Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzieki, moze mi przejdzie, ja juz 6 lat tak mieszkam i niby wiesz sie przyzwyczilam a jednak gdzies to wszystko we mnie siedzi i frustruje mnie od srodka
ale piekne zdjecia dodalas, jaki duzy brzuszek juz masz
ja tez tyle samo praktycznie w ciazy jestem i tylko dol brzucha mi "wypchalo"
a juz wizyty nie moge sie doczekac bo mam dopierooooo 31.03 czyli jakmdla mnie to bardzo dlugo ; (
-
nick nieaktualny
-
Inaa, Asia - wspolczuje, trzymajcie sie dziewczyny...
Marti - gratuluje wizyty! Sunflower, Iskierka - powodzenia dzisiaj
Ja sie witam w 11 tygodniuAlez ten czas leci! Dzis sprobuje sie umowic na prenatalne, mam nadzieje, ze znajde miejsce. Ile mniej wiecej czasu trwa to badanie?
U mnie tez slonce, az chce sie zyc -
A powiem wam, że mi dzisiaj pierwszy raz troszkę ciasnawo w spodniach, inna sprawa, że mam na sobie takie mocno dopasowane i niekoniecznie elastyczne. No czuję się taka spuchnięta od rana, a nie dopiero wieczorem! Najgorsze jest to, że mam podejrzenie, że nie bez znaczenia zaczynają być mówiąc wprost 'problemy z kupą'. To moja życiowa zmora, a w pierwszej ciąży pamiętam, że zdarzało mi się rzadziej niż raz w tygodniu... Pisałyście coś o specyfiku dozwolonym w ciąży na zaparcia, przypomnicie nazwę?
-
Ja dzisiaj tez mam gorszy dzień. Rano jak spałam mój pies (13kg ) skoczył mi na brzuch, tak znienacka, nigdy tego nie robił. Strasznie sie zestresowałam. Przeczytałam cały internet i w sumie piszą że na tym etapie dziecko pływa bezpieczne. Boli mnie lewy jajnik i nie wiem czy od tego skoku czy tak zwyczajnie, wczoraj bolał mnie prawy. Dobrze że mam jutro wizytę, zajrzę do Bąbelka. Macica nie boli , plamień tez nie mam.
-
nick nieaktualnyTo mi moja cora tak przywalila tydzien temu, lezalam na boku a ona chciala usiasc obok mnie wziela zaach jak mi przysadzila w brzuch to az poty mnie oblaly, tak sie wkurzylam na nia ze szok, ale na szczescie nic sie nie wydarzylo zadnych plamien bolow ani nic, teraz bardziej uwazam jak sie zbliza do mnie ta szalona 4 latka
-
anulka1978 wrote:KKKAAARRR ja nie pamietam tego specyfiku (lactuloza moze? nie wiem) ale zeby sie uchronic przed tymi problemami codziennie rano jem musli i jogurt naturalny.... dobrze wplywa tez owsianka... regularnie jedzona oczywiscie
-
nick nieaktualny
-
Ja wczoraj nadrabiałam wasze wpisy w zasadzie od poczatku i siedzi mi w glowie zupa ogórkowa!
zaraz lece do sklepu zeby ja przygotowac
Na śląsku wczoraj śnieg dzisiaj pieknie swieci slonkoaz chce sie wyjsc z domu.
Gratuluje udanych wizyt. To naprawde piekne uczucie zobaczyc pikajace serduszko i machajace rece i nozkizwlaszcza przy pierwszej ciazy. Juz sie nie umie doczekac kolejnej wizyty jak zobacze moją kruszynke
-
sarcia123 wrote:Mi na zaparcia wlasnie pomaga duza ilosc wody nie gazowanej, wypije ze 2 szklanki na razi zaraz mi to dziala na wyproznianie
Przeczytałam o laktulozie, jest w ciązy ok, ale od 4 miesiąca. Na razie tragedii nie ma jeszcze, ale nazwe sprobuje zapamiętać "na potem" -
Amc wrote:Dla wizytujących dziś życzę powodzenia i trzyma kciuki :*
Dziś byłam oddać mocz do badania (kolejny raz) i spisałam sobie ceny badań, które mam do zrobienia. Jedyne 320zł..
Umówiłam się więc do gina w luxmedzie, bo mam pakiet z pracy. Może uda się i wypisze mi na to skierowania.
Czy któraś z Was prowadzi ciążę w luxmed?? Jakie badania kazano Wam zrobić??
Ja co prawda nie planuję prowadzić ciąży w luxmed. Ale pójdę, może uda się zrobić wyniki za darmo
Ja mam ubezpieczenie enelmed z pracy. Chodzę tam do zwykłego internisty i on mi bez problemu daje skierowanie. Ide do niego tylko z listą i juz. Wszystko za darmo -
Ibiza wrote:Od jakiegos czasu moj kot zmienil swojego pana, ze mnie jego uwaga przeskoczyla na meza. On go nie karmi, nie zajmuje sie nim, wiadomo glaszcze, czasem sie pobawi, ale ja poswiecam mu wiecej uwagi a kot ostatnio mnie totalnie olewa, do meza przymila sie , ode mnie ucieka...Czyzby czul konkurencje w brzuszku
?
Ibiza u mnie jest to samo! Stefan omija mnie szerokim łukiem a zawsze jest przytyłas z niego. Teraz można powiedzieć, ze czuje do mnie obrzydzenie. Za to czarna non stop ciśnie sie na kolana. Zupełnie sie im charaktery pozmieniały. Mysle ze cos czuja podświadomie.Ibiza lubi tę wiadomość
-
Koty mają świetna intuicję... wyczuwają choroby, myslę że ciążę również
W niedziele siedzielismy chwilę na leżakach w ogrodzie... Franciszek wskoczył mi na kolana, ale po chwili przeniósł się do mojego męża... i to samo było z kotką Lillwskoczyla i raz dwa obrala kierunek "drugi leżak"
cos jest na rzeczy
-
Dziwne te historie ze zwierzakami moj pies w zasadzie suczka boxer od kiedy jestem w ciazy jest bardzo natarczywa i agresywna do mnie az sie boje mymy ja juz 7 lat, jak maz wraca z pracy to kladzie mu sie podnogi potulnie i wlepia te swoje czarne slepia jakby nigdy nic a zawsze ze mna trzymala latem razem lezymy na lezaku a teraz jak siade na chwile na sloncu to mnie wywalic chce malpa jedna i obszekuje mnie aby :'(
-
nick nieaktualnyJa na szczescie nie mam zadnych zwierzat to problemu takiego nie mam
ogolnie mam dziecko 4 letnio ktore to biedne zwierze by zameczylo , traz bedzie drugi bobas to jak dzieciaczki troche wyrosna to pomyslimy o piesku
kotow nie lubiem, bo one lubia sie zalatwiac w domu i drapac kanapy, chyba bym goraczki dostala jak by ki kot skakal po stole czy blatach masakra
podziwiam tych co maja cierpliwosc do kotow
-
Witam się i ja w południe.
Ja dzisiaj z córką latalam po ogrodniczych i szalalysmy. Kupiliśmy multum prymulek hiacyntow, zonkile, piękne bratki. Udało mi się posadzić tylko w donicy z przodu domu a wieczorem cała reszta. czuje wiosnę. Jest u nas pięknie i słonecznie.
Mdli mnie dzisiaj ale tragedii nie ma więc cały poranek byłyśmy na świeżym powietrzu. Teraz mam chwilę wytchnienia bo Mała spi.
Bardzo mi przykro i zawsze to wpływa na moje wewnętrzne samopoczucie jak czytam wiadomości tak przykre o inaa. Trzymam kciuki aby było wszystko dobrze. Powodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 13:02