X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Madalińskiego szkoła rodzenia jest bezpłatna pod warunkiem ze jestes zameldowana w Wawie, jesli nie to koszt 600 zł.
    Jedni mówią ze szkoła rodzenia nic im nie dała bo poród potoczył sie swoją droga i instynkt podpowiada jak pózniej zając sie dzieckiem, a jedni mówią ze szkoła rodzenia była dla nich cenna i dużo z niej wynieśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 08:53

Limerikowo lubi tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Na Madalińskiego szkoła rodzenia jest bezpłatna pod warunkiem ze jestes zameldowana w Wawie, jesli nie to koszt 600 zł.
    Jedni mówią ze szkoła rodzenia nic im nie dała bo poród potoczył sie swoją droga i instynkt podpowiada jak pózniej zając sie dzieckiem, a jedni mówią ze szkoła rodzenia była dla nich cenna i dużo z niej wynieśli.

Nie spodziewalam sie kosztów! Od roku juz probuje się zameldowac teraz nie bedzie wymowek. Moja kolezanka chodziła w tamtym roku na zajecia i mowila, ze jej duzo daly przy porodzie. A wiesz moze jak wyglądają zapisy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 11:21

• vella Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniach genetycznych. Dzidzia ma 5,5cm serduszko bije 167 ud/min, przezierność karku w górnej granicy normy 2,2 mm ale całe badanie wyszło super. Ryzyko bardzo bardzo niskie. Jestem prze szczęśliwa że dzidzia zdrowa. Na 90% bedzie dziewczynka 

Dea28, Ola_85, Limerikowo, Blu, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, kkkaaarrr, lu.iza, szynszyl, Anoolka, Ibiza lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella gratuluje! U mnie tez nt było 2,2 ale przy 7,5cm coś Ci lekarz mówił na ten temat? Nimi powiedział ze wszystko jest super ale mimio wszystko trochę mnie to niepokoi ale chyba niepotrzebnie

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też się zapiszemy do szkoły rodzenia, tak na wszelki wypadek, dla spokoju ducha :) skoro bezpłatnie to czemu nie.

Ja bym chciała rodzić na Żelaznej lub na Karowej w Warszawie, ale słyszałam, że jak mają pełno to odsyłają :( zobaczymy jak to będzie.

Zazdroszczę wiedzy czy to chłopiec czy dziewczynka :) Niestety na usg tydz temu nie było widać... Wszyscy obstawiają chłopaka bo niby słodycze blee i ochota na kapustę, a z drugiej strony widzę w lustrze jak wyglądam i obstawiam dziewczynkę hahah

thgf9n7308r1f84t.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Moja kolezanka rodzila w tamtym roku na inflackiej jest bardzo zadowolona, a druga na Madalińskiego i rownież ma dobrą opinię. A masz jakis awaryjny szpital gdyby tam nie było miejsc????
    ja raczej bede miala miejsce bo mam CC

km5s8ribs34fnes6.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalogowałam sie pare dni temu na tym nowym forum- chciałam dziś wejść i co sie okazało? że dziewczyny mnie wyrzuciły! tak chyba dlatego że napisałam że mi sie nie podoba tamto forum. bez sens! od początku żadne przenosiny mi się nie podobały ale żeby tak traktować koleżanke. dziękuje. czuje sie jak intruz. i widze że nastąpił rozłam jedne piszą tylko tam inne tylko tu. mi się od początku to forum podoba. jak ktoś nie chce nie musi wstawiać fotek usg czy zdjęć brzuszka czy czegokolwiek a jak ma sprawe pisze prywatną wiadomość. to jakiś problem. żenada. to jest moje zdanie i nie każdy sie musi z nim zgadzać.

vella gratuluję udanej wizyty!

Limerikowo, Asia_08, vella, NiecierpliwaKarolina, kkkaaarrr, Anoolka lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiowa

Przy takim CRL 5.5cm to górna granica ale dr kazała się tym nie przejmować bo wszystkie narządy ok, serduszko też tak jak ma być, ryzyko chorób genetycznych bardzo bardzo niskie. A przy Większej dzidzi ta norma jest większa i nie przejmowała bym się tym :-)

3Ecdp1.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    zalogowałam sie pare dni temu na tym nowym forum- chciałam dziś wejść i co sie okazało? że dziewczyny mnie wyrzuciły! tak chyba dlatego że napisałam że mi sie nie podoba tamto forum. bez sens! od początku żadne przenosiny mi się nie podobały ale żeby tak traktować koleżanke. dziękuje. czuje sie jak intruz. i widze że nastąpił rozłam jedne piszą tylko tam inne tylko tu. mi się od początku to forum podoba. jak ktoś nie chce nie musi wstawiać fotek usg czy zdjęć brzuszka czy czegokolwiek a jak ma sprawe pisze prywatną wiadomość. to jakiś problem. żenada. to jest moje zdanie i nie każdy sie musi z nim zgadzać.

vella gratuluję udanej wizyty!
    Dea tutaj zostan z nami gdzie tam bedziesz sie przenosic na inne forum :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola pewnie że tu zostaje z ciekawości chciałam tam wejść zobaczyć co sie dzieje a tu hasło nieaktywne ;/

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Ola pewnie że tu zostaje z ciekawości chciałam tam wejść zobaczyć co sie dzieje a tu hasło nieaktywne ;/
    ja nawet tam nie wchodzilam zostalam tutaj :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie 2 Polakow tam 3 fora plus :-)
    W necie nie ma prywatnosci i nawet hejterow mozna namierzyc jak ostatnio po p F.Chajzerze
    Kto chce wrzuca foto i tak jestesmy tu anonimowe w sumie

Pamietam jak z czerwcowek2014 zrobilo sie warszawskie wspolne kolko rozancowe opinii i like'ow
    I miec inne zdaniei wyrazic je na forum to dochodzilo do tego ze zmawialy sie sms i obrzucaly klientke forumowym blotemm takie kulturalne mamuski..

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczor prenatalne ok.nt 1.4, crl 6.5cm.,waga 64g , pompka 159
    Takze jestesmy spokojni na nast tyg tym bardziej ze wt mialam zaraze: stomach bug czyli jelitowke i szlo odwodnic sie
    Zabralo sporo sil a przezylam z dzidziusiem

Blu, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, kkkaaarrr, vella, szynszyl, Anoolka, Dea28, Ibiza lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Nie spodziewalam sie kosztów! Od roku juz probuje się zameldowac teraz nie bedzie wymowek. Moja kolezanka chodziła w tamtym roku na zajecia i mowila, ze jej duzo daly przy porodzie. A wiesz moze jak wyglądają zapisy?

Zapisy tylko telefonicznie. Szczegóły na stronie szpitala z zakładce szkoła rodzenia :)

uwo93e3kacedpezy.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewuszka wrote:

Zazdroszczę wiedzy czy to chłopiec czy dziewczynka :) Niestety na usg tydz temu nie było widać... Wszyscy obstawiają chłopaka bo niby słodycze blee i ochota na kapustę, a z drugiej strony widzę w lustrze jak wyglądam i obstawiam dziewczynkę hahah

Spokojnie doczekasz się :) u mnie ma być synek, a również kiepsko wyglądam :/ jeszcze mam ciągły problem z włosami, bo dużo wypadło, musiałam skrócić i teraz odrastają mi baby hair i mam trochę nierówną grzywkę o.O :D ale co tam, wystylizuje się po porodzie na sexi mamuśke :P

Iskierka, Vella i Limerikowo gratuluję wizyt :) heh dobre to stwierdzenie o dwóch Polakach i 3 forach :) trochę szkoda, bo wiele fajnych dziewczyn juz tutaj się nie udziela. Może czasem się jeszcze odezwą :)

A tak z innej beczki, myślicie juz coś nad imionami?

Limerikowo, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to z ta uroda w ciazy jesli chodzi o plec bobasa hmm

Moja kol gladka na buzi zrobila sie.,2tyg w ciazy jest przede mna i obstawilam u niej chlopca i bedzie baby boy tak wyszlo wg testu Nifty
    Z kolei u mnie z rzadka jakas niedoskonalosc cery a dalej wg big smaka na slodkie uparcie obstawiam druga coreczke ku nadziei meza na "dziedzica"

Ostatnio powiedzialam mezowi ze dwie male miss bedzie inzynierii uczyl jesli w ogole beda chcialy :-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje hasło na tamtym forum też już jest nieaktywne, choć nic negatywnego nie pisałam ani tu, ani tam, przynajmniej tak mi się wydaje :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do siniaków po Clexane, u mnie pojawiają się lub nie i jak do tej pory nie odkryliśmy z mężem reguły. Mąż mi robi zastrzyki, kochany. Ja mam je przepisane ze względu na wcześniejsze poronienia i nie powiem, przyjemne nie są, ale po raz pierwszy jestem na tym etapie ciąży, więc liczę, że działają, a to najważniejsze.

Mam tylko jeden problem, strasznie wysycha mi skóra na brzuchu po dezynfekowaniu przed zastrzykiem - dziewczyny, które też się kłują, macie ten sam problem? A jeżeli tak, jakieś rady?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Gdzie 2 Polakow tam 3 fora plus :-)
    W necie nie ma prywatnosci i nawet hejterow mozna namierzyc jak ostatnio po p F.Chajzerze
    Kto chce wrzuca foto i tak jestesmy tu anonimowe w sumie

Pamietam jak z czerwcowek2014 zrobilo sie warszawskie wspolne kolko rozancowe opinii i like'ow
    I miec inne zdaniei wyrazic je na forum to dochodzilo do tego ze zmawialy sie sms i obrzucaly klientke forumowym blotemm takie kulturalne mamuski..

Forum tu forum tam. Kazdy wybiera, które chce;-) a propozycji jest duzo. To prawda o prywatność jest trudno, wystarcze, ze masz telefon komorkowy w ktorym nie potrafisz zablokowac opcji lokalizacji i.mozna sprawdzic gdzie chodzisz.

Nie wiem czego to kwestia, ze sie tak ktoś zachwouje. Ja korzystam z tamtego forum, ale nie wchodze tutaj, zeby kogos obrazac;-) nie wiem skad takie zachowania.....na forum o ktorym piszesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 15:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Zapisy tylko telefonicznie. Szczegóły na stronie szpitala z zakładce szkoła rodzenia :)

Dzięki Asia;-)

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ