Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
elficzka wrote:Ja mam tylozgiecie. Poród był szybki, bóle miałam tylko z brzucha. Macica się odgina w ciazy i.jest "normalna"
Też mam tyłozgięcie. Bóle podbrzusza w poprzedniej ciąży- na początku - były dosyć intensywne. W obecnej ciąży praktycznie nic mnie nie boli.
Potwierdzam - poród przy tyłozgięciu - szybki i bezproblemowy.
-
nick nieaktualnyLusia8998 wrote:Ja was duzo czytam a sama nic nie pisze bo jakoś nie chce zamulać nikogo swoimi smutkami rodzinnymi pomijając to ze dzidzia sie dobrze rozwija to ciagle cos przykrego sie dzieje od bożego narodzenia non stop jakieś schizy jak nie u nas w domu to w najbliższej rodzinie. A ile można słuchać marudzenia narzekania i stęków jęków jednej osoby hehe.
Prowadzisz listę to i masz władzę
LUSIA pisz wszystko, gdzie napiszej jak nie tutaj, masz okazje, zeby wypisać sie na życie;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 14:03
Lusia8998 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLusia8998 wrote:Ja was duzo czytam a sama nic nie pisze bo jakoś nie chce zamulać nikogo swoimi smutkami rodzinnymi pomijając to ze dzidzia sie dobrze rozwija to ciagle cos przykrego sie dzieje od bożego narodzenia non stop jakieś schizy jak nie u nas w domu to w najbliższej rodzinie. A ile można słuchać marudzenia narzekania i stęków jęków jednej osoby hehe.
Prowadzisz listę to i masz władzę
No to zostań z nami i bądź sobie też tam na wrześniówkach... Tylko podaj mi przewidywany termin porodu, to zmienimy. Już jedna z nas ma termin na wrzesień, a inna na listopad, a mimo to są na liście.
Wiesz, każda z nas ma inne problemy, sytuacje, przejścia. Po to tu jesteśmy, żeby się wspierać. A tematyka (jak podczytujesz wątek to wiesz) różna od wizyt, usg, objawów, sposobów na rozstępy, wózków, detektorów, porodów, lekarzy prowadzących, badań czyli typowo "ciążowe" tematy; po tematy typu mój ogródek, wakacje, wypadki, kuchnia, praca. I pewnie jeszcze z 1000 pominęłam.
No właśnie a w sprawie ogródka. Temat przycichł, ale to nie znaczy, że zrezygnowałam.Ze 2-3 tygodnie temu posiałam pomidory, sałatę, koperek, poziomki, szczypiorek. Zrobiłam to, bo właśnie temat ogródka na tym wątku stał się dla mnie inspiracją. Teraz czekam aż roślinki trochę podrosną i będę rozsadzać.
Dziewczyny, zobaczcie jak to wygląda
Właśnie staję się ogrodnikiem.
To moje pomidorki
To moja sałata
Szczypiorek i Koperek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 14:19
Jusstin, Limerikowo, Lusia8998, midnight, Moko, Beattkie, Blu, lu.iza, Auro, LillaMy lubią tę wiadomość
-
Mega siewki!!!!
Kochana za pare dni jak juz liście wlasciwe (pierwsza para) się pojawią, popikuj pomidory i salaty... pod same liścienie... tzn cala ta długa cienka łodyżka w ziemie, ale do miejsca gdzie wyrastają te obecne liścienie... tylko poczekaj na wlasiwe listki jeszcze chwilkę
SuperWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 14:25
Rutelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanulka1978 wrote:Mega siewki!!!!
Kochana za pare dni jak juz liście wlasciwe (pierwsza para) się pojawią, popikuj pomidory i salaty... pod same liścienie... tzn cala ta długa cienka łodyżka w ziemie, ale do miejsca gdzie wyrastają te obecne liścienie... tylko poczekaj na wlasiwe listki jeszcze chwilkę
Super
A jak rozpoznać liście właściwe??? -
nick nieaktualnyAuro wrote:Rutelka, mam taki pomysł.
Któraś z dziewczyn parę stron wcześniej opisała pięknie jak dodać zdjęcie na forum. Ponieważ to pytanie powtarza się regularnie, to może pod listą na pierwszej stronie umieścisz ten wpis i nie będzie mógł się już nigdy zgubić.
Widziałam takie rozwiązanie na jakimś innym miesiącu.
Nie chce mi się szukać instrukcji. Może być coś takiego?
Jak dodawać zdjęcia na forum?
Można założyć konto na fotosik.pl lub nie zakładać (też się da dodawać zdjęcia).
Ładujemy zdjęcie na fotosik.pl
Po załadowaniu wybieramy link do zdjęcia:
- rodzaj kodów: fora dyskusyjne
- szerokość: 500 pikseli
Kopiujemy i wklejamy w treść posta. I gotowe.
Zamieszczam na pierwszej stronie.Blu, Auro lubią tę wiadomość
-
Rutelka tp mam na 27 września w ten sam dzień co mój wiecznie obrażony ojciec. Dzisiaj jak mu powiedziałam to nawet się nie ucieszył i nie zapytał jak tam u lekarza. I mam nadzieję że się nie urodzi kluska tego samego dnia bo mam złe wspomnienia z ostatnich tatusiowych urodzin w postaci złamanego nosa
Ja mam tyle miejsca na podwórku na warzywniak a nikt mi nie chce pomóc tego ogarnąć, paradoks mieszkam na wsi prawie rok a kupuję warzywa i owoce w sklepie haha -
Ja zajmuje się ogrodami zawodowo..po całych dniach spędzonych u innych- na moim ogrodzie co najwyżej wypoczywam
Szewc bez butów podobno chodziLusia8998, Rutelka, Blu lubią tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny