Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Elficzka, Walleriana, NiecierpliwaKarolina - serdecznie gratuluję wizyt, super że takie dobre wieści!!
Ja wczoraj odebralam wyniki tarczycy i mam zwiększoną dawkę eutyrox do 50. Trzeba jednak kontrolować cały czas...
U mnie dzisiaj deszczowo niestety, ale mimo to pozdrawiam i miłego dnia wam życzę!!NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
Z tym głaskaniem to moze logiczne w ciąży zagrożonej. Ale na chłopski rozum skoro głaskanie jest zabronione bo wywołuje skurcze macicy to seks w ogole byłby zakazany - podczas orgazmu wywołuje skurcze. Skoro nie ma przeciwskazan w "zdrowych" ciążach do seksu to watpię by lekarze zabraniali pogłaskać sie po brzuszku.
To moja pierwsza ciąża a w zyciu bym w to nie uwierzyła.... Kobiety od wieków macaly sie po brzuchach. Co za brednie dziewczyny nie słuchajcie tego -
NiecierpliwaKarolina wrote:Tylko ja chyba jednak wcześniej urodzę niż termin wg OM, bo z usg wychodzi 12t5d. Będzie wrześniowy stworek
zdecydowanie stawiam na wrzesień
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
walleriana wrote:Dziewczyny! !!
Maleństwo ma 48 mm (11t3d) serduszko 178 bije
Biometria wyszła dobrze
Bąbel super się ułożył ze wszystko było widać.
Na dzień dzisiejszy jest dziewczyna ale to jeszcze może się zmienić
Jestem bardzo szczęśliwa!
Ogromne gratulacje
-
anulka1978 wrote:KAROLINA ja też mam przeczucia, ze do października nie dotrwam
zdecydowanie stawiam na wrzesień
Ja też mam takie przeczucie, że nie dotrwamchociaż chciałabym październik, u nas każdy urodził się w parzystym dniu, miesiącu i roku hehe
Ps. Wczoraj powiedzieliśmy synkowi, pokazaliśmy mu zdjęcia a on uparcie twierdził, że to on jest na zdjęciach.. niezły jest. I od wczoraj się śmieje ciąglea na pytanie co by wolał, brata czy siostrę odpowiedział, że siostrę, bo mu nie będzie lego podbierala hehe. Cwaniak
Visenna, Anoolka, Jusstin, natalaa_aa, LillaMy, MMM2016, MMM2016, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Asia_08, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Iskierka33 wrote:Co do głaskania brzucha, nie powinno się tego robić w ciąży zagrożonej, tak samo zero seksu w ciąży zagrożonej.
-
elficzka wrote:Ja też mam takie przeczucie, że nie dotrwam
chociaż chciałabym październik, u nas każdy urodził się w parzystym dniu, miesiącu i roku hehe
Ps. Wczoraj powiedzieliśmy synkowi, pokazaliśmy mu zdjęcia a on uparcie twierdził, że to on jest na zdjęciach.. niezły jest. I od wczoraj się śmieje ciąglea na pytanie co by wolał, brata czy siostrę odpowiedział, że siostrę, bo mu nie będzie lego podbierala hehe. Cwaniak
argument swietny
ja nie wiem czym się moje córki kierują, zapytam chyba
Młodsza kibicuje dziewczynce, starsza chłopakowi
my z kolei jestesmy zupełnie "bezpłciowi"
ale oczywiście czekamy z niecierpliwością na dzień kiedy się dowiemy, bo ciekawośc nas zżera
-
marti_88 wrote:Z tym głaskaniem to moze logiczne w ciąży zagrożonej. Ale na chłopski rozum skoro głaskanie jest zabronione bo wywołuje skurcze macicy to seks w ogole byłby zakazany - podczas orgazmu wywołuje skurcze. Skoro nie ma przeciwskazan w "zdrowych" ciążach do seksu to watpię by lekarze zabraniali pogłaskać sie po brzuszku.
To moja pierwsza ciąża a w zyciu bym w to nie uwierzyła.... Kobiety od wieków macaly sie po brzuchach. Co za brednie dziewczyny nie słuchajcie tegozresztą nawet zwykłe codzienne czynnosci typu mycie czy smarowanie balsamem wymagają dotyku dlatego też podchodzę z pewnym dystansem do tych zakazów, nie dajmy się zwariować
marti_88 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczyny , piękne zdjęcia , to cudowne zobaczyć maluszki
Ja mam swoją wyczekiwana wizytę po 4 tygodniach w środę , i jak nie mogłam sie doczekać tak teraz najchetniej bym nie poszła , boje sie strasznie ze moze byc cos nie tak16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
Jeszcze bedzie przepięknie ....!
-
EVEE na pewno wszystko jest w porzadku
to juz jutro, zobaczysz, że to bedzie mga udana wizyta
zwykle tak st że przez pierwszy tydzien dwa po wizycie mamy powera, pozytywne myslenie jest włączone... a potem im blizej nastepnej wizyty tym wiekszy stres i strach... a potem znowu, na wizycie przypływ pozytywnej energii i wewnetrzny spokoj na 2 tygodnie
Ja sie dzisiaj umawiam na USG płodu z morfologią i elastografią szyjki macicyskorzystam z tego projektu norweskiego
ciekawe na kiedy mnie umówią... 18 tydzien? 19? zobczymy
grunt że badanie mega dokładne i warto pojechać
Visenna, LillaMy lubią tę wiadomość
-
Sunflower wrote:Ja mam dziś USG genetyczne, dość wcześnie wiem, dlatego mam zarezerwowany drugi termin na Wielki Czwartek po naszym powrocie.
Już prawie spakowana ale i tak dziś mam dużo na głowie.
Miłego dnia dziewczyny, postaram się dać znać wieczorem czy badanie się udało.
Kochana po powrocie koniecznie daj znać jak wypadły badania
-
Witam się z Wami z pracy
kolejny piękny , nudny dzień się zapowiada
Coraz częściej wstaje rano z mdłościami, które po nie długim czasie mijają
Dziś do pracy zrobiłam sobie pyszną , zdrową sałatkę
Na Mazurach rano padał deszcz, a teraz wyjrzało do Nas słoneczko
A jak Wy się czujecie??
Kto się łączy w bólu z pracy ? -
nick nieaktualnymarti_88 wrote:Z tym głaskaniem to moze logiczne w ciąży zagrożonej. Ale na chłopski rozum skoro głaskanie jest zabronione bo wywołuje skurcze macicy to seks w ogole byłby zakazany - podczas orgazmu wywołuje skurcze. Skoro nie ma przeciwskazan w "zdrowych" ciążach do seksu to watpię by lekarze zabraniali pogłaskać sie po brzuszku.
To moja pierwsza ciąża a w zyciu bym w to nie uwierzyła.... Kobiety od wieków macaly sie po brzuchach. Co za brednie dziewczyny nie słuchajcie tego
Marti mnie to zastanawia pod kątem tego, ze od miesiąca mam straszne bole brzucha, a od dwoch dni bóle macicy i ewentulne zwrocenie uwagi na to czy moge non stop masować brzuch jednak jest zastanawiajace. -
nick nieaktualnyEvee wrote:Gratulacje dziewczyny , piękne zdjęcia , to cudowne zobaczyć maluszki
Ja mam swoją wyczekiwana wizytę po 4 tygodniach w środę , i jak nie mogłam sie doczekać tak teraz najchetniej bym nie poszła , boje sie strasznie ze moze byc cos nie tak
Tez mam vizyte po 4 tygodniach i tez jutro. Nie stresuj sie, jezeli wydazyłoby sie cos zlego to pewnie byś juz to czuła. A tak musi byc wszystko dobrze!o ktorej zaczynasz wizyte?
-
walleriana wrote:Dziewczyny! !!
Maleństwo ma 48 mm (11t3d) serduszko 178 bije
Biometria wyszła dobrze
Bąbel super się ułożył ze wszystko było widać.
Na dzień dzisiejszy jest dziewczyna ale to jeszcze może się zmienić
Jestem bardzo szczęśliwa!
Gratulacje dla dziewczyn!
GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
-
andzia821 wrote:Karolina I Elficzka gratuluje super wiesci
Dziewczyny mam pytanie Licze ze pomozecie Czy macie duzo sluzu? Ja nie mialam z nim nigdy problemu w ciazy,nawet wkladek nie musialam zakladac ale dzis wydarzyla sie dziewna sytuacja I troche sie boje Bede bezposrednia Po zrobieniu siusiu zauwazylam ze wisi mi taki bialy dlugi (z 8cm) glut bialego sluzu Kurcze czy to normalne w ciazy?? Nie znam sie wogole na tym Pomozcie jesli potraficie Dziekuje ....
Ale poleciałaś z opisemWizualizacji nie musiałam sobie robić
bo sama średnio raz dziennie widzę taki glut:)
Bezpośrednio ale konkretnie:)
Mam nadzieję, ze to normalneandzia821 lubi tę wiadomość