Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kami_k witamy!
Tutti super ze jesteś już po usg genetycznym! A czy lekarka obstawiała juz jakaś płeć, czy jeszcze nie było widać? Tak czy inaczej pewnie czujesz ulgę ze bobas ładnie się rozwija
Mam dzisiaj dzień kanapowyleżę i wymyślam co by tu zjeść, bo apetyt powoli wraca
na jutro już wymyśliłam gołąbki z jakimś sosem. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Mąż ma tydzień wolnego (jupiiii!) to będę miała więcej czasu na gotowanie
i odpoczywanie of kors!
tutti87 lubi tę wiadomość
-
tutti87 wrote:Po dłuższej przerwie w pisaniu witam się i ja
jakiś taki zabiegany tydzień miałam, podczytywałam Was od czasu do czasu. Cieszę się bardzo z każdej udanej wizyty, dobrej wiadomości i gratuluję osobno każdej z Was. I witam nowe październikowe Mamusie
Dla nas też był to ważny tydzień. Wczoraj byliśmy na usg genetycznym, wszystkie parametry wyszły na szczęście w normie. Dzieciak brykał, przeciągał się i machał rączkami i nóżkamiSłyszeliśmy też przez chwilę serduszko, bije jak należy. Jedynie spodziewałam się, że maleństwo będzie troszkę większe, a miało 52 mm, ale również mieści się to w normie. Zresztą lekarka jak spojrzała, który to tydzień, to powiedziała "no, zobaczymy czy będzie 45 mm, bo to minimalna wielkość do badania". I było
Mąż był pierwszy raz na badaniu ze mną, niestety tak byliśmy ustawieni, że nie widziałam jego miny, ale był bardzo przejęty i chyba pierwszy raz zaczął wierzyć, że ktoś w tym brzuchu faktycznie mieszkaOgólnie super wrażenia, lekarka mówiła bardzo dużo i wszystko tłumaczyła, uspokajała, że jest w porządku. Dostaliśmy masę zdjęć, 3D i zwykłe z usg.
Za USG zapłaciłam 250 zł, trwało ok 20 minut. Było wykonywane tylko przez brzuch. Nie planuję robić testu PAPPA, lekarka powiedziała, że czasem kobiety mimo dobrego usg się na nie decydują, ale nie widzi ku temu wskazań.
Jestem spokojniejsza
Gratulujępierwsze koty za płoty
Super jest usłyszeć, że badanie przebiegło pomyślnie
Fajnie, że macie zdjęcia:)
Ja czekam do środy, 23.03 i też będę równo 12 + 0
-
MMM, szczególnie rozczuliło mnie zdjęcie zrobione w takim przekroju , że widać same podeszwy stópek
generalnie to tylko dwie plamki, ale ja wiem, że to są te nasze kochane stópki
jak mi się jutro uda to ogarnąć, to wrzucę fotki.
Środa już niedaleko, raz dwa i też będziecie poBlu, Visenna, andzia821, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Blu, miałam się nie chwalić, ale skoro pytasz
prawdopodobnie będę mamą chłopca
Ja się w ogóle nie nastawialam na poznanie plci, zwłaszcza że usg dosyć wcześnie bylo. Ale lekarka w trakcie zapytała czy chcemy wiedzieć i powiedziała że na 80% chłopiecnie wiem jak jest ze sprawdzalnoscia na tym etapie ciąży i w którą stronę łatwiej się pomylić. Zobaczymy, chłopiec super, jeśli jednak dziewczynka to też super
Zazdroszczę Ci nadchodzącego tygodnia i czasu na gotowanie i odpoczynek! U mnie pracaBlu, Visenna, andzia821, Auro, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Tutti gratuluję synka!!! 80% to duże prawdopodobieństwo
nie chciałam być za bardzo ciekawska, ale ja też w pkerwszej ciąży na 1 usg genetycznym dowiedziałam się że będziemy mieli córkę
teraz tez myślę, że się dowiemy.
Niech rośnie zdrowo! A i czasem wolałabym chodzić do pracyza długie siedzenie w domu jest szkodliwe psychicznie
-
nick nieaktualny
-
dziękuję Dziewczyny
Czyli mówicie, żeby raczej wymyślać imię dla synka?(na razie nie mamy żadnego!) Niesamowite, że jeszcze nie tak znowu dawno temu płeć dziecka poznawało się dopiero po porodzie, a teraz tak wcześnie mamy możliwość coś podejrzec!
Blu, trzymam w takim razie kciuki, żeby tym razem też udało się tak szybko sprawdzić kto dołączy do córeczkiBlu lubi tę wiadomość
-
Tutti gratuluje!! Ja w pierwszej ciąży tez na tym etapie wiedziałam na 80% ze będzie synek i tak zostało
Ja juz nie moge doczekać sie czwartku wtedy idziemy na dobre usg i będziemy mogli dokładnie obejrzeć dzidziusia. A co do samopoczucia to nadal bez energii i mam dziwne uczucie pełnego, napiętego brzucha nie wiem od czego to moze być, moze jelita?tutti87 lubi tę wiadomość
-
O kurcze TUTTI ogromne gratulacje!!!
Ja muszę cierpliwie czekac do czwartku
A i tak nie wiem czy sie dowiem czegokolwiek bo pani do której jadę nie ma w zwyczaju określać płciale moze z racji tego że moj mąż mial okazję z nią współpracowac w poprzedniej pracy, jakos uda się panią doktor namówić na zerknięce tu i ówdzie
Na Warmii zapowiada sie piękny wiosenny dzieńczy u Was też tak cudnie?
-
W Łodzi ponuro i szaro, aż mi się nie chce do pracy wychodzić... Jednak jakoś mam więcej entuzjazmu w poniedziałek, kiedy świeci słońce
U mnie wizyta w środę i nie wiem, jak do niej wytrzymam nerwowo. No nic, liczę, że szybko zleci i ty razem usłyszę dobre wieści
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Hej dziewczyny
weekend zleciał jak szalony, mimo, że za wiele nie robiłam.. z coraz większą niechęcią jeżdżę do pracy , tak się wynudzę 8 godz, że jest to gorzej męczące niż ciężka praca..;/
wstałam dziś ze strasznymi mdłościami..i z brakiem energii..
Na mazurach , trochę pada, ale nie ma tragedii
Gratuluje udanych wizyt !
I życzę miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 08:34
-
Tutti i ja również ogromnie gratuluję!
U mnie intensywny weekend, wczoraj wybraliśmy się do oceanarium i potem spacerek wzdłuż morza- mała zachwycona rybkami
Dzisiaj już powrót do obowiązków i pracy, ale na szczęście też jakieś słońce się pojawiło
Ja do prenatalnego muszę czekać po świętach - do 30.03, ale mam nadzieję, że już szybko zleci!
Miłego dnia dla was!!!Blu, tutti87 lubią tę wiadomość
-
Byłam wczoraj u lekarza bo to choróbsko to jakiś koszmar... Dostałam antybiotyk... Z dzidziusiem wszystko ok, ma 23,5mm pięknie było widać rączki i nóżki
natalaa_aa, Rutelka, Zetzet, Visenna, Blu, tutti87, kehlana_miyu, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
tutti87 wrote:Blu, miałam się nie chwalić, ale skoro pytasz
prawdopodobnie będę mamą chłopca
Ja się w ogóle nie nastawialam na poznanie plci, zwłaszcza że usg dosyć wcześnie bylo. Ale lekarka w trakcie zapytała czy chcemy wiedzieć i powiedziała że na 80% chłopiecnie wiem jak jest ze sprawdzalnoscia na tym etapie ciąży i w którą stronę łatwiej się pomylić. Zobaczymy, chłopiec super, jeśli jednak dziewczynka to też super
Zazdroszczę Ci nadchodzącego tygodnia i czasu na gotowanie i odpoczynek! U mnie praca
Gratuluję
U mnie też na poprzednich genetycznym lekarka potwierdziła chłopaka. I jeszcze powiedziała, ze jest pewnaFakt, ze wtedy byłam ciut później na usg, chyba 12+5
-
Jusstin wrote:Tutti i ja również ogromnie gratuluję!
U mnie intensywny weekend, wczoraj wybraliśmy się do oceanarium i potem spacerek wzdłuż morza- mała zachwycona rybkami
Dzisiaj już powrót do obowiązków i pracy, ale na szczęście też jakieś słońce się pojawiło
Ja do prenatalnego muszę czekać po świętach - do 30.03, ale mam nadzieję, że już szybko zleci!
Miłego dnia dla was!!!
Oceanarium z okazji międzynarodowego dnia wody ?
Na dobre zaczyna się sezon usg prenatalnych
Oby wszystkie były pozytywne
Trzymam kciukiRutelka lubi tę wiadomość