X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Byłam dziś u endokrynologa z ostatnimi wynikami.
    Od II trymestru mam brać THYROZOL. Obecnie biorę THYROSAN.
    Muszę obserwować tarczycę. Na razie udaje się walczyć z nadczynnością:)

Tarczyca jest groźna dla ciąży?

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka cudny ten Twój cudaczek !! :))

Rutelka lubi tę wiadomość

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za gratulacje. Doczytam forum później. Jestem wypluta. Muszę się zdrzemnąć. :)

• MMM2016 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Tarczyca jest groźna dla ciąży?

Hmm nie stosuję słowa "groźna" :)
    O tarczycę, szczególnie w ciąży, trzeba dbać i regularnie ją badać.
    Nadczynność lub niedoczynność nie są wskazane w ciąży i należy jak najszybciej uregulować hormony.
    Na początku wyniki tarczycowe miałam uregulowane, usg też ok (mam hashimoto)
    Nagle, po 3 tygodniach objawiła się nadczynność. Na szczęście raz na 3-4 tygodnie widzę sie z endokrynologiem i w porę udało sie zareagować.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 dzieki za wyjasnienia

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla dziewczyn za wszystkie dobre nowinki i fajne zdjeciamnaszych stworkow ;) xD beatkie mam nadzieje ze wszysgko, bedzke ok z toba i dzidzia, wierzymy w to ;) jak wam mija leniwe piatkowe popoludnie ?

Beattkie, Rutelka lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę z udanych wizyt :) teraz już może być tylko lepiej :)

beattkie wierzę, że dzieciaczkowi nic nie będzie, trzymam mocno kciuki!

co do usg 3d/4d to jak rozmawiałam o tym z mężem to on jakoś nie był entuzjastą ;/ że nie wie czy to bezpieczne itp.. ale muszę go przekonać, bo dla mnie to ciekawe doświadczenie :)

Jutro mówię rodzince o ciąży, kupiłam małe buciki i dodam zdjęcie z usg :)

mizzelka, Blu, Beattkie, Visenna, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, z moim mezem na takie tematy niemgadam decyzje zwiazane z badaniami usg podejmuje decyzje jakie chce i place za co chce takze o tyle mam lzej ;) ogolem u nas w zwiazku ja jestem silniejszym decyzyjnym chharakterem, a moj maz oaza spokoju i kopromisem ;) a ja jestem czlowiek demolka i wulkan energii hahah xD

Rutelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :)

fajne zdjecia :)

a co do pamiątkowych to tez trzeba uwazac bo im dziecko mniejsze tym wiecej zlapiesz, a tak to sama buzia bd :)
    nie pamietam kiedy gin tak fajnie zlapal moją córcię skuloną bo spała i trzymala jedna rączkę na uchu a drugą ssała kciuk :) słodkie zdjęcie :) ale to w 3D
    u mojego gina tez spoko gabinet, robi zdjęcia zawsze, wszystko mi podrukuje wymiary itp.. skierowanie i bierze 100..
    no chyba ze prenatalne to wtedy od 140-200 :)

co do ogródka to ciezka sprawa jak ktos nie lubi grzebac w ziemii ale jest patent i na to.. robisz grządki, raz się przemęczysz, niech troche wykiełkują roślinki albo pochowasz je w domku sadzonki a na działce rozłożyć agrowłókninę, duzo znajomych tak robi i nie musi pielić i się bawić ;) tylko trzeba uważać na kreciska, ale najlepiej posadzić na około działki ozdobny czosnek i ponoć działa :)

Visenna, Rutelka lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze o ciazy nie mowialm, tym bardziej po gadce mojej mamy ostatnio...
    że rok po roku to lipa.. żeby odchować i dopiero... bo się zarąbie...
    że z brzuchem słabo nosić i bawić... bla bla.. ehh... i odechciało mi się.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jestem uparciuchem i lubię jak jest po mojemu :) ale wolę podejmować wspólnie decyzję :)

Mizzelka tak nie fajnie, że usłyszałaś takie słowa... jednak rodzina powinna wspierać a nie dogadywać.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko super dzidziuś!

Też coś siły nie mam. Rano jeszcze jak tylko widzę słońce to chce jak najwięcej rzeczy zrobić (zakupy, obiad, sprzątanie) bo zaraz po południu mam totalny zjazd i najchętniej poszłabym spać :) ale nie mogę... :) także dziewczyny niepracujące i chwilowo bez dzieci - zazdroszczę możliwości spania kiedy i ile się chce :)

mizzelko - całe szczęście, że to jest Twoje życie i Twoje decyzje. Inni mogą krytykować, ale powinni uszanować.

mizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt ;)

Rutelko dobra nowina z tym krwiakiem, jeszcze troszkę i w ogóle po nim śladu nie będzie ;)

Mizzy nie ma co się przejmować ;) to już drugie dziecko więc bum nie będzie :D

mizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja, z moim mezem na takie tematy niemgadam decyzje zwiazane z badaniami usg podejmuje decyzje jakie chce i place za co chce takze o tyle mam lzej ;) ogolem u nas w zwiazku ja jestem silniejszym decyzyjnym chharakterem, a moj maz oaza spokoju i kopromisem ;) a ja jestem czlowiek demolka i wulkan energii hahah xD

Dobrze piszesz;-)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:

Nie przejmuj się, dla dzieci warto się zarąbać, bo co dla pracy to zrobic? Dasz rade, ja mam o rok starsza siostre i o rok młodszego brata i mama jakos dala rade a nie miała łatwo w tamtych czasach

mizzelka lubi tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:

Hmm Mama trochę "chlapnęła" ale myślę, że nie chciała chyba nic złego...może tak sobie stwierdziła, że rok po roku ciężko.
    Mam nadzieję, że jednak się ucieszy z wieści :)
    A po drugie u Was będzie ponad 1,5 roku różnicy :)

mizzelka lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej mamy i tak nikt nie pzrzebije xD moja corcia ma 4 lata, a moja mam ciagle twierdzi ze to za wczesnie na drugie dziecko i nawija mi ciagle o studiach mimo ze 2 kierunki mam skonczone xD i tak w kolo....dlatego nawet o ciazy nic jej nie powiedzialam

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 -> może pomyśl kiedyś o podyplomówce, albo doktoracie hehe ;) Ja tak zrobiłam i od razu pozbyłam się tego argumentu w litanii mojej rodziny, że za wcześnie na dzieci, bo najpierw musi być nauka i kariera :D

A tak poważnie, to nie ma sensu się przejmować opinią innych. Same decydujemy o swoich brzuchach :D

Anieńka, mizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam dzisiaj Wasze objawy? Ja czuje tak w środku... jakby Klocia, ale tak bardziej w szyjce tzn niżej niz ból menstruacyjny. Oczywiscie naczytałam sie o skracającej sie szyjce i teraz mam stresa... a wizyta dopiero w kwietniu :( ktos cos?

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luiza jeśli nie musisz to nie czytaj tych bzdur ..
    Ukłucia bóle (niektóre) ciągnięcia są jak najbardziej normalnymi objawami ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ