X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Dziewczyny ja dziś ledwo żyje, mdłości mam takie, że aż się boje czy zdążę do łazienki polecieć, a jestem w pracy.. pracę mam nie ciężką, przy biurku siedzącą, ale w takim kącie jestem , że ciągle jest mi duszno, i słabo mi się robi..
    a Wy jak tam??

U mnie nie jest źle dziś. Lekki ból brzucha, senność i zgaga... Da się wytrzymać, bywało gorzej. Nie mam zbytnio co dziś robić, wszystko skończone a jeszcze 3h siedzenia... Szef wyszedł to Was podczytuję :) Trzymaj się tam! Mam nadzieję, że poczujesz się lepiej. Dziś już piątek... w weekend odpoczniemy :)

natalaa_aa, Rutelka lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie zamierzacie robic na pozniejszym etapie ciazy usg 4D :)? Wykonuje sie je miedzy 18 a 22 tc, co myslicie ;)?

Pewnie, to bedzie swietna pamiatka ;-)

• Visenna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko, jak po wizycie :)?

Rutelka lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Rutelko- dawaj znać jak wizyta?
    Ja raczej pozostanę przy usg 3d- mam z poprzedniej ciąży i teraz planuję podobnie.
    Jakiś dzisiaj zjazd mam ogromny, zero energii i siły, odliczam tylko czas do końca pracy.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Beatkie, pewnie ze idz do ginekologa bo w necie podczytalam cos nie cos i kurcze martwie sie zakazenie pochwy i paciorkowiec ? Kurde gnaj szybko do lekarza i daj znqc. 3mam kciuki!!!

Mam infekcje dość poważna ale nie dla mnie jak się dostanie do dziecka to moze je skrzywdzić, ale nie musi tak być. Nie mozna teraz tego leczyc bo duze ryzyko dla ciazy, mam wizyte 22 kwietnia i jak nic sie nie zmieni to antybiotyk. Bakterie najgrozniejsze sa przy porodZie, bo jak antybiotyk nie zostanie wlasciwie podany to dziecko szybko sie zaraza.

Dostałam VAGICAL, ktoś stosował? Widzialam na ulotce w intwrnecie, ze nie jest dla kobiet w ciazy, a mam go kupic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na większości leków jest napisane, że nie zalecają w ciąży. Przepisał Ci to ginekolog, więc chyba wie co robi.

Limerikowo, mizzelka lubią tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie zamierzacie robic na pozniejszym etapie ciazy usg 4D :)? Wykonuje sie je miedzy 18 a 22 tc, co myslicie ;)?

Ja jestem zdecydowana na usg 4 D
    W poprzedniej ciąży zrobiliśmy sobie taki prezent :)
    Mamy kilka zdjęć i płytę z zapisem usg + zdjęcia.
    Najśmieszniejsze jest to, ze młody na tamtym zdjęciu z usg jest naprawdę podobny do siebie samego z dzisiaj:) Układ głowy, ust...nos itp. to już widać jak na żywo :)
    Polecam :)

Limerikowo, Rutelka lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina wrote:
    Dziewczyny poleciłam na usg , dzieciątko ma 1,7 cm czyli idealnie 8 tygodni, serce bije 163 / min . Aż sie popłakałam. Ten wczorajszy lekarz niezłego mi stresa zapewnił. Mam piękne zdjecia małego człowieczka. W Święta pokaże rodzinie. :)

Ciesze się, ze się uspokoiłaś :)
    Stres nie jest potrzebny. Następnym razem nie rób usg tam, gdzie wczoraj...bo szkoda Twoich (Waszych) nerwów.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    czyl;i cos z cyklu zostaw dziecko z facetem :D Ja mam 4 letnią corcie nie raz skocze na zakupy i zostanie z mezem ktora ma ja pilnowac, ja wracam z zakupow maz spi mała sie bawi i mowi Mamusiu pilnowałam tate i przykryłam go kocykiem zeby mu nie bylo zimno :D Moja mina bezcenna takze wiem cos na ten temat haha xD

Słodka Mała :):):):)

sarcia123 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ja też mam wizytę 23 marca i bardzo się denerwuje, jestem po dwóch poronieniach, więc trudno mi zachować optymizm

Wiem, ze po stracie bardzo ciężko jest..beztrosko cieszyć się ciążą... niestety...
    Ale bądź dobrej myśli :)
    Ja też mam wizytę 23 marca, usg genetyczne. Powtarzam sobie, ze wszystko będzie dobrze :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhhh, wreszcie znalazłam chwilkę, aby do was zajrzeć. Wczorajsza wizyta u doktorka numer dwa rozbawiła mnie ogromnie. Doktorek numer dwa zdecydowanie specjalista od usg nie jest. Po pobraniu cytologii pyta mnie wczoraj 'to jak, zobaczymy co u dzidziusia?', na co ja bez chwili zastanowienia, że oczywiscie! No i umiescil sonde pod takim katem, ze nie bylo widać Bąbelka z boku, tak aby popatrzec na cale cialko tylko pokazuje taki jakby przekroj poprzeczny, sam komentuje, ze trzeba to jakos inaczej ustawic, aby zobaczyc cale dziecko, kombinuje, ale zdecydowanie mu nie idzie, po czym stwierdzil, ze on chyba nie potrafi i ze lepiej nie bedzie. Najwazniejsze, ze na tym "przekroju poprzecznym" bylo widac bijace serduszko i to jest dla mnie najwazniejsze, na informacje ile Bąbelek urosł zaczekam sobie do wizyty u doktorka numer jeden 30.03.

Zapisałam się też na prenatalne w Medicover na 9.04, to będzie 12+3. Ciekawa jestem na kiedy zapisze mnie doktorek numer jeden :)

kehlana_miyu, Beattkie, mizzelka, szynszyl, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja,
    Dzisiaj zapisałam się na.dodatkowe prenatalne do innego lekarza. Szukałam kogosnkto a ten certyfikat z badan prenatalnych (ktoś kiedyś link podawał) i mnwizyte w poniedziałek na 18 :) a u swojego lekarza w następny wtorek. Zrobię dwa badania, nastraszyky mnie w szpitalu jak byłam i wolę dmuchać na zimne :)

Aa koszty wizyt u mnie to - u tego lekarza co idę teraz 100zl usg, a u mojego 120zl usg + badanie. Zazwyczaj wizytavtrwa ok 20-30min, bo na razie nie było konieczności dłużej (krótkie usg i brak badania gin, bo miałam plamienia).

Pozdrawiam i czekam na dobre wieści od Was :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. :D
    Wszystko dobrze, a nawet bardzo dobrze.
    Krwiak się wchłania. Z 35mm zrobił się 15mm i jest naprawdę niewielki w porównaniu do pęcherzyka płodowego.

Nasz Cudaczek ma około 45mm, podczas badania podskakiwał jak szalony, ma rączki, nóżki, paluszki, bijące serduszko. Pani doktor pokazała nam nawet wątrobę i jelita. Nie mierzyła przezierności karkowej, bo ciut za wcześnie, ale mówiła, że na tym etapie, gdyby coś było nie tak z grubością tego zgrubienia na karku, to już by było widać. Mówiła, że ciąża piękna, dzidziuś odpowiedni do wieku ciąży (a nawet o 3-4 dni większy). Mój mąż w głos się śmiał, bo dzidziuś był odwrócony do nas buzią i trzymał łapkę tak jakby machał do nas. :D

Ulżyło mi. :D
    A oto nasz cudaczek :D

b83a36505d3d436emed.jpg

Jusstin, Evee, elficzka, Visenna, kkkaaarrr, andzia821, Moko, kehlana_miyu, natalaa_aa, Zetzet, midnight, Auro, Lusia8998, LillaMy, Kasik2, mizzelka, szynszyl, Blu, Limerikowo, Asia_08, NiecierpliwaKarolina, marti_88, Ola_85, Dea28 lubią tę wiadomość

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wspaniałe zdjęcia i cudowne nowiny- gratulacje :)

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Jestem już po wizycie. :D
    Wszystko dobrze, a nawet bardzo dobrze.
    Krwiak się wchłania. Z 35mm zrobił się 15mm i jest naprawdę niewielki w porównaniu do pęcherzyka płodowego.

Nasz Cudaczek ma około 45mm, podczas badania podskakiwał jak szalony, ma rączki, nóżki, paluszki, bijące serduszko. Pani doktor pokazała nam nawet wątrobę i jelita. Nie mierzyła przezierności karkowej, bo ciut za wcześnie, ale mówiła, że na tym etapie, gdyby coś było nie tak z grubością tego zgrubienia na karku, to już by było widać. Mówiła, że ciąża piękna, dzidziuś odpowiedni do wieku ciąży (a nawet o 3-4 dni większy). Mój mąż w głos się śmiał, bo dzidziuś był odwrócony do nas buzią i trzymał łapkę tak jakby machał do nas. :D

Ulżyło mi. :D
    A oto nasz cudaczek :D

b83a36505d3d436emed.jpg

Super wiadomości i piękne zdjęcia :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki fajny człowieczek :) gratulacje!

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratulacje;-)

• andzia821 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka gratuluje :-D !!!!!

c55fs65gyckjloq8.png

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka -> wspaniale, gratulacje! :)

ex2bwn15260327bu.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u endokrynologa z ostatnimi wynikami.
    Od II trymestru mam brać THYROZOL. Obecnie biorę THYROSAN.
    Muszę obserwować tarczycę. Na razie udaje się walczyć z nadczynnością:)

Rutelka, Visenna lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ