Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
vella wrote:Byłam wczoraj u lekarza bo to choróbsko to jakiś koszmar... Dostałam antybiotyk... Z dzidziusiem wszystko ok, ma 23,5mm pięknie było widać rączki i nóżki
Najważniejsze, że Maleństwo ma sie dobrze
Wracaj do zdrowiavella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
ja dzis rano bylam po zwolnienie rano, o 7.15 bylam z psem na spacerze po drodze zahaczylam o piekarnie swiezutkie pieczywk mniaaam i zrobilam zakupy sasiadce
weekend minal mi spokojnie, w sobote moj maz kontynuowal remont korytarza, natomiast w niedziele po obiedzie zlapal go bol glowy i spal cale popoludnie a ja siedzialam z corcia, wykapalam ja bajki poogladalam i zlecialo do wieczora
teraz zjadlam 2 sniadanie wypije herbate i biore sie za domowe porzadki i pranie bo pogoda sprzyja przyjemny wiaterek idealnie na suszenie prania
Gratuluje dziewczynki dobrych wiesci i pkmyslnych wynikow badan, bardzooo sie ciesze ze wszysyko ok i dzidzki nasze sa zdrowew koncu na tym forum to taka mala wielka rodzina wirtualna
milego dnia aszystkim
Rutelka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
A ja dziś wieczorem mam badanie usg genetyczne!
Trzymajcie kciuki! Ale się denerwuje. Nie mogę sie na niczym skupić....Rutelka, Jusstin, Visenna, andzia821, Blu, tutti87 lubią tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Tutti gratuluję z całego serca! Cudowne wieści
Walleriana, łącze się w nerwach, bo też mam dziś genetyczne. Do 16 chyba zejdę z tych nerwów. Już mi niedobrze. Czuję się jak przed ważnym egzaminem na studiach. Mam nadzieję, że kropek tam sobie pięknie bryka ze ślicznym serduszkiem!!!
Nie wiem czym się zająć, żeby ten czas zleciał. Chciałam się zdrzemnać, ale nie idziewalleriana, MMM2016, Visenna, andzia821, Rutelka, Blu, tutti87 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ja weekend miałam koszmarny - wisiałam cały czas nad porcelaną. Dziś trochę lepiej, ale tylko trochę.
Co do płci na badaniach prenatalnych. Mi lekarz powiedział, że widzi coś między nóżkami a dwa miesiące później się okazało, że jednak dziewczynka. Więc różnie to bywa.
-
nick nieaktualnyJusstin wrote:Tutti i ja również ogromnie gratuluję!
U mnie intensywny weekend, wczoraj wybraliśmy się do oceanarium i potem spacerek wzdłuż morza- mała zachwycona rybkami
Dzisiaj już powrót do obowiązków i pracy, ale na szczęście też jakieś słońce się pojawiło
Ja do prenatalnego muszę czekać po świętach - do 30.03, ale mam nadzieję, że już szybko zleci!
Miłego dnia dla was!!!
Jusstin ja też mam prenatalne 30.03.To czekamy razem.
Jusstin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynatalaa_aa wrote:Hej dziewczyny
weekend zleciał jak szalony, mimo, że za wiele nie robiłam.. z coraz większą niechęcią jeżdżę do pracy , tak się wynudzę 8 godz, że jest to gorzej męczące niż ciężka praca..;/
wstałam dziś ze strasznymi mdłościami..i z brakiem energii..
Na mazurach , trochę pada, ale nie ma tragedii
Gratuluje udanych wizyt !
I życzę miłego dnia
Natalaa przezywam to samo 8h nudów... Głowne moje zajecie to jedzenie. Milego! -
nick nieaktualnynatalaa_aa wrote:Czyli mówiąc tak poprawnie jestem teraz w 8 tygodniu ?
Tak jesteś w 8tc, bardziej wiarygodny jest wiek z usg, bo owulacja nie zawsze występuje 14dc (a wiek ciąży początkowo się właśnie tak liczy, dopóki nie wyjdzie usg, że dzidzia starsza lub młodsza o te pare dni).
U mnie jest akurat odwrotnie, niż u Ciebie, tzn. usg wskazuje na starszą ciążę.
Według ostatniej miesiączki mam 10t4d (11tc), a według już dwóch usg mam 11t1d(12tc). Wiąże się to z tym, że miałam bardzo wczesną owulację około 8-9 dnia cyklu, więc mam przesunięcie o 4-5 dni (z resztą co miesiąc miałam bardzo wczesną owulację między 9-11 dc, więc u mnie to normalne).
-
Rutelka wrote:Tak jesteś w 8tc, bardziej wiarygodny jest wiek z usg, bo owulacja nie zawsze występuje 14dc (a wiek ciąży początkowo się właśnie tak liczy, dopóki nie wyjdzie usg, że dzidzia starsza lub młodsza o te pare dni).
U mnie jest akurat odwrotnie, niż u Ciebie, tzn. usg wskazuje na starszą ciążę.
Według ostatniej miesiączki mam 10t4d (11tc), a według już dwóch usg mam 11t1d(12tc). Wiąże się to z tym, że miałam bardzo wczesną owulację około 8-9 dnia cyklu, więc mam przesunięcie o 4-5 dni (z resztą co miesiąc miałam bardzo wczesną owulację między 9-11 dc, więc u mnie to normalne).
Dzięki dziewczyny, teraz już wszystko jasnepogubiłam się i tak ktoś pytał mnie w którym jestem tygodniu a ja nie wiedziałam co odpowiadać
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Tutti gratuluję z całego serca! Cudowne wieści
Walleriana, łącze się w nerwach, bo też mam dziś genetyczne. Do 16 chyba zejdę z tych nerwów. Już mi niedobrze. Czuję się jak przed ważnym egzaminem na studiach. Mam nadzieję, że kropek tam sobie pięknie bryka ze ślicznym serduszkiem!!!
Nie wiem czym się zająć, żeby ten czas zleciał. Chciałam się zdrzemnać, ale nie idzie
Trzymam kciuki za dobre wieści po dzisiejszym usg
-
Ja mam wizytę w środę, wtedy lekarz powie kiedy mam robić prenatalne. W klinice do której chodzę mają bardzo dobre usg więc po cichu liczę, że może lekarz zobaczy i wstępnie powie, jaka będzie płeć
U mnie jest przesunięcie 3 dni wieku ciąży z usg (młodsza) w stosunku do wyliczenia na podstawie dnia ostatniej miesiączki, ale czytając Wasze wpisy widzę, że to nie jest nic nadzwyczajnego.
Dziś czuję się odrobinę lepiej, więc mogę się zabrać za pranie i przedświąteczne porządki.
Staram się nie podjadać i w ogóle jeść z umiarem, bo mam marzenie, aby jak najdłużej mieścić się w rozmiar 38
Pozdrawiam serdecznie! Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 11:29
-
nick nieaktualnynatalaa_aa wrote:Czyli mówiąc tak poprawnie jestem teraz w 8 tygodniu ?
Własnie, ja słyszałam, ze Poprawnie jest jak liczysz od dnia pierwszej miesiaczki na youtubie jest taki ginekolog, ktory to wyjasnia. Jak np. Kupisz książkę w empiku to oni opisuja ciaze i rozwoj dzidzi wlasnie liczac w ten sposob zeby do każdej kobiety dostosować info;-) mam nadzieje, ze dobrze to zrozumiałamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 11:48
-
nick nieaktualnyJa sie tez nie objadam bo po 1 ciazy sprzed 4 lat wiem jakie sa konsekwencje obzarstwa z rozmiaru 36/38 na 40/42 i sie nie moglam pozb6c tej wagi kimo cwiczen diety itd, eraz w 2 ciazy jem rozsadnie i z umiarem wtedy kiedy potrzebuje nie podjadam i, nie zajadam sie wszystkim czym popadnie bo ciaza, to ze w ciazy je sie za 2 to tylko glupi mit
no ja ciaze tez mam 2 tygodnie mlodsza niz om, bo om mialam 27.12, a owu mialam 14.01 i wtedy zaszlam w ciaze takze tez mam przesuniecie, sg om termin jest na 2.10 wg usg na 12.10 wiec jest 10 dni roznicy jak dotad