X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sunflower Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANULKA 1987- genialne ciało, wow!!!!!!!!!!!!!<3 <3 <3 A, że urodziłaś 2 dzieci to mój szacun sięga zenitu, brawo:)
    Ufff jak dobrze, że ktoś rozumie moją frustrację. U mnie dodatkowo sprawa się komplikuje przez to,że mam sporą przepuklinę pępkową kwalifikującą się do operacji- nie zrobiłam jej właśnie z powodu planów macierzyńskich - w ciąży przepuklina i tak powstałaby na nowo. Także wiem, że ta przerwa będzie u mnie długa, bo chce się po ciąży szybko pozbyć tej paskudnej przepukliny, nie planuje 3 dziecka.
    No i tak jak mówisz brakuje zwyczajnie tych endorfinek, to nie chodzi o żadną próżność, to jest uzależnienie od zdrowego stylu życia. Podobnie do Ciebie mam fisia na punkcie zdrowej żywności i zdrowia ogólnie. Tym bardziej,że wiem jak kruche i ulotne ono jest.
    AURO- trzymam kciuki obyś wróciła wzruszona i szczęśliwa:)
    KASIOWA- jeśli to tymczasowy problem - to winowajcą pewnie jest progesteron, w drugim trymestrze powinno się poprawić. Mnie też już wysypało, ale u mnie to nagminny problem a mam 31 lat, teraz pogorszyło się. W 1 ciąży tez tak miałam, a od 2 trymestru cieszyłam się bardzo ładną cerą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 10:26

Auro, tutti87 lubią tę wiadomość

(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wzięłam się za sprzątanie, żeby jakoś do tej 15 mi zlecialo... mężowi tez się już oberwalo ;) mi też trochę lżej, że mogę sobie tutaj ponarzekać i ktoś ma tak jak ja ;)

Auro lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AURO to ja przed Tobą ja o 16 i już jajko znoszę że stresu. Trzymam kciuki za Ciebie. Bu zobaczy zobaczy. powodzenia

Dziękuję za kciuki.

Sunflower, Auro lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, tak piszecie o swoim kawalku ziemi, tez bym tak chciala, gdzies na wsi...Zawsze ciagnelo mnie do miasta ale po kilkunastu latach spedzonych w miescie i blokowiskuu mam juz serdecznie dosyc. Chcialabym miec swoj ogrodek i moc w nim sadzic kwiatki, warzywa, chociaz w tym jestem zielona, to jednak jak sie chce to mozna i pewnie bym sie tego nauczyla a chcialabym bardzo. Czlowiek sie starzeje chyba ;)

Sunflower, Anulka zazdroszcze figur, fajnie,ze jestescie, bedziecie motywacja do treningow po porodzie. Ja od czasu do czasu biegalam, czasem silownia i byl moment,ze zalapalam bakcyla i jakos wiuecej energii i zycia mialam i chcialabym do tego wrocic no i byc sexi mama wlasnie :D

Marti, gratulacje serduszka!

Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach :):)!!

Blu, Rutelka, Sunflower lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mignelo mi na jakiejs stronie, ze wycofuja rutinoscorbin, z powodu wadliwych partii leku.

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Anulka, ja wlasnie wczoraj byłam w ogrodniczym, znowu nakupowalam siatę nasion, ja lubie wysadzać wszystko od 0 a nie kupować gotowe :p pomidorki na parapecie juz mi kiełkują ;) w weekend wlasnie posadzę sałatę ale na razie w doniczkę i bede trzymać na korytarzu, na dworze jeszcze za zimno a chce juz ja szybko jeść :p
    LUIZA u mnie tez juz pomidorki wystartowały, ostre papryki też (uwielbiamy jeść mega ostro), a pory to istne szaleństwo :)
    Poleragonie jeśli chcesz siać (a warto) to ostatni dzwonek na to :)

Siejesz sałate rzymską? jesli nie - polecam :) rosną piękne, suże sałaty, cos na kształt kapusty pekinskiej :) smak zupelnie inny... :) moja faworytka w królestwie sałat :)
    Czosnek wysiadzilam jesienią :) co swój to swój :)
    Szczypior z nasion - mega sprawa bo wieloletni a juz w tej chwili pieknie rosnie :) ja siałam siedmiolatkę ale w tym roku dosieję sczzypior czosnkowy - tez wieloletni :) nie przekopujemy po prostu tego kawaleczka ze szczypiorkiem i na wiosnę szybciutko mamy swoj :) bez porównania z tym sklepowym ;)

Ooooo temat ogród (czy to warzywny czy kwiatowy) to temat rzeka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 10:29

Rutelka, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AURO trzymam kciuki za wizytę :)

W kwestii problemow z cera nie pomogę... nigdy nie mialam tego typu akcji, moze zmiana diety? choc w sumie to pewnie kwestia hormonow... z czasem sie uspokoja i bedzie ok :)

Auro lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    Mignelo mi na jakiejs stronie, ze wycofuja rutinoscorbin, z powodu wadliwych partii leku.

A mi mignęło o Johnson&Johnson - jakies rakotworcze substancje w kosmetykach dla maluchow :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower wrote:
    ANULKA 1987- genialne ciało, wow!!!!!!!!!!!!!<3 <3 <3 A, że urodziłaś 2 dzieci to mój szacun sięga zenitu, brawo:)
    Ufff jak dobrze, że ktoś rozumie moją frustrację. U mnie dodatkowo sprawa się komplikuje przez to,że mam sporą przepuklinę pępkową kwalifikującą się do operacji- nie zrobiłam jej właśnie z powodu planów macierzyńskich - w ciąży przepuklina i tak powstałaby na nowo. Także wiem, że ta przerwa będzie u mnie długa, bo chce się po ciąży szybko pozbyć tej paskudnej przepukliny, nie planuje 3 dziecka.
    No i tak jak mówisz brakuje zwyczajnie tych endorfinek, to nie chodzi o żadną próżność, to jest uzależnienie od zdrowego stylu życia. Podobnie do Ciebie mam fisia na punkcie zdrowej żywności i zdrowia ogólnie. Tym bardziej,że wiem jak kruche i ulotne ono jest.

Jeny jak pieknie wygląda to 1987 :P szkoda że ja 78 ;) chcialoby się mieć 29 lat ;)
    Właśnie tego wysiłku, ciezkiej pracy, potu i endorfin mi brakuje :)
    Przepuklina dosc czesto sie pojawia, mam 2 kolezanki z ta przypadloscia, ale zadna nie operowala tego... długo dochodzi sie do siebie po takim zabiegu?

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    kasiaa.., dużo emocji nas to dziaja kosztowało, ale świadomość, że ma się coś zupełnie na własność jest super. My póki co mieszkamy z rodzicami, na osobnym piętrze, wiec tragedii nie ma. Ale... ;)

Blu my też mieszkamy z rodzicami na osobnym piętrze, też tragedii nie ma, ale wiadomo marzy się nam oddzielny dom z dala od rodziny.
    Na razie jednak zdecydowaliśmy, że zostajemy tu gdzie jesteśmy. Na wiosnę planujemy dorobić schody z zewnątrz i zabudować klatkę schodową wewnątrz, żeby mieć oddzielne mieszkanie w domu. A poza tym cały czas odkładamy kasę na nasz nowy, oddzielny dom. Nie chcemy brać kredytu, więc zbieramy.

Blu lubi tę wiadomość

• elficzka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka dopiero zau wazylam - gratuluję rozpoczęcia 10 tygodnia :) już prawie 1/4 ciąży za Tobą :)

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

A ja lecę do sądu po odpis wyroku. Odrzucalismy spadek w imieniu syna po jakimś synie siostry dziadka męża.. masakra. chore prawo :/

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    anulka dopiero zau wazylam - gratuluję rozpoczęcia 10 tygodnia :) już prawie 1/4 ciąży za Tobą :)

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

A ja lecę do sądu po odpis wyroku. Odrzucalismy spadek w imieniu syna po jakimś synie siostry dziadka męża.. masakra. chore prawo :/
    Tak, dzisiaj rozpoczęłam 10 tydzien... szok!!! :)

Juz niedługo poczuję bąbelki w brzuchu, na co czekam z niecierpliwością :) wtedy będę spokojna, będę czuła dziecko, a to daje spokój wewnetrzny :)

Z tymi dziwactwami spadkowymi to jest niezły cyrk, trzeba bardzo uwazac i reagowac na czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 10:40

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    SUNFLOWER aż zerknęłam na fotę mojego brzucha z jesieni... cholera jest róznica... jednak gołym okiem, jak się patrzy dzien w dzien, to tak nie widac tego co ucieka... a jednak... no nic, cięzka praca od pazdziernika i tyle ;)
    Po 2 ciążach brzuch udało mi się wypracowac przyzwoicie (a po 2 ciąży mialam co zrzucać bo przytyłam prawie 18 kg) to i po 3ciej temat jakos ogarne mam nadzieję...
    Teraz zachwycam się okroągłościa ktora się pojawia ;)

Fota brzucha zawiśnie u mnie po porodzie w jakims widocznym miejscu jako motywator bo chciec to móc ;)
    5c251e5579837b74med.jpg
    o moj boze ale zaje......sty brzuszek marzenie :) :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o własnych domkach, a my właśnie miesiąc temu podpisaliśmy umowę z deweloperem na mieszkanie w bloku.
    Tak jak pisałam, wyprowadziliśmy się 80 km od rodzinnego miasta, wiec nie wiemy na ile lat tu się zakotwiczymy. Wiadomo, mieszkanie można szybko spieniężyć.

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka skyway faktycznie ładny, ale mam wrażenie, że z roku na rok coraz słabiej :/
    A co do własnego domku to my poszukujemy idealnego miejsca :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Wracam po roku z malutkim szczęściem w brzuszku. Minął rok od ostatniego poronienia, ale sie udało ponownie :) Oby tym razem sie udało :)

Auro, Visenna, Ibiza, Kasik2, szynszyl, inaa, LillaMy, Rutelka, Basia1771, Sylwia_i_Niki, Limerikowo, kehlana_miyu, Anoolka, Blu, marti_88, Dea28, Sylwia91 lubią tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Elina ja również biorę duphaston - lekarz powiedzial, że bede kontynuowala gdzies do 12 t.c. W pierwszej ciazy też na duphastonie przez pierwszy trymestr. Jesli chodzi o bol glowy - to u mnie dzisiaj caly dzien jest, teraz wieczorem nie dawalam rady i mąż siła wmusil we mnie apap. Sam apap na pewno mozna, bo też zdarzylo mi się zażywać w pierwszej ciazy. Pamiętam że wtedy mój gin powiedział, że przy bardzo silnym bólu lepiej wziąć tabletke niz się meczyc, bo nasz ból udziela sie też fasolce.
    ja rowniez mam dupka 3*1 przez mojego krwiaka na pewno do 12 tyg bede brac.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc walleriana miło nam ciebie u nas goscic :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewczyny! Dajcie znac po :)

My tez szukamy mieszkania do kupna :) Syndrom wicia gniazda czy cos takiego ;) Tym bardziej wazny u nas, ze nam sie rodzinka od razu podwoi <3

Milego piatku, jeszcze tylko kilka godzin w pracy i weekend!!

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Anulka skyway faktycznie ładny, ale mam wrażenie, że z roku na rok coraz słabiej :/
    A co do własnego domku to my poszukujemy idealnego miejsca :)
    Ja znalazłam takie miejsce niestety.... Chorwacja... niedoścignione marzenie zamieszkać własnie tam... niestety muszą mi wystarczyc urlopowe wyjazdy bo wyprowadzka w nieznane to chyba nie na moje nerwy ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ