Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynatalaa_aa wrote:Dziewczyny ja tez po wizycie
mój pan doktor stwierdził , że ciąża żywa pojedyńcza , maluszek ma 1,02 cm a termin porodu na 2 listopad
ale zostanę z Wami bo mi tu dobrze
lekarz bardzo małomówny i bardzo szybko zbadał o nic nie wypytał. Zapytałam tylko czy wszystko jest dobrze , powiedział że tak. Nie wiem z jak biło serduszko, bo nie poinformował nawet . Coraz bardziej mnie ten gin irytuje...
Kolejna wizyta za 2 tygodnie ze wszystkimi wynikami i zapewne wtedy założy mi kartę ciąży
Gratulacje, super ze wszystko jedt dobrzemi karte ciaxy zalozyl w 7 tygodniu jak tylko serduszko zaczelo bic
dlatego dziwie soe ze ci nie zalozyl, ale coz co lekarz to roznie
-
nick nieaktualny
-
natalaa_aa wrote:Dziewczyny ja tez po wizycie
mój pan doktor stwierdził , że ciąża żywa pojedyńcza , maluszek ma 1,02 cm a termin porodu na 2 listopad
lekarz bardzo małomówny i bardzo szybko zbadał o nic nie wypytał. Zapytałam tylko czy wszystko jest dobrze , powiedział że tak. Nie wiem z jak biło serduszko, bo nie poinformował nawet . Coraz bardziej mnie ten gin irytuje...
Kolejna wizyta za 2 tygodnie ze wszystkimi wynikami i zapewne wtedy założy mi kartę ciąży
Mnie tak wkurzała moja gin że zmieniłam to samo co i u Ciebie było dodatkowo nie widziałam nic na monitorze bo ona miala przed sobą. Dziś poszłam na 1 wizytę do nowego i badał i tak i tak i opowiadał wizyta nie trwała 5 minut a prawie 20I to na nfz.
-
nick nieaktualnyDzisiaj same dobre wieści. Piękny dzień.
Gratuluję udanych wizyt.
Trzymajcie kciuki za jutrzejsze wizyty.
Ja mam jutro o 10:20, po 3 tygodniach, więc się stresuję dość mocno.
Cudaczku bądź tam, zdrowy i silny.NiecierpliwaKarolina, Visenna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa lekarza mam akurat super, mamnowoczesna klinike i mowoczesny gabimet z super sprzetem, monitor dla pacjentki 32 cale wszysyko widac, a on do ogladania ma swoj monotor, i zawsze wszysyko tlumaczy, wizyta trwa 30 minut place 140 zl, ale warto. Nawet szyjke moge obejrzec w 3d ! Oby wiecej takich gabinetow i lekarzy
Limerikowo, andzia821, Visenna, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
midnight wrote:Hehe to nieźle
w pierwszej miałam termin na 15 listopad, ale przez nadciśnienie wylądowalam w szpitalu, to był 31 październik i lekarz pyta ''chce pani jutro rodzić ?'' myślę sobie...nieee 1 listopada ? trochę smutna dta na urodzinki
i tak dostałam wybór a młoda urodziłą sie 2 listopada
Moja chrześnica urodziła się 1 listopada. Plus jest taki, że zawsze się z nią widzę w jej urodziny i zawsze zajadę na torcik po cmentarzu, w innych dniach byłoby trudno bo wyprowadziłam się z rodzinnego miasta.midnight, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzieeeeeń dobry w PIĄTEK!
Ola_85 wrote:oto moj brzusio
http://zapodaj.net/d29ba8ac17dbd.jpg.html
Pięknie rośnie!
Podobnie wyglądamPrzez dłużysz czas podejrzewałam wzdęcia (nawet tutaj na BBF uparcie zaznaczałam je w tabelce), ale nieeee
To już po prostu tak brzuszek urósł!
A to moja pierwsza ciąża! Będę się toczyć w październiku
Evvelina, Kasiowa, Natalaa_aa -za udane wizyty!
Rutelka - WOW! Pięknie to wygląda... wrzucaj koniecznie kolejne zdjęcia, to może i ja się zmotywuję i ruszę tyłek!Zawsze marzył mi się własny ogródek, własne warzywa, ale... jest jeden mały problem - nie lubię grzebać w ziemi
Może się przełamię, jak dodatkowo naczytam się postów Anulki
Miłego dnia dziewczyny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 06:44
Ola_85, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Dobry!
Dziewczyny musimy myśleć pozytywnie, wierzyć w nasze dzieciaczki że pięknie rosną bo kto ma w nie wierzyć jak nie mama.
A ja wczoraj miałam dzień obejmowania porcelany....
Agata84Ign super!!!!
Ola super brzusio!
Evvelina super że wszystko dobrze, tylko szkoda że takie podejście lekarza jest.
Kasiowa ale śliczności i kawał dziecia już!
Natalaa_aa super wieści.
Mój teraz też nie mierzył ilości uderzeń, nie stresuj się, serduszko bije i to najważniejsze.
Trzymam kciuki za wizyty.Rutelka lubi tę wiadomość
-
Amc wrote:Dziewczyny pisałam ostatnio o tej pałeczce ropy błękitnej w moczu. Kuźwa. Badanie ogólne moczu z wczoraj ok, posiew nowy ujemny
prawie przez to osiwiałam, a okazuje się że to jakiś błąd laboratorium
super!!
Amc, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Evvelina wrote:Melduje sie po wizycie. Serduszko wali , Maluszek rośnie. Szczęśliwa jestem
Pan dr nie mógł sobie poradzić z pomiarem tętna ani z dokładnymi wymiarami długości. Wiec mam tak zaznaczone na zdjęciu niechlujnie około 1cm. Poprosiłam o sprawdzenie bo jest za mały w stosunku do wieku ale Panu dr sie nie chciało dalej sprawdzać i powiedział że to nie ma znaczenia.
no cóż , wolałabym wiedzieć czy przyrost jest prawidłowy żeby przez chwile poczuć ulgę. Pójdę chyba za tydzień na lepsze usg.
serduszko wali, to najważniejsze
wymiarami nie ma co się przejmować, owulacja mogla byc kilka dni pozniej, u mnie tez najpier bylo że dzidzia mniejsza niz wg OM a terz jest wieksza niz wg OM i bądź tu mądry
-
Kasiowa wrote:Bylm dzis na usg w luxmedzie. Dzidzia ma 5,14cm i pasuje idealnie na 11t6d. Pani doktor nie chciała sprawdzić co ma miedzy nogami wiec nadal zagadka
moze za tydzień czegoś sie dowiemy. Dzidzia została dokładnie zmierzona nt 1,4, serduszko tez ok, główka i mózg pasuje na 12t2d. Jest śliczna/śliczny
http://zapodaj.net/5fae36ddfba00.jpg.htmlale supr!!!
-
natalaa_aa wrote:Dziewczyny ja tez po wizycie
Kolejna wizyta za 2 tygodnie ze wszystkimi wynikami i zapewne wtedy założy mi kartę ciążyczasami trafiają się małomówni lekarze, wtedy trzeba podpytywać, ciągnąc za język
-
natalaa_aa wrote:Amc to trafiłaś na super Panią Doktor
W końcu mogę się trochę odstresować, teraz już na pewno wszystko będzie dobrzei nie przepisał mi już więcej luteiny, nie wiem czy to dobrze czy źle..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 07:42
Visenna lubi tę wiadomość
-
Jola1985 wrote:Dołączam do Październikowych Mamuś - termin wstępnie mam na 13 października
Ja już się nie mogę doczekać, kiedy lekarz stwierdzi czy to chłopiec czy dziewczynka. Oczywiście, że chciałabym, aby dzidziuś był przede wszystkim zdrowy i szczęśliwy, choć coś mi podświadomie mów, że będzie chłopak...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 07:45
Rutelka lubi tę wiadomość