Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do wizyty jeszcze 10 dni masakra taaaaak mi sie dluzy a juz bym chciala maleństwo ujrzec po 6 tygodniach

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Karolina gratuluję udanej wizyty. Dzidziuś piękny, a jaka wyraźna twarz na zdjęciu. :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina Gratuluję udanej wizyty ;)
    Duży Człowieczek ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina ogromne gratulacje! piękny maluszek :)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny mały człowieczek :) super, że wszystko w porządku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Denerwujecie sie czasami? Czujecie się potem gorzej?

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina, gratuluję udanej wizyty i pięknie rosnącego maleństwa!!! :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina, super wieści, cieszę się razem z Tobą! a jakie piękne zdjęcie! Płeć pewnie się ujawni następnym razem, najważniejsze, że dzidziuś zdrowy :)

Co do liczenia tygodni ciąży, też nigdy nie wiem jak powinnam mówić. Moja ginka mówi, że jestem w 12 tc, jeśli jestem w 12+5, a ja wolę oczywiście to określić 13 tygodniem :) z tego braku jednego nazewnictwa prawie umówiłam się w złym momencie na prenatalne.

Kasiowa, super zakup ten kosz Mojżesza i cena bardzo atrakcyjna, też bym się nie wahała :)

Czujecie już ruchy bobasów? Ale zazdrość! :) też się tego doczekać nie mogę!

MMM2016, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

mhsv3e5errgno08u.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Dziewczyny czu mozna brac furagine w ciazy??

jestem weteranką w chorym pęcherzu. Piłam minimum 2 litry wody, 3 herbatki żurawinowe (tylko takie naprawdę żurawinowe, trzeba zwracać uwagę na skład mnie udało się znaleźć max 40% żurawiny) 3 pokrzywy.
    Jeśli chodzi o tabletki to femisept uro (to zleciła mi lekarka) 3x1 teraz jem 1-2 tabletki zapobiegawczo.

Niestety furaginy zdecydowanie nie można!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:05

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też, uff :) dzisiaj na prenatalnych u lekarza, do którego chcialam isc, bo ma międzynarodowy certyfikat z prenatalnyh badań, a mnie nastraszyli w szpitalu, że może być coś nie tak, więc chciałam sprawdzić :) za tydzień u mojego, ale to będzie raczej formalnosc i już nie tak dokładne :)

No wic maluch ma 51mm, czyli ciągle 2 dni młodszy niż z OM. Przeziernosc 1,3mm, kość nosowa super widoczna. Przepływy super, serduszko 170/min. Dostałam cały taki wydruk z oszacowaniem ryzyka trisomii na podstawie usg. I tak ryzyko t21 wg wieku -1:658, skorugowane wg usg 1:3289, t18- 1:4560, t:13 po w 1:20000.

Ogólnie ciężko było go zmierzyć, bo ustawiam się przodem do głowicy. Lekarz patrzył na wszystko, żołądek, pęcherz moczowy.. normalnie wszystko mierzył! Słuchaliśmy chwilkę serduszka, super sprawa :) liczyliśmy paluszki u raczek, nóżkami macham to było ciężko. Jestem przeszczesliwa :)
    t2653894_img-20160321-192853.jpg
    Miniaturka na forum

A to nasz maluch (nie wiadomo co ma między nóżkami, próbowaliśmy podejść, ale nie było widać)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:02

szynszyl, LillaMy, midnight, MMM2016, Jusstin, nick nieaktualny, NiecierpliwaKarolina, andzia821, Blu, tutti87, kehlana_miyu, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAROLINA, ELFICZKA ale fajnie że Wy juz po :) super :) i wyniki piękne :) zazdraszczam świętego spokoju ;) chciałabym żeby juz był czwartek

NiecierpliwaKarolina, elficzka lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILLA piękny brzuszek :) rośnie rośnie :) i dobrze <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) karolinka gratuluję również :) masz piękne zdjęcie!
    Lilla jaki brzuszek, już typowo ciazowy. Nie da sie ukryc)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Tu dziewczyny piszą o tym, że we wcześniej ciąży nie można głaskać brzucha...

http://f.kafeteria.pl/temat/f10/glaskanie-brzucha-w-ciazy-p_4701056

Wiecie co... idąc tym tropem to o współżyciu nie ma mowy... skoro głaskanie brzucha powoduje skurcze to o sexie nie należy nawet myslec :P

Nie czytajmy takich mądrości :) dla naszego spokoju :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzka Gratuluję udanych badań :D
    Tak tak już ciążowy, nie bez powodu mówią że w drugiej ciąży szybciej się ukazuje :D

Anulka rośnie w zastraszająco szybkim tempie :D

Ogółem to Dziękuję za Miłe Słowa ;) <3

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    CRL 63mm czyli wg usg 12t5d. Rośnie jak na drożdżach :-)

Faktycznie rośnie jak na drożdżach :):):)
    Gratuluję raz jeszcze :)
    Oj czuję, że czekają nas naprawdę duuże emocje w związku z kolejnymi usg gen., podglądaniem płci...pierwszymi ruchami maleństw.....
    :):):)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    To ja też, uff :) dzisiaj na prenatalnych u lekarza, do którego chcialam isc, bo ma międzynarodowy certyfikat z prenatalnyh badań, a mnie nastraszyli w szpitalu, że może być coś nie tak, więc chciałam sprawdzić :) za tydzień u mojego, ale to będzie raczej formalnosc i już nie tak dokładne :)

No wic maluch ma 51mm, czyli ciągle 2 dni młodszy niż z OM. Przeziernosc 1,3mm, kość nosowa super widoczna. Przepływy super, serduszko 170/min. Dostałam cały taki wydruk z oszacowaniem ryzyka trisomii na podstawie usg. I tak ryzyko t21 wg wieku -1:658, skorugowane wg usg 1:3289, t18- 1:4560, t:13 po w 1:20000.

Ogólnie ciężko było go zmierzyć, bo ustawiam się przodem do głowicy. Lekarz patrzył na wszystko, żołądek, pęcherz moczowy.. normalnie wszystko mierzył! Słuchaliśmy chwilkę serduszka, super sprawa :) liczyliśmy paluszki u raczek, nóżkami macham to było ciężko. Jestem przeszczesliwa :)
    t2653894_img-20160321-192853.jpg
    Miniaturka na forum

A to nasz maluch (nie wiadomo co ma między nóżkami, próbowaliśmy podejść, ale nie było widać)

Super wiadomości i emocje :)
    Zazdroszczę :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka GRATULACJE!
    :) piękny potomek :)
    Dobrze czytać takie super wiadomości. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzka Twoje maleństwo jest wspaniałe <3

• Auro Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina i elficzka gratuluję i zazdroszczę.
    LillaMy fajnie zobaczyć czyjś brzuszek juz taki duży, bo myślałam ze tylko ja mam spory.
    Jak mówiliśmy mojemu tacie wczoraj o ciąży to stwierdził ze miał się sam zapytać bo mi brzuch urósł!! Ja nie uważam że jest aż taki mega wielki, ale i tak czuję się jakbym przytyła z 6 kilo.

NiecierpliwaKarolina, LillaMy lubią tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
‹‹ ‹ 194 195 196 197 198 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ