X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić że moje petunie też wykiełkowały, ale... Dziś od 5 rano mąż się "opiekował" dzieckiem, a że mamy taką zagrodę dla córki, to się wyluzował i przysnął. Moja zdolniacha przepchnęła całą zagrodę i stojące na ziemi petunie potraktowała jako rzeżuchę, a ziemię jako zagryche :/ No cóż...
    Mina przerażonego męża wpadającego do sypialni z czarnym dzieckiem, bezcenna.

kehlana_miyu, Ola_85, Blu, LillaMy, Jusstin, Limerikowo, mizzelka, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko, trzymam kciuki za wizyte!!!

Rutelka lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    No to dziewczyny robimy impreze!!! ;-) ja mam chate wolna jak trzeba;-) maz czesto u kolegow
    jestem za :) upieke ciasto albo zrobie sałatke :)

Beattkie lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evvelina Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poleciłam na usg , dzieciątko ma 1,7 cm czyli idealnie 8 tygodni, serce bije 163 / min . Aż sie popłakałam. Ten wczorajszy lekarz niezłego mi stresa zapewnił. Mam piękne zdjecia małego człowieczka. W Święta pokaże rodzinie. :)

Evee, LillaMy, Auro, Zetzet, Jusstin, Visenna, Blu, Limerikowo, andzia821, Anoolka, mizzelka, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

152303cb02.png
    Bijące serduszko 07.03. <3
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Rutelka ty , masz po 3 tygodniach wizyte, a ja ostatnia mialam 19.02 i mam dopiero 31.03 czyli po 6 tygodniach to pomysl jaki ja mam sttes xD i dodatkowo sie doczekac nie moge :)
    Sarcia a czemu taki długi okres miedzy wizytami Ci wyznaczyla?

Fertimedica Warszawa
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina wrote:
    Dziewczyny poleciłam na usg , dzieciątko ma 1,7 cm czyli idealnie 8 tygodni, serce bije 163 / min . Aż sie popłakałam. Ten wczorajszy lekarz niezłego mi stresa zapewnił. Mam piękne zdjecia małego człowieczka. W Święta pokaże rodzinie. :)

Najważniejsze to dobry lekarz , a nie jakiś konował , i niepotrzebny dzień stresu .... Cieszę sie ze wszystko dobrze :)

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo lekarz powiedział, że jesli nic sie nie dzieje to nie ma potrzeby na samym początku często chodzić i co chwila robic usg.wiesz w sumie ma racje bo w 1 ciazy chodzilam do innego lekarza i biegalam jak szalona co 3 tygodnie, a to faktycznie bylo bez sensu bo wielkich zadnych zmian w takim krotkim czasie nie bylo, dziecku sie nic nie dzialo a stres przewd kazda wizyta byl :) a faktycznie dostalam zalecenia na te 6 tygodni, liste badan, luteine 2x1 no i dzieki Bodu wszystko jest ok i nic sie nie dzieje :) za to po 6 tygodniach jakie moje zdiwienie bedzie jak zobacze juz wiekszego dzidzka :)

Evee, mizzelka lubią tę wiadomość

• Evee Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Bo lekarz powiedział, że jesli nic sie nie dzieje to nie ma potrzeby na samym początku często chodzić i co chwila robic usg.wiesz w sumie ma racje bo w 1 ciazy chodzilam do innego lekarza i biegalam jak szalona co 3 tygodnie, a to faktycznie bylo bez sensu bo wielkich zadnych zmian w takim krotkim czasie nie bylo, dziecku sie nic nie dzialo a stres przewd kazda wizyta byl :) a faktycznie dostalam zalecenia na te 6 tygodni, liste badan, luteine 2x1 no i dzieki Bodu wszystko jest ok i nic sie nie dzieje :) za to po 6 tygodniach jakie moje zdiwienie bedzie jak zobacze juz wiekszego dzidzka :)

Ja juz sie doczekać środy nie mogę , jak lekarz mi powie ze jest ok to chyba mu sie tam porycze ze szczęścia !

Limerikowo, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na wizyte muszę jeszcze poczekać niemalże 2 tygodnie :( ale cóz zrobić, najgorsze jest to czekanie na ta wizyte, bo jak juz sie czuje ruchy dziecka to juz na te wizyty sie nie czeka z takim podnieceniem, a jak jeszcze wiesz ze dziecko jest ale go nie czujesz to tez inaczej sie czeka i niecierpliwi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Chciałam się pochwalić że moje petunie też wykiełkowały, ale... Dziś od 5 rano mąż się "opiekował" dzieckiem, a że mamy taką zagrodę dla córki, to się wyluzował i przysnął. Moja zdolniacha przepchnęła całą zagrodę i stojące na ziemi petunie potraktowała jako rzeżuchę, a ziemię jako zagryche :/ No cóż...
    Mina przerażonego męża wpadającego do sypialni z czarnym dzieckiem, bezcenna.

czyl;i cos z cyklu zostaw dziecko z facetem :D Ja mam 4 letnią corcie nie raz skocze na zakupy i zostanie z mezem ktora ma ja pilnowac, ja wracam z zakupow maz spi mała sie bawi i mowi Mamusiu pilnowałam tate i przykryłam go kocykiem zeby mu nie bylo zimno :D Moja mina bezcenna takze wiem cos na ten temat haha xD

Auro, Limerikowo lubią tę wiadomość

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś ledwo żyje, mdłości mam takie, że aż się boje czy zdążę do łazienki polecieć, a jestem w pracy..

pracę mam nie ciężką, przy biurku siedzącą, ale w takim kącie jestem , że ciągle jest mi duszno, i słabo mi się robi..

a Wy jak tam??

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam dziś kropny dzień miałam nie pisać ale jak napiszę i się podzielę będzie mi lżej.
    Obudziłam się ze snu gdzie byłam u ginek która mi oznajmiła ze ciaza obumarła a ja na monitorku widzialam małe stópki. masakr a potem nie mogłam poinformowac narzeczonego bo nie mialam jego numeru i jezdzilam tramwajami szukajac jego domu. wstałam cała rozbita to pewnie dlatego ze wcczoraj stwierdziłam ze piersi całkowicie przestały mnie boleć i sie zamartwiłam stad ten sen. ale był bardzo realistyczny i czuję się okropnie :(

miłam dziś miec plotki z kolezanką ale się pochorwała i siedzę z tym sama w domu do 19 :(:(

Fertimedica Warszawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett w ktorym tygodniu jestes?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie zamierzacie robic na pozniejszym etapie ciazy usg 4D :)? Wykonuje sie je miedzy 18 a 22 tc, co myslicie ;)?

• anett96 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    anett w ktorym tygodniu jestes?
    Wczoraj zaczełam 9 ale wgl ginek ciąża jest młodsza o równe 2 tyg. czyli wg usg w 7

Fertimedica Warszawa
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie zamierzacie robic na pozniejszym etapie ciazy usg 4D :)? Wykonuje sie je miedzy 18 a 22 tc, co myslicie ;)?

My pewnie się skusimy. Pierwsza ciąża, wszystko nowe :) Lubię takie pamiątki! :)

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejną wizytę mam 23 marca, czyli w najbliższą środę. Też się bardzo denerwuję, bo na poprzedniej byłam 4 tygodnie temu, więc od tego czasu na pewno w brzuszku trochę się zmieniło ;) Ciągle bardzo wymiotuję i czuję się strasznie, ale pociesza mnie to, że to dobry znak. Cieszę się, że lekarz przekonał mnie do l4 bo nie sądzę, abym w takim stanie wysiedziała w pracy, choć podobnie jak chyba większość z Nas mam pracę przy biurku. Bardzo chcę wrócić do pracy, gdy objawy trochę ustąpią - choć stety/niestety mam blackberry, więc maile przychodzą na telefon, więc i tak muszę reagować.

U mnie różnica między tygodniem ciąży wyliczonym na podstawie okresu a z usg wynosiła ostatnio 3 dni...

ex2bwn15260327bu.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 -> my też na pewno się skusimy. To będzie pamiątka, a na dzidziusia tak długo czekaliśmy, że się zdecydujemy :)

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku stwierdzilam ze to zbedny wydatek, ale im wiecej o tym sie naczytalam i naoogladalam zdjec ze tez sobie zrobie 4d :) z 1 corcia nikt mi takiego czegos nawet nie zaproponowal a to bylo zaledwie 4 lata temu teraz przy 2 dziecku zrobie sobie taka pamiatke :) wcale to nie jest az takie drogie jak myslalam w granicach 250 zł

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizytę 23 marca i bardzo się denerwuje, jestem po dwóch poronieniach, więc trudno mi zachować optymizm

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ