Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
NiecierpliwaKarolina, super wieści, cieszę się razem z Tobą! a jakie piękne zdjęcie! Płeć pewnie się ujawni następnym razem, najważniejsze, że dzidziuś zdrowy
Co do liczenia tygodni ciąży, też nigdy nie wiem jak powinnam mówić. Moja ginka mówi, że jestem w 12 tc, jeśli jestem w 12+5, a ja wolę oczywiście to określić 13 tygodniemz tego braku jednego nazewnictwa prawie umówiłam się w złym momencie na prenatalne.
Kasiowa, super zakup ten kosz Mojżesza i cena bardzo atrakcyjna, też bym się nie wahała
Czujecie już ruchy bobasów? Ale zazdrość!też się tego doczekać nie mogę!
MMM2016, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
Ola_85 wrote:Dziewczyny czu mozna brac furagine w ciazy??
jestem weteranką w chorym pęcherzu. Piłam minimum 2 litry wody, 3 herbatki żurawinowe (tylko takie naprawdę żurawinowe, trzeba zwracać uwagę na skład mnie udało się znaleźć max 40% żurawiny) 3 pokrzywy.
Jeśli chodzi o tabletki to femisept uro (to zleciła mi lekarka) 3x1 teraz jem 1-2 tabletki zapobiegawczo.
Niestety furaginy zdecydowanie nie można!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:05
-
To ja też, uff
dzisiaj na prenatalnych u lekarza, do którego chcialam isc, bo ma międzynarodowy certyfikat z prenatalnyh badań, a mnie nastraszyli w szpitalu, że może być coś nie tak, więc chciałam sprawdzić
za tydzień u mojego, ale to będzie raczej formalnosc i już nie tak dokładne
No wic maluch ma 51mm, czyli ciągle 2 dni młodszy niż z OM. Przeziernosc 1,3mm, kość nosowa super widoczna. Przepływy super, serduszko 170/min. Dostałam cały taki wydruk z oszacowaniem ryzyka trisomii na podstawie usg. I tak ryzyko t21 wg wieku -1:658, skorugowane wg usg 1:3289, t18- 1:4560, t:13 po w 1:20000.
Ogólnie ciężko było go zmierzyć, bo ustawiam się przodem do głowicy. Lekarz patrzył na wszystko, żołądek, pęcherz moczowy.. normalnie wszystko mierzył! Słuchaliśmy chwilkę serduszka, super sprawaliczyliśmy paluszki u raczek, nóżkami macham to było ciężko. Jestem przeszczesliwa
Miniaturka na forum
A to nasz maluch (nie wiadomo co ma między nóżkami, próbowaliśmy podejść, ale nie było widać)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:02
szynszyl, LillaMy, midnight, MMM2016, Jusstin, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, andzia821, Blu, tutti87, kehlana_miyu, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Beattkie wrote:Tu dziewczyny piszą o tym, że we wcześniej ciąży nie można głaskać brzucha...
http://f.kafeteria.pl/temat/f10/glaskanie-brzucha-w-ciazy-p_4701056
Wiecie co... idąc tym tropem to o współżyciu nie ma mowy... skoro głaskanie brzucha powoduje skurcze to o sexie nie należy nawet myslec
Nie czytajmy takich mądrościdla naszego spokoju
Beattkie lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:CRL 63mm czyli wg usg 12t5d. Rośnie jak na drożdżach
Faktycznie rośnie jak na drożdżach
Gratuluję raz jeszcze
Oj czuję, że czekają nas naprawdę duuże emocje w związku z kolejnymi usg gen., podglądaniem płci...pierwszymi ruchami maleństw.....
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
elficzka wrote:To ja też, uff
dzisiaj na prenatalnych u lekarza, do którego chcialam isc, bo ma międzynarodowy certyfikat z prenatalnyh badań, a mnie nastraszyli w szpitalu, że może być coś nie tak, więc chciałam sprawdzić
za tydzień u mojego, ale to będzie raczej formalnosc i już nie tak dokładne
No wic maluch ma 51mm, czyli ciągle 2 dni młodszy niż z OM. Przeziernosc 1,3mm, kość nosowa super widoczna. Przepływy super, serduszko 170/min. Dostałam cały taki wydruk z oszacowaniem ryzyka trisomii na podstawie usg. I tak ryzyko t21 wg wieku -1:658, skorugowane wg usg 1:3289, t18- 1:4560, t:13 po w 1:20000.
Ogólnie ciężko było go zmierzyć, bo ustawiam się przodem do głowicy. Lekarz patrzył na wszystko, żołądek, pęcherz moczowy.. normalnie wszystko mierzył! Słuchaliśmy chwilkę serduszka, super sprawaliczyliśmy paluszki u raczek, nóżkami macham to było ciężko. Jestem przeszczesliwa
Miniaturka na forum
A to nasz maluch (nie wiadomo co ma między nóżkami, próbowaliśmy podejść, ale nie było widać)
Super wiadomości i emocje
Zazdroszczę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
NiecierpliwaKarolina i elficzka gratuluję i zazdroszczę.
LillaMy fajnie zobaczyć czyjś brzuszek juz taki duży, bo myślałam ze tylko ja mam spory.
Jak mówiliśmy mojemu tacie wczoraj o ciąży to stwierdził ze miał się sam zapytać bo mi brzuch urósł!! Ja nie uważam że jest aż taki mega wielki, ale i tak czuję się jakbym przytyła z 6 kilo.NiecierpliwaKarolina, LillaMy lubią tę wiadomość