X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzka, Walleriana, NiecierpliwaKarolina - serdecznie gratuluję wizyt, super że takie dobre wieści!!
    Ja wczoraj odebralam wyniki tarczycy i mam zwiększoną dawkę eutyrox do 50. Trzeba jednak kontrolować cały czas...
    U mnie dzisiaj deszczowo niestety, ale mimo to pozdrawiam i miłego dnia wam życzę!!

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym głaskaniem to moze logiczne w ciąży zagrożonej. Ale na chłopski rozum skoro głaskanie jest zabronione bo wywołuje skurcze macicy to seks w ogole byłby zakazany - podczas orgazmu wywołuje skurcze. Skoro nie ma przeciwskazan w "zdrowych" ciążach do seksu to watpię by lekarze zabraniali pogłaskać sie po brzuszku.
    To moja pierwsza ciąża a w zyciu bym w to nie uwierzyła.... Kobiety od wieków macaly sie po brzuchach. Co za brednie dziewczyny nie słuchajcie tego :)

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Tylko ja chyba jednak wcześniej urodzę niż termin wg OM, bo z usg wychodzi 12t5d. Będzie wrześniowy stworek :-)
    KAROLINA ja też mam przeczucia, ze do października nie dotrwam ;) zdecydowanie stawiam na wrzesień ;)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Dziewczyny! !!
    Maleństwo ma 48 mm (11t3d) serduszko 178 bije
    Biometria wyszła dobrze :)
    Bąbel super się ułożył ze wszystko było widać.
    Na dzień dzisiejszy jest dziewczyna ale to jeszcze może się zmienić :)
    Jestem bardzo szczęśliwa!

Ogromne gratulacje <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Ps. Może założymy sobie grupę prywatną na fb? o jakiejś niezobowiazujacej nazwie, żeby inni nie widzieli :)

Jestem za ;)

LillaMy lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    KAROLINA ja też mam przeczucia, ze do października nie dotrwam ;) zdecydowanie stawiam na wrzesień ;)

Ja też mam takie przeczucie, że nie dotrwam :) chociaż chciałabym październik, u nas każdy urodził się w parzystym dniu, miesiącu i roku hehe :)

Ps. Wczoraj powiedzieliśmy synkowi, pokazaliśmy mu zdjęcia a on uparcie twierdził, że to on jest na zdjęciach.. niezły jest. I od wczoraj się śmieje ciągle :) a na pytanie co by wolał, brata czy siostrę odpowiedział, że siostrę, bo mu nie będzie lego podbierala hehe. Cwaniak :)

Visenna, Anoolka, Jusstin, natalaa_aa, LillaMy, MMM2016, MMM2016, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Asia_08, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Co do głaskania brzucha, nie powinno się tego robić w ciąży zagrożonej, tak samo zero seksu w ciąży zagrożonej.
    Iskierka a to nie dotyczy aby końcówki ciąży? pamiętam że przy skurczach pzepowiadających w 36-38 tyg musiałam ograniczyć wszelkie bodźce zewnetrzne, miałam tzw. "stawianie macicy" i musialam do zera ograniczyc masowanie, smarowanie itp, współżycie też oczywiscie

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Ja też mam takie przeczucie, że nie dotrwam :) chociaż chciałabym październik, u nas każdy urodził się w parzystym dniu, miesiącu i roku hehe :)

Ps. Wczoraj powiedzieliśmy synkowi, pokazaliśmy mu zdjęcia a on uparcie twierdził, że to on jest na zdjęciach.. niezły jest. I od wczoraj się śmieje ciągle :) a na pytanie co by wolał, brata czy siostrę odpowiedział, że siostrę, bo mu nie będzie lego podbierala hehe. Cwaniak :)
    Dzieci są cudowne :) argument swietny :) ja nie wiem czym się moje córki kierują, zapytam chyba :P Młodsza kibicuje dziewczynce, starsza chłopakowi :) my z kolei jestesmy zupełnie "bezpłciowi" ;) ale oczywiście czekamy z niecierpliwością na dzień kiedy się dowiemy, bo ciekawośc nas zżera :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:
    Z tym głaskaniem to moze logiczne w ciąży zagrożonej. Ale na chłopski rozum skoro głaskanie jest zabronione bo wywołuje skurcze macicy to seks w ogole byłby zakazany - podczas orgazmu wywołuje skurcze. Skoro nie ma przeciwskazan w "zdrowych" ciążach do seksu to watpię by lekarze zabraniali pogłaskać sie po brzuszku.
    To moja pierwsza ciąża a w zyciu bym w to nie uwierzyła.... Kobiety od wieków macaly sie po brzuchach. Co za brednie dziewczyny nie słuchajcie tego :)
    W "zdrowej" ciąży wręcz zaleca się głaskanie i masowanie brzucha :) zresztą nawet zwykłe codzienne czynnosci typu mycie czy smarowanie balsamem wymagają dotyku dlatego też podchodzę z pewnym dystansem do tych zakazów, nie dajmy się zwariować :)

marti_88 lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też to zupełnie obojętne :) mój mąż twierdzi, że będzie chłopak drugi. Mama modli się o wnuczke w końcu. A mi tam wszystko jedno, oby tylko było zdrowe i wyszło bez problemu ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny , piękne zdjęcia , to cudowne zobaczyć maluszki :)

Ja mam swoją wyczekiwana wizytę po 4 tygodniach w środę , i jak nie mogłam sie doczekać tak teraz najchetniej bym nie poszła , boje sie strasznie ze moze byc cos nie tak :(

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVEE na pewno wszystko jest w porzadku :) to juz jutro, zobaczysz, że to bedzie mga udana wizyta :) zwykle tak st że przez pierwszy tydzien dwa po wizycie mamy powera, pozytywne myslenie jest włączone... a potem im blizej nastepnej wizyty tym wiekszy stres i strach... a potem znowu, na wizycie przypływ pozytywnej energii i wewnetrzny spokoj na 2 tygodnie :)

Ja sie dzisiaj umawiam na USG płodu z morfologią i elastografią szyjki macicy :) skorzystam z tego projektu norweskiego :) ciekawe na kiedy mnie umówią... 18 tydzien? 19? zobczymy :) grunt że badanie mega dokładne i warto pojechać :)

Visenna, LillaMy lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower wrote:
    Ja mam dziś USG genetyczne, dość wcześnie wiem, dlatego mam zarezerwowany drugi termin na Wielki Czwartek po naszym powrocie.
    Już prawie spakowana ale i tak dziś mam dużo na głowie.
    Miłego dnia dziewczyny, postaram się dać znać wieczorem czy badanie się udało.

Kochana po powrocie koniecznie daj znać jak wypadły badania <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami z pracy :) kolejny piękny , nudny dzień się zapowiada :)
    Coraz częściej wstaje rano z mdłościami, które po nie długim czasie mijają :)

Dziś do pracy zrobiłam sobie pyszną , zdrową sałatkę :)

Na Mazurach rano padał deszcz, a teraz wyjrzało do Nas słoneczko :)

A jak Wy się czujecie??

Kto się łączy w bólu z pracy ?:D

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_88 wrote:

Marti mnie to zastanawia pod kątem tego, ze od miesiąca mam straszne bole brzucha, a od dwoch dni bóle macicy i ewentulne zwrocenie uwagi na to czy moge non stop masować brzuch jednak jest zastanawiajace. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Gratulacje dziewczyny , piękne zdjęcia , to cudowne zobaczyć maluszki :)

Ja mam swoją wyczekiwana wizytę po 4 tygodniach w środę , i jak nie mogłam sie doczekać tak teraz najchetniej bym nie poszła , boje sie strasznie ze moze byc cos nie tak :(

Tez mam vizyte po 4 tygodniach i tez jutro. Nie stresuj sie, jezeli wydazyłoby sie cos zlego to pewnie byś juz to czuła. A tak musi byc wszystko dobrze!;-) o ktorej zaczynasz wizyte?

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Dziewczyny! !!
    Maleństwo ma 48 mm (11t3d) serduszko 178 bije
    Biometria wyszła dobrze :)
    Bąbel super się ułożył ze wszystko było widać.
    Na dzień dzisiejszy jest dziewczyna ale to jeszcze może się zmienić :)
    Jestem bardzo szczęśliwa!

Gratulacje dla dziewczyn!

GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa pozdrawia zza biurka ;) na szczęście dzisiaj tylko do 12, więc na pewno szybko mi zleci :)

natalaa_aa lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia821 wrote:
    Karolina I Elficzka gratuluje super wiesci :-P

Dziewczyny mam pytanie Licze ze pomozecie Czy macie duzo sluzu? Ja nie mialam z nim nigdy problemu w ciazy,nawet wkladek nie musialam zakladac ale dzis wydarzyla sie dziewna sytuacja I troche sie boje Bede bezposrednia Po zrobieniu siusiu zauwazylam ze wisi mi taki bialy dlugi (z 8cm) glut bialego sluzu Kurcze czy to normalne w ciazy?? Nie znam sie wogole na tym Pomozcie jesli potraficie Dziekuje ....

c55fs65gyckjloq8.png

Ale poleciałaś z opisem :) Wizualizacji nie musiałam sobie robić :) bo sama średnio raz dziennie widzę taki glut:)
    Bezpośrednio ale konkretnie:)
    Mam nadzieję, ze to normalne :)

andzia821 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy podpowiedzcie mi gdzie można zrobić usg prenatalne. Poszukuje dobrego i sprawdzone lekarza. Kogo polecacie?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ