Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ANULKA 1987- genialne ciało, wow!!!!!!!!!!!!! A, że urodziłaś 2 dzieci to mój szacun sięga zenitu, brawo:)
Ufff jak dobrze, że ktoś rozumie moją frustrację. U mnie dodatkowo sprawa się komplikuje przez to,że mam sporą przepuklinę pępkową kwalifikującą się do operacji- nie zrobiłam jej właśnie z powodu planów macierzyńskich - w ciąży przepuklina i tak powstałaby na nowo. Także wiem, że ta przerwa będzie u mnie długa, bo chce się po ciąży szybko pozbyć tej paskudnej przepukliny, nie planuje 3 dziecka.
No i tak jak mówisz brakuje zwyczajnie tych endorfinek, to nie chodzi o żadną próżność, to jest uzależnienie od zdrowego stylu życia. Podobnie do Ciebie mam fisia na punkcie zdrowej żywności i zdrowia ogólnie. Tym bardziej,że wiem jak kruche i ulotne ono jest.
AURO- trzymam kciuki obyś wróciła wzruszona i szczęśliwa:)
KASIOWA- jeśli to tymczasowy problem - to winowajcą pewnie jest progesteron, w drugim trymestrze powinno się poprawić. Mnie też już wysypało, ale u mnie to nagminny problem a mam 31 lat, teraz pogorszyło się. W 1 ciąży tez tak miałam, a od 2 trymestru cieszyłam się bardzo ładną cerą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 10:26
Auro, tutti87 lubią tę wiadomość
(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
29.06.12 mój 1 cud
16.09.2016 mój 2 cud -
hej dziewczyny, tak piszecie o swoim kawalku ziemi, tez bym tak chciala, gdzies na wsi...Zawsze ciagnelo mnie do miasta ale po kilkunastu latach spedzonych w miescie i blokowiskuu mam juz serdecznie dosyc. Chcialabym miec swoj ogrodek i moc w nim sadzic kwiatki, warzywa, chociaz w tym jestem zielona, to jednak jak sie chce to mozna i pewnie bym sie tego nauczyla a chcialabym bardzo. Czlowiek sie starzeje chyba
Sunflower, Anulka zazdroszcze figur, fajnie,ze jestescie, bedziecie motywacja do treningow po porodzie. Ja od czasu do czasu biegalam, czasem silownia i byl moment,ze zalapalam bakcyla i jakos wiuecej energii i zycia mialam i chcialabym do tego wrocic no i byc sexi mama wlasnie
Marti, gratulacje serduszka!
Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach !!Blu, Rutelka, Sunflower lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72797.png -
lu.iza wrote:Anulka, ja wlasnie wczoraj byłam w ogrodniczym, znowu nakupowalam siatę nasion, ja lubie wysadzać wszystko od 0 a nie kupować gotowe :p pomidorki na parapecie juz mi kiełkują w weekend wlasnie posadzę sałatę ale na razie w doniczkę i bede trzymać na korytarzu, na dworze jeszcze za zimno a chce juz ja szybko jeść :p
Poleragonie jeśli chcesz siać (a warto) to ostatni dzwonek na to
Siejesz sałate rzymską? jesli nie - polecam rosną piękne, suże sałaty, cos na kształt kapusty pekinskiej smak zupelnie inny... moja faworytka w królestwie sałat
Czosnek wysiadzilam jesienią co swój to swój
Szczypior z nasion - mega sprawa bo wieloletni a juz w tej chwili pieknie rosnie ja siałam siedmiolatkę ale w tym roku dosieję sczzypior czosnkowy - tez wieloletni nie przekopujemy po prostu tego kawaleczka ze szczypiorkiem i na wiosnę szybciutko mamy swoj bez porównania z tym sklepowym
Ooooo temat ogród (czy to warzywny czy kwiatowy) to temat rzekaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 10:29
Rutelka, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
Sunflower wrote:ANULKA 1987- genialne ciało, wow!!!!!!!!!!!!! A, że urodziłaś 2 dzieci to mój szacun sięga zenitu, brawo:)
Ufff jak dobrze, że ktoś rozumie moją frustrację. U mnie dodatkowo sprawa się komplikuje przez to,że mam sporą przepuklinę pępkową kwalifikującą się do operacji- nie zrobiłam jej właśnie z powodu planów macierzyńskich - w ciąży przepuklina i tak powstałaby na nowo. Także wiem, że ta przerwa będzie u mnie długa, bo chce się po ciąży szybko pozbyć tej paskudnej przepukliny, nie planuje 3 dziecka.
No i tak jak mówisz brakuje zwyczajnie tych endorfinek, to nie chodzi o żadną próżność, to jest uzależnienie od zdrowego stylu życia. Podobnie do Ciebie mam fisia na punkcie zdrowej żywności i zdrowia ogólnie. Tym bardziej,że wiem jak kruche i ulotne ono jest.
Jeny jak pieknie wygląda to 1987 szkoda że ja 78 chcialoby się mieć 29 lat
Właśnie tego wysiłku, ciezkiej pracy, potu i endorfin mi brakuje
Przepuklina dosc czesto sie pojawia, mam 2 kolezanki z ta przypadloscia, ale zadna nie operowala tego... długo dochodzi sie do siebie po takim zabiegu? -
nick nieaktualnyBlu wrote:kasiaa.., dużo emocji nas to dziaja kosztowało, ale świadomość, że ma się coś zupełnie na własność jest super. My póki co mieszkamy z rodzicami, na osobnym piętrze, wiec tragedii nie ma. Ale...
Blu my też mieszkamy z rodzicami na osobnym piętrze, też tragedii nie ma, ale wiadomo marzy się nam oddzielny dom z dala od rodziny.
Na razie jednak zdecydowaliśmy, że zostajemy tu gdzie jesteśmy. Na wiosnę planujemy dorobić schody z zewnątrz i zabudować klatkę schodową wewnątrz, żeby mieć oddzielne mieszkanie w domu. A poza tym cały czas odkładamy kasę na nasz nowy, oddzielny dom. Nie chcemy brać kredytu, więc zbieramy.Blu lubi tę wiadomość
-
anulka dopiero zau wazylam - gratuluję rozpoczęcia 10 tygodnia już prawie 1/4 ciąży za Tobą
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
A ja lecę do sądu po odpis wyroku. Odrzucalismy spadek w imieniu syna po jakimś synie siostry dziadka męża.. masakra. chore prawo -
elficzka wrote:anulka dopiero zau wazylam - gratuluję rozpoczęcia 10 tygodnia już prawie 1/4 ciąży za Tobą
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
A ja lecę do sądu po odpis wyroku. Odrzucalismy spadek w imieniu syna po jakimś synie siostry dziadka męża.. masakra. chore prawo
Juz niedługo poczuję bąbelki w brzuchu, na co czekam z niecierpliwością wtedy będę spokojna, będę czuła dziecko, a to daje spokój wewnetrzny
Z tymi dziwactwami spadkowymi to jest niezły cyrk, trzeba bardzo uwazac i reagowac na czasWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 10:40
-
anulka1978 wrote:SUNFLOWER aż zerknęłam na fotę mojego brzucha z jesieni... cholera jest róznica... jednak gołym okiem, jak się patrzy dzien w dzien, to tak nie widac tego co ucieka... a jednak... no nic, cięzka praca od pazdziernika i tyle
Po 2 ciążach brzuch udało mi się wypracowac przyzwoicie (a po 2 ciąży mialam co zrzucać bo przytyłam prawie 18 kg) to i po 3ciej temat jakos ogarne mam nadzieję...
Teraz zachwycam się okroągłościa ktora się pojawia
Fota brzucha zawiśnie u mnie po porodzie w jakims widocznym miejscu jako motywator bo chciec to móc
-
Piszecie o własnych domkach, a my właśnie miesiąc temu podpisaliśmy umowę z deweloperem na mieszkanie w bloku.
Tak jak pisałam, wyprowadziliśmy się 80 km od rodzinnego miasta, wiec nie wiemy na ile lat tu się zakotwiczymy. Wiadomo, mieszkanie można szybko spieniężyć. -
Cześć dziewczyny!
Wracam po roku z malutkim szczęściem w brzuszku. Minął rok od ostatniego poronienia, ale sie udało ponownie Oby tym razem sie udałoAuro, Visenna, Ibiza, Kasik2, szynszyl, inaa, LillaMy, Rutelka, Basia1771, Sylwia_i_Niki, Limerikowo, kehlana_miyu, Anoolka, Blu, marti_88, Dea28, Sylwia91 lubią tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Jusstin wrote:Elina ja również biorę duphaston - lekarz powiedzial, że bede kontynuowala gdzies do 12 t.c. W pierwszej ciazy też na duphastonie przez pierwszy trymestr. Jesli chodzi o bol glowy - to u mnie dzisiaj caly dzien jest, teraz wieczorem nie dawalam rady i mąż siła wmusil we mnie apap. Sam apap na pewno mozna, bo też zdarzylo mi się zażywać w pierwszej ciazy. Pamiętam że wtedy mój gin powiedział, że przy bardzo silnym bólu lepiej wziąć tabletke niz się meczyc, bo nasz ból udziela sie też fasolce.
-
Powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewczyny! Dajcie znac po
My tez szukamy mieszkania do kupna Syndrom wicia gniazda czy cos takiego Tym bardziej wazny u nas, ze nam sie rodzinka od razu podwoi
Milego piatku, jeszcze tylko kilka godzin w pracy i weekend!! -
szynszyl wrote:Anulka skyway faktycznie ładny, ale mam wrażenie, że z roku na rok coraz słabiej
A co do własnego domku to my poszukujemy idealnego miejsca