WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do wizyty jeszcze 10 dni masakra taaaaak mi sie dluzy a juz bym chciala maleństwo ujrzec po 6 tygodniach

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Karolina gratuluję udanej wizyty. Dzidziuś piękny, a jaka wyraźna twarz na zdjęciu. :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina Gratuluję udanej wizyty ;)
    Duży Człowieczek ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina ogromne gratulacje! piękny maluszek :)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny mały człowieczek :) super, że wszystko w porządku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Denerwujecie sie czasami? Czujecie się potem gorzej?

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina, gratuluję udanej wizyty i pięknie rosnącego maleństwa!!! :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina, super wieści, cieszę się razem z Tobą! a jakie piękne zdjęcie! Płeć pewnie się ujawni następnym razem, najważniejsze, że dzidziuś zdrowy :)

Co do liczenia tygodni ciąży, też nigdy nie wiem jak powinnam mówić. Moja ginka mówi, że jestem w 12 tc, jeśli jestem w 12+5, a ja wolę oczywiście to określić 13 tygodniem :) z tego braku jednego nazewnictwa prawie umówiłam się w złym momencie na prenatalne.

Kasiowa, super zakup ten kosz Mojżesza i cena bardzo atrakcyjna, też bym się nie wahała :)

Czujecie już ruchy bobasów? Ale zazdrość! :) też się tego doczekać nie mogę!

MMM2016, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

mhsv3e5errgno08u.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Dziewczyny czu mozna brac furagine w ciazy??

jestem weteranką w chorym pęcherzu. Piłam minimum 2 litry wody, 3 herbatki żurawinowe (tylko takie naprawdę żurawinowe, trzeba zwracać uwagę na skład mnie udało się znaleźć max 40% żurawiny) 3 pokrzywy.
    Jeśli chodzi o tabletki to femisept uro (to zleciła mi lekarka) 3x1 teraz jem 1-2 tabletki zapobiegawczo.

Niestety furaginy zdecydowanie nie można!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:05

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też, uff :) dzisiaj na prenatalnych u lekarza, do którego chcialam isc, bo ma międzynarodowy certyfikat z prenatalnyh badań, a mnie nastraszyli w szpitalu, że może być coś nie tak, więc chciałam sprawdzić :) za tydzień u mojego, ale to będzie raczej formalnosc i już nie tak dokładne :)

No wic maluch ma 51mm, czyli ciągle 2 dni młodszy niż z OM. Przeziernosc 1,3mm, kość nosowa super widoczna. Przepływy super, serduszko 170/min. Dostałam cały taki wydruk z oszacowaniem ryzyka trisomii na podstawie usg. I tak ryzyko t21 wg wieku -1:658, skorugowane wg usg 1:3289, t18- 1:4560, t:13 po w 1:20000.

Ogólnie ciężko było go zmierzyć, bo ustawiam się przodem do głowicy. Lekarz patrzył na wszystko, żołądek, pęcherz moczowy.. normalnie wszystko mierzył! Słuchaliśmy chwilkę serduszka, super sprawa :) liczyliśmy paluszki u raczek, nóżkami macham to było ciężko. Jestem przeszczesliwa :)
    t2653894_img-20160321-192853.jpg
    Miniaturka na forum

A to nasz maluch (nie wiadomo co ma między nóżkami, próbowaliśmy podejść, ale nie było widać)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:02

szynszyl, LillaMy, midnight, MMM2016, Jusstin, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, andzia821, Blu, tutti87, kehlana_miyu, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAROLINA, ELFICZKA ale fajnie że Wy juz po :) super :) i wyniki piękne :) zazdraszczam świętego spokoju ;) chciałabym żeby juz był czwartek

NiecierpliwaKarolina, elficzka lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILLA piękny brzuszek :) rośnie rośnie :) i dobrze <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) karolinka gratuluję również :) masz piękne zdjęcie!
    Lilla jaki brzuszek, już typowo ciazowy. Nie da sie ukryc)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Tu dziewczyny piszą o tym, że we wcześniej ciąży nie można głaskać brzucha...

http://f.kafeteria.pl/temat/f10/glaskanie-brzucha-w-ciazy-p_4701056

Wiecie co... idąc tym tropem to o współżyciu nie ma mowy... skoro głaskanie brzucha powoduje skurcze to o sexie nie należy nawet myslec :P

Nie czytajmy takich mądrości :) dla naszego spokoju :)

Beattkie lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzka Gratuluję udanych badań :D
    Tak tak już ciążowy, nie bez powodu mówią że w drugiej ciąży szybciej się ukazuje :D

Anulka rośnie w zastraszająco szybkim tempie :D

Ogółem to Dziękuję za Miłe Słowa ;) <3

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    CRL 63mm czyli wg usg 12t5d. Rośnie jak na drożdżach :-)

Faktycznie rośnie jak na drożdżach :):):)
    Gratuluję raz jeszcze :)
    Oj czuję, że czekają nas naprawdę duuże emocje w związku z kolejnymi usg gen., podglądaniem płci...pierwszymi ruchami maleństw.....
    :):):)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    To ja też, uff :) dzisiaj na prenatalnych u lekarza, do którego chcialam isc, bo ma międzynarodowy certyfikat z prenatalnyh badań, a mnie nastraszyli w szpitalu, że może być coś nie tak, więc chciałam sprawdzić :) za tydzień u mojego, ale to będzie raczej formalnosc i już nie tak dokładne :)

No wic maluch ma 51mm, czyli ciągle 2 dni młodszy niż z OM. Przeziernosc 1,3mm, kość nosowa super widoczna. Przepływy super, serduszko 170/min. Dostałam cały taki wydruk z oszacowaniem ryzyka trisomii na podstawie usg. I tak ryzyko t21 wg wieku -1:658, skorugowane wg usg 1:3289, t18- 1:4560, t:13 po w 1:20000.

Ogólnie ciężko było go zmierzyć, bo ustawiam się przodem do głowicy. Lekarz patrzył na wszystko, żołądek, pęcherz moczowy.. normalnie wszystko mierzył! Słuchaliśmy chwilkę serduszka, super sprawa :) liczyliśmy paluszki u raczek, nóżkami macham to było ciężko. Jestem przeszczesliwa :)
    t2653894_img-20160321-192853.jpg
    Miniaturka na forum

A to nasz maluch (nie wiadomo co ma między nóżkami, próbowaliśmy podejść, ale nie było widać)

Super wiadomości i emocje :)
    Zazdroszczę :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka GRATULACJE!
    :) piękny potomek :)
    Dobrze czytać takie super wiadomości. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzka Twoje maleństwo jest wspaniałe <3

• Auro Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina i elficzka gratuluję i zazdroszczę.
    LillaMy fajnie zobaczyć czyjś brzuszek juz taki duży, bo myślałam ze tylko ja mam spory.
    Jak mówiliśmy mojemu tacie wczoraj o ciąży to stwierdził ze miał się sam zapytać bo mi brzuch urósł!! Ja nie uważam że jest aż taki mega wielki, ale i tak czuję się jakbym przytyła z 6 kilo.

NiecierpliwaKarolina, LillaMy lubią tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ