X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka przykro mi. Życzę Ci szybkich pozytywnych testów ciążowych i powrotu na fioletowa strefę.

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • powerglide Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka współczucia.. Obyś szybko wróciła na listopadówki!

Rutelka, ja też poproszę o wpisanie na listę - TP 06.10.2016r. mam (jeszcze) 27 lat, Trójmiasto.
    Przeczucia mamy wszyscy wkoło (oprócz obu babć), że w brzuchu siedzi synek, a my z Małżem nie mamy preferencji co do płci, ważne żeby wyszło zdrowiutkie :)

Ja od dziś na zwolnieniu, ze względu na stres w pracy. Jak już 3ci raz ryczałam Małżowi w rękaw, że tak mnie tam męczą to kazał mi iść do gina. A moja gin powiedziała, że w takim razie nic na siłę - mam zostać w domu aż poczuję się lepiej. Mogę wrócić do pracy jak będę chciała, albo zostać w domu - mój wybór.
    Z tego wszystkiego od kilku dni osłabły mi objawy (miałam mega nudności i zmęczenie wieczorami) a teraz nic, no to się gin zestresowała i szybko kazała wleźć na fotel. Na szczęście Groch siedzi, serducho wali, ma 1,7 cm. Krwiaki na szczęście się wchłonęły.

Co do warzywek i owocków to na szczęście mój Teść ma piękną działkę którą dopieszcza i ma tam: pomidory, ogórki, sałatę, rzodkiewkę, winogrona, truskawki, maliny, czereśnie, porzeczki, agrest, aronię, jabłka, śliwki, cukinie, szczypior, pory, selery, marchew, buraki, pietruchę... no i chyba wystarczy. W ilościach prawie hurtowych:) uwielbiamy chodzić, pomagać i zjadać prosto z ziemi/krzaka :)
    Już nie mogę się doczekać, i pewnie Groch też, co pysznego będzie jako pierwsze.
    Pomidorki, seler, pietrucha i chyba coś jeszcze już wysiane do doniczek i kiełkuje w domku:)

Rutelka, Sunflower, Ibiza, Limerikowo, kehlana_miyu, Blu, Szarlotka123, Dea28 lubią tę wiadomość

uhFcp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Rutelka - termin mi podano na 10 października.
    A co płci..nic nie przewiduje :)
    Mam 29 lat i jestem z okolic W-wy :)

Po ostatnim poronieniu - ciąża przestala sie rozwijać i została usunieta, bardzo długo do siebie dochodziłam, nie wiem czy to była depresja, ale mocno to przezyłam. Jedne kobiety sa silniejsze ja chyba należe do tych słabszych

Wiec poki co czekam kolejnej wizyty - 24 marzec i to bedzie 11 tydzień i zobaczymy czy wszystko ok :)

Po I trymestrze dopiero chyba sie uspokoje..

Szarlotka - współczuje.. Trzymaj się dzielnie!

Mam nadzieję, że tym razem ciąża będzie się pięknie rozwijać. Tego Ci życzę z całego serca.
    Wpisuję Cię na listę. Ja też jestem z okolic Warszawy (powiat wołomiński). :)
    Skoro okolice Warszawy to wpisuję na listę Warszawa. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 13:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powerglide wpisana :)
    Zazdroszczę pięknego ogródka u teścia... chyba biorę się za ogrodnictwo w tym roku. :) Jestem na zwolnieniu, na razie muszę się oszczędzać, ale pewnie jak krwiak się wchłonie, to będę mogła sobie grzebać w ziemi, a co :D

Ibiza, Ola_85 lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Dzisiaj ja! o 18, moja pierwsza wizyta.
    Tak szczerze to teraz chodzi mi po głowie czy lekarz nie powie "co Pani sobie ubzdurała, wcale Pani nie jest w ciąży, okres się spóźnia"...
    Debil ze mnie, trochę się stresuje :P
    Auro ja juz ponad dwa tygodniepo wizycie serduszkowej, a też mam takue myśli :-P
    Będzie piękne <3 zobaczysz!

Auro lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Ed-ka Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że i ja do Was dołączę :-) Byłam już na jednym USG ale był to dopiero 5tydz 1dz. Widoczny był sam pęcherzyk płodowy, wielkości 0,55cm. Wizyte mam dopiero w poniedziałek i mam nadzieję że wszystko bedzie ok. Bedzie to równo 7tydz ciąży.

kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    szarlotka, mam nadzieje ze w następnym cyklu się uda, ja mam za sobą dwie ciąże biochemiczne. Zaglądaj do nas i pochwal się jak wrócisz na fioletowa stronę.

Anulka_1978 mam do Ciebie pytanie. Ostatnio zaproponowałam mężowi, ze może w tym roku byśmy na szybko skoczyli do Chorwacji, bo pogoda pewna i można by było pewnie lecieć na szybko samolotem. On mi na to, ze wolałby coś pozwiedzać niż poleżeć plackiem. Widzę, że Ty nie jesteś typem kanapowca, wiec pewnie jeździcie w jakieś miejsce gdzie można coś pozwiedzać i poleżeć też.
    Macie jakąś stałą destynację czy co roku gdzieś indziej? sami sobie rezerwujecie hotel czy jedziecie z biurem podróży?

Auro ja też byłam w Chorwacji i na pewno mogę polecic Plitwickie jeziora i wodospady krka - to tak do zwiedzania. Oprócz tego na pewno miasta, my wyladowalismy w okolicach Splitu i warto to miasto zobaczyć. Można też wpaść do Makarskiej - typowo turystyczne miasteczko. Jeśli będziecie na to poludniu to też warto zahaczyc o Dubrovnik. No i Chorwacja jest idealna jesli chodzi o campingi - naprawdę duzo wybor miejsc!

Limerikowo, Auro lubią tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka współczuję, trzymaj się dzielnie i szybko wracaj!

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka jeśli chodzi o pomidorki to ja robię tak: kupuje takie malutkie doniczki do rozsadzania, dosłownie najmniejsze, i do tego ziemia do warzyw. Do każdej doniczki na środku wsypuje po 3 nasionka (nie zawsze każde wzejdzie), lekko przysypać ziemia i podlewam :) i jak juz zaczną wschodzic i beda takie kilkucentymetrowe z listkami to przesadzam do doniczek takich o średnicy z 30 cm pojedynczo. I w miarę jak rosną to palikuje je czyli przywiązuje im patyczek (zaczynam od pałeczek do sushi) zeby sie nie połamały od wiatru ;) i potem wystarczy podlewać, co jakis czas sypnąć jakims naturalnym nawozem ;) i rosną ze hej! Ale tylko jak z nimi rozmawiasz i to duzo ;) naprawdę :) jak masz ogród to takie większe mozesz wsadzić w ziemie, ja cześć ma w ogrodzie a cześć na balkonie bo nie zawsze na śniadanie chce mi sie schodzić do ogródka :p a sałatę to w ogrodzie w rządku, ja tez mam w doniczce takiej prostokątnej balkonowej, na środku robię rządek wzdłuż i wsypuje tam ziarenka, sypie tak jak leci, nie stosuje sie do odstępów i pozniej jak wzrasta i jest za gęsta to ja przezedzam i zjadam ;)

NiecierpliwaKarolina, Limerikowo, Blu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomidorki mozesz juz śmiało wysadzać ;) sałatę za chwile tez

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu.iza ale na razie wszystko trzymać w domu tak? Dopóki się cieplej nie zrobi?

A jaki gatunek pomidorków kupujesz? Ma jakąś nazwę?

• Ibiza Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o warzywkach,ze az mi zapachnialo wiosna i nowalijkami, ale bym sobie podjadla tak z wlasnego ogrodeczka pyszne warzywka, mniaaaam

Ed-ka, walleriana witajcie :)!

Powerglide gratulacje serduszka, jaka juz duza fasolka :)!

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma szans na mini ogrodek w bloku, na parapecie?? Nie mamy balkonu, wiec pewnie odpada..?

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki byłam dziś na usg miałam zlecone juz 2 mies temu ( bóle podbrzusza-lekarz miał sprawdzić macice i jajniki). Powiedziałam na wstępnie, że jestem w bardzo wczesnej ciąży i o dziwo (lekarz byl bardzo nieuprzejmy do tej pory, znam go już 3 lata ) zrobił usg bardziej hmmm ciążowe.... nie spodziewałam się serduszka itp, ale jest tylko pęcherzyk 5mm czy to nie mało?? beta z poniedziałku 294, z środy 814.
    Wizytę u swojego gina mam 10.03 czy wtedy powinno być juz serduszko ?,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 13:00

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Sunflower Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje SZAROTKO :(
    Witajcie WALERIANA ,EDKA i POWERGLIDE:) Powerglide- jesteś kolejną osobą z Trójmiasta, jak miło:) Ja też pierwszy raz zostałam mamą w wieku 28 lat.
    OLA 85- trzymamy kciuki za te badania w pn:)
    INA ja mam straszne zmienne te nastroje, raz mnóstwo energii, a za chwilę marzę tylko o śnie, męczące są te hormony;)
    IBIZA- z tym Rutinoscorbinem to są jaja- już 2 raz słyszę o wadliwych seriach.
    Uciekam kochane miłego weekendu:)

(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka, przykro mi, mam nadzieje,ze niedlugo wrocisz z pozytywnymi wiesciami :)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sypie śnieg.....
    Czytam o tych Waszych sadzonkach i chyba dzisiaj kupię nasionka :-) będzie chociaż namiastka wiosny :-)

Rutelka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • indiarose Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka proszę o dopisanie mnie do listy

Mam 30 lat, mieszkam w Londynie, to moja pierwsza ciąża, termin wyznaczony na 14 października. Mam przeczucie ze moze być to chłopczyk. Jest mi obojętnie jaka pleć, najważniejsze żeby było zdrowe.Staraliśmy się z mężem o dzidzie aż 3 lata, i jest to dzidzia z in vitro.

Bardzo mnie mdli cale dnie, najgorzej po południu, i chodzę cały dzień senna. Bardzo się ciesze z tych objawów, gdyż bez nich panikowałabym cale dnie!

Zycze wszystkim miłego dnia!

Limerikowo, kehlana_miyu, Anoolka, LillaMy, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

2nn33e3ksnmbd2fx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_i_Niki wrote:
    Hej kobitki byłam dziś na usg miałam zlecone juz 2 mies temu ( bóle podbrzusza-lekarz miał sprawdzić macice i jajniki). Powiedziałam na wstępnie, że jestem w bardzo wczesnej ciąży i o dziwo (lekarz byl bardzo nieuprzejmy do tej pory, znam go już 3 lata ) zrobił usg bardziej hmmm ciążowe.... nie spodziewałam się serduszka itp, ale jest tylko pęcherzyk 5mm czy to nie mało?? beta z poniedziałku 294, z środy 814.
    Wizytę u swojego gina mam 10.03 czy wtedy powinno być juz serduszko ?,

Kochana spokojnie. 5mm przy becie no powiedzmy 1600 jest ok.
    U mnie dopiero wypatrzono pęcherzyk ciążowy 6mm (wtedy jeszcze pusty) przy becie powyżej 5000. Przy becie 1400 i 2500 nic nie było widać. Przy becie 12000 dopiero było widać pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i 1mm zarodek.
    A tydzień po (nie wiem jaka beta) zarodek miał 5mm i biło mu serduszko.
    Także spokojnie, wszystko jest dobrze. :)

Moim zdaniem 10.03. już powinnaś usłyszeć serduszko. :)

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ