X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wateobki nie lubie, ale za to chec na tatara mam, a niby nie powinno sie ;)

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja watrobki tez nie lubie.Ale wydaje mi sie mozna jesc przciez jest smazona i ma duzo zelaza.

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://portal.abczdrowie.pl/czy-w-ciazy-mozna-jesc-surowe-mieso-i-watrobke

• elficzka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że czasami nie zaszkodzi :)

Ps. Kupiłam sobie teraz femibion natal 2 plus i tam jest już witamina A.
    Ale w sumie ciężko mi ja przedawkowac, nie jem marchewki, tranu, ryb mało..

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie słyszałam żeby nie można było jesć wątróbki,napewno ma duuużo żelaza. Ja osobiście nie lubię..
    Ale napewno nic od czasu do czasu nie zaszkodzi tzn dużo rzeczy w ciąży nie wolno np.zupki chińskie,mcdonald (fastfood)a ostatnio mnie naszło na zupkę chińską więc zjadłaam to samo z fastfoodami w każdej ciąży się czasami skusiłam i wszystko było ok

201610141756.png
    201802217352.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze troche te ciazowe zakazy sa przekoloryzowane, kiedys kobiety jadly wszystko nie bylo internetu tulko wiedza przez pokolenia przekazywana i nikt tak nie cudowal...ja w 1 ciazy jadlam co chcialam i nie myslalam co chwila o chorobach i zakazach bo to by byl nieustanny nie potrzebny stres. Jesli wszystko jest przyrzadzane w higienicznych warunkach i myte przed jedzenie to nic nikomu nie bedzie :) moja cora ma 4 lata jest cala i zdrowa i nigdy nic jej nie bylo, takze za duzo co czytac nie ma i sie nakrecac :)

Limerikowo, Blu, Anoolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. ja nie robie Pappa ze względu na koszty, chyba, że mi źle wyjdzie usg genetyczne
    Kasia jak to w ciąży nie można zupki chińskiej i mcdonalda? To jest niezdrowe jedzenie dla wszystkich, ale jakieś specjalnych info., że dla kobiet w ciaży nie można to nie słyszałam;p
    tak dla ciekawostki: Ja nie lubie zupki chinskiej ostrej (nigdy jej nie zjadłam), a pierwsza dziwna sytuacja, która mnie spotkała po zapłodniu to, że przyszłam do pracy zrobiłam zupkę chinska na ostro i wypiłam jednym łykiem. Pomyślałam... no chyba jestem w ciąży;-)

kehlana_miyu wydaje mi się, że więcej niż statystyka. Czytałam sporo o tym badaniu i ma naprawdę dobrą skuteczność.

natalaa_aa dzisiaj mam ten sam pomysł na domową pizze, masz jakiś sprawdzony przezpis na ciasto?
    Ja dodatkowo od wczoraj jem naleśniki, wczoraj zamówiłam w restauracji na obiad, a dzisiaj rano zrobiłąm sama;-)

Kasiowa niestety ja dzisiaj również mam ciężki dzień ból głowy, brzucha i mdłosci nie dają mi spokoju... ;/

NiecierpliwaKarolina zazdroszczę Ci, że to już w poniedziałek - fajnie;-)
    Co do wątróbki, to smażona moim zdaniem tak, ja dla żelaza sama miałąm pomysł, żeby jeść.

Blu nie przejmuj się, mój mąz pali fajki, więc cały czas na drzwiach tarasowych mam plauchy jego i kolegów tak 365 dni w roku;-)

Jusstin uwielbiam ciasto francuskie ze słodkimi jabłkami! Mega ;-)

Visenna jadłyśmy razem naleśniki;-) ja z konfiturą malinową

mizzelka to prawda, przykre jest usłyszeć takie słowa, ale pewnie do ich zły dobór. Mama pewnie nie chciała, żebyś się męczyła... Pogadaj z mamą i powiedz jej o tym jak to odebrałaś mam nadzieje, że to Ci pomoże.

Ola_85 będzie pięknie na święta, wpadam z całą rodziną ;-) ;-)

sarcia123 strasznie tęsknie za tatarem, kiedyś nie znosiłam tej przystawki, od 3 lat - uwielbiam

Jusstin, Visenna, NiecierpliwaKarolina, Blu, andzia821 lubią tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Poszukuje ksiazek ks.Kaczkowskiego.Moze ktos z was ma?

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Dziewczyny Poszukuje ksiazek ks.Kaczkowskiego.Moze ktos z was ma?

Ola, właśnie po przeczytaniu Twojego pytania zamówiłam w empiku "Życie na pełnej petardzie czyli wiara, polędwica i miłość".

Wcześniej nie znałam ks. Kaczkowskiego - dzięki za wiedzę.

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ola, właśnie po przeczytaniu Twojego pytania zamówiłam w empiku "Życie na pełnej petardzie czyli wiara, polędwica i miłość".

Wcześniej nie znałam ks. Kaczkowskiego - dzięki za wiedzę.
    sa super publikacje ja sie zakochalam w nich,bardzo duzo madrosci w nich jes .Wiem ze nasza wiara jest rozna ale ja akurat siegne po ta ksiazke.

Beattkie lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak doczytalam o tej pizyy xD ja dzis dokladnie ten sam pomysl na obiad mialam i rohilam domowa pizze :)

Beattkie lubi tę wiadomość

• Visenna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w weekendy tu spokoknie :) Nie spać, opowiadać :)

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, ze ochota na pizzę naszła nie tylko mnie;) ja wzięłam przepis z Internetu , za każdym razem inny:) ale taki bez wyrastania ciasta, bo nie lubię grubego;))

Ola_85 lubi tę wiadomość

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    ja też mam dziś ochotę na pizzę :)

Sarcia moze i kiedyś jadły wszystko, ale co do surowego mięsa-bardzo duzo było poronien z powodu toksoplazmozy, wiec ostrożność gdy już ma sie jakąś wiedzę nie zaszkodzi też

Visenna lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uu mnie pizzahut juz zamowiona :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, wybaczcie że się odzywam tylko gdy coś się dzieje...

A więc moja "kochana" teściowa przytargała do domu choróbsko, oczywiście mnie zaraziła... :-\
    Zaczęło się od spuchniętego gardła, a dziś do tego doszedł okropny katar.. bardzo gęsty i żółty feee... Wczoraj gorączka 38,5 którą szybko zbiłam i dziś próbuje mnie znowu ale staram się nie dopuścić do wzrostu... Nie mając za wielkiego pola manewru z lekami staram się ratować domowymi sposobami i jakoś to przeczekać. Wszystko było by ok gdyby nie to, że od smarkania, kichania i kaszlu bardzo spinam mięśnie brzucha i od pewnego momętu gdy to robię czuję kłucia w miejscu gdzie jest dzidziuś... Boję się że mogę tym zaszkodzić...

Co byście zrobiły na moim miejscu??

3Ecdp1.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idz do lekarza na konsultacje moze da jakies leki,nie wiadomo jakiego masz wirua a on moze byc bardziej szkodliwy niz leki ktore ci przepiasze tym bardziej ze masz goraczke.

vella lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella a kiedy masz najbliższą wizytę u lekarza? Zalezy ile potrwa ta twoja choroba, ale jeśli gorączka przeciagalaby się na pewno skontaktowalabym sie z lekarzem. Zresztą długotrwałe kichanie, katar i kaszel na pewno nie są dobre, więc wizyta zwłaszcza przy kluciach pewnie pożądana.

vella lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna opcja to szpital, a druga to mój lekarz teraz przyjmuje ale musiałabym czekać w kolejce i jechać 40km... A szpital mam 9km od domu. Wizytę mam w poniedziałek i właśnie nie wiem co robić, za ten czas to te śpiki pójdą na oskrzela i może być jeszcze gorzej... Boję się że mnie w szpitalu oleją i nawet usg nie zrobią :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 19:38

3Ecdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Witajcie dziewczyny, wybaczcie że się odzywam tylko gdy coś się dzieje...

A więc moja "kochana" teściowa przytargała do domu choróbsko, oczywiście mnie zaraziła... :-\
    Zaczęło się od spuchniętego gardła, a dziś do tego doszedł okropny katar.. bardzo gęsty i żółty feee... Wczoraj gorączka 38,5 którą szybko zbiłam i dziś próbuje mnie znowu ale staram się nie dopuścić do wzrostu... Nie mając za wielkiego pola manewru z lekami staram się ratować domowymi sposobami i jakoś to przeczekać. Wszystko było by ok gdyby nie to, że od smarkania, kichania i kaszlu bardzo spinam mięśnie brzucha i od pewnego momętu gdy to robię czuję kłucia w miejscu gdzie jest dzidziuś... Boję się że mogę tym zaszkodzić...

Co byście zrobiły na moim miejscu??

Moze to nie pocieszenie. Ale Ja jak kicham i kaszle to mi brzuch rozrywa :-/ z przeziebieniem lezałam, az mi przeszlo. Nie bralam nic z apteki, ale byłam po konsultacji u lekarza. Jedz do swojego. 40 km? Wasze zdrowie wazniejsze. Do czego potrzebujesz usg? Jak to poczatek choroby, to lepiej zrobic po. Duzo zdrowka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 19:54

vella lubi tę wiadomość

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ