X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka to dobra odpowiedz ;-) obyś nigdy nie musiała tego wiedzieć, dzięki ;-)

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Czesc dziewczyny - powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Ja mam zdecydowany spadek formy - juz nie wyrabiam od tych mdlosci, braku apetytu i energii, wszystko mnie od tego megawkurza! Ktoras z Was ma to samo albo wie, jak sie tego pozbyc?

Jest piatek, a ja mam dola :(

Nie przejmuj się tak to już jest i pewnie nie długo minie :) ja dzisiaj będąc w sklepie przed pracą nie mogłam się zdecydować co kupić do jedzenia bo na nic nie mam ochoty od tych mdłości...

Musimy to przeczekać :)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Piastów bardziej moje rejony;-)
    mam ciocie w piastowie :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZETZET u Ciebie pewnie trochę nasilone objawy bo dwa cudaki w brzuchu rosną... jeszcze troszkę i będzie dobrze, zobaczysz!!

Dziewczyny tak się dzisiaj zastanawiam.... czy idąc ze skierowaniem (czyli na nfz poniekąd) na te prenatalne, moge sobie dopłacić za np. 3D przy okazji? jak myslicie?

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Anulka to dobra odpowiedz ;-) obyś nigdy nie musiała tego wiedzieć, dzięki ;-)
    No takkk... dla mnie egzotyka w pełnej krasie bo nigdy nie miałam styczności :) a w wrzucałas to w google? kiedy masz konsulatacje z ginem? to przypuszczalnie jakas standardowa infekcja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 09:36

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoje usg mam 1,04 hee fajna data ciekawe czy bedzie jakis psikus.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZetZet- a próbowałaś może migdały na mdłości? Wyczytałam też, że herbata rumiankowa pomaga- może spróbuj coś?
    Anulka u mnie 3d jest w cenie prenatalnego, ale zawsze możesz podpytać przed badaniem, czy jest taka opcja :)

Tak się dziewczyny nastawiacie na płeć, ja póki co w ogóle o tym nie myślę. Oczywiście, ciekawa jestem, ale z córą lekarz potwierdził płeć około 18 tygodnia, tuż przed Bożym Narodzeniem :) A potem to już na każdym usg rozkładała nogi ,że nie było złudzeń ;)

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Evvelina Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej niedokładnej wizycie nie mogłam spać . Skocze dzisiaj na badanie progesteronu i jak sie uda do innego lekarza na lepsze usg. Bo jeśli rzeczywiście moje Maleństwo urosło tylko 4 mm przez 10 dni to nie jest chyba dobry znak. :(

152303cb02.png
    Bijące serduszko 07.03. <3
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Dziewczyny tak się dzisiaj zastanawiam.... czy idąc ze skierowaniem (czyli na nfz poniekąd) na te prenatalne, moge sobie dopłacić za np. 3D przy okazji? jak myslicie?

Lekarz będzie robił badanie w 3D ale wydruk dostaniesz zwykły :)
    Moim zdaniem lepiej dopłacić na połówkowych, mieć świetne zdjęcia :)

Chodź też nie jestem pewna czy zgodzą się na dopłatę ;)
    Ja wiem że na tych prenatalnych z nfz na połówkowych nie dostanę fajnych zdjęć bo praktycznie same przepływy ;) tak więc stwierdziłam że pójdę na dodatkowe USG gdzie będę miała dzieciątko w całej okazałości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 10:13

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie Dziewczyny ;)

Gratuluję wczorajszych udanych wizyt :D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Czesc dziewczyny - powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Ja mam zdecydowany spadek formy - juz nie wyrabiam od tych mdlosci, braku apetytu i energii, wszystko mnie od tego megawkurza! Ktoras z Was ma to samo albo wie, jak sie tego pozbyc?

Jest piatek, a ja mam dola :(

Zetzet wczoraj wieczorem płakałam z bezsilnosci, juz mam dosc 1 trymestru. Byłam zmeczona po wymiotach i dobilo mnie to. Ale nie mam na to sposobu, jak znajdziej to pisz! Skorzystam

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    mam ciocie w piastowie :)

No to dziewczyny robimy impreze!!! ;-) ja mam chate wolna jak trzeba;-) maz czesto u kolegow

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    No takkk... dla mnie egzotyka w pełnej krasie bo nigdy nie miałam styczności :) a w wrzucałas to w google? kiedy masz konsulatacje z ginem? to przypuszczalnie jakas standardowa infekcja

Wyrywam sie z pracy i ide do gin za 2h nie bede z tym czekac;-) cos googlowałam, ale staralam sie nie czytac bez wizyty.

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka już nie mogę się doczekać info od Ciebie :) kciuki!

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatkie, pewnie ze idz do ginekologa bo w necie podczytalam cos nie cos i kurcze martwie sie zakazenie pochwy i paciorkowiec ? Kurde gnaj szybko do lekarza i daj znqc. 3mam kciuki!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina wrote:
    Po wczorajszej niedokładnej wizycie nie mogłam spać . Skocze dzisiaj na badanie progesteronu i jak sie uda do innego lekarza na lepsze usg. Bo jeśli rzeczywiście moje Maleństwo urosło tylko 4 mm przez 10 dni to nie jest chyba dobry znak. :(

Kochana nie zamartwiaj sie na zapas, stes jest tylko naszym wrogiem, pojdz do innegomlekarza ktorytwoje watpliwosci wyjasni , glowa do gory!!!! Bedzie dobrze, wierze w to ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Dzisiaj same dobre wieści. Piękny dzień. :D
    Gratuluję udanych wizyt.
    Trzymajcie kciuki za jutrzejsze wizyty.

Ja mam jutro o 10:20, po 3 tygodniach, więc się stresuję dość mocno.
    Cudaczku bądź tam, zdrowy i silny.

Ruletka wracaj szybko i pokazuj maluszka!;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Beatkie, pewnie ze idz do ginekologa bo w necie podczytalam cos nie cos i kurcze martwie sie zakazenie pochwy i paciorkowiec ? Kurde gnaj szybko do lekarza i daj znqc. 3mam kciuki!!!

To by były te skurwysyńskie paciorkowce... Pewnie jakis antybiotyk dostane. No nic dam znac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY, jak macie konto online w LUX MED to można chatowac z położną ;-)

Czat z położną
    piątek16:00 - 20:00
    poniedziałek16:00 - 20:00
    środa16:00 - 20:00

Są, też dostępne chaty z : internistą, pediatrą, alergologiem, Czat z pielęgniarką alergologiczną, Czat z pielęgniarką pediatryczną.

Myślę, że to fajna sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 11:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis poszlam po zwolnienie do ginekologa i sie okazalo ze nie ma ani poloznej ani ginekologa :D zajebiscie, sie wkurzyłam, mam przyjsc w poniedzialek. 1-wszy raz mnie takie cos spotkało :O

Lusia8998 lubi tę wiadomość

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ