Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w 13 tygodniu
(szok!) jeszcze tylko tydzień i pierwszy trymestr skończony ^^
lu.iza mnie ostatnio coś tak kuło, powiedzmy, że w szyjce (ciężko to zlokalizować2 dni i przestało, więc myślę, że po prostu jakieś kolejne przemeblowanie w tamtych rejonach
Ale jeśli będzie Cę bolało mocno i długo to zapewne warto dla spokoju ducha skontaktować się z lekarzem nawet telefonicznie
lu.iza, mizzelka, marti_88, Anoolka, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Nareszcie weekend
Nadrabiam Was teraz, bo w pracy nie bardzo mogę, a po pracy jestem wykończona. Niby nie mam ciężko w obecnej pracy, o niebo mniejsze obciążenie niż w mojej poprzedniej, ale ostatnio ciężko mi te 8h wysiedzieć, przysypiam nad laptopem... Nie chcę jeszcze w pracy mówić o ciąży, więc nie mogę też liczyć na żadną taryfę ulgową.
Ale dzisiaj dzień leniwca z mężem
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Hej dziewczyny też potwierdzam cieżko Was nadgonić
Gratuluje pieknych dzidziusiów
Ja również byłam u swojego doktorka i tak jak wspominałam o kiepskim wyniku tsh na tarczycę miałam wynik obniżony i nasłuchałam się że to nadczynność napewno i zrobiłam ft3 i ft4 a mój lekarz powiedział że w 1 trysemestrze tsh jest bardzo czesto obniżone i mam dobry wynik i nie potrzebnie wydana kasa na dodatkowe badania... Tak wiec dziewczyny nie sugerujcie sie do konca głupotami w necie
Co do dzidziusia jest piekny ma 35 mm serduszko 170 uderzeń na minute. za 2 tygodnie usg genetyczne będe mieć a moj lekarz dodatkowo chce abym zrobila Pappa ale te badanie plus usg kosztuje 600 zł i szczerze powiem Wam że nie zabardzo mam taka kase teraz aby wydać..
Powiedzcie czy Wy ten pappa robicie /robiłyście ???. Są różne opinie na ten temat...kehlana_miyu, Limerikowo, Blu, Zetzet, mizzelka, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Ja USG genetyczne będę robić na pewno, bo ono może wykryć wiele problemów, z których część można leczyć jeszcze w brzuchu mamy albo zaraz po urodzeniu, i wtedy ważny jest wybór szpitala. Nad testem Pappa się zastanawiam, bo to jednak w znacznym stopniu statystyka... Zobaczę, co mój lekarz na to powie.
Blu, Rutelka lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
kehlana_miyu wrote:Ja USG genetyczne będę robić na pewno, bo ono może wykryć wiele problemów, z których część można leczyć jeszcze w brzuchu mamy albo zaraz po urodzeniu, i wtedy ważny jest wybór szpitala. Nad testem Pappa się zastanawiam, bo to jednak w znacznym stopniu statystyka... Zobaczę, co mój lekarz na to powie.
Ja z powodów finansowych raczej nie zrobię i lekarzowi powiem prawdę że mnie nie stać wtej chwili... -
Dziewczyny produkujecie jak szalone
niedługo 200 stron nam stuknie
Melduję się, że wróciłam z wojaży, więc będę mogła się bardziej udzielać.
Gratuluję wszystkim cudownych wizyt i zazdroszczę widoków Bąbelków
U mnie usg genetyczne w poniedziałek. Stres jest
A tak poza tym to chyba mi nie służy moje miastowe powietrze, bo po kilku dniach pojawiły się dziś niewielkie mdłości
Udanego dnia życzę i odpoczywajcie :-*Visenna, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Cześć
U nas znowu piękne słońce i to też niedobrze bo widać, jakie okna mam brudne
A motywacji jakoś brakuje, może przekonam do tego męża w zamian za jakiś dobry obiad. Trzeba kombinowaćNiecierpliwaKarolina, Jusstin, mizzelka, Rutelka, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Heh, mi ostatnio udało się namówić męża i ku mojemu zdziwieniu od razu zabral się i umyl okna
Ja wczoraj poszlam spać po 20 i spalam 12 godz!!! Ale czulam zmeczenie z calego tygodnia. Za to od rana zabralam się za porzadki we wszystkich szafkach małej i zrobilam już ciastka francuskie z jablkami. Za chwilę spacerekVisenna, mizzelka, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość
-
natalaa_aa wrote:Hej
oczywiście jak to przy weekendzie, obudziłam się już po 5
i jakoś dobrze się czuje:) a dziś mam zamiar zrobić domową pizzę i leniuchować cały dzień
Pozdrawiam przy sobociechciałoby się napisać pięknej, ale u mnie właśnie sypie śnieg:)
To samo u mnie. Miałam plan wyspać się za cały tydzień i co... pobudka po 6, do 8 zrobiłam naleśniki z serem na śniadanie i żurek z białą kiełbaską na obiad! Tyle ze spania
Za to teraz leżę na kanapie i zamierzam robić wielkie NIC
Wiosny brak, sypał śnieg, nawet na spacer się nie ruszam
Miłej soboty dziewczyny
kasiaa.., Rutelka lubią tę wiadomość
-
Beattkie wrote:Nie przejmuj się, dla dzieci warto się zarąbać, bo co dla pracy to zrobic? Dasz rade, ja mam o rok starsza siostre i o rok młodszego brata i mama jakos dala rade a nie miała łatwo w tamtych czasach
z sis mialam 4 lata roznicy i w ogole sie nie dogadywalysmy, zawsze zazdroscilam kolezance ze rok po roku byly i książki, tematy wspolne, fajnie mialy.
dokladnie, musze sobie jakos poradzić -
MMM2016 wrote:Hmm Mama trochę "chlapnęła" ale myślę, że nie chciała chyba nic złego...może tak sobie stwierdziła, że rok po roku ciężko.
Mam nadzieję, że jednak się ucieszy z wieści
A po drugie u Was będzie ponad 1,5 roku różnicy
ale przyznam ze troszkę przykro mi sie zrobilo i jakos zamilkłam dalejzamiast sie pochwalić dobrą nowiną.
-
kasiaa.. wrote:Hej dziewczyny też potwierdzam cieżko Was nadgonić
Gratuluje pieknych dzidziusiów
Ja również byłam u swojego doktorka i tak jak wspominałam o kiepskim wyniku tsh na tarczycę miałam wynik obniżony i nasłuchałam się że to nadczynność napewno i zrobiłam ft3 i ft4 a mój lekarz powiedział że w 1 trysemestrze tsh jest bardzo czesto obniżone i mam dobry wynik i nie potrzebnie wydana kasa na dodatkowe badania... Tak wiec dziewczyny nie sugerujcie sie do konca głupotami w necie
Co do dzidziusia jest piekny ma 35 mm serduszko 170 uderzeń na minute. za 2 tygodnie usg genetyczne będe mieć a moj lekarz dodatkowo chce abym zrobila Pappa ale te badanie plus usg kosztuje 600 zł i szczerze powiem Wam że nie zabardzo mam taka kase teraz aby wydać..
Powiedzcie czy Wy ten pappa robicie /robiłyście ???. Są różne opinie na ten temat...
ja nie robilam Pappa. choc proponował
ale mialam 22 lata, dziecko na usg zdrowe, prenatalne ok, to po grom to?
chyba chciał zarobić