X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wnikam w zachowania i texty na forach
    Stare forum ciazowe czerwcowe wygaslo bo kazda mama rok po urodzeniu bobasa miala czym zajac sie -powrot do pracy m.in.

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja po pierwszych prenatalnych. Zacznę od tego co najważniejsze. Bąbelek zdrowy, serduszko 169 u/min, nosek jest, NT=1,8. CRL niby mam na wydruku 6,35cm co odpowiada 12t6d, ale jak się tak przyglądam temu zdjęciu to moim zdaniem te znaczniki do mierzenia złapane nie koniecznie w najlepszym miejscu, wiec nie wykluczone, ze jest troszkę więcej. W ogóle to jestem bardzo mało zadowolona z tego badania, wszystko szybko, szybko, jakbym nie zadawała pytań to nic bym nie wiedziała, a zdjęcia, które dostałam to jakaś masakra, nie ma nawet jednego ładnego zdjęcia całego Bąbelka, nie ma główki, nie ma nawet zdjęcia z przeziernością, nawet to z serduszkiem tylko z wykresem bez zapisanego tętna... Medicover po raz kolejny postanowił utwierdzić mnie w przekonaniu, że jedynym argumentem dlaczego tam chodzę jest to, że jest za darmo... Na szczęście za tydzień prenatalne u mojego doktorka numer jeden, tam liczę na bardziej rzetelne pomiary, na dziś wystarcza mi informacja, że wszystko jest w porządku i pobrana krew na PAPPa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 16:28

Blu, vella, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Limerikowo, Anoolka, kehlana_miyu, Dea28, Ibiza lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Blu Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr super, że z maluszkiem wszystko dobrze, to najważniejsze. :) gratulacje!
    Wrzucam zdjęcie mojego bobasa, dla porównania jak było mierzone CRL

4dc7543ace6e4379med.jpg

vella, szynszyl, Limerikowo, Dea28, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    No to i ja po pierwszych prenatalnych. Zacznę od tego co najważniejsze. Bąbelek zdrowy, serduszko 169 u/min, nosek jest, NT=1,8. CRL niby mam na wydruku 6,35cm co odpowiada 12t6d, ale jak się tak przyglądam temu zdjęciu to moim zdaniem te znaczniki do mierzenia złapane nie koniecznie w najlepszym miejscu, wiec nie wykluczone, ze jest troszkę więcej. W ogóle to jestem bardzo mało zadowolona z tego badania, wszystko szybko, szybko, jakbym nie zadawała pytań to nic bym nie wiedziała, a zdjęcia, które dostałam to jakaś masakra, nie ma nawet jednego ładnego zdjęcia całego Bąbelka, nie ma główki, nie ma nawet zdjęcia z przeziernością, nawet to z serduszkiem tylko z wykresem bez zapisanego tętna... Medicover po raz kolejny postanowił utwierdzić mnie w przekonaniu, że jedynym argumentem dlaczego tam chodzę jest to, że jest za darmo... Na szczęście za tydzień prenatalne u mojego doktorka numer jeden, tam liczę na bardziej rzetelne pomiary, na dziś wystarcza mi informacja, że wszystko jest w porządku i pobrana krew na PAPPa :)

Super ze dzidzia zdrowa. Możesz napisać gdzie i kto wykonywał badanie w medicover? Byłam 1,5 Tyg temu na usg genetycznym w medicover na Wilanowie u dr Solowieja i dostałam masę zdjeć i ogólnie byłam zadowolona z badania.

uwo93e3kacedpezy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też hasło nieaktywne na nowym forum.

Też jestem po usg na wilanowie w medicover. Mam mieszane uczucia, kiepskie zdjęcia i też szybko.

• kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Ja już po badaniach genetycznych. Dzidzia ma 5,5cm serduszko bije 167 ud/min, przezierność karku w górnej granicy normy 2,2 mm ale całe badanie wyszło super. Ryzyko bardzo bardzo niskie. Jestem prze szczęśliwa że dzidzia zdrowa. Na 90% bedzie dziewczynka 
    gratuluje kochana wizyty

vella lubi tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewuszka wrote:
    my też się zapiszemy do szkoły rodzenia, tak na wszelki wypadek, dla spokoju ducha :) skoro bezpłatnie to czemu nie.

Ja bym chciała rodzić na Żelaznej lub na Karowej w Warszawie, ale słyszałam, że jak mają pełno to odsyłają :( zobaczymy jak to będzie.

Zazdroszczę wiedzy czy to chłopiec czy dziewczynka :) Niestety na usg tydz temu nie było widać... Wszyscy obstawiają chłopaka bo niby słodycze blee i ochota na kapustę, a z drugiej strony widzę w lustrze jak wyglądam i obstawiam dziewczynkę hahah
    To prawda ze odsyłaja , ja rodziłam kilka lat temu na Zelaznej bylam po terminie porodu i u nich robilam co dwa dni zapisy ktg . Lekarz powiedział mi,że nie przyjma mnie . Mialam za 2 dni przyjechac na ostatni zapis i potem szukac innego szpitala. Po tych 2 dniach pojechalam na zapis i odeszły mi u nich wody nie zdazyli mnie odeslać ,natomiast fakt jest taki ze po porodzie lezałam nie na sali tylko dobe na korytarzu nie bylo miejsc na sali . Po dobie mnie przeniesli. Opieka w szpitalu przecudowna

201610141756.png
    201802217352.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , mylam przed chwila piekarnik i gdzies w rogu bylo przebicie i delikatnie prad mnie przeszedl po palcu, mam troche lekkie odretwienie, myslicie ze nic dziecku nie bedzie ???? Tak sie strasznie zestesowalam ze az glowa mnie rozbolala

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że rozmawiacie o szkole rodzenia. Powiedzcie mi, kiedy najlepiej zapisać się do takiej szkoły? To mój pierwszy dzidziuś, wiec wszystkiego się uczę :)

ex2bwn15260327bu.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt...Sarcia mysle ze nic sie nie stało,takie jest moje zdanie choć lekarzem nie jestem.

201610141756.png
    201802217352.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Widzę, że rozmawiacie o szkole rodzenia. Powiedzcie mi, kiedy najlepiej zapisać się do takiej szkoły? To mój pierwszy dzidziuś, wiec wszystkiego się uczę :)

Ja planuje 2 miesiace przed porodem, ale nie wiem jak aie chodzi ;-)

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu właśnie patrzyłam i tak średnio w okolicy z bezpłatną szkołą, w sumie chciałabym rodzic w Bydgoszczy i właśnie w tamtym szpitalu chciałam się zapisać, poznać położne itp. Tylko tam jest mało miejsc i dużo osób odsyłają ;/

Beattkie ja czytałam, że wcześniej polecają chodzić do szkoły jakoś po 20 tygodniu, bo dzieciaczek jest już rozwinięty a my jeszcze mamy siłę :)

Gratuluję wszystkich wizyt! bardzo się cieszę, że takie dobre nowiny się pojawiają tutaj :)

co do imion to powolutku sobie myślę, ale chyba warto poczekać do poznania płci :) i wymyśleć jednak awaryjne, w razie jakby jednak lekarz się pomylił :)

Blu, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze szkołą rodzenia to wszystko zależy ile trwa kurs. Ja chodziłam w pierwszej ciąży, musiałam przynieść zaświadczenie od lekarza prowadzącego o braku przeciwwskazań. W mojej szkole rodzenia przyjmowane były kobitki w 26-28 tygodniu ciąży i kurs trwał 8 tygodni zdaje się. Uważam, że szkoła rodzenia to super sprawa i dla kobiety i dla mężczyzny. Ja miałam rodzić bez męża, a dzięki zajęciem w sr mój mąż sam zdecydował że chce uczestniczyć w porodzie :) polecam

• Blu Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie zapisy były od 20 tygodnia, ale pewnie zależy to od konkretnej szkoły. I na sr sama stwierdziłam, że chciałabym rodzic z mężem, bo wcześniej nie chciałam :)

Szynszyl ja miałam szczęście, bo w mojej okolicy otworzyli szkolę rodzenia, także się zalapalam. Warunkiem tego, że było bezpłatnie był wybór położnej środowiskowej, która później będzie się tobą opiekowała po porodzie. Może akurat coś znajdziesz :)

Sarcia123 ale miałaś pecha z tym piekarnikiem. Szczerze to nie ma pojęcia jak to jest w ciąży, ale jeśli nie było to mocne, to nie masz się czym martwić! ;)

Z imion podoba mi się tak wiele, że zupełnie nie wiem co wybierzemy :) ale fajnie by było już jakoś mówić do tego brzuszka :) godzine temu zjadlam kawałek pizzy, mam bebzon jak w 6 miesiącu o.O :D Hehe kto ciężarnej zabroni :P przed ciążą dobrze bym się zastanowiła nad pizzą na noc :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na frytki z keczupem :-P

Dea28, Blu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzis dzień obżarstwa :) zaczęłam od lodów ( maz jechał do mcdonalda po lody z polewa czekoladowa) na drugie śniadanie, pojechałam na targ i kupiłam kiszona kapustę i zjadłam jej chyba pół kg, zaraz potem był grill w ramach obiadu i zjadłam kiełbaskę, kaszankę i udko z kurczaka, w miedzy czasie wypiłam litr soku i zjadłam kiwi a na kolacje sałatkę z tuńczyka. Czuje sie i wyglądam na 7 miesiąc ledwo sie po schodach do sypialni wtoczyłam.
    Kupiłam sadzonki rożnych ziol i mam piękna donice na taras ot taki mały początek mojego ogródka

NiecierpliwaKarolina, Evelle, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Blu właśnie patrzyłam i tak średnio w okolicy z bezpłatną szkołą, w sumie chciałabym rodzic w Bydgoszczy i właśnie w tamtym szpitalu chciałam się zapisać, poznać położne itp. Tylko tam jest mało miejsc i dużo osób odsyłają ;/

Beattkie ja czytałam, że wcześniej polecają chodzić do szkoły jakoś po 20 tygodniu, bo dzieciaczek jest już rozwinięty a my jeszcze mamy siłę :)

Gratuluję wszystkich wizyt! bardzo się cieszę, że takie dobre nowiny się pojawiają tutaj :)

co do imion to powolutku sobie myślę, ale chyba warto poczekać do poznania płci :) i wymyśleć jednak awaryjne, w razie jakby jednak lekarz się pomylił :)

Ma to sens szynszyl. Zrobie rozeznanie wsrod dziewczyn, ktore sa przed porodem;-) ciekawe jak one prakrykowały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 21:45

• Canario Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    U mnie też hasło nieaktywne na nowym forum.

Też jestem po usg na wilanowie w medicover. Mam mieszane uczucia, kiepskie zdjęcia i też szybko.

No to może ktoś nam wyjaśni o co chodzi z tym forum? Nikt nie może sie zalogować? Czy tylko wybrani? :/

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z forum jest tak ze konta zostaly wykasowane dla osob ktore nie braly udzialu w dyskusjach. Nie moge znalezc linka czy moj profil tez sie na to zalapal ale dwa dni temu jeszcze ten post udalo mi sie przeczytac.

ja duzo tutaj tez sie nie odzywam mam nadzieje ze nikt mi nie skasuje konta...

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylko ja mam mega apetyt :-) umnie najgorzej jest z rana zaspokoic glod moglabym jesc co godzine! W godzinach popoludniowych na szczescie mija to obzarstwo :-D

Blu lubi tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ