X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Mam dziś gorszy dzień dziewczyny, wizyta dopiero w przyszła środę po 4 tygodniach czekania , wczoraj miałam super humor ze wszystko ok a dziś juz sie martwię czy serduszko dalej bije , ogólnie dziś czuje sie jak bym nie była w ciąży :(

Zazdroszczę Wam juz tych kolejnych potwierdzonych szczęśliwych wizyt !
    Mam to samo :-( strasznie się denerwuję i już ni się płakać chce :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Hej dziewczyny :) mnie dziś z rana powitało słoneczko, które niestety już się schowało:)
    Dziś wzięłam sobie wolne i po 16 czeka mnie wizyta u mojego gin :)
    Z jednej strony nie mogę się doczekać z drugiej mam stresa, ale będzię dobrze :)

Dałam się dziś namówić babci na wróżbę z obrączki , robiłyście kiedyś ?:) ja podchodzę do tego sceptycznie, chociaż babcia twierdzi że wszystkim się sprawdzało :) U mnie wyszło , że pierwszy będzie chłoopak, póżniej dziewczynka i więcej dzieci nie będzie :) ciekawe ile w tym prawdy, w przyszłości się okaże :)

Pozdrawiam serdecznie :)

Trzymam kciuki za wizytę. :)

Ja mam jutro rano. Już się stresuję. ;)
    U mnie piękna pogoda. Słoneczko świeci.
    Mdłości ciut mniejsze od 3 dni. :) Chyba wychodzę na prostą z nimi. :D

NiecierpliwaKarolina, Ibiza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:

A kiedy masz wizytę? Będzie dobrze! <3

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy wizyta ? Bede trzymać kciuki :)
    kurczę musi byc dobrze skoro nie ma krwawień ani nic więcej niepokojącego t o czemu miało by byc zle !
    Marze juz o maju słońcu temperaturze 20 stopni i ławce w parku albo tarasie i rosnącym brzuszku !

Blu, lu.iza lubią tę wiadomość

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Beatkkie :) się napisałaś z tym planem badań ;)

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 11 a ja zalegam na sofie z ddtv , po 14 przychodzi Pani od sprzątania bedzie myć mi okna bo juz nic nie widac z mieszkania :) musze sie ogarnąć ale okropnie mi sie spac chce i mam lenia totalnego ;/

w57vs65g5x1yfrve.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Cześć dziewczyny!

Auro, jeszcze odnośnie tego L4. Urzędnik przychodzi do domu, jak jesteś masz szczęście, zaznacza sobie ze byłaś w domu. Nie ważne czy masz L4 leżące czy chodzące. Jeśli nie ma Cię w domu to zostawia wezwanie do stawienia się chyba w placówce ZUS, żeby wyjaśnić sytuacje. Oni uznają wyjście do lekarza, wyjście do sklepu po pilne zakupy czy do apteki. Dobrze mieć paragon. Mojej koleżance zdarzyło się ze miała kontrolę, była w domu a "inteligentny" urzędas i tak wsadził jej w skrzynkę wezwanie. Oczywiście poszła i zrobiła aferę ;) i faktycznie tak jak wspomniała Jusstin ona przeszła a własną działalność.

Blu, dziękuję za odpowiedź. Tylko zostałam źle zrozumiana. Nie chodzi mi o kontrolę tego czy jestem w domu, tylko kontrolę podstawności wystawienia zwolnienia. Czyli wzywają do swojego lekarza żeby on mnie zbadał i stwierdził czy zwolnienie mi się w ogóle należy , czy czuję się na tyle dobrze żeby do pracy chodzić. Bo ciąża sama w sobie to nie jest powód do wystawienia zwolnienia.

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, mam taki pomysł.
    Któraś z dziewczyn parę stron wcześniej opisała pięknie jak dodać zdjęcie na forum. Ponieważ to pytanie powtarza się regularnie, to może pod listą na pierwszej stronie umieścisz ten wpis i nie będzie mógł się już nigdy zgubić.
    Widziałam takie rozwiązanie na jakimś innym miesiącu.

Beattkie lubi tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png

Wysłany: 17 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    A kiedy masz wizytę? Będzie dobrze! <3
    W poniedziałek. Już prenatalne. Wszystko dlatego, że od jakiś 3 dni całkiem nieźle się czuję. Jak mdłości złapią to dosłownie na kilka minut i takie leciutkie. Piersi też orawie już nie bolą. A ostatnie usg miałam 10 lutego :-( boję się strasznie :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 17 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    A kiedy wizyta ? Bede trzymać kciuki :)
    kurczę musi byc dobrze skoro nie ma krwawień ani nic więcej niepokojącego t o czemu miało by byc zle !
    Marze juz o maju słońcu temperaturze 20 stopni i ławce w parku albo tarasie i rosnącym brzuszku !
    Też mi się wydawało, że jak nie ma plamień/krwawień to wszystko jest w porządku. Ale jak czytam tutaj historie dziewczyn to jednak nie zawsze tak jest :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Z drugiej strony na tak wczesnym etapie zdarza się, że (chyba) łechtaczka jest brana za siusiaka i potem z chłopca robi się dziewczynka.

Bardzo długo podczas USG można się pomylić :)
    Z dziewczynki chłopiec może się zrobić zawsze ..

Jak już wspominałam, koleżanka z patologii była do końca ciąży pewna że będzie miała drugą dziewczynkę a po porodzie ukazał się siusiak ;)

Na pierwszych prenatalnych u Nas nie było w ogóle mowy o córeczce, jąderka były pokaźne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 11:22

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka Gratuluję udanej wizyty ;)

u Mnie pojawiło się słoneczko ale czy jest ciepło tego nie wiem :(

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Hej dziewczyny :) mnie dziś z rana powitało słoneczko, które niestety już się schowało:)
    Dziś wzięłam sobie wolne i po 16 czeka mnie wizyta u mojego gin :)
    Z jednej strony nie mogę się doczekać z drugiej mam stresa, ale będzię dobrze :)

Dałam się dziś namówić babci na wróżbę z obrączki , robiłyście kiedyś ?:) ja podchodzę do tego sceptycznie, chociaż babcia twierdzi że wszystkim się sprawdzało :) U mnie wyszło , że pierwszy będzie chłoopak, póżniej dziewczynka i więcej dzieci nie będzie :) ciekawe ile w tym prawdy, w przyszłości się okaże :)

Pozdrawiam serdecznie :)

tak :) moja mama ostatnio świrowała z tą wróżbą :) wyszło, że chłopak i tak mamy wpisane na pierwszej stronie (oczywiście nie ze względu na wróżbę) ale się zobaczy :)

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek. Już prenatalne. Wszystko dlatego, że od jakiś 3 dni całkiem nieźle się czuję. Jak mdłości złapią to dosłownie na kilka minut i takie leciutkie. Piersi też orawie już nie bolą. A ostatnie usg miałam 10 lutego :-( boję się strasznie :-(

To chyba mamy podobnie , mdlosci sekundowe z 3 razy dziennie , piersi w dzien juz nie bolą tylko w nocy puchną , i jak biegałam do wc 3-4 razy w nocy to teraz raz około 2-3 i raz o 6 ide , i brzuch płaski tylko wieczorem sie powiększa a wazę 50 kg wiec myślałam ze u mnie szybko wyskoczyć bo jestem chuda raczej , moze to poprostu 2 trymestr sie zbliża i organizm juz przywykł do odmiennego stanu , a każda przechodzi ciaze i tak inaczej , zreszta mam trochę juz dość ciagłego macania cycków i myślenia o tym wszystkim , zaczyna mnie to denerwować bo to istna paranoja ... Ja byłam na wizycie 24 lutego i jak teraz każe mi przyjść za 4 tygodnie to mu powiem ze chyba to żart , bede umawiać wizyty co 3 tyg Max :)

w57vs65g5x1yfrve.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydawało, że jak nie ma plamień/krwawień to wszystko jest w porządku. Ale jak czytam tutaj historie dziewczyn to jednak nie zawsze tak jest :-(

Wiem , tez o tym myśle czasami , ale i tak nie mam na to wpływu ... Równie dobrze ciaze mozna stracić w 5 tygodniu w 20 jak i 30 oraz przy porodzie , musimy byc dobrej myśli tylko to mozemy zrobić ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 11:32

Moko lubi tę wiadomość

w57vs65g5x1yfrve.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niecierpliwa, też mam w poniedziałek i też ostatnie usg miałam miesiąc temu.
    Piersi tez mnie nie bolą. Mdłosci są delikatne..
    Bedzie dobrze!! Badźmy dobrej mysli!!

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    To chyba mamy podobnie , mdlosci sekundowe z 3 razy dziennie , piersi w dzien juz nie bolą tylko w nocy puchną , i jak biegałam do wc 3-4 razy w nocy to teraz raz około 2-3 i raz o 6 ide , i brzuch płaski tylko wieczorem sie powiększa a wazę 50 kg wiec myślałam ze u mnie szybko wyskoczyć bo jestem chuda raczej , moze to poprostu 2 trymestr sie zbliża i organizm juz przywykł do odmiennego stanu , a każda przechodzi ciaze i tak inaczej , zreszta mam trochę juz dość ciagłego macania cycków i myślenia o tym wszystkim , zaczyna mnie to denerwować bo to istna paranoja ... Ja byłam na wizycie 24 lutego i jak teraz każe mi przyjść za 4 tygodnie to mu powiem ze chyba to żart , bede umawiać wizyty co 3 tyg Max :)

Ja wazylam 45, teraz jakies 50 i brzucha nie mam. Nosilam majtki xs, a wczoraj juz bralam L, zeby mnie nie uciskaly w posladki;-) moze nasze brzuszki beda małe. Ja juz bardzo chce miec brzuszek w ktorym bede czula cos wiecej, bardziej sensownego jakieś ruchy, bo tak, tez nie wiem co sie dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 11:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Wiem , tez o tym myśle czasami , ale i tak nie mam na to wpływu ... Równie dobrze ciaze mozna stracić w 5 tygodniu w 20 jak i 30 oraz przy porodzie , musimy byc dobrej myśli tylko to mozemy zrobić ....

utrata dziecka jest straszna, ale ja dodatkowo boje sie, ze dziecko moze np byc chore. Mojemu koledze z pracy urodzilo sie w tym roku dziecko z zespołem Wiskotta Aldricha :-( straszna sytuacja, biedne dziecko i rodzice.

Martwią mnie bardzo takie kwestie, chociaz caly czas tłumacze swojemu mózgowi, ze bedzie dobrze i zdrowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 12:08

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja bardziej niz utraty dziecka boje sie dziecka chorego. Mojemu koledze z pracy urodzilo sie w tym roku dziecko z zespołem Wiskotta Aldricha :-( straszna sytuacja, biedne dziecko i rodzice

Tego tez sie boje ale to chyba jak każda matka , na to nie ma wpływu , czasami rodzi sie zdrowe a w drugim czy trzecim roku czy pózniej okazuje sie ze jest chore , niestety ani ciazy ani zdrowego dziecka nie mozna zagwarantować , przypomniała mi sie sytuacja z poprzedniej ciazy jak z krwawieniem trafiłam do szpitala w obcym mieście , w sobotę na obskurnej izbie czekałam z młoda dziewczyna na moje oko 25-27 lat , zapytała mnie wtedy ktora to moja ciaza , ja jej ze pierwsza i intuicyjnie zapytałam ja o to samo a ona mi na to ze to jej 5 ciaza wiec chcąc nie chcąc pogratulowałam jej a ona mi na to ze nie ma czego bo żadnego z tych dzieci nie ma w domu , i ze roni je w 5-6 mies , i ze lekarze z zabrza odesłali ja juz do Lublina bo rozkładają ręce i nie wiedza czemu tak jest , tak wiec tak ....

Ja proponuje żebyśmy zaczęły pisać o pozytywach :)
    Ja ważyłam rok temu 47 moja waga idealna ale po urlopie na Sycylii przytyłam 3 i juz nie zrzuciłam , 4 tyg temu było 50 równe wiec liczę ze w przyszła środę bedzie niewiele więcej :)

U mnie w brzuchu to dzieje sie napewno jakaś produkcja gazu , wczoraj na noc maz mnie gruszka karmił i mam mega hmmmm jak chłop :) to chyba ta pektyna w gruszce :)

w57vs65g5x1yfrve.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee a ja dzisiaj w pracy gruszki jem ;-)

To prawda, trzeba byc dobrej mysli, bo mozna zwariowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 12:15

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ