Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduje sie po wizycie. Serduszko wali , Maluszek rośnie. Szczęśliwa jestem
Pan dr nie mógł sobie poradzić z pomiarem tętna ani z dokładnymi wymiarami długości. Wiec mam tak zaznaczone na zdjęciu niechlujnie około 1cm. Poprosiłam o sprawdzenie bo jest za mały w stosunku do wieku ale Panu dr sie nie chciało dalej sprawdzać i powiedział że to nie ma znaczenia.
no cóż , wolałabym wiedzieć czy przyrost jest prawidłowy żeby przez chwile poczuć ulgę. Pójdę chyba za tydzień na lepsze usg.
Beattkie, Jusstin, Ola_85, Zetzet, Rutelka, Limerikowo, Agata84Ign, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rutelka piękne roślinki
Ola 85 piękny brzusioja mam większy
ale ja to po 4 ciążach guba jestem
Evvelina dziwny lekarz...
Amc to super wieści
Ola_85, Rutelka lubią tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Rutelka piękne roślinki
Ola jaki brzuszek! Prawdziwie ciążowykurcze tak sobie myślę, że dla mnie to już jest całkiem spory i nie potrafię sobie wyobrazić jak duży może być na koniec ciąży
Mam takie pytanie, bo trochę się niepokoje, a może wcale niepotrzebnie. od wczoraj czuje czasem takie ukłucia gdzieś w środku w pochwie, może to szyjka? miała któraś z Was coś podobnego? nie wiem czy zadzwonić do lekarza i zapytać.Ola_85, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nie wiem, zaczęło nie z tego ni z owego i się trochę przestraszyłam, że kłuje w brzuchu już się przyzwyczaiłam, a tam wcześniej nic się nie działo, ale nie wykluczam, że powodem mogą być jakieś naturalne zmiany, bo żadnych przytulanek nie było a innego powodu nie znam
-
szynszyl wrote:nie wiem, zaczęło nie z tego ni z owego i się trochę przestraszyłam, że kłuje w brzuchu już się przyzwyczaiłam, a tam wcześniej nic się nie działo, ale nie wykluczam, że powodem mogą być jakieś naturalne zmiany, bo żadnych przytulanek nie było a innego powodu nie znam
U mnie dzisiaj gin powiedział ze to normalne że macica sie rozrasta i kłuje -
Bylm dzis na usg w luxmedzie. Dzidzia ma 5,14cm i pasuje idealnie na 11t6d. Pani doktor nie chciała sprawdzić co ma miedzy nogami wiec nadal zagadka
moze za tydzień czegoś sie dowiemy. Dzidzia została dokładnie zmierzona nt 1,4, serduszko tez ok, główka i mózg pasuje na 12t2d. Jest śliczna/śliczny
http://zapodaj.net/5fae36ddfba00.jpg.htmlandzia821, szynszyl, Zetzet, midnight, Blu, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, lu.iza, Beattkie, Limerikowo, LillaMy, Visenna, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja tez po wizycie
mój pan doktor stwierdził , że ciąża żywa pojedyńcza , maluszek ma 1,02 cm a termin porodu na 2 listopad
ale zostanę z Wami bo mi tu dobrze
lekarz bardzo małomówny i bardzo szybko zbadał o nic nie wypytał. Zapytałam tylko czy wszystko jest dobrze , powiedział że tak. Nie wiem z jak biło serduszko, bo nie poinformował nawet . Coraz bardziej mnie ten gin irytuje...
Kolejna wizyta za 2 tygodnie ze wszystkimi wynikami i zapewne wtedy założy mi kartę ciążyAmc, midnight, Blu, Rutelka, marti_88, Limerikowo, Zetzet, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatala super, że z dzidziolkiem ok
jesteśmy na podobnym etapie ciąży, bo ja mam termin na 1.11
Czasem lekarze są tacy mało wylewni, ale grunt, że ciąża zdrowo się rozwija
Moja pani dr sporo mówi w trakcie wizyty, opowiada co widzimy na telewizorkuserduszko też dała posłuchać
-
Evvelina wrote:Melduje sie po wizycie. Serduszko wali , Maluszek rośnie. Szczęśliwa jestem
Pan dr nie mógł sobie poradzić z pomiarem tętna ani z dokładnymi wymiarami długości. Wiec mam tak zaznaczone na zdjęciu niechlujnie około 1cm. Poprosiłam o sprawdzenie bo jest za mały w stosunku do wieku ale Panu dr sie nie chciało dalej sprawdzać i powiedział że to nie ma znaczenia.
no cóż , wolałabym wiedzieć czy przyrost jest prawidłowy żeby przez chwile poczuć ulgę. Pójdę chyba za tydzień na lepsze usg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 18:06
-
nick nieaktualnynatalaa_aa wrote:Amc to trafiłaś na super Panią Doktor
W końcu mogę się trochę odstresować, teraz już na pewno wszystko będzie dobrzei nie przepisał mi już więcej luteiny, nie wiem czy to dobrze czy źle..
-
natalaa_aa wrote:Hej dziewczyny
mnie dziś z rana powitało słoneczko, które niestety już się schowało:)
Dziś wzięłam sobie wolne i po 16 czeka mnie wizyta u mojego gin
Z jednej strony nie mogę się doczekać z drugiej mam stresa, ale będzię dobrze
Dałam się dziś namówić babci na wróżbę z obrączki , robiłyście kiedyś ?ja podchodzę do tego sceptycznie, chociaż babcia twierdzi że wszystkim się sprawdzało
U mnie wyszło , że pierwszy będzie chłoopak, póżniej dziewczynka i więcej dzieci nie będzie
ciekawe ile w tym prawdy, w przyszłości się okaże
Pozdrawiam serdecznie
Moja teściowa robiła mi to jakies dwa lata wyszła najpierw dziewczynka, potem chłopiec i koniec. Robiłam jej, ma dwóch synów i dokładnie wahadełko pokazało to samo. Ona mowi ze jej sie zawsze sprawdza. Powtórzyła mi chyba z tydzien temu, wyszła to samo, wahadełko robiło tak wielkie koła ze bez dwóch zdań dziewucha! Okaże sie
-
vella wrote:Evvelina ja zaglądam na tą stronkę żeby sobie porównać wielkość zarodka do "normy"... I licząc od owulacji 7t4d to mi się zgadza... A Ty w którym dniu miałaś owulację??
https://parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazyśrednio to był 14 dzień cyklu , jak byłam na usg w 6 tyg i 3 dniu ciąży to maluszek miał 6 mm. Tylko to poprzednie usg było robione na super sprzęcie a dzisiaj na takim marnym u strasznego lekarza który sobie nie radził . Próbuje sobie wytłumaczyć że to rzeczywiście bez znaczenia, mogę tylko czekać.
Rzeczywiście podejrzałam tabele i jestem spokojniejsza, bo te dwa milimetry ciała rzeczywiście nie jest zaznaczone przez lekarza na zdjęciu usg i pewnie dlatego taki wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 19:13
vella lubi tę wiadomość
-
Dołączam do Październikowych Mamuś - termin wstępnie mam na 13 października
Ja już się nie mogę doczekać, kiedy lekarz stwierdzi czy to chłopiec czy dziewczynka. Oczywiście, że chciałabym, aby dzidziuś był przede wszystkim zdrowy i szczęśliwy, choć coś mi podświadomie mów, że będzie chłopak...
natalaa_aa, Rutelka, Ola_85, Limerikowo, LillaMy, Blu, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość