X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Mam dziś gorszy dzień dziewczyny, wizyta dopiero w przyszła środę po 4 tygodniach czekania , wczoraj miałam super humor ze wszystko ok a dziś juz sie martwię czy serduszko dalej bije , ogólnie dziś czuje sie jak bym nie była w ciąży :(

Zazdroszczę Wam juz tych kolejnych potwierdzonych szczęśliwych wizyt !
    Mam to samo :-( strasznie się denerwuję i już ni się płakać chce :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Hej dziewczyny :) mnie dziś z rana powitało słoneczko, które niestety już się schowało:)
    Dziś wzięłam sobie wolne i po 16 czeka mnie wizyta u mojego gin :)
    Z jednej strony nie mogę się doczekać z drugiej mam stresa, ale będzię dobrze :)

Dałam się dziś namówić babci na wróżbę z obrączki , robiłyście kiedyś ?:) ja podchodzę do tego sceptycznie, chociaż babcia twierdzi że wszystkim się sprawdzało :) U mnie wyszło , że pierwszy będzie chłoopak, póżniej dziewczynka i więcej dzieci nie będzie :) ciekawe ile w tym prawdy, w przyszłości się okaże :)

Pozdrawiam serdecznie :)

Trzymam kciuki za wizytę. :)

Ja mam jutro rano. Już się stresuję. ;)
    U mnie piękna pogoda. Słoneczko świeci.
    Mdłości ciut mniejsze od 3 dni. :) Chyba wychodzę na prostą z nimi. :D

NiecierpliwaKarolina, Ibiza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:

A kiedy masz wizytę? Będzie dobrze! <3

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy wizyta ? Bede trzymać kciuki :)
    kurczę musi byc dobrze skoro nie ma krwawień ani nic więcej niepokojącego t o czemu miało by byc zle !
    Marze juz o maju słońcu temperaturze 20 stopni i ławce w parku albo tarasie i rosnącym brzuszku !

Blu, lu.iza lubią tę wiadomość

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Beatkkie :) się napisałaś z tym planem badań ;)

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 11 a ja zalegam na sofie z ddtv , po 14 przychodzi Pani od sprzątania bedzie myć mi okna bo juz nic nie widac z mieszkania :) musze sie ogarnąć ale okropnie mi sie spac chce i mam lenia totalnego ;/

w57vs65g5x1yfrve.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Cześć dziewczyny!

Auro, jeszcze odnośnie tego L4. Urzędnik przychodzi do domu, jak jesteś masz szczęście, zaznacza sobie ze byłaś w domu. Nie ważne czy masz L4 leżące czy chodzące. Jeśli nie ma Cię w domu to zostawia wezwanie do stawienia się chyba w placówce ZUS, żeby wyjaśnić sytuacje. Oni uznają wyjście do lekarza, wyjście do sklepu po pilne zakupy czy do apteki. Dobrze mieć paragon. Mojej koleżance zdarzyło się ze miała kontrolę, była w domu a "inteligentny" urzędas i tak wsadził jej w skrzynkę wezwanie. Oczywiście poszła i zrobiła aferę ;) i faktycznie tak jak wspomniała Jusstin ona przeszła a własną działalność.

Blu, dziękuję za odpowiedź. Tylko zostałam źle zrozumiana. Nie chodzi mi o kontrolę tego czy jestem w domu, tylko kontrolę podstawności wystawienia zwolnienia. Czyli wzywają do swojego lekarza żeby on mnie zbadał i stwierdził czy zwolnienie mi się w ogóle należy , czy czuję się na tyle dobrze żeby do pracy chodzić. Bo ciąża sama w sobie to nie jest powód do wystawienia zwolnienia.

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, mam taki pomysł.
    Któraś z dziewczyn parę stron wcześniej opisała pięknie jak dodać zdjęcie na forum. Ponieważ to pytanie powtarza się regularnie, to może pod listą na pierwszej stronie umieścisz ten wpis i nie będzie mógł się już nigdy zgubić.
    Widziałam takie rozwiązanie na jakimś innym miesiącu.

Beattkie lubi tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png

Wysłany: 17 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    A kiedy masz wizytę? Będzie dobrze! <3
    W poniedziałek. Już prenatalne. Wszystko dlatego, że od jakiś 3 dni całkiem nieźle się czuję. Jak mdłości złapią to dosłownie na kilka minut i takie leciutkie. Piersi też orawie już nie bolą. A ostatnie usg miałam 10 lutego :-( boję się strasznie :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 17 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    A kiedy wizyta ? Bede trzymać kciuki :)
    kurczę musi byc dobrze skoro nie ma krwawień ani nic więcej niepokojącego t o czemu miało by byc zle !
    Marze juz o maju słońcu temperaturze 20 stopni i ławce w parku albo tarasie i rosnącym brzuszku !
    Też mi się wydawało, że jak nie ma plamień/krwawień to wszystko jest w porządku. Ale jak czytam tutaj historie dziewczyn to jednak nie zawsze tak jest :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Z drugiej strony na tak wczesnym etapie zdarza się, że (chyba) łechtaczka jest brana za siusiaka i potem z chłopca robi się dziewczynka.

Bardzo długo podczas USG można się pomylić :)
    Z dziewczynki chłopiec może się zrobić zawsze ..

Jak już wspominałam, koleżanka z patologii była do końca ciąży pewna że będzie miała drugą dziewczynkę a po porodzie ukazał się siusiak ;)

Na pierwszych prenatalnych u Nas nie było w ogóle mowy o córeczce, jąderka były pokaźne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 11:22

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka Gratuluję udanej wizyty ;)

u Mnie pojawiło się słoneczko ale czy jest ciepło tego nie wiem :(

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Hej dziewczyny :) mnie dziś z rana powitało słoneczko, które niestety już się schowało:)
    Dziś wzięłam sobie wolne i po 16 czeka mnie wizyta u mojego gin :)
    Z jednej strony nie mogę się doczekać z drugiej mam stresa, ale będzię dobrze :)

Dałam się dziś namówić babci na wróżbę z obrączki , robiłyście kiedyś ?:) ja podchodzę do tego sceptycznie, chociaż babcia twierdzi że wszystkim się sprawdzało :) U mnie wyszło , że pierwszy będzie chłoopak, póżniej dziewczynka i więcej dzieci nie będzie :) ciekawe ile w tym prawdy, w przyszłości się okaże :)

Pozdrawiam serdecznie :)

tak :) moja mama ostatnio świrowała z tą wróżbą :) wyszło, że chłopak i tak mamy wpisane na pierwszej stronie (oczywiście nie ze względu na wróżbę) ale się zobaczy :)

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek. Już prenatalne. Wszystko dlatego, że od jakiś 3 dni całkiem nieźle się czuję. Jak mdłości złapią to dosłownie na kilka minut i takie leciutkie. Piersi też orawie już nie bolą. A ostatnie usg miałam 10 lutego :-( boję się strasznie :-(

To chyba mamy podobnie , mdlosci sekundowe z 3 razy dziennie , piersi w dzien juz nie bolą tylko w nocy puchną , i jak biegałam do wc 3-4 razy w nocy to teraz raz około 2-3 i raz o 6 ide , i brzuch płaski tylko wieczorem sie powiększa a wazę 50 kg wiec myślałam ze u mnie szybko wyskoczyć bo jestem chuda raczej , moze to poprostu 2 trymestr sie zbliża i organizm juz przywykł do odmiennego stanu , a każda przechodzi ciaze i tak inaczej , zreszta mam trochę juz dość ciagłego macania cycków i myślenia o tym wszystkim , zaczyna mnie to denerwować bo to istna paranoja ... Ja byłam na wizycie 24 lutego i jak teraz każe mi przyjść za 4 tygodnie to mu powiem ze chyba to żart , bede umawiać wizyty co 3 tyg Max :)

w57vs65g5x1yfrve.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydawało, że jak nie ma plamień/krwawień to wszystko jest w porządku. Ale jak czytam tutaj historie dziewczyn to jednak nie zawsze tak jest :-(

Wiem , tez o tym myśle czasami , ale i tak nie mam na to wpływu ... Równie dobrze ciaze mozna stracić w 5 tygodniu w 20 jak i 30 oraz przy porodzie , musimy byc dobrej myśli tylko to mozemy zrobić ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 11:32

Moko lubi tę wiadomość

w57vs65g5x1yfrve.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niecierpliwa, też mam w poniedziałek i też ostatnie usg miałam miesiąc temu.
    Piersi tez mnie nie bolą. Mdłosci są delikatne..
    Bedzie dobrze!! Badźmy dobrej mysli!!

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    To chyba mamy podobnie , mdlosci sekundowe z 3 razy dziennie , piersi w dzien juz nie bolą tylko w nocy puchną , i jak biegałam do wc 3-4 razy w nocy to teraz raz około 2-3 i raz o 6 ide , i brzuch płaski tylko wieczorem sie powiększa a wazę 50 kg wiec myślałam ze u mnie szybko wyskoczyć bo jestem chuda raczej , moze to poprostu 2 trymestr sie zbliża i organizm juz przywykł do odmiennego stanu , a każda przechodzi ciaze i tak inaczej , zreszta mam trochę juz dość ciagłego macania cycków i myślenia o tym wszystkim , zaczyna mnie to denerwować bo to istna paranoja ... Ja byłam na wizycie 24 lutego i jak teraz każe mi przyjść za 4 tygodnie to mu powiem ze chyba to żart , bede umawiać wizyty co 3 tyg Max :)

Ja wazylam 45, teraz jakies 50 i brzucha nie mam. Nosilam majtki xs, a wczoraj juz bralam L, zeby mnie nie uciskaly w posladki;-) moze nasze brzuszki beda małe. Ja juz bardzo chce miec brzuszek w ktorym bede czula cos wiecej, bardziej sensownego jakieś ruchy, bo tak, tez nie wiem co sie dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 11:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Wiem , tez o tym myśle czasami , ale i tak nie mam na to wpływu ... Równie dobrze ciaze mozna stracić w 5 tygodniu w 20 jak i 30 oraz przy porodzie , musimy byc dobrej myśli tylko to mozemy zrobić ....

utrata dziecka jest straszna, ale ja dodatkowo boje sie, ze dziecko moze np byc chore. Mojemu koledze z pracy urodzilo sie w tym roku dziecko z zespołem Wiskotta Aldricha :-( straszna sytuacja, biedne dziecko i rodzice.

Martwią mnie bardzo takie kwestie, chociaz caly czas tłumacze swojemu mózgowi, ze bedzie dobrze i zdrowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 12:08

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja bardziej niz utraty dziecka boje sie dziecka chorego. Mojemu koledze z pracy urodzilo sie w tym roku dziecko z zespołem Wiskotta Aldricha :-( straszna sytuacja, biedne dziecko i rodzice

Tego tez sie boje ale to chyba jak każda matka , na to nie ma wpływu , czasami rodzi sie zdrowe a w drugim czy trzecim roku czy pózniej okazuje sie ze jest chore , niestety ani ciazy ani zdrowego dziecka nie mozna zagwarantować , przypomniała mi sie sytuacja z poprzedniej ciazy jak z krwawieniem trafiłam do szpitala w obcym mieście , w sobotę na obskurnej izbie czekałam z młoda dziewczyna na moje oko 25-27 lat , zapytała mnie wtedy ktora to moja ciaza , ja jej ze pierwsza i intuicyjnie zapytałam ja o to samo a ona mi na to ze to jej 5 ciaza wiec chcąc nie chcąc pogratulowałam jej a ona mi na to ze nie ma czego bo żadnego z tych dzieci nie ma w domu , i ze roni je w 5-6 mies , i ze lekarze z zabrza odesłali ja juz do Lublina bo rozkładają ręce i nie wiedza czemu tak jest , tak wiec tak ....

Ja proponuje żebyśmy zaczęły pisać o pozytywach :)
    Ja ważyłam rok temu 47 moja waga idealna ale po urlopie na Sycylii przytyłam 3 i juz nie zrzuciłam , 4 tyg temu było 50 równe wiec liczę ze w przyszła środę bedzie niewiele więcej :)

U mnie w brzuchu to dzieje sie napewno jakaś produkcja gazu , wczoraj na noc maz mnie gruszka karmił i mam mega hmmmm jak chłop :) to chyba ta pektyna w gruszce :)

w57vs65g5x1yfrve.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee a ja dzisiaj w pracy gruszki jem ;-)

To prawda, trzeba byc dobrej mysli, bo mozna zwariowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 12:15

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ