Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MMM2016 wrote:Zapomniałam napisać wcześniej. Wydaje mi się, że w nocy z soboty na niedzielę poczułam ruchy maleństwa?????
Jak dłużej się nad tym zastanawiałam to stwierdziłam, ze to...niemożliwe.....
ale to moja kolejna ciążą i jakby to było to....
Obudził mnie hałas bo sąsiedzi chyba urządzili imprezę i puścili techno....
Najgorszy był ten bas......dosłownie walenie.......
nie mogłam sobie znaleźć miejsca i położyłam się na plecach...i właśnie wtedy dosłownie wyraźnie, bliżej lewej strony poczułam to coś. Wg mnie nie były to ruchy jelitowe.
W sumie w ciągu godziny trzy razy poczułam te ruchy.
Ciekawe czy to możliwe. W poprzedniej ciąży to chyba dopiero w 17 tc coś poczułam.
Z ciekawości zapytam lekarza w środęco on na to
ja tez pojedyncze delikatne ruchy wyczuwam ale to jest doslownie moment... no i musze byc mega wyciszna tzn nie moge by czyms zajęta itp bo wtedy po prstu tego nie zauważę, przeoczę... u mnie to baaardzo delikatne drganie, czasami "pyknięcie" jakby... na peo nie jest to kwestia jelit
zupelnie inne uczucie
MMM2016 lubi tę wiadomość
-
anulka1978 wrote:Mozliwe kochana
ja tez pojedyncze delikatne ruchy wyczuwam ale to jest doslownie moment... no i musze byc mega wyciszna tzn nie moge by czyms zajęta itp bo wtedy po prstu tego nie zauważę, przeoczę... u mnie to baaardzo delikatne drganie, czasami "pyknięcie" jakby... na peo nie jest to kwestia jelit
zupelnie inne uczucie
To mnie podbudowałaś....bo tak w sumie sama w siebie..wątpiłam.
W ciągu dnia nic nie czuję ale wtedy, w nocy jednak leżałam spokojnie to łatwiej było coś zaobserwować........
To dosłownie był wyraźny ruch jakby coś się w brzuchu ..przekręciło...
Czyli Ty też już czujesz delikatne ruchy?
Kurcze jestem w szoku.......jeszcze w pracy nic nie mówiłam.....a tu ten czas tak leci.....szok
Chce po Świętach powiedzieć.
-
MMM tak ale to jest takie delikatne muskanie poki co
gdybym się nie wsłuchała w organizm to bym przeoczyła na bank... ale zauważam jak np. położę się na leżaku na słoneczku, cisza, żywej duszy nigdzie wokół... pełen relax... wtedy jest szansa
tyle że to krótkotrwałe... takie fiknięcie i juz po ptakach
niby drganie, niby własnie jakies przekręcenie... subtelne to bardzo jeszcze
a ręką ogole nie wyczuwam, za wczesnie -
Blu wrote:Niestety jak się to opowiada jest zabawnie, ale gdy trzeba się jakoś dogadać juz tak wesoło nie jest. Musiałam się nauczyć odmawiać. A teściowa nic a nic nie pokapowala, że nie chce staroci... nawet imię dla córki nam sugerował jakie jej się podoba
no masakra, nie chce się nakręcać, ale sporo by opowiadać
doskonale Cię rozumiem, szczerze to jestem ciekawa jak to będzie jak już dzidziuś się urodzi , bo obawiam się , że mocno może ingerować..może z drugiej strony po prostu chce za dobrze, i nie wie że to działa w drugą stronę..Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Nieeeeeee
KAROLINA ja bym tego w zyciu nie zauwazyla gdybym nie miala chwili pełnego relaxu, to jest bardzo delikatne jeszcze... przy 1 dziecku czekalam na takie odczucia bardzo długo,przy 2gim szybciej, a teraz 3cia ciąża, niska waga... i troszkę wczesniej moze dlatego
SpokojnieNiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:To teraz się zmartwiłam, że ja nic nie czuję
To chyba Twoje pierwsze Dziecko?
To ja tu nieśmiało piszę, czy w ogóle to jest możliwe że coś poczułam (bo jest dosyć szybko jak na ruchy)a Ty już się martwisz?
To nie był mój zamiar!
Spokojnie, mamy jeszcze czas na wyraźne ruchy. Wydaje mi sie, ze w pierwszej ciąży po prostu później sie je odczuwa....tak mi sie wydaje..
ale nie będziemy sie teraz licytować która MUSI już czuć ruchy.
U mnie przeważa, ze to drugie dziecko i może fakt, że ważę (jeszcze) 44-44,5 kg
Tak to sobie przynajmniej tłumaczę.NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDobrze ze zasalyscie pytanie ja temat ruchowl, fakt ze to moja drugamciaza i dopiero 3 miesoac, ale jak przyloE reke lezac na plecach do brzucha to uczucie jak by cos napieralo kocno na skore i taki jak by tomujac bulgotanie
moj maz mowi ze z 1 cora tez tak mialam a ja nie pamietam haha xD
furagin ogolem mozna brac w ciazy ale nie na wlasna reke, lekarz musi ci przepisac jesli sa wskazania -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynatalaa_aa wrote:oo a tego nie wiedziałam, czemu tak ?
Nie wiem w internecie jest cos napisane, ze tylko ciaza zagrozona. Bo glaskanie wywoluje skurcze macicy, ale zerknelam na inne forum i sa takie dziewczyny, ktore i tak tego nie robia.
Ciekawe czy moze mnie bolec brzuch z tego powodu bo teraz wieczorami siedzę zamyslona i masuje brzuch.