Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
LillaMy wrote:Anulka rośnie w zastraszająco szybkim tempie
Cos o tym wiemwczoraj bylismy na spotkaniu w Oranżerii Kultury... fotografem była dziewczyna w 22 tygodniu ciąży.... i co? brzuszek miała mniejszy od mojego... fakt że to jej 1sza ciąża, ale kurcze dotarło do mnie że mam duuuuzy brzuch
strasznie szybko urósł...
-
elficzka wrote:To ja też, uff
dzisiaj na prenatalnych u lekarza, do którego chcialam isc, bo ma międzynarodowy certyfikat z prenatalnyh badań, a mnie nastraszyli w szpitalu, że może być coś nie tak, więc chciałam sprawdzić
za tydzień u mojego, ale to będzie raczej formalnosc i już nie tak dokładne
No wic maluch ma 51mm, czyli ciągle 2 dni młodszy niż z OM. Przeziernosc 1,3mm, kość nosowa super widoczna. Przepływy super, serduszko 170/min. Dostałam cały taki wydruk z oszacowaniem ryzyka trisomii na podstawie usg. I tak ryzyko t21 wg wieku -1:658, skorugowane wg usg 1:3289, t18- 1:4560, t:13 po w 1:20000.
Ogólnie ciężko było go zmierzyć, bo ustawiam się przodem do głowicy. Lekarz patrzył na wszystko, żołądek, pęcherz moczowy.. normalnie wszystko mierzył! Słuchaliśmy chwilkę serduszka, super sprawaliczyliśmy paluszki u raczek, nóżkami macham to było ciężko. Jestem przeszczesliwa
Miniaturka na forum
A to nasz maluch (nie wiadomo co ma między nóżkami, próbowaliśmy podejść, ale nie było widać)
Elficzka superu mnie taka sama przezierność
Gratuluję -
Dziewczyny! !!
Maleństwo ma 48 mm (11t3d) serduszko 178 bije
Biometria wyszła dobrze
Bąbel super się ułożył ze wszystko było widać.
Na dzień dzisiejszy jest dziewczyna ale to jeszcze może się zmienić
Jestem bardzo szczęśliwa!
Gratulacje dla dziewczyn!NiecierpliwaKarolina, andzia821, Zetzet, Auro, Beattkie, Blu, tutti87, Jusstin, lu.iza, Rutelka, Asia_08, elficzka, Kasiowa, marti_88, kehlana_miyu, MMM2016, szynszyl, Limerikowo, kasiaa.., Dea28 lubią tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
MMM2016 wrote:Faktycznie rośnie jak na drożdżach
Gratuluję raz jeszcze
Oj czuję, że czekają nas naprawdę duuże emocje w związku z kolejnymi usg gen., podglądaniem płci...pierwszymi ruchami maleństw.....
to już nie są kółeczka na usg tylko takie małe człowieki
Rutelka lubi tę wiadomość
-
walleriana wrote:Dziewczyny! !!
Maleństwo ma 48 mm (11t3d) serduszko 178 bije
Biometria wyszła dobrze
Bąbel super się ułożył ze wszystko było widać.
Na dzień dzisiejszy jest dziewczyna ale to jeszcze może się zmienić
Jestem bardzo szczęśliwa!
Gratulacje dla dziewczyn!no i zazdroszczę podejrzenia płci
walleriana lubi tę wiadomość
-
Karolina I Elficzka gratuluje super wiesci
Dziewczyny mam pytanie Licze ze pomozecie Czy macie duzo sluzu? Ja nie mialam z nim nigdy problemu w ciazy,nawet wkladek nie musialam zakladac ale dzis wydarzyla sie dziewna sytuacja I troche sie boje Bede bezposrednia Po zrobieniu siusiu zauwazylam ze wisi mi taki bialy dlugi (z 8cm) glut bialego sluzu Kurcze czy to normalne w ciazy?? Nie znam sie wogole na tym Pomozcie jesli potraficie Dziekuje ....
NiecierpliwaKarolina, MMM2016 lubią tę wiadomość
-
andzia821 wrote:Karolina I Elficzka gratuluje super wiesci
Dziewczyny mam pytanie Licze ze pomozecie Czy macie duzo sluzu? Ja nie mialam z nim nigdy problemu w ciazy,nawet wkladek nie musialam zakladac ale dzis wydarzyla sie dziewna sytuacja I troche sie boje Bede bezposrednia Po zrobieniu siusiu zauwazylam ze wisi mi taki bialy dlugi (z 8cm) glut bialego sluzu Kurcze czy to normalne w ciazy?? Nie znam sie wogole na tym Pomozcie jesli potraficie Dziekuje ....
póki nie masz śluzu różowego, brązowego to nie ma co się martwić
-
andzia821 wrote:Zdarzylo Ci sie raz czy wiecej I w ktorym tyg? Martwie sie a wizyte mam dopiero 05 04 ech
Ja mam od początku śluz jak białko jaja, no taki jak plodny. Prawdopodobnie to skutek brania luteiny :-
Karolina, nie wiem ile ma u mnie szynka, dowiem się we wtorek pewnie
Walleriana gratulacje
Nie mogę spać...
Ps. Może założymy sobie grupę prywatną na fb? o jakiejś niezobowiazujacej nazwie, żeby inni nie widzieli
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Elficzka, Walleriana, a ile ma Wasza szyjka macicy jeśli mogę zapytać?
W 8 tygodniu było 4,2cm a teraz 3,8cm nie wiem czy to wynika z różnicy sprzętu i zdolności lekarza ale zaczęłam sie stresować tym bardziej ze często czuje takie kłucie jakby szyjki. biorę luteinę wiec mam nadzieje ze to wystarczy. -
Dzień dobry,
Doczytałam, wczoraj po powrocie do domy padłam na ryjek...
KKasiaKK wrote:Cześć dziewczyny!
Mam nadzieje że uda mi sie was dziś nadrobić.
Jestem od środy w szpitalu, mam stwierdzona cukrzyce i wprowadzona dietę, a od dziś insulinę.
Dziś po porannym obchodzie i usg lekarka wdrożyła mi luteinę dopochwowe rano i wieczorem.
Nie miałam żadnych plamień, bóli itp. Mój maluszek jest w prawdzie mniejszy o tydzień, ale to prawdopodobnie z powodu później owulacji, bo moje cykle miały około 30 dni.
Wiecie może po co ta luteina???
Czytałam, że bierze sie ja na podtrzymanie ciąży, ale moja nie była zagrożona.
Nie plamię, nie plamiłam... a luteinę w końskiej dawce biorę. "Na zaś"Nie zaszkodzi a może pomóc... Jeśli mogę spytać, jakie miałaś wyniki, że stwierdzili cukrzycę?
LillaMy - Pięknie wyglądasz
NiecierpliwaKarolina, elficzka, walleriana - Cudownie, gratulujęOby tak dalej!
andzia821 wrote:Dziewczyny mam pytanie Licze ze pomozecie Czy macie duzo sluzu? Ja nie mialam z nim nigdy problemu w ciazy,nawet wkladek nie musialam zakladac ale dzis wydarzyla sie dziewna sytuacja I troche sie boje Bede bezposrednia Po zrobieniu siusiu zauwazylam ze wisi mi taki bialy dlugi (z 8cm) glut bialego sluzu Kurcze czy to normalne w ciazy?? Nie znam sie wogole na tym Pomozcie jesli potraficie Dziekuje ....
Mi biały śluz towarzyszy od samego początku. Co prawda nic się nie ciągnie, jest to biały, kremowy, bezwonny śluz, ale zalewa mnieBez wkładki się nie ruszam, jest go bardzo duuużo. Może podkręca to też luteina, która biorę.
---
U mnie już w pracy już większość zespołu o ciąży wie. Ulżyło mi. Kochani ludzie - zaskoczeni byli bardzo, gratulowali, później wyszliśmy na "piwo", by uczcić nowe nowiny i zmiany w zespole... Mój szef, jako młody ojciec, bardzo jest pozytywnie nastawiony, ale... z decyzją co dalej, czekam na powrót szefa szefów, który aktualnie wygrzewa tyłek w ciepłych krajachI tutaj znów nie wiem, co będzie. O ile, gościa się nie boję, to jego... kobiety, która z nami także pracuje. Taka typowa zołza
No zobaczymy co wyjdzie... Mam nadzieję, że okażą się porządnymi ludźmi i nie będą robić problemów.
Poza tym - wczoraj zaczęłam 11 tydz. (dziś 10+1) i... jakoś tak dziwnie się dobrze czuć. Część objawów odeszło, mdłości mniejsze... Jeszcze za nimi zatęsknię
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 06:44
NiecierpliwaKarolina, andzia821, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
LillaMy super brzusio
NiecierpliwaKarolina ale śliczny dzidziuś!
Elficzka super wieści, cudny dzidziuś!
Walleriana cudownie!
Co do głaskania brzucha, nie powinno się tego robić w ciąży zagrożonej, tak samo zero seksu w ciąży zagrożonej.
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość