X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić że moje petunie też wykiełkowały, ale... Dziś od 5 rano mąż się "opiekował" dzieckiem, a że mamy taką zagrodę dla córki, to się wyluzował i przysnął. Moja zdolniacha przepchnęła całą zagrodę i stojące na ziemi petunie potraktowała jako rzeżuchę, a ziemię jako zagryche :/ No cóż...
    Mina przerażonego męża wpadającego do sypialni z czarnym dzieckiem, bezcenna.

kehlana_miyu, Ola_85, Blu, LillaMy, Jusstin, Limerikowo, mizzelka, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko, trzymam kciuki za wizyte!!!

Rutelka lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    No to dziewczyny robimy impreze!!! ;-) ja mam chate wolna jak trzeba;-) maz czesto u kolegow
    jestem za :) upieke ciasto albo zrobie sałatke :)

Beattkie lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evvelina Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poleciłam na usg , dzieciątko ma 1,7 cm czyli idealnie 8 tygodni, serce bije 163 / min . Aż sie popłakałam. Ten wczorajszy lekarz niezłego mi stresa zapewnił. Mam piękne zdjecia małego człowieczka. W Święta pokaże rodzinie. :)

Evee, LillaMy, Auro, Zetzet, Jusstin, Visenna, Blu, Limerikowo, andzia821, Anoolka, mizzelka, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

152303cb02.png
    Bijące serduszko 07.03. <3
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Rutelka ty , masz po 3 tygodniach wizyte, a ja ostatnia mialam 19.02 i mam dopiero 31.03 czyli po 6 tygodniach to pomysl jaki ja mam sttes xD i dodatkowo sie doczekac nie moge :)
    Sarcia a czemu taki długi okres miedzy wizytami Ci wyznaczyla?

Fertimedica Warszawa
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina wrote:
    Dziewczyny poleciłam na usg , dzieciątko ma 1,7 cm czyli idealnie 8 tygodni, serce bije 163 / min . Aż sie popłakałam. Ten wczorajszy lekarz niezłego mi stresa zapewnił. Mam piękne zdjecia małego człowieczka. W Święta pokaże rodzinie. :)

Najważniejsze to dobry lekarz , a nie jakiś konował , i niepotrzebny dzień stresu .... Cieszę sie ze wszystko dobrze :)

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo lekarz powiedział, że jesli nic sie nie dzieje to nie ma potrzeby na samym początku często chodzić i co chwila robic usg.wiesz w sumie ma racje bo w 1 ciazy chodzilam do innego lekarza i biegalam jak szalona co 3 tygodnie, a to faktycznie bylo bez sensu bo wielkich zadnych zmian w takim krotkim czasie nie bylo, dziecku sie nic nie dzialo a stres przewd kazda wizyta byl :) a faktycznie dostalam zalecenia na te 6 tygodni, liste badan, luteine 2x1 no i dzieki Bodu wszystko jest ok i nic sie nie dzieje :) za to po 6 tygodniach jakie moje zdiwienie bedzie jak zobacze juz wiekszego dzidzka :)

Evee, mizzelka lubią tę wiadomość

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Bo lekarz powiedział, że jesli nic sie nie dzieje to nie ma potrzeby na samym początku często chodzić i co chwila robic usg.wiesz w sumie ma racje bo w 1 ciazy chodzilam do innego lekarza i biegalam jak szalona co 3 tygodnie, a to faktycznie bylo bez sensu bo wielkich zadnych zmian w takim krotkim czasie nie bylo, dziecku sie nic nie dzialo a stres przewd kazda wizyta byl :) a faktycznie dostalam zalecenia na te 6 tygodni, liste badan, luteine 2x1 no i dzieki Bodu wszystko jest ok i nic sie nie dzieje :) za to po 6 tygodniach jakie moje zdiwienie bedzie jak zobacze juz wiekszego dzidzka :)

Ja juz sie doczekać środy nie mogę , jak lekarz mi powie ze jest ok to chyba mu sie tam porycze ze szczęścia !

Limerikowo, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na wizyte muszę jeszcze poczekać niemalże 2 tygodnie :( ale cóz zrobić, najgorsze jest to czekanie na ta wizyte, bo jak juz sie czuje ruchy dziecka to juz na te wizyty sie nie czeka z takim podnieceniem, a jak jeszcze wiesz ze dziecko jest ale go nie czujesz to tez inaczej sie czeka i niecierpliwi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Chciałam się pochwalić że moje petunie też wykiełkowały, ale... Dziś od 5 rano mąż się "opiekował" dzieckiem, a że mamy taką zagrodę dla córki, to się wyluzował i przysnął. Moja zdolniacha przepchnęła całą zagrodę i stojące na ziemi petunie potraktowała jako rzeżuchę, a ziemię jako zagryche :/ No cóż...
    Mina przerażonego męża wpadającego do sypialni z czarnym dzieckiem, bezcenna.

czyl;i cos z cyklu zostaw dziecko z facetem :D Ja mam 4 letnią corcie nie raz skocze na zakupy i zostanie z mezem ktora ma ja pilnowac, ja wracam z zakupow maz spi mała sie bawi i mowi Mamusiu pilnowałam tate i przykryłam go kocykiem zeby mu nie bylo zimno :D Moja mina bezcenna takze wiem cos na ten temat haha xD

Auro, Limerikowo lubią tę wiadomość

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś ledwo żyje, mdłości mam takie, że aż się boje czy zdążę do łazienki polecieć, a jestem w pracy..

pracę mam nie ciężką, przy biurku siedzącą, ale w takim kącie jestem , że ciągle jest mi duszno, i słabo mi się robi..

a Wy jak tam??

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam dziś kropny dzień miałam nie pisać ale jak napiszę i się podzielę będzie mi lżej.
    Obudziłam się ze snu gdzie byłam u ginek która mi oznajmiła ze ciaza obumarła a ja na monitorku widzialam małe stópki. masakr a potem nie mogłam poinformowac narzeczonego bo nie mialam jego numeru i jezdzilam tramwajami szukajac jego domu. wstałam cała rozbita to pewnie dlatego ze wcczoraj stwierdziłam ze piersi całkowicie przestały mnie boleć i sie zamartwiłam stad ten sen. ale był bardzo realistyczny i czuję się okropnie :(

miłam dziś miec plotki z kolezanką ale się pochorwała i siedzę z tym sama w domu do 19 :(:(

Fertimedica Warszawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett w ktorym tygodniu jestes?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie zamierzacie robic na pozniejszym etapie ciazy usg 4D :)? Wykonuje sie je miedzy 18 a 22 tc, co myslicie ;)?

• anett96 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    anett w ktorym tygodniu jestes?
    Wczoraj zaczełam 9 ale wgl ginek ciąża jest młodsza o równe 2 tyg. czyli wg usg w 7

Fertimedica Warszawa
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie zamierzacie robic na pozniejszym etapie ciazy usg 4D :)? Wykonuje sie je miedzy 18 a 22 tc, co myslicie ;)?

My pewnie się skusimy. Pierwsza ciąża, wszystko nowe :) Lubię takie pamiątki! :)

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejną wizytę mam 23 marca, czyli w najbliższą środę. Też się bardzo denerwuję, bo na poprzedniej byłam 4 tygodnie temu, więc od tego czasu na pewno w brzuszku trochę się zmieniło ;) Ciągle bardzo wymiotuję i czuję się strasznie, ale pociesza mnie to, że to dobry znak. Cieszę się, że lekarz przekonał mnie do l4 bo nie sądzę, abym w takim stanie wysiedziała w pracy, choć podobnie jak chyba większość z Nas mam pracę przy biurku. Bardzo chcę wrócić do pracy, gdy objawy trochę ustąpią - choć stety/niestety mam blackberry, więc maile przychodzą na telefon, więc i tak muszę reagować.

U mnie różnica między tygodniem ciąży wyliczonym na podstawie okresu a z usg wynosiła ostatnio 3 dni...

ex2bwn15260327bu.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 -> my też na pewno się skusimy. To będzie pamiątka, a na dzidziusia tak długo czekaliśmy, że się zdecydujemy :)

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku stwierdzilam ze to zbedny wydatek, ale im wiecej o tym sie naczytalam i naoogladalam zdjec ze tez sobie zrobie 4d :) z 1 corcia nikt mi takiego czegos nawet nie zaproponowal a to bylo zaledwie 4 lata temu teraz przy 2 dziecku zrobie sobie taka pamiatke :) wcale to nie jest az takie drogie jak myslalam w granicach 250 zł

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizytę 23 marca i bardzo się denerwuje, jestem po dwóch poronieniach, więc trudno mi zachować optymizm

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ