X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evvelina Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie. Serduszko wali , Maluszek rośnie. Szczęśliwa jestem :) Pan dr nie mógł sobie poradzić z pomiarem tętna ani z dokładnymi wymiarami długości. Wiec mam tak zaznaczone na zdjęciu niechlujnie około 1cm. Poprosiłam o sprawdzenie bo jest za mały w stosunku do wieku ale Panu dr sie nie chciało dalej sprawdzać i powiedział że to nie ma znaczenia. :) no cóż , wolałabym wiedzieć czy przyrost jest prawidłowy żeby przez chwile poczuć ulgę. Pójdę chyba za tydzień na lepsze usg.

Beattkie, Jusstin, Ola_85, Zetzet, Rutelka, Limerikowo, Agata84Ign, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

152303cb02.png
    Bijące serduszko 07.03. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałam ostatnio o tej pałeczce ropy błękitnej w moczu. Kuźwa. Badanie ogólne moczu z wczoraj ok, posiew nowy ujemny ;) prawie przez to osiwiałam, a okazuje się że to jakiś błąd laboratorium

midnight, Rutelka lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka piękne roślinki :)

Ola 85 piękny brzusio :D ja mam większy ;) ale ja to po 4 ciążach guba jestem :D

Evvelina dziwny lekarz...

Amc to super wieści :)

Ola_85, Rutelka lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka piękne roślinki :)

Ola jaki brzuszek! Prawdziwie ciążowy :) kurcze tak sobie myślę, że dla mnie to już jest całkiem spory i nie potrafię sobie wyobrazić jak duży może być na koniec ciąży :D

Mam takie pytanie, bo trochę się niepokoje, a może wcale niepotrzebnie. od wczoraj czuje czasem takie ukłucia gdzieś w środku w pochwie, może to szyjka? miała któraś z Was coś podobnego? nie wiem czy zadzwonić do lekarza i zapytać.

Ola_85, Rutelka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl Ja się tym nie przjmuje, że kłuje. Boli mnie ale wydaje mi sie, ze rozumiem dobrze swoj organizm i u mnie to efekty rozrostu macicy.

A ty jakie masz uczucia co do powodu kłucia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 16:48

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem, zaczęło nie z tego ni z owego i się trochę przestraszyłam, że kłuje w brzuchu już się przyzwyczaiłam, a tam wcześniej nic się nie działo, ale nie wykluczam, że powodem mogą być jakieś naturalne zmiany, bo żadnych przytulanek nie było a innego powodu nie znam :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    nie wiem, zaczęło nie z tego ni z owego i się trochę przestraszyłam, że kłuje w brzuchu już się przyzwyczaiłam, a tam wcześniej nic się nie działo, ale nie wykluczam, że powodem mogą być jakieś naturalne zmiany, bo żadnych przytulanek nie było a innego powodu nie znam :)

U mnie dzisiaj gin powiedział ze to normalne że macica sie rozrasta i kłuje :)

dev269pps__.png
  • andzia821 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy krotkie chwiowe zaklucia brzucha (tak jakby szpilka) sa normalne? Bo dzis co jakis czas mnie atakuja I troszke sie martwie?
    c55fs65gyckjloq8.png

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylm dzis na usg w luxmedzie. Dzidzia ma 5,14cm i pasuje idealnie na 11t6d. Pani doktor nie chciała sprawdzić co ma miedzy nogami wiec nadal zagadka :) moze za tydzień czegoś sie dowiemy. Dzidzia została dokładnie zmierzona nt 1,4, serduszko tez ok, główka i mózg pasuje na 12t2d. Jest śliczna/śliczny :)

http://zapodaj.net/5fae36ddfba00.jpg.html

andzia821, szynszyl, Zetzet, midnight, Blu, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, lu.iza, Beattkie, Limerikowo, LillaMy, Visenna, Dea28 lubią tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa gratulacje ^^
    Lusia dziękuję za informacje, troszkę spokojniejsza jestem :)

andzia takie ukłucia są normalne :)

andzia821 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny dzidziolek :)

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez po wizycie :) mój pan doktor stwierdził , że ciąża żywa pojedyńcza , maluszek ma 1,02 cm a termin porodu na 2 listopad :) ale zostanę z Wami bo mi tu dobrze :) lekarz bardzo małomówny i bardzo szybko zbadał o nic nie wypytał. Zapytałam tylko czy wszystko jest dobrze , powiedział że tak. Nie wiem z jak biło serduszko, bo nie poinformował nawet . Coraz bardziej mnie ten gin irytuje...

Kolejna wizyta za 2 tygodnie ze wszystkimi wynikami i zapewne wtedy założy mi kartę ciąży :)

Amc, midnight, Blu, Rutelka, marti_88, Limerikowo, Zetzet, Dea28 lubią tę wiadomość

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala super, że z dzidziolkiem ok :) jesteśmy na podobnym etapie ciąży, bo ja mam termin na 1.11 ;)
    Czasem lekarze są tacy mało wylewni, ale grunt, że ciąża zdrowo się rozwija :)
    Moja pani dr sporo mówi w trakcie wizyty, opowiada co widzimy na telewizorku :) serduszko też dała posłuchać :)

• vella Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina wrote:
    Melduje sie po wizycie. Serduszko wali , Maluszek rośnie. Szczęśliwa jestem :) Pan dr nie mógł sobie poradzić z pomiarem tętna ani z dokładnymi wymiarami długości. Wiec mam tak zaznaczone na zdjęciu niechlujnie około 1cm. Poprosiłam o sprawdzenie bo jest za mały w stosunku do wieku ale Panu dr sie nie chciało dalej sprawdzać i powiedział że to nie ma znaczenia. :) no cóż , wolałabym wiedzieć czy przyrost jest prawidłowy żeby przez chwile poczuć ulgę. Pójdę chyba za tydzień na lepsze usg.
    Ja byłam w tym samym dniu na usg co Ty czyli 7t6d i mój kropek też miał 1cm a serduszko biło 153... Na usg pisało że to 7t1d... U mnie owulacja była w 16dc czyli tak dokładnie licząc to wtedy powinnam być w 7t4d czyli i tak jakby 3 dni spóźnienia... Następną wizytę mam w poniedziałek i spodziewam się conajmniej 2cm długości:-) podobno dzieciątka nadrabiają swoją długość w kolejnych tygodniach... Mam udostępniony kalendarz, jak chcesz to podglądnij ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 18:06

3Ecdp1.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc to trafiłaś na super Panią Doktor :)

W końcu mogę się trochę odstresować, teraz już na pewno wszystko będzie dobrze :) i nie przepisał mi już więcej luteiny, nie wiem czy to dobrze czy źle..

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina ja zaglądam na tą stronkę żeby sobie porównać wielkość zarodka do "normy"... I licząc od owulacji 7t4d to mi się zgadza... A Ty w którym dniu miałaś owulację??
    https://parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazy

3Ecdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Amc to trafiłaś na super Panią Doktor :)

W końcu mogę się trochę odstresować, teraz już na pewno wszystko będzie dobrze :) i nie przepisał mi już więcej luteiny, nie wiem czy to dobrze czy źle..
    Z tą lekarką miałam pierwszy kontakt w poprzedniej ciąży, robiła mi usg połówkowe. Ogólnie młoda babeczka, odczarowała mi kobiety ginekologów, bo wcześniej zawsze do facetów wolałam chodzić.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Hej dziewczyny :) mnie dziś z rana powitało słoneczko, które niestety już się schowało:)
    Dziś wzięłam sobie wolne i po 16 czeka mnie wizyta u mojego gin :)
    Z jednej strony nie mogę się doczekać z drugiej mam stresa, ale będzię dobrze :)

Dałam się dziś namówić babci na wróżbę z obrączki , robiłyście kiedyś ?:) ja podchodzę do tego sceptycznie, chociaż babcia twierdzi że wszystkim się sprawdzało :) U mnie wyszło , że pierwszy będzie chłoopak, póżniej dziewczynka i więcej dzieci nie będzie :) ciekawe ile w tym prawdy, w przyszłości się okaże :)

Pozdrawiam serdecznie :)

Moja teściowa robiła mi to jakies dwa lata wyszła najpierw dziewczynka, potem chłopiec i koniec. Robiłam jej, ma dwóch synów i dokładnie wahadełko pokazało to samo. Ona mowi ze jej sie zawsze sprawdza. Powtórzyła mi chyba z tydzien temu, wyszła to samo, wahadełko robiło tak wielkie koła ze bez dwóch zdań dziewucha! Okaże sie :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Evvelina Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Evvelina ja zaglądam na tą stronkę żeby sobie porównać wielkość zarodka do "normy"... I licząc od owulacji 7t4d to mi się zgadza... A Ty w którym dniu miałaś owulację??
    https://parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazy
    Nie jestem pewna kiedy miałam bo testy owulacyjne jak nigdy wychodziły negatywne cały miesiąc :) średnio to był 14 dzień cyklu , jak byłam na usg w 6 tyg i 3 dniu ciąży to maluszek miał 6 mm. Tylko to poprzednie usg było robione na super sprzęcie a dzisiaj na takim marnym u strasznego lekarza który sobie nie radził . Próbuje sobie wytłumaczyć że to rzeczywiście bez znaczenia, mogę tylko czekać.

Rzeczywiście podejrzałam tabele i jestem spokojniejsza, bo te dwa milimetry ciała rzeczywiście nie jest zaznaczone przez lekarza na zdjęciu usg i pewnie dlatego taki wynik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 19:13

vella lubi tę wiadomość

152303cb02.png
    Bijące serduszko 07.03. <3
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Październikowych Mamuś - termin wstępnie mam na 13 października :)

Ja już się nie mogę doczekać, kiedy lekarz stwierdzi czy to chłopiec czy dziewczynka. Oczywiście, że chciałabym, aby dzidziuś był przede wszystkim zdrowy i szczęśliwy, choć coś mi podświadomie mów, że będzie chłopak...

:) :)

natalaa_aa, Rutelka, Ola_85, Limerikowo, LillaMy, Blu, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ