Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Chciałam się pochwalić że moje petunie też wykiełkowały, ale... Dziś od 5 rano mąż się "opiekował" dzieckiem, a że mamy taką zagrodę dla córki, to się wyluzował i przysnął. Moja zdolniacha przepchnęła całą zagrodę i stojące na ziemi petunie potraktowała jako rzeżuchę, a ziemię jako zagryche
No cóż...
Mina przerażonego męża wpadającego do sypialni z czarnym dzieckiem, bezcenna.kehlana_miyu, Ola_85, Blu, LillaMy, Jusstin, Limerikowo, mizzelka, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny poleciłam na usg , dzieciątko ma 1,7 cm czyli idealnie 8 tygodni, serce bije 163 / min . Aż sie popłakałam. Ten wczorajszy lekarz niezłego mi stresa zapewnił. Mam piękne zdjecia małego człowieczka. W Święta pokaże rodzinie.
Evee, LillaMy, Auro, Zetzet, Jusstin, Visenna, Blu, Limerikowo, andzia821, Anoolka, mizzelka, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Rutelka ty , masz po 3 tygodniach wizyte, a ja ostatnia mialam 19.02 i mam dopiero 31.03 czyli po 6 tygodniach to pomysl jaki ja mam sttes xD i dodatkowo sie doczekac nie mogeFertimedica Warszawa
-
Evvelina wrote:Dziewczyny poleciłam na usg , dzieciątko ma 1,7 cm czyli idealnie 8 tygodni, serce bije 163 / min . Aż sie popłakałam. Ten wczorajszy lekarz niezłego mi stresa zapewnił. Mam piękne zdjecia małego człowieczka. W Święta pokaże rodzinie.
Najważniejsze to dobry lekarz , a nie jakiś konował , i niepotrzebny dzień stresu .... Cieszę sie ze wszystko dobrze
16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
Jeszcze bedzie przepięknie ....!
-
nick nieaktualnyBo lekarz powiedział, że jesli nic sie nie dzieje to nie ma potrzeby na samym początku często chodzić i co chwila robic usg.wiesz w sumie ma racje bo w 1 ciazy chodzilam do innego lekarza i biegalam jak szalona co 3 tygodnie, a to faktycznie bylo bez sensu bo wielkich zadnych zmian w takim krotkim czasie nie bylo, dziecku sie nic nie dzialo a stres przewd kazda wizyta byl
a faktycznie dostalam zalecenia na te 6 tygodni, liste badan, luteine 2x1 no i dzieki Bodu wszystko jest ok i nic sie nie dzieje
za to po 6 tygodniach jakie moje zdiwienie bedzie jak zobacze juz wiekszego dzidzka
Evee, mizzelka lubią tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Bo lekarz powiedział, że jesli nic sie nie dzieje to nie ma potrzeby na samym początku często chodzić i co chwila robic usg.wiesz w sumie ma racje bo w 1 ciazy chodzilam do innego lekarza i biegalam jak szalona co 3 tygodnie, a to faktycznie bylo bez sensu bo wielkich zadnych zmian w takim krotkim czasie nie bylo, dziecku sie nic nie dzialo a stres przewd kazda wizyta byl
a faktycznie dostalam zalecenia na te 6 tygodni, liste badan, luteine 2x1 no i dzieki Bodu wszystko jest ok i nic sie nie dzieje
za to po 6 tygodniach jakie moje zdiwienie bedzie jak zobacze juz wiekszego dzidzka
Ja juz sie doczekać środy nie mogę , jak lekarz mi powie ze jest ok to chyba mu sie tam porycze ze szczęścia !Limerikowo, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość
16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
Jeszcze bedzie przepięknie ....!
-
nick nieaktualnya ja na wizyte muszę jeszcze poczekać niemalże 2 tygodnie
ale cóz zrobić, najgorsze jest to czekanie na ta wizyte, bo jak juz sie czuje ruchy dziecka to juz na te wizyty sie nie czeka z takim podnieceniem, a jak jeszcze wiesz ze dziecko jest ale go nie czujesz to tez inaczej sie czeka i niecierpliwi
-
nick nieaktualnyAuro wrote:Chciałam się pochwalić że moje petunie też wykiełkowały, ale... Dziś od 5 rano mąż się "opiekował" dzieckiem, a że mamy taką zagrodę dla córki, to się wyluzował i przysnął. Moja zdolniacha przepchnęła całą zagrodę i stojące na ziemi petunie potraktowała jako rzeżuchę, a ziemię jako zagryche
No cóż...
Mina przerażonego męża wpadającego do sypialni z czarnym dzieckiem, bezcenna.
czyl;i cos z cyklu zostaw dziecko z facetemJa mam 4 letnią corcie nie raz skocze na zakupy i zostanie z mezem ktora ma ja pilnowac, ja wracam z zakupow maz spi mała sie bawi i mowi Mamusiu pilnowałam tate i przykryłam go kocykiem zeby mu nie bylo zimno
Moja mina bezcenna takze wiem cos na ten temat haha xD
Auro, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja dziś ledwo żyje, mdłości mam takie, że aż się boje czy zdążę do łazienki polecieć, a jestem w pracy..
pracę mam nie ciężką, przy biurku siedzącą, ale w takim kącie jestem , że ciągle jest mi duszno, i słabo mi się robi..
a Wy jak tam?? -
Dziewczyny ja mam dziś kropny dzień miałam nie pisać ale jak napiszę i się podzielę będzie mi lżej.
Obudziłam się ze snu gdzie byłam u ginek która mi oznajmiła ze ciaza obumarła a ja na monitorku widzialam małe stópki. masakr a potem nie mogłam poinformowac narzeczonego bo nie mialam jego numeru i jezdzilam tramwajami szukajac jego domu. wstałam cała rozbita to pewnie dlatego ze wcczoraj stwierdziłam ze piersi całkowicie przestały mnie boleć i sie zamartwiłam stad ten sen. ale był bardzo realistyczny i czuję się okropnie
miłam dziś miec plotki z kolezanką ale się pochorwała i siedzę z tym sama w domu do 19Fertimedica Warszawa -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Dziewczyny powiedzcie zamierzacie robic na pozniejszym etapie ciazy usg 4D
? Wykonuje sie je miedzy 18 a 22 tc, co myslicie
?
My pewnie się skusimy. Pierwsza ciąża, wszystko noweLubię takie pamiątki!
-
Ja kolejną wizytę mam 23 marca, czyli w najbliższą środę. Też się bardzo denerwuję, bo na poprzedniej byłam 4 tygodnie temu, więc od tego czasu na pewno w brzuszku trochę się zmieniło
Ciągle bardzo wymiotuję i czuję się strasznie, ale pociesza mnie to, że to dobry znak. Cieszę się, że lekarz przekonał mnie do l4 bo nie sądzę, abym w takim stanie wysiedziała w pracy, choć podobnie jak chyba większość z Nas mam pracę przy biurku. Bardzo chcę wrócić do pracy, gdy objawy trochę ustąpią - choć stety/niestety mam blackberry, więc maile przychodzą na telefon, więc i tak muszę reagować.
U mnie różnica między tygodniem ciąży wyliczonym na podstawie okresu a z usg wynosiła ostatnio 3 dni... -
nick nieaktualnyJa na poczatku stwierdzilam ze to zbedny wydatek, ale im wiecej o tym sie naczytalam i naoogladalam zdjec ze tez sobie zrobie 4d
z 1 corcia nikt mi takiego czegos nawet nie zaproponowal a to bylo zaledwie 4 lata temu teraz przy 2 dziecku zrobie sobie taka pamiatke
wcale to nie jest az takie drogie jak myslalam w granicach 250 zł