Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja. Mało się u Was udzielam, bo tu taki przerób wiadomości, że nie nadążam za Wami Dziewczyny
Jestem już po pierwszym usg, planowe było na wtorek, ale już widziałam naszą kropeczkę w ndz., bo spanikowałam i byliśmy na IP. Dostałam jakiegoś mini plamienia, bez żywej krwi, no, ale to moja pierwsza ciąża, wolałam to skontrolować.
Mam do Was pytanie, bo wg BBF termin porodu mam na 31.10, a na usg wyczytałam, że 02.11, to chyba to z usg jest bardziej wiążące, czy tak? jakiś inny program obliczył mi na 03.11. Wiem, że to i tak wyjdzie jeszcze inaczej, ale Wy bardziej doświadczone, i większość już ma dzieci, to mi doradzicie.
Druga sprawa, to czy w początkach ciąży (u mnie dziś 7t+1), miałyście śluz taki rozciągliwy- jak płodny? Czy tylko był przeźroczysty, czy też mętny. U mnie zazwyczaj przeźroczysty, ale teraz zauważyłam też, że taki lekko beżowo- żółtawy też się pojawia. Czy to może tworzy się ten czop śluzowy teraz?
-
nick nieaktualnyMoj śluź jest ecru;-) i mam go dość sporo, jest gęsty i nierozciągliwy. Czasami czuje jakbym troche nasiusiała, a to tylko śluz no i niestety mam infekcje....
Robiłas Moko badania na czystosc pochwy? Lekarz pobierał Ci sluz i oceniał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 12:35
-
Beattkie wrote:Moj śluź jest ecru;-) i mam go dość sporo, jest gęsty i nierozciągliwy. Czasami czuje jakbym troche nasiusiała, a to tylko śluz no i niestety mam infekcje....
Robiłas Moko badania na czystosc pochwy? Lekarz pobierał Ci sluz i oceniał?
-
Witajcie,
Już po badaniachKrasnal rośnie, serduszko bije:) obecnie w 9t3d ma 2,6 cm:)
Pani Doktor mówi, że książkowo
Genetyczne badanie mam równo za 3 tygodnie, 7 kwietnia
Pozdrawiam ciepło i myślcie tylko pozytywnie
Blu, midnight, Ibiza, Moko, Rutelka, Beattkie, Zetzet, Limerikowo, Ola_85, Visenna, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dzisiaj byłam na badaniu usg i termin mi się przesunął o cały tydzień do tyłu. I tak mało się udzielam u was nie nadążamy czytać z braku czasu bo ciągle coś się u mnie dzieje. Prosiła bym adminkę o usunięcie z listy jeśli by było można i lecę do wrześniówek.
-
Auro wrote:Blu, dziękuję za odpowiedź. Tylko zostałam źle zrozumiana. Nie chodzi mi o kontrolę tego czy jestem w domu, tylko kontrolę podstawności wystawienia zwolnienia. Czyli wzywają do swojego lekarza żeby on mnie zbadał i stwierdził czy zwolnienie mi się w ogóle należy , czy czuję się na tyle dobrze żeby do pracy chodzić. Bo ciąża sama w sobie to nie jest powód do wystawienia zwolnienia.
OMG, o czymś takim w ogóle nie słyszałam! Czytałam Twój wpis 3 razy i mój ciazowy umysł nie jest w stanie pojąć, że mogliby tak zrobić! -
Termin z USG może się zmieniać co wizyta, bo jednego miesiąca zarodek urośnie więcej, a drugiego mniej i później komputer wylicza średnią wszystkich pomiarów mniej więcej i podaje termin. To są daty czysto orientacyjne. Jak nie ma jakiś większych odchyłek to nie ma się co martwić. Tak samo jak miałaś w miere regularne cykle i owulacje to lepiej brać pod uwagę z OM.
-
Moko No mój jest biały/ecru konsystencja czy ja wiem...budyniowa. I dosyć spore ilości.Chyba zależy od fizjologii kobiety bo juz o różnych czytałam
najważniejsze żeby nie było plamienie. .bo to niepokoi. Witaj w klubie ja też jestem na 2 forach
Październikowe i listopadowe szczęścia
Rutelka lubi tę wiadomość
-
daisy1984 wrote:Termin z USG może się zmieniać co wizyta, bo jednego miesiąca zarodek urośnie więcej, a drugiego mniej i później komputer wylicza średnią wszystkich pomiarów mniej więcej i podaje termin. To są daty czysto orientacyjne. Jak nie ma jakiś większych odchyłek to nie ma się co martwić. Tak samo jak miałaś w miere regularne cykle i owulacje to lepiej brać pod uwagę z OM.
Mi to nie przeszkadza, byle wszystko było dobrze, a dzieciątko zdrowe:)
-
nick nieaktualnyLusia8998 wrote:Dziewczyny dzisiaj byłam na badaniu usg i termin mi się przesunął o cały tydzień do tyłu. I tak mało się udzielam u was nie nadążamy czytać z braku czasu bo ciągle coś się u mnie dzieje. Prosiła bym adminkę o usunięcie z listy jeśli by było można i lecę do wrześniówek.
Lusia usunę nie ma sprawy. Ale wiesz, możesz zostać z nami, jeśli chcesz.I tak pewnie część z nas urodzi we wrześniu.
adminka to za dużo powiedziane, hehehePo prostu listę prowadzę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 13:04
Moko, NiecierpliwaKarolina, NiecierpliwaKarolina, Blu, Jusstin, Lusia8998 lubią tę wiadomość
-
zona92 wrote:Moko No mój jest biały/ecru konsystencja czy ja wiem...budyniowa. I dosyć spore ilości.Chyba zależy od fizjologii kobiety bo juz o różnych czytałam
najważniejsze żeby nie było plamienie. .bo to niepokoi. Witaj w klubie ja też jestem na 2 forach
Październikowe i listopadowe szczęścia
To chyba też skoczę na te listopadowe szczęścia, dzięki!
-
walleriana wrote:A ja mam dosyć mało
A któraś z Was ma tyłozgięcie? Zastanawiam się czy to też ma jakiś wpływ na odczuwanie bóli podbrzusza?16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
Jeszcze bedzie przepięknie ....!
-
walleriana wrote:A ja mam dosyć mało
A któraś z Was ma tyłozgięcie? Zastanawiam się czy to też ma jakiś wpływ na odczuwanie bóli podbrzusza?
Ostatnio u gina się dowiedziałam, że mam tyłozgiecie. Ciekawe, czy to się moglo zmienić po tamtej ciąży, bo wcześniej nie pamiętam czegoś takiego. Podbrzusze mnie trochę boli, zwłaszcza wieczorem, czuje takie rozpieranie, a czasem kłucie jajników. -
Moko wrote:A bardzo dziękuję, teraz jest jasna sprawa. Póki co mój termin oscyluje wokół Haloween, Wszystkich Świętych i Zaduszek, zabawnie co?
Mi to nie przeszkadza, byle wszystko było dobrze, a dzieciątko zdrowe:)
Hehe to nieźlew pierwszej miałam termin na 15 listopad, ale przez nadciśnienie wylądowalam w szpitalu, to był 31 październik i lekarz pyta ''chce pani jutro rodzić ?'' myślę sobie...nieee 1 listopada ? trochę smutna dta na urodzinki
i tak dostałam wybór a młoda urodziłą sie 2 listopada
Moko lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Evee wrote:Ja mam , brzuch bolał mnie 2 razy raz intensywniej ponad tydzien temu po nospie przeszło i przedwczoraj cos mnie cmilo ale nie brałam nic bo bol był znikomy .. Nie sadze aby to miało wpływ ... Natomiast nie wiem jak jest z takim tylkozgieciem przy porodzie sn ... nie wypytywałam lekarza bo i i tak bede robić prawdopodobnie cc a poza tym za wcześnie o porodzie myślec nie chce
Ja mam tylozgiecie. Poród był szybki, bóle miałam tylko z brzucha. Macica się odgina w ciazy i.jest "normalna" -
Ja tez mam tyłozgięcie. Bol brzucha doskwiera rownież kobiety z przodozgięciem. Jedynie plecy mogą bolec bo macica jest pochylona ku tylkowi ale im większa tym bardziej sie prostuje. Wiec juz podczas porodu masz przodozgiecie. A po porodzie znow wraca na swoje miejsce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 13:32
-
nick nieaktualnyAgata84Ign wrote:Witajcie,
Już po badaniachKrasnal rośnie, serduszko bije:) obecnie w 9t3d ma 2,6 cm:)
Pani Doktor mówi, że książkowo
Genetyczne badanie mam równo za 3 tygodnie, 7 kwietnia
Pozdrawiam ciepło i myślcie tylko pozytywnie
Super!!!!!!! -
Rutelka wrote:Lusia usunę nie ma sprawy. Ale wiesz, możesz zostać z nami, jeśli chcesz.
I tak pewnie część z nas urodzi we wrześniu.
adminka to za dużo powiedziane, hehehePo prostu listę prowadzę.
Ja was duzo czytam a sama nic nie pisze bo jakoś nie chce zamulać nikogo swoimi smutkami rodzinnymi pomijając to ze dzidzia sie dobrze rozwija to ciagle cos przykrego sie dzieje od bożego narodzenia non stop jakieś schizy jak nie u nas w domu to w najbliższej rodzinie. A ile można słuchać marudzenia narzekania i stęków jęków jednej osoby hehe.
Prowadzisz listę to i masz władzę