X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka to dobra odpowiedz ;-) obyś nigdy nie musiała tego wiedzieć, dzięki ;-)

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Czesc dziewczyny - powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Ja mam zdecydowany spadek formy - juz nie wyrabiam od tych mdlosci, braku apetytu i energii, wszystko mnie od tego megawkurza! Ktoras z Was ma to samo albo wie, jak sie tego pozbyc?

Jest piatek, a ja mam dola :(

Nie przejmuj się tak to już jest i pewnie nie długo minie :) ja dzisiaj będąc w sklepie przed pracą nie mogłam się zdecydować co kupić do jedzenia bo na nic nie mam ochoty od tych mdłości...

Musimy to przeczekać :)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Piastów bardziej moje rejony;-)
    mam ciocie w piastowie :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZETZET u Ciebie pewnie trochę nasilone objawy bo dwa cudaki w brzuchu rosną... jeszcze troszkę i będzie dobrze, zobaczysz!!

Dziewczyny tak się dzisiaj zastanawiam.... czy idąc ze skierowaniem (czyli na nfz poniekąd) na te prenatalne, moge sobie dopłacić za np. 3D przy okazji? jak myslicie?

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Anulka to dobra odpowiedz ;-) obyś nigdy nie musiała tego wiedzieć, dzięki ;-)
    No takkk... dla mnie egzotyka w pełnej krasie bo nigdy nie miałam styczności :) a w wrzucałas to w google? kiedy masz konsulatacje z ginem? to przypuszczalnie jakas standardowa infekcja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 09:36

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoje usg mam 1,04 hee fajna data ciekawe czy bedzie jakis psikus.

Rutelka lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZetZet- a próbowałaś może migdały na mdłości? Wyczytałam też, że herbata rumiankowa pomaga- może spróbuj coś?
    Anulka u mnie 3d jest w cenie prenatalnego, ale zawsze możesz podpytać przed badaniem, czy jest taka opcja :)

Tak się dziewczyny nastawiacie na płeć, ja póki co w ogóle o tym nie myślę. Oczywiście, ciekawa jestem, ale z córą lekarz potwierdził płeć około 18 tygodnia, tuż przed Bożym Narodzeniem :) A potem to już na każdym usg rozkładała nogi ,że nie było złudzeń ;)

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Evvelina Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej niedokładnej wizycie nie mogłam spać . Skocze dzisiaj na badanie progesteronu i jak sie uda do innego lekarza na lepsze usg. Bo jeśli rzeczywiście moje Maleństwo urosło tylko 4 mm przez 10 dni to nie jest chyba dobry znak. :(

152303cb02.png
    Bijące serduszko 07.03. <3
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Dziewczyny tak się dzisiaj zastanawiam.... czy idąc ze skierowaniem (czyli na nfz poniekąd) na te prenatalne, moge sobie dopłacić za np. 3D przy okazji? jak myslicie?

Lekarz będzie robił badanie w 3D ale wydruk dostaniesz zwykły :)
    Moim zdaniem lepiej dopłacić na połówkowych, mieć świetne zdjęcia :)

Chodź też nie jestem pewna czy zgodzą się na dopłatę ;)
    Ja wiem że na tych prenatalnych z nfz na połówkowych nie dostanę fajnych zdjęć bo praktycznie same przepływy ;) tak więc stwierdziłam że pójdę na dodatkowe USG gdzie będę miała dzieciątko w całej okazałości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 10:13

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie Dziewczyny ;)

Gratuluję wczorajszych udanych wizyt :D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Czesc dziewczyny - powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Ja mam zdecydowany spadek formy - juz nie wyrabiam od tych mdlosci, braku apetytu i energii, wszystko mnie od tego megawkurza! Ktoras z Was ma to samo albo wie, jak sie tego pozbyc?

Jest piatek, a ja mam dola :(

Zetzet wczoraj wieczorem płakałam z bezsilnosci, juz mam dosc 1 trymestru. Byłam zmeczona po wymiotach i dobilo mnie to. Ale nie mam na to sposobu, jak znajdziej to pisz! Skorzystam

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    mam ciocie w piastowie :)

No to dziewczyny robimy impreze!!! ;-) ja mam chate wolna jak trzeba;-) maz czesto u kolegow

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    No takkk... dla mnie egzotyka w pełnej krasie bo nigdy nie miałam styczności :) a w wrzucałas to w google? kiedy masz konsulatacje z ginem? to przypuszczalnie jakas standardowa infekcja

Wyrywam sie z pracy i ide do gin za 2h nie bede z tym czekac;-) cos googlowałam, ale staralam sie nie czytac bez wizyty.

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka już nie mogę się doczekać info od Ciebie :) kciuki!

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatkie, pewnie ze idz do ginekologa bo w necie podczytalam cos nie cos i kurcze martwie sie zakazenie pochwy i paciorkowiec ? Kurde gnaj szybko do lekarza i daj znqc. 3mam kciuki!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina wrote:
    Po wczorajszej niedokładnej wizycie nie mogłam spać . Skocze dzisiaj na badanie progesteronu i jak sie uda do innego lekarza na lepsze usg. Bo jeśli rzeczywiście moje Maleństwo urosło tylko 4 mm przez 10 dni to nie jest chyba dobry znak. :(

Kochana nie zamartwiaj sie na zapas, stes jest tylko naszym wrogiem, pojdz do innegomlekarza ktorytwoje watpliwosci wyjasni , glowa do gory!!!! Bedzie dobrze, wierze w to ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Dzisiaj same dobre wieści. Piękny dzień. :D
    Gratuluję udanych wizyt.
    Trzymajcie kciuki za jutrzejsze wizyty.

Ja mam jutro o 10:20, po 3 tygodniach, więc się stresuję dość mocno.
    Cudaczku bądź tam, zdrowy i silny.

Ruletka wracaj szybko i pokazuj maluszka!;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Beatkie, pewnie ze idz do ginekologa bo w necie podczytalam cos nie cos i kurcze martwie sie zakazenie pochwy i paciorkowiec ? Kurde gnaj szybko do lekarza i daj znqc. 3mam kciuki!!!

To by były te skurwysyńskie paciorkowce... Pewnie jakis antybiotyk dostane. No nic dam znac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY, jak macie konto online w LUX MED to można chatowac z położną ;-)

Czat z położną
    piątek16:00 - 20:00
    poniedziałek16:00 - 20:00
    środa16:00 - 20:00

Są, też dostępne chaty z : internistą, pediatrą, alergologiem, Czat z pielęgniarką alergologiczną, Czat z pielęgniarką pediatryczną.

Myślę, że to fajna sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 11:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis poszlam po zwolnienie do ginekologa i sie okazalo ze nie ma ani poloznej ani ginekologa :D zajebiscie, sie wkurzyłam, mam przyjsc w poniedzialek. 1-wszy raz mnie takie cos spotkało :O

Lusia8998 lubi tę wiadomość

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ