Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No to i ja po pierwszych prenatalnych. Zacznę od tego co najważniejsze. Bąbelek zdrowy, serduszko 169 u/min, nosek jest, NT=1,8. CRL niby mam na wydruku 6,35cm co odpowiada 12t6d, ale jak się tak przyglądam temu zdjęciu to moim zdaniem te znaczniki do mierzenia złapane nie koniecznie w najlepszym miejscu, wiec nie wykluczone, ze jest troszkę więcej. W ogóle to jestem bardzo mało zadowolona z tego badania, wszystko szybko, szybko, jakbym nie zadawała pytań to nic bym nie wiedziała, a zdjęcia, które dostałam to jakaś masakra, nie ma nawet jednego ładnego zdjęcia całego Bąbelka, nie ma główki, nie ma nawet zdjęcia z przeziernością, nawet to z serduszkiem tylko z wykresem bez zapisanego tętna... Medicover po raz kolejny postanowił utwierdzić mnie w przekonaniu, że jedynym argumentem dlaczego tam chodzę jest to, że jest za darmo... Na szczęście za tydzień prenatalne u mojego doktorka numer jeden, tam liczę na bardziej rzetelne pomiary, na dziś wystarcza mi informacja, że wszystko jest w porządku i pobrana krew na PAPPa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 16:28
Blu, vella, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Limerikowo, Anoolka, kehlana_miyu, Dea28, Ibiza lubią tę wiadomość
-
kkkaaarrr wrote:No to i ja po pierwszych prenatalnych. Zacznę od tego co najważniejsze. Bąbelek zdrowy, serduszko 169 u/min, nosek jest, NT=1,8. CRL niby mam na wydruku 6,35cm co odpowiada 12t6d, ale jak się tak przyglądam temu zdjęciu to moim zdaniem te znaczniki do mierzenia złapane nie koniecznie w najlepszym miejscu, wiec nie wykluczone, ze jest troszkę więcej. W ogóle to jestem bardzo mało zadowolona z tego badania, wszystko szybko, szybko, jakbym nie zadawała pytań to nic bym nie wiedziała, a zdjęcia, które dostałam to jakaś masakra, nie ma nawet jednego ładnego zdjęcia całego Bąbelka, nie ma główki, nie ma nawet zdjęcia z przeziernością, nawet to z serduszkiem tylko z wykresem bez zapisanego tętna... Medicover po raz kolejny postanowił utwierdzić mnie w przekonaniu, że jedynym argumentem dlaczego tam chodzę jest to, że jest za darmo... Na szczęście za tydzień prenatalne u mojego doktorka numer jeden, tam liczę na bardziej rzetelne pomiary, na dziś wystarcza mi informacja, że wszystko jest w porządku i pobrana krew na PAPPa
Super ze dzidzia zdrowa. Możesz napisać gdzie i kto wykonywał badanie w medicover? Byłam 1,5 Tyg temu na usg genetycznym w medicover na Wilanowie u dr Solowieja i dostałam masę zdjeć i ogólnie byłam zadowolona z badania. -
nick nieaktualny
-
vella wrote:Ja już po badaniach genetycznych. Dzidzia ma 5,5cm serduszko bije 167 ud/min, przezierność karku w górnej granicy normy 2,2 mm ale całe badanie wyszło super. Ryzyko bardzo bardzo niskie. Jestem prze szczęśliwa że dzidzia zdrowa. Na 90% bedzie dziewczynka 
vella lubi tę wiadomość
-
ewuszka wrote:my też się zapiszemy do szkoły rodzenia, tak na wszelki wypadek, dla spokoju ducha
skoro bezpłatnie to czemu nie.
Ja bym chciała rodzić na Żelaznej lub na Karowej w Warszawie, ale słyszałam, że jak mają pełno to odsyłajązobaczymy jak to będzie.
Zazdroszczę wiedzy czy to chłopiec czy dziewczynkaNiestety na usg tydz temu nie było widać... Wszyscy obstawiają chłopaka bo niby słodycze blee i ochota na kapustę, a z drugiej strony widzę w lustrze jak wyglądam i obstawiam dziewczynkę hahah
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blu właśnie patrzyłam i tak średnio w okolicy z bezpłatną szkołą, w sumie chciałabym rodzic w Bydgoszczy i właśnie w tamtym szpitalu chciałam się zapisać, poznać położne itp. Tylko tam jest mało miejsc i dużo osób odsyłają ;/
Beattkie ja czytałam, że wcześniej polecają chodzić do szkoły jakoś po 20 tygodniu, bo dzieciaczek jest już rozwinięty a my jeszcze mamy siłę
Gratuluję wszystkich wizyt! bardzo się cieszę, że takie dobre nowiny się pojawiają tutaj
co do imion to powolutku sobie myślę, ale chyba warto poczekać do poznania płcii wymyśleć jednak awaryjne, w razie jakby jednak lekarz się pomylił
Blu, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZe szkołą rodzenia to wszystko zależy ile trwa kurs. Ja chodziłam w pierwszej ciąży, musiałam przynieść zaświadczenie od lekarza prowadzącego o braku przeciwwskazań. W mojej szkole rodzenia przyjmowane były kobitki w 26-28 tygodniu ciąży i kurs trwał 8 tygodni zdaje się. Uważam, że szkoła rodzenia to super sprawa i dla kobiety i dla mężczyzny. Ja miałam rodzić bez męża, a dzięki zajęciem w sr mój mąż sam zdecydował że chce uczestniczyć w porodzie
polecam
-
U mnie podobnie zapisy były od 20 tygodnia, ale pewnie zależy to od konkretnej szkoły. I na sr sama stwierdziłam, że chciałabym rodzic z mężem, bo wcześniej nie chciałam
Szynszyl ja miałam szczęście, bo w mojej okolicy otworzyli szkolę rodzenia, także się zalapalam. Warunkiem tego, że było bezpłatnie był wybór położnej środowiskowej, która później będzie się tobą opiekowała po porodzie. Może akurat coś znajdziesz
Sarcia123 ale miałaś pecha z tym piekarnikiem. Szczerze to nie ma pojęcia jak to jest w ciąży, ale jeśli nie było to mocne, to nie masz się czym martwić!
Z imion podoba mi się tak wiele, że zupełnie nie wiem co wybierzemyale fajnie by było już jakoś mówić do tego brzuszka
godzine temu zjadlam kawałek pizzy, mam bebzon jak w 6 miesiącu
Hehe kto ciężarnej zabroni
przed ciążą dobrze bym się zastanowiła nad pizzą na noc
-
A ja mam dzis dzień obżarstwa
zaczęłam od lodów ( maz jechał do mcdonalda po lody z polewa czekoladowa) na drugie śniadanie, pojechałam na targ i kupiłam kiszona kapustę i zjadłam jej chyba pół kg, zaraz potem był grill w ramach obiadu i zjadłam kiełbaskę, kaszankę i udko z kurczaka, w miedzy czasie wypiłam litr soku i zjadłam kiwi a na kolacje sałatkę z tuńczyka. Czuje sie i wyglądam na 7 miesiąc ledwo sie po schodach do sypialni wtoczyłam.
Kupiłam sadzonki rożnych ziol i mam piękna donice na taras ot taki mały początek mojego ogródkaNiecierpliwaKarolina, Evelle, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszynszyl wrote:Blu właśnie patrzyłam i tak średnio w okolicy z bezpłatną szkołą, w sumie chciałabym rodzic w Bydgoszczy i właśnie w tamtym szpitalu chciałam się zapisać, poznać położne itp. Tylko tam jest mało miejsc i dużo osób odsyłają ;/
Beattkie ja czytałam, że wcześniej polecają chodzić do szkoły jakoś po 20 tygodniu, bo dzieciaczek jest już rozwinięty a my jeszcze mamy siłę
Gratuluję wszystkich wizyt! bardzo się cieszę, że takie dobre nowiny się pojawiają tutaj
co do imion to powolutku sobie myślę, ale chyba warto poczekać do poznania płcii wymyśleć jednak awaryjne, w razie jakby jednak lekarz się pomylił
Ma to sens szynszyl. Zrobie rozeznanie wsrod dziewczyn, ktore sa przed porodem;-) ciekawe jak one prakrykowałyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 21:45
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:U mnie też hasło nieaktywne na nowym forum.
Też jestem po usg na wilanowie w medicover. Mam mieszane uczucia, kiepskie zdjęcia i też szybko.
No to może ktoś nam wyjaśni o co chodzi z tym forum? Nikt nie może sie zalogować? Czy tylko wybrani?
-
Z forum jest tak ze konta zostaly wykasowane dla osob ktore nie braly udzialu w dyskusjach. Nie moge znalezc linka czy moj profil tez sie na to zalapal ale dwa dni temu jeszcze ten post udalo mi sie przeczytac.
ja duzo tutaj tez sie nie odzywam mam nadzieje ze nikt mi nie skasuje konta...