Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tymi ruchami to możliwe ze czujesz. ja podczas ostatniego usg gdy lekarz mocno przyciskała głowice do brzucha poczułam delikatne muśnięcie (na ekranie było wyraźnie widać ze akurat kopało) i teraz czasami tez to poczuje ale gdybym nie wiedziała jak to "wyglada" to w życiu bym sie nie zorientowała ze to ruchy dziecka. W pierwszej ciąży zaczęłam coś czuć ok 16-17 tygodni chyba, wiem ze maz pierwsze kopniaki poczuł na początku 20.
-
nick nieaktualny
-
Z tym dotykaniem to jest tak, że masować brzucha nie można, bo faktycznie może wywołać skurcze. Natomiast delikatne głaskanie na pewno nie zaszkodzi, nie ma co popadać w paranoję...
Niecierpliwa Karolina- powodzenia na wizycie i daj znać koniecznie po -
nick nieaktualnyHahha dziewczyny jakmczyyam te perypetie z tesciowymi to sie nie zle usmialam imdziekuje
Bogu ze moja taka szurnieta nie jest xD ona tez za duzo sie nie odzywa bo wie ze ja mam swoje zdanie i mam taki charakter ze ona wie ze moze sobie pogadac a ja zrobie po swojemuja wam powoem ze tesciowa tez trzeba nauczyc gdzie jej miejsce, mimo ze sto razy tesciowa o cos sie obrazila to imtak mialam to w d.... pl czasie jej przeszlo, i po tylu latach juz wie co
i jak, lubi sie wnuczka zajmowac bo ma tylko moja core i od szwagra jedna 7 letnia, to ona cieszy sie ze znow bedzie babcia. Wszyscy ogolem wiedza tata, tescie tylko nie moja mama, bo ona jest przeciwniczka zebym miala 2 dziecko, bo nie lubi mojego meza nie wiadomo czemu ..")
-
nick nieaktualny
-
Beattkie wrote:Masz racje Jusstin, natomiast ja to robię zdecydowanie dość często
każda przyszła mamusia lubi potrzymać rękę na brzuszku albo go pogłaskaćmyślę , że to normalne
nie ma się czym przejmować, wiadomo, że jakoś ugniatać go przecież nie bedziemy
Evvelina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj maz stwierdzil ze ciezarnym powinno sie odciac intednet zeby pierdol nie czytaly i w paranoje nie popadaly i to jest swieta racja, bo gakie bzdety jak na tych forach pisza to az glowa mala, Beatka nie czytaj takich glupot
LillaMy, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Mam nadzieje że uda mi sie was dziś nadrobić.
Jestem od środy w szpitalu, mam stwierdzona cukrzyce i wprowadzona dietę, a od dziś insulinę.
Dziś po porannym obchodzie i usg lekarka wdrożyła mi luteinę dopochwowe rano i wieczorem.
Nie miałam żadnych plamien, bóli itp. Mój maluszek jest w prawdzie mniejszy o tydzień, ale to prawdopodobnie z powodu pózniej owulacji, bo moje cykle miały około 30 dni.
Wiecie może po co ta luteina???
Czytałam, że bierze sie ja na podtrzymanie ciąży, ale moja nie była zagrożona. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Moj maz stwierdzil ze ciezarnym powinno sie odciac intednet zeby pierdol nie czytaly i w paranoje nie popadaly i to jest swieta racja, bo gakie bzdety jak na tych forach pisza to az glowa mala, Beatka nie czytaj takich glupot
Macie racje dziewczyny, za duzo mam czasu w pracy;-)KKasiaKK, natalaa_aa, sarcia123 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Uśmiałam się czytając o teściowej wpisynie wiem czy mam się cieszyć że jej nie mam ?
Czekam na relację z wizyt prenatalnych
Jeśli chodzi o ruchy to ja od czasu do czasu również poczuje musknięcie , przeważnie jak leżę i odpoczywam sobieDodam że nie jestem drobniutka
W pierwszej ciąży ruchy poczułam w 15 tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 11:18
Jola1985, Blu, natalaa_aa, NiecierpliwaKarolina, Jusstin, Ola_85, Anoolka, marti_88, Auro lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tez czekam na relacje i siedze jak na szpilkach!
Nie wiem jak to jest z masowaniem brzucha... Mi mówili, żeby dotykać, bo wtedy dziecko ustawia się plecami do naszej dłoni, aby jak największą powierzchnią ciała poczuć dotyk
poza tym nawet jak wciera się krem to trochę trzeba pomasować. Nie miałam wcześniejszych skurczy ani nic takiego.
Tez czasem wyciszam się i sprawdzam czy aby się już nie rusza, ale nic jeszcze nie czuje -
LillaMy -> u mnie dopiero 11 tydzień, a musiałam zacząć nosić spodnie ciążowe bo w normalnych brzuchol nie chciał się zapiąć. Chociaż nic nie przytyłam to w brzuchu mi przybyło. Widocznie taki już mój los
Wiem, że różnie jest z brzuchami - moja koleżanka jest w 4 miesiącu a nic nie widać. -
Blu wrote:A właśnie LillaMy śliczny brzuszek i napewno nie będziesz wyglądała jak slonica! Powiedz mężowi, żeby sam sobie ponosił kilka kilogramów cukru na brzuchu, znając facetów będzie jęczał po godzinie ze mu ciężko
Blu, On już widział jaki duży miałam z Filipkiemwięc może będzie miał rację
Chyba że na późniejszym etapie zwolni tempoBlu lubi tę wiadomość