WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzka, Walleriana, NiecierpliwaKarolina - serdecznie gratuluję wizyt, super że takie dobre wieści!!
    Ja wczoraj odebralam wyniki tarczycy i mam zwiększoną dawkę eutyrox do 50. Trzeba jednak kontrolować cały czas...
    U mnie dzisiaj deszczowo niestety, ale mimo to pozdrawiam i miłego dnia wam życzę!!

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym głaskaniem to moze logiczne w ciąży zagrożonej. Ale na chłopski rozum skoro głaskanie jest zabronione bo wywołuje skurcze macicy to seks w ogole byłby zakazany - podczas orgazmu wywołuje skurcze. Skoro nie ma przeciwskazan w "zdrowych" ciążach do seksu to watpię by lekarze zabraniali pogłaskać sie po brzuszku.
    To moja pierwsza ciąża a w zyciu bym w to nie uwierzyła.... Kobiety od wieków macaly sie po brzuchach. Co za brednie dziewczyny nie słuchajcie tego :)

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Tylko ja chyba jednak wcześniej urodzę niż termin wg OM, bo z usg wychodzi 12t5d. Będzie wrześniowy stworek :-)
    KAROLINA ja też mam przeczucia, ze do października nie dotrwam ;) zdecydowanie stawiam na wrzesień ;)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Dziewczyny! !!
    Maleństwo ma 48 mm (11t3d) serduszko 178 bije
    Biometria wyszła dobrze :)
    Bąbel super się ułożył ze wszystko było widać.
    Na dzień dzisiejszy jest dziewczyna ale to jeszcze może się zmienić :)
    Jestem bardzo szczęśliwa!

Ogromne gratulacje <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Ps. Może założymy sobie grupę prywatną na fb? o jakiejś niezobowiazujacej nazwie, żeby inni nie widzieli :)

Jestem za ;)

LillaMy lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    KAROLINA ja też mam przeczucia, ze do października nie dotrwam ;) zdecydowanie stawiam na wrzesień ;)

Ja też mam takie przeczucie, że nie dotrwam :) chociaż chciałabym październik, u nas każdy urodził się w parzystym dniu, miesiącu i roku hehe :)

Ps. Wczoraj powiedzieliśmy synkowi, pokazaliśmy mu zdjęcia a on uparcie twierdził, że to on jest na zdjęciach.. niezły jest. I od wczoraj się śmieje ciągle :) a na pytanie co by wolał, brata czy siostrę odpowiedział, że siostrę, bo mu nie będzie lego podbierala hehe. Cwaniak :)

Visenna, Anoolka, Jusstin, natalaa_aa, LillaMy, MMM2016, MMM2016, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Asia_08, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Co do głaskania brzucha, nie powinno się tego robić w ciąży zagrożonej, tak samo zero seksu w ciąży zagrożonej.
    Iskierka a to nie dotyczy aby końcówki ciąży? pamiętam że przy skurczach pzepowiadających w 36-38 tyg musiałam ograniczyć wszelkie bodźce zewnetrzne, miałam tzw. "stawianie macicy" i musialam do zera ograniczyc masowanie, smarowanie itp, współżycie też oczywiscie

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Ja też mam takie przeczucie, że nie dotrwam :) chociaż chciałabym październik, u nas każdy urodził się w parzystym dniu, miesiącu i roku hehe :)

Ps. Wczoraj powiedzieliśmy synkowi, pokazaliśmy mu zdjęcia a on uparcie twierdził, że to on jest na zdjęciach.. niezły jest. I od wczoraj się śmieje ciągle :) a na pytanie co by wolał, brata czy siostrę odpowiedział, że siostrę, bo mu nie będzie lego podbierala hehe. Cwaniak :)
    Dzieci są cudowne :) argument swietny :) ja nie wiem czym się moje córki kierują, zapytam chyba :P Młodsza kibicuje dziewczynce, starsza chłopakowi :) my z kolei jestesmy zupełnie "bezpłciowi" ;) ale oczywiście czekamy z niecierpliwością na dzień kiedy się dowiemy, bo ciekawośc nas zżera :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Z tym głaskaniem to moze logiczne w ciąży zagrożonej. Ale na chłopski rozum skoro głaskanie jest zabronione bo wywołuje skurcze macicy to seks w ogole byłby zakazany - podczas orgazmu wywołuje skurcze. Skoro nie ma przeciwskazan w "zdrowych" ciążach do seksu to watpię by lekarze zabraniali pogłaskać sie po brzuszku.
    To moja pierwsza ciąża a w zyciu bym w to nie uwierzyła.... Kobiety od wieków macaly sie po brzuchach. Co za brednie dziewczyny nie słuchajcie tego :)
    W "zdrowej" ciąży wręcz zaleca się głaskanie i masowanie brzucha :) zresztą nawet zwykłe codzienne czynnosci typu mycie czy smarowanie balsamem wymagają dotyku dlatego też podchodzę z pewnym dystansem do tych zakazów, nie dajmy się zwariować :)

marti_88 lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też to zupełnie obojętne :) mój mąż twierdzi, że będzie chłopak drugi. Mama modli się o wnuczke w końcu. A mi tam wszystko jedno, oby tylko było zdrowe i wyszło bez problemu ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny , piękne zdjęcia , to cudowne zobaczyć maluszki :)

Ja mam swoją wyczekiwana wizytę po 4 tygodniach w środę , i jak nie mogłam sie doczekać tak teraz najchetniej bym nie poszła , boje sie strasznie ze moze byc cos nie tak :(

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVEE na pewno wszystko jest w porzadku :) to juz jutro, zobaczysz, że to bedzie mga udana wizyta :) zwykle tak st że przez pierwszy tydzien dwa po wizycie mamy powera, pozytywne myslenie jest włączone... a potem im blizej nastepnej wizyty tym wiekszy stres i strach... a potem znowu, na wizycie przypływ pozytywnej energii i wewnetrzny spokoj na 2 tygodnie :)

Ja sie dzisiaj umawiam na USG płodu z morfologią i elastografią szyjki macicy :) skorzystam z tego projektu norweskiego :) ciekawe na kiedy mnie umówią... 18 tydzien? 19? zobczymy :) grunt że badanie mega dokładne i warto pojechać :)

Visenna, LillaMy lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower wrote:
    Ja mam dziś USG genetyczne, dość wcześnie wiem, dlatego mam zarezerwowany drugi termin na Wielki Czwartek po naszym powrocie.
    Już prawie spakowana ale i tak dziś mam dużo na głowie.
    Miłego dnia dziewczyny, postaram się dać znać wieczorem czy badanie się udało.

Kochana po powrocie koniecznie daj znać jak wypadły badania <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami z pracy :) kolejny piękny , nudny dzień się zapowiada :)
    Coraz częściej wstaje rano z mdłościami, które po nie długim czasie mijają :)

Dziś do pracy zrobiłam sobie pyszną , zdrową sałatkę :)

Na Mazurach rano padał deszcz, a teraz wyjrzało do Nas słoneczko :)

A jak Wy się czujecie??

Kto się łączy w bólu z pracy ?:D

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:

Marti mnie to zastanawia pod kątem tego, ze od miesiąca mam straszne bole brzucha, a od dwoch dni bóle macicy i ewentulne zwrocenie uwagi na to czy moge non stop masować brzuch jednak jest zastanawiajace. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Gratulacje dziewczyny , piękne zdjęcia , to cudowne zobaczyć maluszki :)

Ja mam swoją wyczekiwana wizytę po 4 tygodniach w środę , i jak nie mogłam sie doczekać tak teraz najchetniej bym nie poszła , boje sie strasznie ze moze byc cos nie tak :(

Tez mam vizyte po 4 tygodniach i tez jutro. Nie stresuj sie, jezeli wydazyłoby sie cos zlego to pewnie byś juz to czuła. A tak musi byc wszystko dobrze!;-) o ktorej zaczynasz wizyte?

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Dziewczyny! !!
    Maleństwo ma 48 mm (11t3d) serduszko 178 bije
    Biometria wyszła dobrze :)
    Bąbel super się ułożył ze wszystko było widać.
    Na dzień dzisiejszy jest dziewczyna ale to jeszcze może się zmienić :)
    Jestem bardzo szczęśliwa!

Gratulacje dla dziewczyn!

GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa pozdrawia zza biurka ;) na szczęście dzisiaj tylko do 12, więc na pewno szybko mi zleci :)

natalaa_aa lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia821 wrote:
    Karolina I Elficzka gratuluje super wiesci :-P

Dziewczyny mam pytanie Licze ze pomozecie Czy macie duzo sluzu? Ja nie mialam z nim nigdy problemu w ciazy,nawet wkladek nie musialam zakladac ale dzis wydarzyla sie dziewna sytuacja I troche sie boje Bede bezposrednia Po zrobieniu siusiu zauwazylam ze wisi mi taki bialy dlugi (z 8cm) glut bialego sluzu Kurcze czy to normalne w ciazy?? Nie znam sie wogole na tym Pomozcie jesli potraficie Dziekuje ....

c55fs65gyckjloq8.png

Ale poleciałaś z opisem :) Wizualizacji nie musiałam sobie robić :) bo sama średnio raz dziennie widzę taki glut:)
    Bezpośrednio ale konkretnie:)
    Mam nadzieję, ze to normalne :)

andzia821 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy podpowiedzcie mi gdzie można zrobić usg prenatalne. Poszukuje dobrego i sprawdzone lekarza. Kogo polecacie?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ