X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wateobki nie lubie, ale za to chec na tatara mam, a niby nie powinno sie ;)

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja watrobki tez nie lubie.Ale wydaje mi sie mozna jesc przciez jest smazona i ma duzo zelaza.

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://portal.abczdrowie.pl/czy-w-ciazy-mozna-jesc-surowe-mieso-i-watrobke

• elficzka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że czasami nie zaszkodzi :)

Ps. Kupiłam sobie teraz femibion natal 2 plus i tam jest już witamina A.
    Ale w sumie ciężko mi ja przedawkowac, nie jem marchewki, tranu, ryb mało..

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie słyszałam żeby nie można było jesć wątróbki,napewno ma duuużo żelaza. Ja osobiście nie lubię..
    Ale napewno nic od czasu do czasu nie zaszkodzi tzn dużo rzeczy w ciąży nie wolno np.zupki chińskie,mcdonald (fastfood)a ostatnio mnie naszło na zupkę chińską więc zjadłaam to samo z fastfoodami w każdej ciąży się czasami skusiłam i wszystko było ok

201610141756.png
    201802217352.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze troche te ciazowe zakazy sa przekoloryzowane, kiedys kobiety jadly wszystko nie bylo internetu tulko wiedza przez pokolenia przekazywana i nikt tak nie cudowal...ja w 1 ciazy jadlam co chcialam i nie myslalam co chwila o chorobach i zakazach bo to by byl nieustanny nie potrzebny stres. Jesli wszystko jest przyrzadzane w higienicznych warunkach i myte przed jedzenie to nic nikomu nie bedzie :) moja cora ma 4 lata jest cala i zdrowa i nigdy nic jej nie bylo, takze za duzo co czytac nie ma i sie nakrecac :)

Limerikowo, Blu, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. ja nie robie Pappa ze względu na koszty, chyba, że mi źle wyjdzie usg genetyczne
    Kasia jak to w ciąży nie można zupki chińskiej i mcdonalda? To jest niezdrowe jedzenie dla wszystkich, ale jakieś specjalnych info., że dla kobiet w ciaży nie można to nie słyszałam;p
    tak dla ciekawostki: Ja nie lubie zupki chinskiej ostrej (nigdy jej nie zjadłam), a pierwsza dziwna sytuacja, która mnie spotkała po zapłodniu to, że przyszłam do pracy zrobiłam zupkę chinska na ostro i wypiłam jednym łykiem. Pomyślałam... no chyba jestem w ciąży;-)

kehlana_miyu wydaje mi się, że więcej niż statystyka. Czytałam sporo o tym badaniu i ma naprawdę dobrą skuteczność.

natalaa_aa dzisiaj mam ten sam pomysł na domową pizze, masz jakiś sprawdzony przezpis na ciasto?
    Ja dodatkowo od wczoraj jem naleśniki, wczoraj zamówiłam w restauracji na obiad, a dzisiaj rano zrobiłąm sama;-)

Kasiowa niestety ja dzisiaj również mam ciężki dzień ból głowy, brzucha i mdłosci nie dają mi spokoju... ;/

NiecierpliwaKarolina zazdroszczę Ci, że to już w poniedziałek - fajnie;-)
    Co do wątróbki, to smażona moim zdaniem tak, ja dla żelaza sama miałąm pomysł, żeby jeść.

Blu nie przejmuj się, mój mąz pali fajki, więc cały czas na drzwiach tarasowych mam plauchy jego i kolegów tak 365 dni w roku;-)

Jusstin uwielbiam ciasto francuskie ze słodkimi jabłkami! Mega ;-)

Visenna jadłyśmy razem naleśniki;-) ja z konfiturą malinową

mizzelka to prawda, przykre jest usłyszeć takie słowa, ale pewnie do ich zły dobór. Mama pewnie nie chciała, żebyś się męczyła... Pogadaj z mamą i powiedz jej o tym jak to odebrałaś mam nadzieje, że to Ci pomoże.

Ola_85 będzie pięknie na święta, wpadam z całą rodziną ;-) ;-)

sarcia123 strasznie tęsknie za tatarem, kiedyś nie znosiłam tej przystawki, od 3 lat - uwielbiam

Jusstin, Visenna, NiecierpliwaKarolina, Blu, andzia821 lubią tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Poszukuje ksiazek ks.Kaczkowskiego.Moze ktos z was ma?

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Dziewczyny Poszukuje ksiazek ks.Kaczkowskiego.Moze ktos z was ma?

Ola, właśnie po przeczytaniu Twojego pytania zamówiłam w empiku "Życie na pełnej petardzie czyli wiara, polędwica i miłość".

Wcześniej nie znałam ks. Kaczkowskiego - dzięki za wiedzę.

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ola, właśnie po przeczytaniu Twojego pytania zamówiłam w empiku "Życie na pełnej petardzie czyli wiara, polędwica i miłość".

Wcześniej nie znałam ks. Kaczkowskiego - dzięki za wiedzę.
    sa super publikacje ja sie zakochalam w nich,bardzo duzo madrosci w nich jes .Wiem ze nasza wiara jest rozna ale ja akurat siegne po ta ksiazke.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak doczytalam o tej pizyy xD ja dzis dokladnie ten sam pomysl na obiad mialam i rohilam domowa pizze :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Visenna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w weekendy tu spokoknie :) Nie spać, opowiadać :)

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, ze ochota na pizzę naszła nie tylko mnie;) ja wzięłam przepis z Internetu , za każdym razem inny:) ale taki bez wyrastania ciasta, bo nie lubię grubego;))

Ola_85 lubi tę wiadomość

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    ja też mam dziś ochotę na pizzę :)

Sarcia moze i kiedyś jadły wszystko, ale co do surowego mięsa-bardzo duzo było poronien z powodu toksoplazmozy, wiec ostrożność gdy już ma sie jakąś wiedzę nie zaszkodzi też

Visenna lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uu mnie pizzahut juz zamowiona :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, wybaczcie że się odzywam tylko gdy coś się dzieje...

A więc moja "kochana" teściowa przytargała do domu choróbsko, oczywiście mnie zaraziła... :-\
    Zaczęło się od spuchniętego gardła, a dziś do tego doszedł okropny katar.. bardzo gęsty i żółty feee... Wczoraj gorączka 38,5 którą szybko zbiłam i dziś próbuje mnie znowu ale staram się nie dopuścić do wzrostu... Nie mając za wielkiego pola manewru z lekami staram się ratować domowymi sposobami i jakoś to przeczekać. Wszystko było by ok gdyby nie to, że od smarkania, kichania i kaszlu bardzo spinam mięśnie brzucha i od pewnego momętu gdy to robię czuję kłucia w miejscu gdzie jest dzidziuś... Boję się że mogę tym zaszkodzić...

Co byście zrobiły na moim miejscu??

3Ecdp1.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idz do lekarza na konsultacje moze da jakies leki,nie wiadomo jakiego masz wirua a on moze byc bardziej szkodliwy niz leki ktore ci przepiasze tym bardziej ze masz goraczke.

vella lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella a kiedy masz najbliższą wizytę u lekarza? Zalezy ile potrwa ta twoja choroba, ale jeśli gorączka przeciagalaby się na pewno skontaktowalabym sie z lekarzem. Zresztą długotrwałe kichanie, katar i kaszel na pewno nie są dobre, więc wizyta zwłaszcza przy kluciach pewnie pożądana.

vella lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna opcja to szpital, a druga to mój lekarz teraz przyjmuje ale musiałabym czekać w kolejce i jechać 40km... A szpital mam 9km od domu. Wizytę mam w poniedziałek i właśnie nie wiem co robić, za ten czas to te śpiki pójdą na oskrzela i może być jeszcze gorzej... Boję się że mnie w szpitalu oleją i nawet usg nie zrobią :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 19:38

3Ecdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Witajcie dziewczyny, wybaczcie że się odzywam tylko gdy coś się dzieje...

A więc moja "kochana" teściowa przytargała do domu choróbsko, oczywiście mnie zaraziła... :-\
    Zaczęło się od spuchniętego gardła, a dziś do tego doszedł okropny katar.. bardzo gęsty i żółty feee... Wczoraj gorączka 38,5 którą szybko zbiłam i dziś próbuje mnie znowu ale staram się nie dopuścić do wzrostu... Nie mając za wielkiego pola manewru z lekami staram się ratować domowymi sposobami i jakoś to przeczekać. Wszystko było by ok gdyby nie to, że od smarkania, kichania i kaszlu bardzo spinam mięśnie brzucha i od pewnego momętu gdy to robię czuję kłucia w miejscu gdzie jest dzidziuś... Boję się że mogę tym zaszkodzić...

Co byście zrobiły na moim miejscu??

Moze to nie pocieszenie. Ale Ja jak kicham i kaszle to mi brzuch rozrywa :-/ z przeziebieniem lezałam, az mi przeszlo. Nie bralam nic z apteki, ale byłam po konsultacji u lekarza. Jedz do swojego. 40 km? Wasze zdrowie wazniejsze. Do czego potrzebujesz usg? Jak to poczatek choroby, to lepiej zrobic po. Duzo zdrowka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 19:54

vella lubi tę wiadomość

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ