X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Dziewczyny ja tez po wizycie :) mój pan doktor stwierdził , że ciąża żywa pojedyńcza , maluszek ma 1,02 cm a termin porodu na 2 listopad :) ale zostanę z Wami bo mi tu dobrze :) lekarz bardzo małomówny i bardzo szybko zbadał o nic nie wypytał. Zapytałam tylko czy wszystko jest dobrze , powiedział że tak. Nie wiem z jak biło serduszko, bo nie poinformował nawet . Coraz bardziej mnie ten gin irytuje...

Kolejna wizyta za 2 tygodnie ze wszystkimi wynikami i zapewne wtedy założy mi kartę ciąży :)

Gratulacje, super ze wszystko jedt dobrze ;) mi karte ciaxy zalozyl w 7 tygodniu jak tylko serduszko zaczelo bic ;) dlatego dziwie soe ze ci nie zalozyl, ale coz co lekarz to roznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam przeczucie ze bedzie synus, wszyscy jak sie pytaja jak sie czuje to zaraz mowia a jak tam maly xD czasami to zabawne ;) ale syna bym chciala

Rutelka lubi tę wiadomość

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Dziewczyny ja tez po wizycie :) mój pan doktor stwierdził , że ciąża żywa pojedyńcza , maluszek ma 1,02 cm a termin porodu na 2 listopad :) ale zostanę z Wami bo mi tu dobrze :) lekarz bardzo małomówny i bardzo szybko zbadał o nic nie wypytał. Zapytałam tylko czy wszystko jest dobrze , powiedział że tak. Nie wiem z jak biło serduszko, bo nie poinformował nawet . Coraz bardziej mnie ten gin irytuje...

Kolejna wizyta za 2 tygodnie ze wszystkimi wynikami i zapewne wtedy założy mi kartę ciąży :)

Mnie tak wkurzała moja gin że zmieniłam to samo co i u Ciebie było dodatkowo nie widziałam nic na monitorze bo ona miala przed sobą. Dziś poszłam na 1 wizytę do nowego i badał i tak i tak i opowiadał wizyta nie trwała 5 minut a prawie 20 :) I to na nfz.

dev269pps__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj same dobre wieści. Piękny dzień. :D
    Gratuluję udanych wizyt.
    Trzymajcie kciuki za jutrzejsze wizyty.

Ja mam jutro o 10:20, po 3 tygodniach, więc się stresuję dość mocno.
    Cudaczku bądź tam, zdrowy i silny.

NiecierpliwaKarolina, Visenna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lekarza mam akurat super, mamnowoczesna klinike i mowoczesny gabimet z super sprzetem, monitor dla pacjentki 32 cale wszysyko widac, a on do ogladania ma swoj monotor, i zawsze wszysyko tlumaczy, wizyta trwa 30 minut place 140 zl, ale warto. Nawet szyjke moge obejrzec w 3d ! Oby wiecej takich gabinetow i lekarzy ;)

Limerikowo, andzia821, Visenna, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka ty , masz po 3 tygodniach wizyte, a ja ostatnia mialam 19.02 i mam dopiero 31.03 czyli po 6 tygodniach to pomysl jaki ja mam sttes xD i dodatkowo sie doczekac nie moge :)

• Auro Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Hehe to nieźle :) w pierwszej miałam termin na 15 listopad, ale przez nadciśnienie wylądowalam w szpitalu, to był 31 październik i lekarz pyta ''chce pani jutro rodzić ?'' myślę sobie...nieee 1 listopada ? trochę smutna dta na urodzinki :) i tak dostałam wybór a młoda urodziłą sie 2 listopada :)

Moja chrześnica urodziła się 1 listopada. Plus jest taki, że zawsze się z nią widzę w jej urodziny i zawsze zajadę na torcik po cmentarzu, w innych dniach byłoby trudno bo wyprowadziłam się z rodzinnego miasta.

midnight, Rutelka lubią tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj czuje jakby kłucia w szyjce... cos wisi w powietrzu :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, super ogródeczek i swietna instrukcja, zdolna z Ciebie babka :D

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro, torcik po cmentarzu brzmi strasznie;-)

midnight, Rutelka lubią tę wiadomość

• Auro Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie nie brzmi najlepiej, ale zawsze jest smacznie :P

Rutelka, Beattkie lubią tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeeeń dobry w PIĄTEK! :)

Ola_85 wrote:
    oto moj brzusio :)

http://zapodaj.net/d29ba8ac17dbd.jpg.html

Pięknie rośnie! :)
    Podobnie wyglądam :) Przez dłużysz czas podejrzewałam wzdęcia (nawet tutaj na BBF uparcie zaznaczałam je w tabelce), ale nieeee :P To już po prostu tak brzuszek urósł! :) A to moja pierwsza ciąża! Będę się toczyć w październiku 1304.gif

Evvelina, Kasiowa, Natalaa_aa - 19.gif za udane wizyty! :)

Rutelka - WOW! Pięknie to wygląda... wrzucaj koniecznie kolejne zdjęcia, to może i ja się zmotywuję i ruszę tyłek! :) Zawsze marzył mi się własny ogródek, własne warzywa, ale... jest jeden mały problem - nie lubię grzebać w ziemi :| Może się przełamię, jak dodatkowo naczytam się postów Anulki :)

Miłego dnia dziewczyny loveshower.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 06:44

Ola_85, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!
    Dziewczyny musimy myśleć pozytywnie, wierzyć w nasze dzieciaczki że pięknie rosną bo kto ma w nie wierzyć jak nie mama.
    A ja wczoraj miałam dzień obejmowania porcelany....

Agata84Ign super!!!!

Ola super brzusio!

Evvelina super że wszystko dobrze, tylko szkoda że takie podejście lekarza jest.

Kasiowa ale śliczności i kawał dziecia już!

Natalaa_aa super wieści.
    Mój teraz też nie mierzył ilości uderzeń, nie stresuj się, serduszko bije i to najważniejsze.

Trzymam kciuki za wizyty.

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka ja trzymam mocno kciuki o 10:20 bede oglądać ddtv i wysyłać pozytywna energię :)

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Dziewczyny pisałam ostatnio o tej pałeczce ropy błękitnej w moczu. Kuźwa. Badanie ogólne moczu z wczoraj ok, posiew nowy ujemny ;) prawie przez to osiwiałam, a okazuje się że to jakiś błąd laboratorium
    Noooo, wedzialam ze to pomyłka, bo skąd pałeczka ropy błękitnej? :) super!!

Amc, Rutelka lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina wrote:
    Melduje sie po wizycie. Serduszko wali , Maluszek rośnie. Szczęśliwa jestem :) Pan dr nie mógł sobie poradzić z pomiarem tętna ani z dokładnymi wymiarami długości. Wiec mam tak zaznaczone na zdjęciu niechlujnie około 1cm. Poprosiłam o sprawdzenie bo jest za mały w stosunku do wieku ale Panu dr sie nie chciało dalej sprawdzać i powiedział że to nie ma znaczenia. :) no cóż , wolałabym wiedzieć czy przyrost jest prawidłowy żeby przez chwile poczuć ulgę. Pójdę chyba za tydzień na lepsze usg.
    Rewelacja :) serduszko wali, to najważniejsze :) wymiarami nie ma co się przejmować, owulacja mogla byc kilka dni pozniej, u mnie tez najpier bylo że dzidzia mniejsza niz wg OM a terz jest wieksza niz wg OM i bądź tu mądry :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa wrote:
    Bylm dzis na usg w luxmedzie. Dzidzia ma 5,14cm i pasuje idealnie na 11t6d. Pani doktor nie chciała sprawdzić co ma miedzy nogami wiec nadal zagadka :) moze za tydzień czegoś sie dowiemy. Dzidzia została dokładnie zmierzona nt 1,4, serduszko tez ok, główka i mózg pasuje na 12t2d. Jest śliczna/śliczny :)

http://zapodaj.net/5fae36ddfba00.jpg.html
    KASIOWA juz nawet twarz widać :D ale supr!!!

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:

NATALAA najwazniejsze ze wszystko dobrze :) czasami trafiają się małomówni lekarze, wtedy trzeba podpytywać, ciągnąc za język :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Amc to trafiłaś na super Panią Doktor :)

W końcu mogę się trochę odstresować, teraz już na pewno wszystko będzie dobrze :) i nie przepisał mi już więcej luteiny, nie wiem czy to dobrze czy źle..
    A kazał stopniowo odstawiac? bo z dnia na dzien skonczyc to trochę lipa... mi kazal zmniejszac stopniwo, ze 100mg na 50mg... potem omijac jedną dawke az w koncu przestac brac w ogle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 07:42

Visenna lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Dołączam do Październikowych Mamuś - termin wstępnie mam na 13 października :)

Ja już się nie mogę doczekać, kiedy lekarz stwierdzi czy to chłopiec czy dziewczynka. Oczywiście, że chciałabym, aby dzidziuś był przede wszystkim zdrowy i szczęśliwy, choć coś mi podświadomie mów, że będzie chłopak...

:) :)
    Witaj <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 07:45

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ