X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    zerknijcie na listę. Może o czymś/o kimś zapomniałam?
    Lista jest zmodyfikowana dziś rano. Jeśli nie ma tam czegoś co powinno być już dawno, to bardzo proszę o przypomnienie. :)

Ja mam tylko prośbę. Nie miejmy już więcej Aniołkowych Mam. I tak jest o 7 za dużo.

Blu, Visenna lubią tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Wiem Wiem , u Mnie to i tak będzie 13+2 no ale wcześniejsze terminy już zaklepane ..

Miałam na myśli, ze dobrze zrobiłaś przyspieszając wizytę. 13 + 2 jest w normie.
    Jaką wielkość miał maluch na ostatnim usg?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti trzymam kciuki za wizytę.

Inaa bardzo mi przykro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Dziewczyny,
    zerknijcie na listę. Może o czymś/o kimś zapomniałam?
    Lista jest zmodyfikowana dziś rano. Jeśli nie ma tam czegoś co powinno być już dawno, to bardzo proszę o przypomnienie. :)

Ja mam tylko prośbę. Nie miejmy już więcej Aniołkowych Mam. I tak jest o 7 za dużo.
    Mnie możesz zaktualizować :) pojutrze kończę 32 lata. Jestem z Wrocławia i termin mam 1.11
    P.s liczę że nie muszę się stąd wynosić :P

Rutelka lubi tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dkt.asia wrote:
    Dziewczyny, ... Właśnie wróciłam ze szpitala..niestety Sama... Życzę Wam zdrówka i spokojnych kolejnych tygodni.
    Pozdrawiam Asia

Moje Maleństwo[*] (8tydz) ,Bardzo Cię kochamy :*<3 :(( :((
    Strasznie Mi przykro Sciskam mocno :(

km5s8ribs34fnes6.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Miałam na myśli, ze dobrze zrobiłaś przyspieszając wizytę. 13 + 2 jest w normie.
    Jaką wielkość miał maluch na ostatnim usg?

Wczorajsze USG wszystko zweryfikowało, z terminu 8 październik wskoczyło na 28 wrzesień . CRL wynosi 51 mm

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Iskierka trzymam kciuki z awiztyę :)

MArti również trzymam kciuki !

Inaa tak strasznie mi przykro :* tulę :*

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wizytujących dziś życzę powodzenia i trzyma kciuki :*
    Dziś byłam oddać mocz do badania (kolejny raz) i spisałam sobie ceny badań, które mam do zrobienia. Jedyne 320zł..
    Umówiłam się więc do gina w luxmedzie, bo mam pakiet z pracy. Może uda się i wypisze mi na to skierowania.
    Czy któraś z Was prowadzi ciążę w luxmed?? Jakie badania kazano Wam zrobić??
    Ja co prawda nie planuję prowadzić ciąży w luxmed. Ale pójdę, może uda się zrobić wyniki za darmo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    MMM ja tez czekam i odliczam... jadę w czwartek za tydzien :) to bedzie 12+6, zobaczymy co z płcią ;) nie ukrywam, ciekawośc mnie zżera :P mam 2 córki, ciekawa jestem czy bedzie tzecia dziewczynka czy moze tym razem synuś ;)

Anulka znalazłam w kilku artykułach coś takiego;-) Widzisz jakąś zależność?;-)

Bo jak tak, to ja będę miała dziewczynkę;p

Ojcowie mający stresujące zawody częściej mają córki

Dzieje się tak prawdopodobnie dlatego, że wysokie stężenie hormonów stresu zakłóca równowagę hormonów płciowych

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Dziś byłam oddać mocz do badania (kolejny raz) i spisałam sobie ceny badań, które mam do zrobienia. Jedyne 320zł..
    Umówiłam się więc do gina w luxmedzie, bo mam pakiet z pracy. Może uda się i wypisze mi na to skierowania.
    Ja co prawda nie planuję prowadzić ciąży w luxmed. Ale pójdę, może uda się zrobić wyniki za darmo ;)

Ja chodzę do luxmedu właśnie po to zeby mieć badania za darmo i jak narazie dostałam wszystkie które zlecił mi gin prywatny ale w poprzedniej ciąży rożnie to bywało i za cześć niestety musialm płacić bo w luxmedzie to słabe podejście maja

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Anulka znalazłam w kilku artykułach coś takiego;-) Widzisz jakąś zależność?;-)

Bo jak tak, to ja będę miała dziewczynkę;p

Ojcowie mający stresujące zawody częściej mają córki

Dzieje się tak prawdopodobnie dlatego, że wysokie stężenie hormonów stresu zakłóca równowagę hormonów płciowych

Mój Mąż jest Górnikiem a mamy Syna ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Wczorajsze USG wszystko zweryfikowało, z terminu 8 październik wskoczyło na 28 wrzesień . CRL wynosi 51 mm

Mi też termin z usg wypada na koniec września ale poczekam do usg genetycznego i wtedy ewentualnie poproszę Rutelkę o zmianę :)
    Myślę, że jak Małe wczoraj miało 51 mm to spokojnie usg genetyczne masz w dobrym terminie.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:

Ja prowadzę w LUXMEDZIE i dostałam informator o ciąży do kiedy jakie badania trzeba zrobić;-) ale nie mam go w pracy. Jak chcesz to mogę zeskanować i wysłać. Ja w pakiecie z pracy mam prowadzenie całej ciąży bez kosztowo. Wszystkie badania również bezpłatne. na usg prenatalne umówiłam się tylko prywatnie, bo sprzęt luxmed ma gorszy.

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Mi też termin z usg wypada na koniec września ale poczekam do usg genetycznego i wtedy ewentualnie poproszę Rutelkę o zmianę :)
    Myślę, że jak Małe wczoraj miało 51 mm to spokojnie usg genetyczne masz w dobrym terminie.

My będziemy trzymać się września bo z @ termin mam na 23 wrzesień.

W tym drugim gabinecie ma świetny sprzęt więc wszystko dokładnie wyliczyło a tam gdzie przyjmuje beznadziejny strasznie :)

Z Filipkiem też miałam rozbieżność kilka dni od @ do USG .

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Sunflower Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dk Asia i Inaa- kurcze strasznie współczuje, nic więcej nie dodam, bo wiem, że nie ma takich słów, które koiłyby:(
    Dużo bardzo aniołkowych mam:( Oby już żadnej z nas to nie spotkało:(
    Ja mam dziś USG genetyczne, dość wcześnie wiem, dlatego mam zarezerwowany drugi termin na Wielki Czwartek po naszym powrocie.
    Już prawie spakowana ale i tak dziś mam dużo na głowie.
    Miłego dnia dziewczyny, postaram się dać znać wieczorem czy badanie się udało.

(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja prowadzę w LUXMEDZIE i dostałam informator o ciąży do kiedy jakie badania trzeba zrobić;-) ale nie mam go w pracy. Jak chcesz to mogę zeskanować i wysłać. Ja w pakiecie z pracy mam prowadzenie całej ciąży bez kosztowo. Wszystkie badania również bezpłatne. na usg prenatalne umówiłam się tylko prywatnie, bo sprzęt luxmed ma gorszy.
    Ooo to byłoby super, poproszę ;)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower wrote:
    Dk Asia i Inaa- kurcze strasznie współczuje, nic więcej nie dodam, bo wiem, że nie ma takich słów, które koiłyby:(
    Dużo bardzo aniołkowych mam:( Oby już żadnej z nas to nie spotkało:(
    Ja mam dziś USG genetyczne, dość wcześnie wiem, dlatego mam zarezerwowany drugi termin na Wielki Czwartek po naszym powrocie.
    Już prawie spakowana ale i tak dziś mam dużo na głowie.
    Miłego dnia dziewczyny, postaram się dać znać wieczorem czy badanie się udało.

Trzymam mocno kciuki :)
    Chyba minimalna wielkość Maleństwa do usg gen. to ok 4,5 cm, więc myślę, ze będzie ok i uda sie wszystko pomierzyć :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:

No tak tylko chodzi o to, że Twój mąż musi wykazywać skłonności do odczuwania przewlekłego stresu, albo odczuwać ciągłe napięcie w swoim wnętrzu.
    Mój tata kiedyś chodził po wysokich rusztowaniach, spadł w pracy i powiedział, że się nie boi i nie widzi powodu, żeby czuć strach;-)

• daisy1984 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Mój też a mamy córkę :

34bwrjjgqf41fm2g.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według Mnie wszystko zależne jest od Genów ;)
    Ze strony męża są tylko dwie dziewczynki i pięciu chłopców a z mojej strony dwie dziewczynki i trzech chłopców .
    Więc męskie geny przeważają :D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ