X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, moze mi przejdzie, ja juz 6 lat tak mieszkam i niby wiesz sie przyzwyczilam a jednak gdzies to wszystko we mnie siedzi i frustruje mnie od srodka :( ale piekne zdjecia dodalas, jaki duzy brzuszek juz masz :) ja tez tyle samo praktycznie w ciazy jestem i tylko dol brzucha mi "wypchalo" :D a juz wizyty nie moge sie doczekac bo mam dopierooooo 31.03 czyli jakmdla mnie to bardzo dlugo ; (

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam brzuchol konkretny juz... no ale nie jestem zaskoczona, trzecia ciąża :) ciesze sie ze waga nie skoczyla jeszcze :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to 2 szczescia juz masz :) moja ciaza 2 , corcie 4 letnia mam :) w jakim wieku masz dzieci ;) ?

• Zetzet Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, Asia - wspolczuje, trzymajcie sie dziewczyny...

Marti - gratuluje wizyty! Sunflower, Iskierka - powodzenia dzisiaj :)

Ja sie witam w 11 tygodniu :) Alez ten czas leci! Dzis sprobuje sie umowic na prenatalne, mam nadzieje, ze znajde miejsce. Ile mniej wiecej czasu trwa to badanie?

U mnie tez slonce, az chce sie zyc <3

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ooo to 2 szczescia juz masz :) moja ciaza 2 , corcie 4 letnia mam :) w jakim wieku masz dzieci ;) ?
    17 i 10 lat :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem wam, że mi dzisiaj pierwszy raz troszkę ciasnawo w spodniach, inna sprawa, że mam na sobie takie mocno dopasowane i niekoniecznie elastyczne. No czuję się taka spuchnięta od rana, a nie dopiero wieczorem! Najgorsze jest to, że mam podejrzenie, że nie bez znaczenia zaczynają być mówiąc wprost 'problemy z kupą'. To moja życiowa zmora, a w pierwszej ciąży pamiętam, że zdarzało mi się rzadziej niż raz w tygodniu... Pisałyście coś o specyfiku dozwolonym w ciąży na zaparcia, przypomnicie nazwę?

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Evvelina Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez mam gorszy dzień. Rano jak spałam mój pies (13kg ) skoczył mi na brzuch, tak znienacka, nigdy tego nie robił. Strasznie sie zestresowałam. Przeczytałam cały internet i w sumie piszą że na tym etapie dziecko pływa bezpieczne. Boli mnie lewy jajnik i nie wiem czy od tego skoku czy tak zwyczajnie, wczoraj bolał mnie prawy. Dobrze że mam jutro wizytę, zajrzę do Bąbelka. Macica nie boli , plamień tez nie mam.

152303cb02.png
    Bijące serduszko 07.03. <3
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKKAAARRR ja nie pamietam tego specyfiku (lactuloza moze? nie wiem) ale zeby sie uchronic przed tymi problemami codziennie rano jem musli i jogurt naturalny.... dobrze wplywa tez owsianka... regularnie jedzona oczywiscie :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVVELINS ja tez sie boje takich akcji... nie dziwię się, że się zestresowałas... dobrze ze nie ma plamien itp , jutro wizyta wiec się uspokoisz <3 na pewno nic sie nie stalo, dzidzia jest chroniona przez powloki brzuszne przeciez

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi moja cora tak przywalila tydzien temu, lezalam na boku a ona chciala usiasc obok mnie wziela zaach jak mi przysadzila w brzuch to az poty mnie oblaly, tak sie wkurzylam na nia ze szok, ale na szczescie nic sie nie wydarzylo zadnych plamien bolow ani nic, teraz bardziej uwazam jak sie zbliza do mnie ta szalona 4 latka ;)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    KKKAAARRR ja nie pamietam tego specyfiku (lactuloza moze? nie wiem) ale zeby sie uchronic przed tymi problemami codziennie rano jem musli i jogurt naturalny.... dobrze wplywa tez owsianka... regularnie jedzona oczywiscie :)
    Ja już w życiu wszystko przerabiałam, śliwki suszone na czczo, jogurt z musli jem w zasadzie codziennie bo lubie, dieta bogata w blonnik (lubie ziarenka wszelkie wiec traktuje je jak chipsy), no może trochę za mało piję, ale jak próbowałam więcej to nie widziałam jakichś spektakularnych efektów. Chyba to co mi najbardziej pomaga to ruch, ale teraz na ten mam ograniczenia.. Strasznie żałuję, bo niestety nie można w ciąży zwiększać wysiłku, a ja przez historię poprzedniej ciąży od blisko roku w zasadzie nie robię nic, no może poza długimi spacerami, ale na te jeszcze troszkę dla mnie za zimno.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zaparcia wlasnie pomaga duza ilosc wody nie gazowanej, wypije ze 2 szklanki na razi zaraz mi to dziala na wyproznianie

• Daryjka0807 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nadrabiałam wasze wpisy w zasadzie od poczatku i siedzi mi w glowie zupa ogórkowa! :) zaraz lece do sklepu zeby ja przygotowac :)

Na śląsku wczoraj śnieg dzisiaj pieknie swieci slonko :) az chce sie wyjsc z domu.

Gratuluje udanych wizyt. To naprawde piekne uczucie zobaczyc pikajace serduszko i machajace rece i nozki :) zwlaszcza przy pierwszej ciazy. Juz sie nie umie doczekac kolejnej wizyty jak zobacze moją kruszynke :)

oar83e3k96p602pj.png
    20150620580114.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mi na zaparcia wlasnie pomaga duza ilosc wody nie gazowanej, wypije ze 2 szklanki na razi zaraz mi to dziala na wyproznianie
    Aaaaa, byłoby cudownie gdyby moje jelita też były takie posłuszne :)

Przeczytałam o laktulozie, jest w ciązy ok, ale od 4 miesiąca. Na razie tragedii nie ma jeszcze, ale nazwe sprobuje zapamiętać "na potem"

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Dla wizytujących dziś życzę powodzenia i trzyma kciuki :*
    Dziś byłam oddać mocz do badania (kolejny raz) i spisałam sobie ceny badań, które mam do zrobienia. Jedyne 320zł..
    Umówiłam się więc do gina w luxmedzie, bo mam pakiet z pracy. Może uda się i wypisze mi na to skierowania.
    Czy któraś z Was prowadzi ciążę w luxmed?? Jakie badania kazano Wam zrobić??
    Ja co prawda nie planuję prowadzić ciąży w luxmed. Ale pójdę, może uda się zrobić wyniki za darmo ;)

Ja mam ubezpieczenie enelmed z pracy. Chodzę tam do zwykłego internisty i on mi bez problemu daje skierowanie. Ide do niego tylko z listą i juz. Wszystko za darmo ;)

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    Od jakiegos czasu moj kot zmienil swojego pana, ze mnie jego uwaga przeskoczyla na meza. On go nie karmi, nie zajmuje sie nim, wiadomo glaszcze, czasem sie pobawi, ale ja poswiecam mu wiecej uwagi a kot ostatnio mnie totalnie olewa, do meza przymila sie , ode mnie ucieka...Czyzby czul konkurencje w brzuszku :P?

Ibiza u mnie jest to samo! Stefan omija mnie szerokim łukiem a zawsze jest przytyłas z niego. Teraz można powiedzieć, ze czuje do mnie obrzydzenie. Za to czarna non stop ciśnie sie na kolana. Zupełnie sie im charaktery pozmieniały. Mysle ze cos czuja podświadomie.

Ibiza lubi tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koty mają świetna intuicję... wyczuwają choroby, myslę że ciążę również ;)
    W niedziele siedzielismy chwilę na leżakach w ogrodzie... Franciszek wskoczył mi na kolana, ale po chwili przeniósł się do mojego męża... i to samo było z kotką Lill ;) wskoczyla i raz dwa obrala kierunek "drugi leżak" :) cos jest na rzeczy

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne te historie ze zwierzakami moj pies w zasadzie suczka boxer od kiedy jestem w ciazy jest bardzo natarczywa i agresywna do mnie az sie boje mymy ja juz 7 lat, jak maz wraca z pracy to kladzie mu sie podnogi potulnie i wlepia te swoje czarne slepia jakby nigdy nic a zawsze ze mna trzymala latem razem lezymy na lezaku a teraz jak siade na chwile na sloncu to mnie wywalic chce malpa jedna i obszekuje mnie aby :'(

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie nie mam zadnych zwierzat to problemu takiego nie mam :) ogolnie mam dziecko 4 letnio ktore to biedne zwierze by zameczylo , traz bedzie drugi bobas to jak dzieciaczki troche wyrosna to pomyslimy o piesku :D kotow nie lubiem, bo one lubia sie zalatwiac w domu i drapac kanapy, chyba bym goraczki dostala jak by ki kot skakal po stole czy blatach masakra :) podziwiam tych co maja cierpliwosc do kotow :)

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w południe.
    Ja dzisiaj z córką latalam po ogrodniczych i szalalysmy. Kupiliśmy multum prymulek hiacyntow, zonkile, piękne bratki. Udało mi się posadzić tylko w donicy z przodu domu a wieczorem cała reszta. czuje wiosnę. Jest u nas pięknie i słonecznie.
    Mdli mnie dzisiaj ale tragedii nie ma więc cały poranek byłyśmy na świeżym powietrzu. Teraz mam chwilę wytchnienia bo Mała spi.

Bardzo mi przykro i zawsze to wpływa na moje wewnętrzne samopoczucie jak czytam wiadomości tak przykre o inaa. Trzymam kciuki aby było wszystko dobrze. Powodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 13:02

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ