Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Zetzet wrote:Czesc dziewczyny - powodzenia na dzisiejszych wizytach!
Ja mam zdecydowany spadek formy - juz nie wyrabiam od tych mdlosci, braku apetytu i energii, wszystko mnie od tego megawkurza! Ktoras z Was ma to samo albo wie, jak sie tego pozbyc?
Jest piatek, a ja mam dola
Nie przejmuj się tak to już jest i pewnie nie długo minieja dzisiaj będąc w sklepie przed pracą nie mogłam się zdecydować co kupić do jedzenia bo na nic nie mam ochoty od tych mdłości...
Musimy to przeczekać -
ZETZET u Ciebie pewnie trochę nasilone objawy bo dwa cudaki w brzuchu rosną... jeszcze troszkę i będzie dobrze, zobaczysz!!
Dziewczyny tak się dzisiaj zastanawiam.... czy idąc ze skierowaniem (czyli na nfz poniekąd) na te prenatalne, moge sobie dopłacić za np. 3D przy okazji? jak myslicie? -
Beattkie wrote:Anulka to dobra odpowiedz
obyś nigdy nie musiała tego wiedzieć, dzięki
a w wrzucałas to w google? kiedy masz konsulatacje z ginem? to przypuszczalnie jakas standardowa infekcja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 09:36
-
ZetZet- a próbowałaś może migdały na mdłości? Wyczytałam też, że herbata rumiankowa pomaga- może spróbuj coś?
Anulka u mnie 3d jest w cenie prenatalnego, ale zawsze możesz podpytać przed badaniem, czy jest taka opcja
Tak się dziewczyny nastawiacie na płeć, ja póki co w ogóle o tym nie myślę. Oczywiście, ciekawa jestem, ale z córą lekarz potwierdził płeć około 18 tygodnia, tuż przed Bożym NarodzeniemA potem to już na każdym usg rozkładała nogi ,że nie było złudzeń
Rutelka lubi tę wiadomość
-
Po wczorajszej niedokładnej wizycie nie mogłam spać . Skocze dzisiaj na badanie progesteronu i jak sie uda do innego lekarza na lepsze usg. Bo jeśli rzeczywiście moje Maleństwo urosło tylko 4 mm przez 10 dni to nie jest chyba dobry znak.
-
anulka1978 wrote:Dziewczyny tak się dzisiaj zastanawiam.... czy idąc ze skierowaniem (czyli na nfz poniekąd) na te prenatalne, moge sobie dopłacić za np. 3D przy okazji? jak myslicie?
Lekarz będzie robił badanie w 3D ale wydruk dostaniesz zwykły
Moim zdaniem lepiej dopłacić na połówkowych, mieć świetne zdjęcia
Chodź też nie jestem pewna czy zgodzą się na dopłatę
Ja wiem że na tych prenatalnych z nfz na połówkowych nie dostanę fajnych zdjęć bo praktycznie same przepływytak więc stwierdziłam że pójdę na dodatkowe USG gdzie będę miała dzieciątko w całej okazałości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 10:13
-
nick nieaktualnyZetzet wrote:Czesc dziewczyny - powodzenia na dzisiejszych wizytach!
Ja mam zdecydowany spadek formy - juz nie wyrabiam od tych mdlosci, braku apetytu i energii, wszystko mnie od tego megawkurza! Ktoras z Was ma to samo albo wie, jak sie tego pozbyc?
Jest piatek, a ja mam dola
Zetzet wczoraj wieczorem płakałam z bezsilnosci, juz mam dosc 1 trymestru. Byłam zmeczona po wymiotach i dobilo mnie to. Ale nie mam na to sposobu, jak znajdziej to pisz! Skorzystam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanulka1978 wrote:No takkk... dla mnie egzotyka w pełnej krasie bo nigdy nie miałam styczności
a w wrzucałas to w google? kiedy masz konsulatacje z ginem? to przypuszczalnie jakas standardowa infekcja
Wyrywam sie z pracy i ide do gin za 2h nie bede z tym czekac;-) cos googlowałam, ale staralam sie nie czytac bez wizyty. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvvelina wrote:Po wczorajszej niedokładnej wizycie nie mogłam spać . Skocze dzisiaj na badanie progesteronu i jak sie uda do innego lekarza na lepsze usg. Bo jeśli rzeczywiście moje Maleństwo urosło tylko 4 mm przez 10 dni to nie jest chyba dobry znak.
Kochana nie zamartwiaj sie na zapas, stes jest tylko naszym wrogiem, pojdz do innegomlekarza ktorytwoje watpliwosci wyjasni , glowa do gory!!!! Bedzie dobrze, wierze w to -
nick nieaktualnyRutelka wrote:Dzisiaj same dobre wieści. Piękny dzień.
Gratuluję udanych wizyt.
Trzymajcie kciuki za jutrzejsze wizyty.
Ja mam jutro o 10:20, po 3 tygodniach, więc się stresuję dość mocno.
Cudaczku bądź tam, zdrowy i silny.
Ruletka wracaj szybko i pokazuj maluszka!Rutelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Beatkie, pewnie ze idz do ginekologa bo w necie podczytalam cos nie cos i kurcze martwie sie zakazenie pochwy i paciorkowiec ? Kurde gnaj szybko do lekarza i daj znqc. 3mam kciuki!!!
To by były te skurwysyńskie paciorkowce... Pewnie jakis antybiotyk dostane. No nic dam znac. -
nick nieaktualnyDZIEWCZYNY, jak macie konto online w LUX MED to można chatowac z położną
Czat z położną
piątek16:00 - 20:00
poniedziałek16:00 - 20:00
środa16:00 - 20:00
Są, też dostępne chaty z : internistą, pediatrą, alergologiem, Czat z pielęgniarką alergologiczną, Czat z pielęgniarką pediatryczną.
Myślę, że to fajna sprawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 11:11
-
nick nieaktualny