X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogole dzis jest taka pogoda dzisiaj bo mnie taki potworny bol glowy zaatakowal ze az na oczy nie widzialam, koszmar!! pierwszy raz od 1,5 miesiaca musiala Paracetamol wziac bo inaczej bym nie wytrzymala, do tego mi nie dobrze

• Blu Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Jedna opcja to szpital, a druga to mój lekarz teraz przyjmuje ale musiałabym czekać w kolejce i jechać 40km... A szpital mam 9km od domu. Wizytę mam w poniedziałek i właśnie nie wiem co robić, za ten czas to te śpiki pójdą na oskrzela i może być jeszcze gorzej... Boję się że mnie w szpitalu oleją i nawet usg nie zrobią :-\

Jeżeli się bardzo denerwujesz to jedź, ale moim zdaniem do poniedziałku jest już niedaleko, wątpliwe, żeby infekcja aż tak szybko się rozwinęła. Może spróbuj na razie ratować się syropem z cebuli, mlekiem z miodem i czosnkiem, albo prenalenem?

Zdrówka życzę!

Visenna, vella lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doczytałam. Usiadłam z godzinę temu i cofnęłam się do wczorajszego poranku z wątkiem.

Kasiowa obejrzałam zdjęcie maluszka – piękny. To już prawdziwie człowiek. :)

Anulka skopiowałam sobie do Worda twój wpis o sianiu, sadzeniu itp., ten z wczoraj, jak odpowiadałaś Visennie. Normalnie jesteś skarbnicą wiedzy. Ogrodnicze GURU. :)

Dziękuję za kciuki przed wizytą i za gratulację po wizycie. Naprawdę mi ulżyło. W końcu troszkę wyluzowałam, szczególnie, że dziś 10t6d, a więc według belly właśnie mija okres największego zagrożenia utraty ciąży. :D Jutro zaczynam 12 tydzień. :)

Byłam dziś na zakupach i kupiłam sobie spodnie ciążowe w C&A. W końcu nie będę cisnąć brzucha guzikiem.

Vella zdrówka. Jeśli będzie bardzo źle, to jedź do szpitala, ale może dasz radę wytrzymać do poniedziałku. Ale tak jak Blu napisała, choroba raczej aż tak szybko nie powinna się rozwinąć. Zdrówka jeszcze raz kochana.

vella lubi tę wiadomość

• vella Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny... Postaram się zaczekać do poniedziałku chyba, że coś się będzie działo to pojadę jutro...
    Całuję, pozdrawiam i życzę Wam wszyskim byście się zdrowo trzymały i nie dały "teściowym" :-D

Blu, Visenna lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym miejscu idealnie pasuje jakiś głupawy kawał o teściowej :D

Teściowa po 10 latach kłótni postanawia pogodzić się ze swoim zięciem. Zaprasza jego i córkę na obiad. Podaje kotleta, surówkę, ale zapomniała o ziemniakach. Wraca do kuchni. Przezorny zięć postanawia sprawdzić, czy kotlet nie jest zatruty. Kroi kawałek i daje kotu. Ten gryzie i nagle pada na ziemię. Zięć wstaje, idzie do kuchni, bierze patelnię i zabija teściową. Wraca do pokoju i mówi do żony:
    - Kochanie, wyobraź sobie, że ta stara rura chciała mnie otruć. Wziąłem patelnię i ją zabiłem!
    Na co kot wstaje, otrzepuje się i krzyczy:
    - Jest!

:D :D :D

vella, Jusstin, midnight, Limerikowo, NiecierpliwaKarolina, andzia821, Anoolka, Ola_85, szynszyl, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella na gorączkę może napar z kwiatu lipy? i sok malinowy..i leć w poniedziałek do lekarza, nawet takiego rodzinnego, powinien sie znac jakie leki dla ciężarnej, u mnie nigdy ni ebyło problemu

vella lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu ty to potrafisz poprawić humor ;)

Blu lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula moglabys jeszcze raz wrzucić ten link do obliczeń crl? Gdzies mi go wcięło :(

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu.iza o to chodzi??
    http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2

lu.iza lubi tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • Evvelina Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądzicie o progesteronie 20 ng/ml na moim etapie ciąży ? W poniedziałek idę na kontrole z tym wynikiem, zobaczę co lekarz powie. Z tego co wyczytałam są dwa nurty , 1 - jak nic sie nie dzieje niepokojącego to zostawić , 2- zacząć suplementację luteiną albo dupkiem. Mi nic nie dolega, nie mam plamień ani skurczów, dzidzia rozwija się dobrze. Co lekarze Wam mówili w progesteronie i jego normach ?

152303cb02.png
    Bijące serduszko 07.03. <3
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Śliczne to słonko u mnie! Pora na spacer :-)

Dziewczyny, jak to jest z tą wątrobką w ciąży? Można czy nie można w końcu? Bo tak mnie naszło...
    Mój gin pozwala, o to właśnie pytałam go w pierwszej ciąży bo mi się chciało, a przecież nie jemy jej w kg i codziennie

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy razem z usg prenatalnym robicie test Pappa?
    Ginekolog w medicover zaproponował mi. W ramach pakietu prowadzenia ciąży mam ten test bezpłatnie.
    Natomiast nie wiem czy go zrobić... Dużo naczytałam sie o przypadkach, gdzie usg wyszło w normie a test pappa namieszał i kobiety robiły amniopunkcję lub Nifty i okazywało sie ze dziecko zdrowe...
    Czy moze zrobić usg a test pappa traktować z dystansem ? Jakie jest Wasze podejście?

uwo93e3kacedpezy.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja z tego samego powodu nie robie, boje się ze namiesza. Zdecyduje sie na niego gdy badanie wyjdzie niedobrze.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Lu.iza o to chodzi??

Tak, super! Dziekuje :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Lu.iza o to chodzi??

Patronat nad tym serwisem na szpital, w którym rodziłam i mam nadzieje ze urodzę szczęśliwie raz jeszcze... ahh mnie wzięło na wspomnienia :)

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja też robie samo usg, a Pappa gdyby wyszło na usg coś nie tak. Mój ginekolog właśnie tak zalecał, tak robiłam w poprzedniej ciąży i tego się trzymam.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie robię pappa :)

Witam się i uciekam na wytawe.lego na narodowy :) miłego dnia kochane!

Blu lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

z braku czasu nie wiem kiedy Was nadrobie ale spróbuje :) jestem na 142 stronie :D

Blu lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się w kolejnym tygodniu! :D

Przez weekend w ogóle się nie udzielałam bo mieliśmy cały czas coś... W piątek byli u nas znajomi (2 koleżanki zostały na noc) bo odprawialiśmy urodziny męża. Nadrobiłam wszystko bez problemu bo nie naprodukowałyście jakoś mega dużo. Ostatnio w weekendy spada nam produkcja ;)

Rutelko świetne wiadomości! wiedziałam, że będzie dobrze! bardzo się cieszę :) maluch już duży jest :)

U mnie po kilku dniach cudownej wiosennej słonecznej pogody dzisiaj ponuro i nijako. Ważne, że nie pada... jedziemy później do moich rodziców na obiad.

miłej niedzieli :*

Rutelka lubi tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was w pierwszej ciąży lub teraz jest w okolicach 12tc i zauwaza, ze jej brzuch jeszcze sie nie zmienił? Nie rosnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 11:11

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ