X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sunflower Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANULKA 1987- genialne ciało, wow!!!!!!!!!!!!!<3 <3 <3 A, że urodziłaś 2 dzieci to mój szacun sięga zenitu, brawo:)
    Ufff jak dobrze, że ktoś rozumie moją frustrację. U mnie dodatkowo sprawa się komplikuje przez to,że mam sporą przepuklinę pępkową kwalifikującą się do operacji- nie zrobiłam jej właśnie z powodu planów macierzyńskich - w ciąży przepuklina i tak powstałaby na nowo. Także wiem, że ta przerwa będzie u mnie długa, bo chce się po ciąży szybko pozbyć tej paskudnej przepukliny, nie planuje 3 dziecka.
    No i tak jak mówisz brakuje zwyczajnie tych endorfinek, to nie chodzi o żadną próżność, to jest uzależnienie od zdrowego stylu życia. Podobnie do Ciebie mam fisia na punkcie zdrowej żywności i zdrowia ogólnie. Tym bardziej,że wiem jak kruche i ulotne ono jest.
    AURO- trzymam kciuki obyś wróciła wzruszona i szczęśliwa:)
    KASIOWA- jeśli to tymczasowy problem - to winowajcą pewnie jest progesteron, w drugim trymestrze powinno się poprawić. Mnie też już wysypało, ale u mnie to nagminny problem a mam 31 lat, teraz pogorszyło się. W 1 ciąży tez tak miałam, a od 2 trymestru cieszyłam się bardzo ładną cerą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 10:26

Auro, tutti87 lubią tę wiadomość

(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wzięłam się za sprzątanie, żeby jakoś do tej 15 mi zlecialo... mężowi tez się już oberwalo ;) mi też trochę lżej, że mogę sobie tutaj ponarzekać i ktoś ma tak jak ja ;)

Auro lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AURO to ja przed Tobą ja o 16 i już jajko znoszę że stresu. Trzymam kciuki za Ciebie. Bu zobaczy zobaczy. powodzenia

Dziękuję za kciuki.

Sunflower, Auro lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, tak piszecie o swoim kawalku ziemi, tez bym tak chciala, gdzies na wsi...Zawsze ciagnelo mnie do miasta ale po kilkunastu latach spedzonych w miescie i blokowiskuu mam juz serdecznie dosyc. Chcialabym miec swoj ogrodek i moc w nim sadzic kwiatki, warzywa, chociaz w tym jestem zielona, to jednak jak sie chce to mozna i pewnie bym sie tego nauczyla a chcialabym bardzo. Czlowiek sie starzeje chyba ;)

Sunflower, Anulka zazdroszcze figur, fajnie,ze jestescie, bedziecie motywacja do treningow po porodzie. Ja od czasu do czasu biegalam, czasem silownia i byl moment,ze zalapalam bakcyla i jakos wiuecej energii i zycia mialam i chcialabym do tego wrocic no i byc sexi mama wlasnie :D

Marti, gratulacje serduszka!

Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach :):)!!

Blu, Rutelka, Sunflower lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mignelo mi na jakiejs stronie, ze wycofuja rutinoscorbin, z powodu wadliwych partii leku.

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Anulka, ja wlasnie wczoraj byłam w ogrodniczym, znowu nakupowalam siatę nasion, ja lubie wysadzać wszystko od 0 a nie kupować gotowe :p pomidorki na parapecie juz mi kiełkują ;) w weekend wlasnie posadzę sałatę ale na razie w doniczkę i bede trzymać na korytarzu, na dworze jeszcze za zimno a chce juz ja szybko jeść :p
    LUIZA u mnie tez juz pomidorki wystartowały, ostre papryki też (uwielbiamy jeść mega ostro), a pory to istne szaleństwo :)
    Poleragonie jeśli chcesz siać (a warto) to ostatni dzwonek na to :)

Siejesz sałate rzymską? jesli nie - polecam :) rosną piękne, suże sałaty, cos na kształt kapusty pekinskiej :) smak zupelnie inny... :) moja faworytka w królestwie sałat :)
    Czosnek wysiadzilam jesienią :) co swój to swój :)
    Szczypior z nasion - mega sprawa bo wieloletni a juz w tej chwili pieknie rosnie :) ja siałam siedmiolatkę ale w tym roku dosieję sczzypior czosnkowy - tez wieloletni :) nie przekopujemy po prostu tego kawaleczka ze szczypiorkiem i na wiosnę szybciutko mamy swoj :) bez porównania z tym sklepowym ;)

Ooooo temat ogród (czy to warzywny czy kwiatowy) to temat rzeka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 10:29

Rutelka, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AURO trzymam kciuki za wizytę :)

W kwestii problemow z cera nie pomogę... nigdy nie mialam tego typu akcji, moze zmiana diety? choc w sumie to pewnie kwestia hormonow... z czasem sie uspokoja i bedzie ok :)

Auro lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    Mignelo mi na jakiejs stronie, ze wycofuja rutinoscorbin, z powodu wadliwych partii leku.

A mi mignęło o Johnson&Johnson - jakies rakotworcze substancje w kosmetykach dla maluchow :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower wrote:
    ANULKA 1987- genialne ciało, wow!!!!!!!!!!!!!<3 <3 <3 A, że urodziłaś 2 dzieci to mój szacun sięga zenitu, brawo:)
    Ufff jak dobrze, że ktoś rozumie moją frustrację. U mnie dodatkowo sprawa się komplikuje przez to,że mam sporą przepuklinę pępkową kwalifikującą się do operacji- nie zrobiłam jej właśnie z powodu planów macierzyńskich - w ciąży przepuklina i tak powstałaby na nowo. Także wiem, że ta przerwa będzie u mnie długa, bo chce się po ciąży szybko pozbyć tej paskudnej przepukliny, nie planuje 3 dziecka.
    No i tak jak mówisz brakuje zwyczajnie tych endorfinek, to nie chodzi o żadną próżność, to jest uzależnienie od zdrowego stylu życia. Podobnie do Ciebie mam fisia na punkcie zdrowej żywności i zdrowia ogólnie. Tym bardziej,że wiem jak kruche i ulotne ono jest.

Jeny jak pieknie wygląda to 1987 :P szkoda że ja 78 ;) chcialoby się mieć 29 lat ;)
    Właśnie tego wysiłku, ciezkiej pracy, potu i endorfin mi brakuje :)
    Przepuklina dosc czesto sie pojawia, mam 2 kolezanki z ta przypadloscia, ale zadna nie operowala tego... długo dochodzi sie do siebie po takim zabiegu?

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    kasiaa.., dużo emocji nas to dziaja kosztowało, ale świadomość, że ma się coś zupełnie na własność jest super. My póki co mieszkamy z rodzicami, na osobnym piętrze, wiec tragedii nie ma. Ale... ;)

Blu my też mieszkamy z rodzicami na osobnym piętrze, też tragedii nie ma, ale wiadomo marzy się nam oddzielny dom z dala od rodziny.
    Na razie jednak zdecydowaliśmy, że zostajemy tu gdzie jesteśmy. Na wiosnę planujemy dorobić schody z zewnątrz i zabudować klatkę schodową wewnątrz, żeby mieć oddzielne mieszkanie w domu. A poza tym cały czas odkładamy kasę na nasz nowy, oddzielny dom. Nie chcemy brać kredytu, więc zbieramy.

Blu lubi tę wiadomość

• elficzka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka dopiero zau wazylam - gratuluję rozpoczęcia 10 tygodnia :) już prawie 1/4 ciąży za Tobą :)

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

A ja lecę do sądu po odpis wyroku. Odrzucalismy spadek w imieniu syna po jakimś synie siostry dziadka męża.. masakra. chore prawo :/

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    anulka dopiero zau wazylam - gratuluję rozpoczęcia 10 tygodnia :) już prawie 1/4 ciąży za Tobą :)

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

A ja lecę do sądu po odpis wyroku. Odrzucalismy spadek w imieniu syna po jakimś synie siostry dziadka męża.. masakra. chore prawo :/
    Tak, dzisiaj rozpoczęłam 10 tydzien... szok!!! :)

Juz niedługo poczuję bąbelki w brzuchu, na co czekam z niecierpliwością :) wtedy będę spokojna, będę czuła dziecko, a to daje spokój wewnetrzny :)

Z tymi dziwactwami spadkowymi to jest niezły cyrk, trzeba bardzo uwazac i reagowac na czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 10:40

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    SUNFLOWER aż zerknęłam na fotę mojego brzucha z jesieni... cholera jest róznica... jednak gołym okiem, jak się patrzy dzien w dzien, to tak nie widac tego co ucieka... a jednak... no nic, cięzka praca od pazdziernika i tyle ;)
    Po 2 ciążach brzuch udało mi się wypracowac przyzwoicie (a po 2 ciąży mialam co zrzucać bo przytyłam prawie 18 kg) to i po 3ciej temat jakos ogarne mam nadzieję...
    Teraz zachwycam się okroągłościa ktora się pojawia ;)

Fota brzucha zawiśnie u mnie po porodzie w jakims widocznym miejscu jako motywator bo chciec to móc ;)
    5c251e5579837b74med.jpg
    o moj boze ale zaje......sty brzuszek marzenie :) :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o własnych domkach, a my właśnie miesiąc temu podpisaliśmy umowę z deweloperem na mieszkanie w bloku.
    Tak jak pisałam, wyprowadziliśmy się 80 km od rodzinnego miasta, wiec nie wiemy na ile lat tu się zakotwiczymy. Wiadomo, mieszkanie można szybko spieniężyć.

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka skyway faktycznie ładny, ale mam wrażenie, że z roku na rok coraz słabiej :/
    A co do własnego domku to my poszukujemy idealnego miejsca :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Wracam po roku z malutkim szczęściem w brzuszku. Minął rok od ostatniego poronienia, ale sie udało ponownie :) Oby tym razem sie udało :)

Auro, Visenna, Ibiza, Kasik2, szynszyl, inaa, LillaMy, Rutelka, Basia1771, Sylwia_i_Niki, Limerikowo, kehlana_miyu, Anoolka, Blu, marti_88, Dea28, Sylwia91 lubią tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Elina ja również biorę duphaston - lekarz powiedzial, że bede kontynuowala gdzies do 12 t.c. W pierwszej ciazy też na duphastonie przez pierwszy trymestr. Jesli chodzi o bol glowy - to u mnie dzisiaj caly dzien jest, teraz wieczorem nie dawalam rady i mąż siła wmusil we mnie apap. Sam apap na pewno mozna, bo też zdarzylo mi się zażywać w pierwszej ciazy. Pamiętam że wtedy mój gin powiedział, że przy bardzo silnym bólu lepiej wziąć tabletke niz się meczyc, bo nasz ból udziela sie też fasolce.
    ja rowniez mam dupka 3*1 przez mojego krwiaka na pewno do 12 tyg bede brac.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc walleriana miło nam ciebie u nas goscic :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewczyny! Dajcie znac po :)

My tez szukamy mieszkania do kupna :) Syndrom wicia gniazda czy cos takiego ;) Tym bardziej wazny u nas, ze nam sie rodzinka od razu podwoi <3

Milego piatku, jeszcze tylko kilka godzin w pracy i weekend!!

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Anulka skyway faktycznie ładny, ale mam wrażenie, że z roku na rok coraz słabiej :/
    A co do własnego domku to my poszukujemy idealnego miejsca :)
    Ja znalazłam takie miejsce niestety.... Chorwacja... niedoścignione marzenie zamieszkać własnie tam... niestety muszą mi wystarczyc urlopowe wyjazdy bo wyprowadzka w nieznane to chyba nie na moje nerwy ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ