X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!
    Evvelina widzisz dobrze że poszłaś do innego lekarza.

Ruletka super wieści, piękny dzidziuś.

Rutelka lubi tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 13 tygodniu :) (szok!) jeszcze tylko tydzień i pierwszy trymestr skończony ^^

lu.iza mnie ostatnio coś tak kuło, powiedzmy, że w szyjce (ciężko to zlokalizować:) 2 dni i przestało, więc myślę, że po prostu jakieś kolejne przemeblowanie w tamtych rejonach :) Ale jeśli będzie Cę bolało mocno i długo to zapewne warto dla spokoju ducha skontaktować się z lekarzem nawet telefonicznie :)

lu.iza, mizzelka, marti_88, Anoolka, Rutelka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nareszcie weekend :)

Nadrabiam Was teraz, bo w pracy nie bardzo mogę, a po pracy jestem wykończona. Niby nie mam ciężko w obecnej pracy, o niebo mniejsze obciążenie niż w mojej poprzedniej, ale ostatnio ciężko mi te 8h wysiedzieć, przysypiam nad laptopem... Nie chcę jeszcze w pracy mówić o ciąży, więc nie mogę też liczyć na żadną taryfę ulgową.

Ale dzisiaj dzień leniwca z mężem <3

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny też potwierdzam cieżko Was nadgonić :-) Gratuluje pieknych dzidziusiów
    Ja również byłam u swojego doktorka i tak jak wspominałam o kiepskim wyniku tsh na tarczycę miałam wynik obniżony i nasłuchałam się że to nadczynność napewno i zrobiłam ft3 i ft4 a mój lekarz powiedział że w 1 trysemestrze tsh jest bardzo czesto obniżone i mam dobry wynik i nie potrzebnie wydana kasa na dodatkowe badania... Tak wiec dziewczyny nie sugerujcie sie do konca głupotami w necie :-)
    Co do dzidziusia jest piekny ma 35 mm serduszko 170 uderzeń na minute. za 2 tygodnie usg genetyczne będe mieć a moj lekarz dodatkowo chce abym zrobila Pappa ale te badanie plus usg kosztuje 600 zł i szczerze powiem Wam że nie zabardzo mam taka kase teraz aby wydać..
    Powiedzcie czy Wy ten pappa robicie /robiłyście ???. Są różne opinie na ten temat...

kehlana_miyu, Limerikowo, Blu, Zetzet, mizzelka, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja USG genetyczne będę robić na pewno, bo ono może wykryć wiele problemów, z których część można leczyć jeszcze w brzuchu mamy albo zaraz po urodzeniu, i wtedy ważny jest wybór szpitala. Nad testem Pappa się zastanawiam, bo to jednak w znacznym stopniu statystyka... Zobaczę, co mój lekarz na to powie.

Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ja USG genetyczne będę robić na pewno, bo ono może wykryć wiele problemów, z których część można leczyć jeszcze w brzuchu mamy albo zaraz po urodzeniu, i wtedy ważny jest wybór szpitala. Nad testem Pappa się zastanawiam, bo to jednak w znacznym stopniu statystyka... Zobaczę, co mój lekarz na to powie.
    No moj lekarz uważa że powinnam to zrobić ponieważ pappa plus usg daje 90 procent wykrycia chorób samo usg ok.65 procent ale tak jak piszesz to statystyka mojej kolezance wyszlo pappa zle i kolejne badanie stres dla niej ogromny i wydana spora kasa,oczywiscie dzidzius urodzil sie zdrowy
    Ja z powodów finansowych raczej nie zrobię i lekarzowi powiem prawdę że mnie nie stać wtej chwili...

201610141756.png
    201802217352.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) oczywiście jak to przy weekendzie, obudziłam się już po 5 :) i jakoś dobrze się czuje:) a dziś mam zamiar zrobić domową pizzę i leniuchować cały dzień :)

Pozdrawiam przy sobocie :) chciałoby się napisać pięknej, ale u mnie właśnie sypie śnieg:)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda tez mało ciekawa, słońca brak. Ogólnie to stałabym cały dzień na nic nie mam siły, dobrze ze synek jest grzeczny to moge leżeć :)

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny produkujecie jak szalone :-) niedługo 200 stron nam stuknie :-)
    Melduję się, że wróciłam z wojaży, więc będę mogła się bardziej udzielać.

Gratuluję wszystkim cudownych wizyt i zazdroszczę widoków Bąbelków :-)

U mnie usg genetyczne w poniedziałek. Stres jest :-/
    A tak poza tym to chyba mi nie służy moje miastowe powietrze, bo po kilku dniach pojawiły się dziś niewielkie mdłości :-P

Udanego dnia życzę i odpoczywajcie :-*

Visenna, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

U nas znowu piękne słońce i to też niedobrze bo widać, jakie okna mam brudne :P
    A motywacji jakoś brakuje, może przekonam do tego męża w zamian za jakiś dobry obiad. Trzeba kombinować :D

NiecierpliwaKarolina, Jusstin, mizzelka, Rutelka, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png

Wysłany: 19 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś słoneczko pokazuje jakie mam brudne okna :-P
    Ale mąż chory, więc go niczym nie przekupię. Sama też nie będę ryzykować, bo mimo słonka tylko 2 stopnie.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, mi ostatnio udało się namówić męża i ku mojemu zdziwieniu od razu zabral się i umyl okna :)
    Ja wczoraj poszlam spać po 20 i spalam 12 godz!!! Ale czulam zmeczenie z calego tygodnia. Za to od rana zabralam się za porzadki we wszystkich szafkach małej i zrobilam już ciastka francuskie z jablkami. Za chwilę spacerek :)

Visenna, mizzelka, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Hej :) oczywiście jak to przy weekendzie, obudziłam się już po 5 :) i jakoś dobrze się czuje:) a dziś mam zamiar zrobić domową pizzę i leniuchować cały dzień :)

Pozdrawiam przy sobocie :) chciałoby się napisać pięknej, ale u mnie właśnie sypie śnieg:)

To samo u mnie. Miałam plan wyspać się za cały tydzień i co... pobudka po 6, do 8 zrobiłam naleśniki z serem na śniadanie i żurek z białą kiełbaską na obiad! Tyle ze spania :)

Za to teraz leżę na kanapie i zamierzam robić wielkie NIC :)
    Wiosny brak, sypał śnieg, nawet na spacer się nie ruszam :)

Miłej soboty dziewczyny :)

kasiaa.., Rutelka lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Nie przejmuj się, dla dzieci warto się zarąbać, bo co dla pracy to zrobic? Dasz rade, ja mam o rok starsza siostre i o rok młodszego brata i mama jakos dala rade a nie miała łatwo w tamtych czasach
    tesciowa miala 4 rok po roku i dała radę, jeszcze na gospodarce..
    z sis mialam 4 lata roznicy i w ogole sie nie dogadywalysmy, zawsze zazdroscilam kolezance ze rok po roku byly i książki, tematy wspolne, fajnie mialy.
    dokladnie, musze sobie jakos poradzić :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Hmm Mama trochę "chlapnęła" ale myślę, że nie chciała chyba nic złego...może tak sobie stwierdziła, że rok po roku ciężko.
    Mam nadzieję, że jednak się ucieszy z wieści :)
    A po drugie u Was będzie ponad 1,5 roku różnicy :)
    dokladnie tak, nie jest swiadoma tego ze mam juz fasolkę...
    ale przyznam ze troszkę przykro mi sie zrobilo i jakos zamilkłam dalej :) zamiast sie pochwalić dobrą nowiną.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Hej dziewczyny też potwierdzam cieżko Was nadgonić :-) Gratuluje pieknych dzidziusiów
    Ja również byłam u swojego doktorka i tak jak wspominałam o kiepskim wyniku tsh na tarczycę miałam wynik obniżony i nasłuchałam się że to nadczynność napewno i zrobiłam ft3 i ft4 a mój lekarz powiedział że w 1 trysemestrze tsh jest bardzo czesto obniżone i mam dobry wynik i nie potrzebnie wydana kasa na dodatkowe badania... Tak wiec dziewczyny nie sugerujcie sie do konca głupotami w necie :-)
    Co do dzidziusia jest piekny ma 35 mm serduszko 170 uderzeń na minute. za 2 tygodnie usg genetyczne będe mieć a moj lekarz dodatkowo chce abym zrobila Pappa ale te badanie plus usg kosztuje 600 zł i szczerze powiem Wam że nie zabardzo mam taka kase teraz aby wydać..
    Powiedzcie czy Wy ten pappa robicie /robiłyście ???. Są różne opinie na ten temat...
    Gratki :)

ja nie robilam Pappa. choc proponował ;)
    ale mialam 22 lata, dziecko na usg zdrowe, prenatalne ok, to po grom to? :D
    chyba chciał zarobić :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czekam na moje zamowione firany i dopiero uszoruje okna, ale powoli, bez szału :) jak nie zdążę to trudno, świat sie nie zawali :)

Visenna, Blu lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pruszyl sniezek :) taka wiosna :)
    Ja robię papp-a, lekarz polecił, a czy się opłaca czy nie to się okaże :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis zaczynam 11t:) kupilam dzis sobie kwiatki szafirek,zonkil i krokus.Pieknie stół bedzie wygladał na wielkanoc a synek posiał owies.

NiecierpliwaKarolina, Jusstin, Blu, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png

Wysłany: 19 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne to słonko u mnie! Pora na spacer :-)

Dziewczyny, jak to jest z tą wątrobką w ciąży? Można czy nie można w końcu? Bo tak mnie naszło...

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ