Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
inaa - właśnie myślałam o Tobie, spojrzałam na zegarek, nacisnęłam F5 i jesteś
Super, że byłaś i masz konkretne informacje. Bierz euth. i regularnie badaj TSH i ft4. Trzymam kciuki:)
ps. pewnie wiesz, ale napiszę - euthyrox bierz na czczo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:43
-
O kurde, ja swojego brzucha nie wstawię, bo już wyglądam jak w 6 m-cu, szczególnie pod wieczór. Mi też grozi cukrzyca ciążowa, choć na razie cukier w normie (84)..
Ja mam ogólnie okropny brzuch po ciąży, skóra.wisząca. rozstępy - dokładnie tak jak.moja mama ma a.w.ciąży przytylam 15kilo. Jest jeden.plus - nowych rozstępów nie będzie, bo już nie ma na mię.miejsca haha
Ogolniee będę starała się przytyć max 6-7kilo w tej.ciąży. Mogłabym czyjeś mdłości przygarnac,.która się podzieli? Bo u mnie tylko wzdęcia...Anoolka, Ibiza lubią tę wiadomość
-
Uff, w końcu Was nadrobiłam! Witam się na nowym wątku! Rutelko, super, że podjęłaś się jego prowadzenia
U mnie od wczoraj mdłości gorsze niż wcześniej i zdecydowanie popołudniowe, ale jak dotąd co najwyżej z odbijaniem, spotkania z muszlą na razie brak i wcale mi się nie spieszy do niego
Ja muszę grzecznie w pracy siedzieć i w dodatku mam teraz sporo roboty, ale o ile nic się nie będzie działo, zwolnienie pewnie dopiero w wakacje. Byle było dobrze z maleństwem, to pracę jakoś wytrzymam
Ja tez biorę heparynę (frexiparynę, bo hematolog powiedziała, że clexane ostatnio ciężko dostać czasami). Mam zaleconą zarówno przez hematolog, jak i moją ginekolog. Hematolog zapisała mi bez refundacji, bo mówiła, że teraz częste kontrole, a ja mam obciążony wywiad (2 poronienia i problemy z krzepliwością w rodzinie), ale jak na razie wszystkie wyniki laboratoryjne w porządku. Za to ginekolożka na szczęście zapisała mi na refundację tylko na podstawie wywiadu Zobaczymy, co będzie dalej. Na razie mam parę siniaków...Blu, Rutelka lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Limerikowo wrote:Sunflower jestes laska i nie rozumiem czym Ty sie Kobieto w ciazy przejmujesz
Wstawiałyście już zdjęcia brzuszków to i ja wstawiłam swoje- bo dopiero teraz zaczyna być coś widaćIbiza, Limerikowo lubią tę wiadomość
(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
29.06.12 mój 1 cud
16.09.2016 mój 2 cud -
elficzka wrote:O kurde, ja swojego brzucha nie wstawię, bo już wyglądam jak w 6 m-cu, szczególnie pod wieczór. Mi też grozi cukrzyca ciążowa, choć na razie cukier w normie (84)..
Ja mam ogólnie okropny brzuch po ciąży, skóra.wisząca. rozstępy - dokładnie tak jak.moja mama ma a.w.ciąży przytylam 15kilo. Jest jeden.plus - nowych rozstępów nie będzie, bo już nie ma na mię.miejsca haha
Ogolniee będę starała się przytyć max 6-7kilo w tej.ciąży. Mogłabym czyjeś mdłości przygarnac,.która się podzieli? Bo u mnie tylko wzdęcia...
Ja przytyłam już prawie 3 kilo i się nie przejmujeLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Sunflower, jesteś sexi mamuśka, nie narzekaj, bo aż nie wypada
Gratuluję pozytywnych wizyt!
Dziewczyny dzisiaj mój i męża ważny dzień - kupiliśmy kawałek ziemi, z zamiarem, że jak odbijemy się od finansowego dna postawimy na niej nasz mały domek nie wiem czy nastąpi to w tym dziesięcioleciu , ale tak cudownie jest sobie planować i małymi krokami realizować marzeniaDea28, NiecierpliwaKarolina, Jusstin, paaolka, Kasik2, MMM2016, Zetzet, Auro, Ibiza, Rutelka, Limerikowo, marti_88 lubią tę wiadomość
-
Blu wrote:Sunflower, jesteś sexi mamuśka, nie narzekaj, bo aż nie wypada
Gratuluję pozytywnych wizyt!
Dziewczyny dzisiaj mój i męża ważny dzień - kupiliśmy kawałek ziemi, z zamiarem, że jak odbijemy się od finansowego dna postawimy na niej nasz mały domek nie wiem czy nastąpi to w tym dziesięcioleciu , ale tak cudownie jest sobie planować i małymi krokami realizować marzeniaBlu, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Dea ja jestem z tych co twierdzą, że trzeba to kontrolować w ciąży nawet jak tarczyca zdrowa, więc pewnie bym zrobiła, bo Twoje maluchy teraz mają duże potrzeby
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:51
Anoolka, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiecierpliwaKarolina wrote:Dea ja jestem z tych co twierdzą, że trzeba to kontrolować w ciąży nawet jak tarczyca zdrowa, więc pewnie bym zrobiła, bo Twoje maluchy teraz mają duże potrzeby
-
Visenna i Rutelka dzięki za odpowiedź w sprawie tsh...chyba zrobię sobię badanie zanim będę miała wizytę u lekarza. Pomyśleć że w zeszłej ciązy byłam nieświadoma że złe tsh może negatywnie wpłynąć na malucha..na szczescie urodzil sie calkiem zdrowy
Piłam wtedy w ciąży sporo wody Ustronianki z jodem, może to też miało jakiś wpływ...tak się wtedy do smaku tej wody przyzwyczaiłam że nie smakowały mi inne
Gratulacje dla kolejnych mamuś, które widziały swoje małe serduszka juz nie moge doczekac się przyszłego czwartku - oby i u nas juz było cos widac...Visenna, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Blu wrote:
Dziewczyny dzisiaj mój i męża ważny dzień - kupiliśmy kawałek ziemi, z zamiarem, że jak odbijemy się od finansowego dna postawimy na niej nasz mały domek nie wiem czy nastąpi to w tym dziesięcioleciu , ale tak cudownie jest sobie planować i małymi krokami realizować marzenia
Blu - to u nas podobnie! Wlasnie kontaktowalismy się dzisiaj z notariuszem w sprawie kupna dzialki. Jeszcze posprawdzac co trzeba i mozna kupowaćpaaolka, Blu, Ibiza, LillaMy lubią tę wiadomość
-
My kupiliśmy tez działkę nie tak dawno zamierzamy w tym roku zacząć się budować, ale zanim to nastąpi to jeszcze sporo załatwiania, ganiania po urzędach, projektowania...w kazdym razie teraz jeszcze bardziej przyda nam się większa przestrzeń...
Blu, Jusstin, Rutelka lubią tę wiadomość