X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje wyniki jeszcze sprzed ciąży: gin mówił że są ok:

tsh 1,59 (0,35-4,94)
    ft3 2,57 (1,71-3,71)
    ft4 0,93 (0,70-1,48)

myślicie że ok? nie znam się na tych sprawach :(

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa - właśnie myślałam o Tobie, spojrzałam na zegarek, nacisnęłam F5 i jesteś ;)
    Super, że byłaś i masz konkretne informacje. Bierz euth. i regularnie badaj TSH i ft4. Trzymam kciuki:)
    ps. pewnie wiesz, ale napiszę - euthyrox bierz na czczo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:43

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower jestes laska i nie rozumiem czym Ty sie Kobieto w ciazy przejmujesz

LillaMy, inaa, Anoolka, Rutelka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    moje wyniki jeszcze sprzed ciąży: gin mówił że są ok:

tsh 1,59 (0,35-4,94)
    ft3 2,57 (1,71-3,71)
    ft4 0,93 (0,70-1,48)

myślicie że ok? nie znam się na tych sprawach :(
    W obecnej sytuacji ft4 trochę mało. Robiłaś badania będąc już w ciąży?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa na super lekarza trafiłaś :-) bardzo dobrze, że poszłaś! A z Hashi spokojnie. Da się z tym żyć. Teraz najważniejsze to wyregulować poziom hormonów i go pilnować.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ściąga dla badających tarczycę :)

jak%2Binterpretowa%25C4%25872.jpg

NiecierpliwaKarolina, Anoolka, Limerikowo lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa... co to zdjęcie takie wielkie? :P Jeśli ktoś czyta forum na tel, to może ucinać prawą stronę :/ Na kompie jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:00

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, ja swojego brzucha nie wstawię, bo już wyglądam jak w 6 m-cu, szczególnie pod wieczór. Mi też grozi cukrzyca ciążowa, choć na razie cukier w normie (84)..
    Ja mam ogólnie okropny brzuch po ciąży, skóra.wisząca. rozstępy - dokładnie tak jak.moja mama ma a.w.ciąży przytylam 15kilo. Jest jeden.plus - nowych rozstępów nie będzie, bo już nie ma na mię.miejsca haha :)

Ogolniee będę starała się przytyć max 6-7kilo w tej.ciąży. Mogłabym czyjeś mdłości przygarnac,.która się podzieli? Bo u mnie tylko wzdęcia...

Anoolka, Ibiza lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, w końcu Was nadrobiłam! Witam się na nowym wątku! Rutelko, super, że podjęłaś się jego prowadzenia :)

U mnie od wczoraj mdłości gorsze niż wcześniej i zdecydowanie popołudniowe, ale jak dotąd co najwyżej z odbijaniem, spotkania z muszlą na razie brak i wcale mi się nie spieszy do niego :D

Ja muszę grzecznie w pracy siedzieć i w dodatku mam teraz sporo roboty, ale o ile nic się nie będzie działo, zwolnienie pewnie dopiero w wakacje. Byle było dobrze z maleństwem, to pracę jakoś wytrzymam :)

Ja tez biorę heparynę (frexiparynę, bo hematolog powiedziała, że clexane ostatnio ciężko dostać czasami). Mam zaleconą zarówno przez hematolog, jak i moją ginekolog. Hematolog zapisała mi bez refundacji, bo mówiła, że teraz częste kontrole, a ja mam obciążony wywiad (2 poronienia i problemy z krzepliwością w rodzinie), ale jak na razie wszystkie wyniki laboratoryjne w porządku. Za to ginekolożka na szczęście zapisała mi na refundację tylko na podstawie wywiadu :) Zobaczymy, co będzie dalej. Na razie mam parę siniaków...

Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Sunflower Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Sunflower jestes laska i nie rozumiem czym Ty sie Kobieto w ciazy przejmujesz
    Kochana ja się przejmuje wyłącznie ciążą, bo już raz poroniłam, a i ta jest zagrożona, bo odkleja się trofoblast, bo beta wg mojego lekarza wróży problemy. Wyglądem się nie martwię, wiem ,że będę mieć ogromny brzuch tak samo jak z córką, tylko znacznie wcześniej, a po urodzeniu i tak go zgubię, raczej narzekam po prostu narzekam na to, że nie mogę trenować - bo to moje hobby, pasja. Myślałam,że w ciąży będę fit mama, ale tak jak wspomniałam sporo rzeczy "wyobrażałam" sobie inaczej. A życie i tak weryfikuje wszystko;)
    Wstawiałyście już zdjęcia brzuszków to i ja wstawiłam swoje- bo dopiero teraz zaczyna być coś widać:)

Ibiza, Limerikowo lubią tę wiadomość

(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    O kurde, ja swojego brzucha nie wstawię, bo już wyglądam jak w 6 m-cu, szczególnie pod wieczór. Mi też grozi cukrzyca ciążowa, choć na razie cukier w normie (84)..
    Ja mam ogólnie okropny brzuch po ciąży, skóra.wisząca. rozstępy - dokładnie tak jak.moja mama ma a.w.ciąży przytylam 15kilo. Jest jeden.plus - nowych rozstępów nie będzie, bo już nie ma na mię.miejsca haha :)

Ogolniee będę starała się przytyć max 6-7kilo w tej.ciąży. Mogłabym czyjeś mdłości przygarnac,.która się podzieli? Bo u mnie tylko wzdęcia...
    6-7 kg? Zalezy jak liczysz . Bo ja w ciazy przytyłam 12 kilo i rozeszło sie tak: 4050kg waga dziecka,wody płodowe plus łożysko wyszło mi około 9 kilo nadwagi po ciazy pozostało 3 kilo .. Mysle ze nie powinnas liczyc kilogramów w ciazy ,jedynie nie objadac się na zapas i twierdzic ,że jesz za dwie osoby nie zapychac sie w nocy m.in słodyczami,pić duuuzo wody i mysle,ze waga o duzo wieksza nie bedzie po porodzie :)
    Ja przytyłam już prawie 3 kilo i się nie przejmuje :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower, jesteś sexi mamuśka, nie narzekaj, bo aż nie wypada :P

Gratuluję pozytywnych wizyt!

Dziewczyny dzisiaj mój i męża ważny dzień - kupiliśmy kawałek ziemi, z zamiarem, że jak odbijemy się od finansowego dna postawimy na niej nasz mały domek :) nie wiem czy nastąpi to w tym dziesięcioleciu :D , ale tak cudownie jest sobie planować i małymi krokami realizować marzenia :)

Dea28, NiecierpliwaKarolina, Jusstin, paaolka, Kasik2, MMM2016, Zetzet, Auro, Ibiza, Rutelka, Limerikowo, marti_88 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Sunflower, jesteś sexi mamuśka, nie narzekaj, bo aż nie wypada :P

Gratuluję pozytywnych wizyt!

Dziewczyny dzisiaj mój i męża ważny dzień - kupiliśmy kawałek ziemi, z zamiarem, że jak odbijemy się od finansowego dna postawimy na niej nasz mały domek :) nie wiem czy nastąpi to w tym dziesięcioleciu :D , ale tak cudownie jest sobie planować i małymi krokami realizować marzenia :)
    Blu super :) Ja również marzę z meżem o kawałku ziemi i wybudować domek...Marzenia się spełniają , więc z czasem może i nam się uda coś zakupić i wyrwę się z blokowisk :)

Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie robiłam będąc w ciąży

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.., dużo emocji nas to dziaja kosztowało, ale świadomość, że ma się coś zupełnie na własność jest super. My póki co mieszkamy z rodzicami, na osobnym piętrze, wiec tragedii nie ma. Ale... ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea ja jestem z tych co twierdzą, że trzeba to kontrolować w ciąży nawet jak tarczyca zdrowa, więc pewnie bym zrobiła, bo Twoje maluchy teraz mają duże potrzeby :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:51

Anoolka, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dea ja jestem z tych co twierdzą, że trzeba to kontrolować w ciąży nawet jak tarczyca zdrowa, więc pewnie bym zrobiła, bo Twoje maluchy teraz mają duże potrzeby :-)
    Ja też uważam że trzeba kontrolować, duuużo ciąż by się uratowało gdyby badanie tarczycy było podstawowym badaniem w ciąży.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna i Rutelka dzięki za odpowiedź w sprawie tsh...chyba zrobię sobię badanie zanim będę miała wizytę u lekarza. Pomyśleć że w zeszłej ciązy byłam nieświadoma że złe tsh może negatywnie wpłynąć na malucha..na szczescie urodzil sie calkiem zdrowy ;)
    Piłam wtedy w ciąży sporo wody Ustronianki z jodem, może to też miało jakiś wpływ...tak się wtedy do smaku tej wody przyzwyczaiłam że nie smakowały mi inne :P

Gratulacje dla kolejnych mamuś, które widziały swoje małe serduszka <3 :) juz nie moge doczekac się przyszłego czwartku - oby i u nas juz było cos widac... ;)

Visenna, Dea28 lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:

Blu - to u nas podobnie! Wlasnie kontaktowalismy się dzisiaj z notariuszem w sprawie kupna dzialki. Jeszcze posprawdzac co trzeba i mozna kupować :)

paaolka, Blu, Ibiza, LillaMy lubią tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy tez działkę nie tak dawno :) zamierzamy w tym roku zacząć się budować, ale zanim to nastąpi to jeszcze sporo załatwiania, ganiania po urzędach, projektowania...w kazdym razie teraz jeszcze bardziej przyda nam się większa przestrzeń... ;)

Blu, Jusstin, Rutelka lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ