spakowana ale i tak dziś mam dużo na głowie.
Miłego dnia dziewczyny, postaram się dać znać wieczorem czy badanie się udało.
Trzymam mocno kciuki
Chyba minimalna wielkość Maleństwa do usg gen. to ok 4,5 cm, więc myślę, ze będzie ok i uda sie wszystko pomierzyć
-
nick nieaktualnyLillaMy wrote:Mój Mąż jest Górnikiem a mamy Syna
No tak tylko chodzi o to, że Twój mąż musi wykazywać skłonności do odczuwania przewlekłego stresu, albo odczuwać ciągłe napięcie w swoim wnętrzu.
Mój tata kiedyś chodził po wysokich rusztowaniach, spadł w pracy i powiedział, że się nie boi i nie widzi powodu, żeby czuć strach;-)